Zdielanie dat na sieti

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Komo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zdielanie dat na sieti

Príspevok od používateľa Komo »

Zdravim.
Mam mensi problemik. Schcemu sa mi nechce kreslit, dufam, ze to napisem zrozumitelne:
Prijem NET signalu mam rieseny cez WIFI (router) kde mam nastavenu pevnu IPcku routra. Pridelovanie NETu je riesene cez IP adresy, cize konkretne v mojom pripade sa jedna o 2 IP adresy, jedna na Desktop, druha povodne k Notebooku, teraz ako WAN IP pre dalsi router, ktory pouzivam ako WIFI AP pre Notebook.

Moj "problem" spociva v tom, ze nejakym zazrakom nemozem rozbehat zdielanie suborov medzi Desktopom a Notebookom (notebook je na novej podsieti). Jedna sa mi o standardne zdielanie.

Moj problem ciastocne riesi zapojenie Desktopu na Router, ktory pouzivam ako WIFI AP k notasku , ale ten pomerne casto cestuje spolu s notebookom :)

mimochodom: na tom druhom routri pouzivam WAN preto, lebo mam k dispozicii len 2 IP adresy. Jedna je na DESKTOP, druha na NOTEBOOK.
Sabo
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sabo »

co tak skusit FTP server alebo Hamachi (data by v tomto pripade isli cez siet)
Komo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Jasne, FTP je v pohode...ale mne slo skor o jednoduche riesenie. Nieze by FTP bolo nieco zlozite, ale stava sa, ze sa na to AP pripoja aj iny ludia co chcu zdielat, alebo proste len nieco poslat...a nie kazdy ma FTP klienta.
Jasne da sa ti riesit nastavenim prav na desktope na upload priecinok atd. to viem, ale skor som mal na mysli nieco jednoduchsie.
Uz len koli takemu normalnemu dovodu, ked si chces prezriet disk toho druheho a nemozes sa tam dostat...je dost blbbe ked ti lajcky povedane vysvetluje clovek po ICQ co vlastne ma...
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marat01 »

Nieco podobne sa mi stava a tiez som skusal hladat riesenie... dostal som od ludi z for odpovede, ze to robi "spolupraca" windowsov... Ja mam win <-> win a nejde to... ale ked si dam prechadzat konkretnu IPcku, tak mi nazdielane najde, ale ked si dam miesta v sieti, tak tam ten comp nie je...

jedine riesenie z mojej strany je FTP...
Komo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

marat01 napísal:Nieco podobne sa mi stava a tiez som skusal hladat riesenie... dostal som od ludi z for odpovede, ze to robi "spolupraca" windowsov... Ja mam win <-> win a nejde to... ale ked si dam prechadzat konkretnu IPcku, tak mi nazdielane najde, ale ked si dam miesta v sieti, tak tam ten comp nie je...

jedine riesenie z mojej strany je FTP...
ako u mna by to riesilo. keby som mal este jednu volnu IPcku, cize kabel z prveho routra by som nedal na WAN ale na LAN...vtedy by som bol na rovnakej podsieti a bolo by OK.
Ja mam tuto "nekompatibilitu" aj medzi win - win aj medzi tux - win.
drozdo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa drozdo »

a nepomohlo by ich dat do rovnakej skupiny v sieti? s rovnakym nazvom?
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

drozdo napísal:a nepomohlo by ich dat do rovnakej skupiny v sieti? s rovnakym nazvom?
jj to by urcite pomohlo. Ty ten druhy wifi router vlastne pouzivas len cisto ako AP??..........v tom pripade vsetko ostatne robi stary router. Tym padom mas jeden kable z routra v PC napr. 192.168.1.10 a druhy kabel mas vo wifi routri napr. 192.168.1.11. Wifi router nastavis do modu AP tusim by to malo byt WDS. Aby sa nan mohli konektovat viaceri klienti. Brana wifi routra bude stary router teda 192.168.1.1 a klienti mozu vyuzivat IPcky od 192.168.1.12 az po xxxx. Takto to mam nakonfikcene ja a v pohode zdielam subory pod windowsami medzi PC a mojim NTB.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Komo napísal:Jasne, FTP je v pohode...ale mne slo skor o jednoduche riesenie. Nieze by FTP bolo nieco zlozite, ale stava sa, ze sa na to AP pripoja aj iny ludia co chcu zdielat, alebo proste len nieco poslat...a nie kazdy ma FTP klienta.
pochybujem ze by niekto nemal FTP klienta, total cmd ma 90% ludi a browser ktory sa na toto tiez da pouzit ma 100% takze zdielanie pomocou ftp servera je to najjednoduchsie riesenie
Napísať odpoveď