Puknute sklo na aute

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Jelko4
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Puknute sklo na aute

Príspevok od používateľa Jelko4 »

Odletel kamen z kamiona predomnou a mne puklo celne sklo na aute.Neviete nahodou kolko percent ide z jeho poistky a kolko z mojej alebo kolko ja doplatim???Dakujem
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

pokial vies jeho ECV tak to pojde z jeho zakonnej poistky, dostanes plnu sumu za to sklo lebo na sklo sa nevztahuje amortizacia
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

sundevil napísal:pokial vies jeho ECV tak to pojde z jeho zakonnej poistky, dostanes plnu sumu za to sklo lebo na sklo sa nevztahuje amortizacia
v prvom rade by s tym musel ten kamionista suhlasit ;p
Jelko4
Light Professional
Light Professional

to uz mam zistene ze aj ked povie kamionista ze to neni pravda tak nic si nepomoze.ved kamen mu moze odletiet aj s podkolesa.Takze 100% plati jeho poistka???
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

presne tak, ECV ti nestaci, musi to dotycny sam nahlasit na poistovni ze on sposobil skodu. neviem aku mas poistku, ak havarijnu tak mas minimalnu spoluucast, ak havarijnu nemas a nemas vinnika musis si to cele cvaknut sam. aj ja teraz nahlasim, ze ty si mi rozbil sklo na aute. myslis ze to prejde?
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

ECV nestaci, to si mozes opisat hocikde :) Treba aby s tym suhlasil, musi to podpisat. Kamarat riesil podobny problem tak, ze kupil flasku otcovi ineho kamarata, ktory jazdi na tatrovke v kamenolome ci kde a ten mu ten papier podpisal, akoze mu to sposobil on. Len doplnim, ze za skla sa vacsinou v pripade havarijnej poistky priplaca, resp. standardne niesu poistene. Najlepsie riesenie je tak najst niekoho, kto sa proste k takemu cinu "prizna".

//EDIT: Kibo, hradit to z havarijnej je krajna moznost. Malokto si za poistenie skiel v havarijnej priplaca. A ak aj ano, tak si to moze nahlasit ako napr. vandalizmus, ale spoluucast zaplati tak ci tak, a ta bude minimalne 2 - 3 tisicky, ak nie viac. Navyse sa mu tak znizi bonus do dalsich rokov.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Jelko4 napísal:to uz mam zistene ze aj ked povie kamionista ze to neni pravda tak nic si nepomoze.ved kamen mu moze odletiet aj s podkolesa.Takze 100% plati jeho poistka???
musi suhlasit...moj foter robi v autoskle ;p
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Zaujimave nazory su tu lebo mame puklo sklo na aute,asi za tri dni si opisala neaky kamion na dialnici,isla do poistovne a za sklo platila 5%.Chcel som vediet ci to tak este je ale asi tu k nicomu nedospejem.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

riesil som tieto poistne udalosti xy krat v robote, musis mat od neho prehlasenie o sposobenej skode, datum miesto a cas, klasika a musi to aj on vo svojej poistovni nahlasit
ak chces poistit celne sklo, je to zvlast pripoistenie celneho skla, ziadna poistka to nema standardne

//neviem o kom si hovorilpri tych 5%, asi o znamej a ked platila 5% tak ho asi mala pripoistene, lebo inac je to nerealne :wink:
fogus
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa fogus »

Mne sa stalo to iste -poistovna mi dala hov.o :evil:
k6
VIP
VIP

Jelko4 napísal:Zaujimave nazory su tu lebo mame puklo sklo na aute,asi za tri dni si opisala neaky kamion na dialnici,isla do poistovne a za sklo platila 5%.Chcel som vediet ci to tak este je ale asi tu k nicomu nedospejem.
Aku ma poistovnu a z akej poistky sa to nakoniec hradilo? Zo zakonnej toho "opisaneho" kamionu asi sotva. Ak mala sklo pripoistene v havarijnej, tak ten scenar moze byt.

// EDIT: uNreal_saTch^: No ved presne to som napisal :)
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Jelko4 napísal:Zaujimave nazory su tu lebo mame puklo sklo na aute,asi za tri dni si opisala neaky kamion na dialnici,isla do poistovne a za sklo platila 5%.Chcel som vediet ci to tak este je ale asi tu k nicomu nedospejem.
jo ale potom zrejme neslo o zakonnu poistku :]
Jelko4
Light Professional
Light Professional

pochybujem ze mala nieco pripoistene,to ona nikdy :DD.Neviem z koho poistky to islo ale viem ze doplacala 5%.Auto bolo este v zaruke tak mozno to hra neaku rolu.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

vidis k comu si sa dopracoval, to ze niekto povie ze "zaplatila mi to poistovna"neznamena ze zakonna, ty zo svojej zakonnej nemozes dosat nic, pretoze to si poisteny pre pripad ze sposobis niekomu skodu, ak chces v takom pripade "dostat" peniaze aj ty, musis mat havarijnu

//pockaj ak malaauto na leasing, tak mala havarijnu, pretoze v pripade leasingu je havarijna poistka povinna :wink:
k6
VIP
VIP

Jelko4 napísal:pochybujem ze mala nieco pripoistene,to ona nikdy :DD.Neviem z koho poistky to islo ale viem ze doplacala 5%.Auto bolo este v zaruke tak mozno to hra neaku rolu.
Zo zaruky asi sotva, to nebola chyba sposobena vadou vyrobku. Skoda to ale dalej rozoberat, pokial nevies podrobnosti.

// EDIT: Kibo ma pravdu, zo zakonnej sa hradi proste len skoda, ktoru TY SPOSOBIS INEMU. Z havarijnej sa hradi, ak sposobis skodu sam sebe, alebo zapricinis nehodu, z ktorej mas sam skodu, alebo napr. vandalizmus a podobne. Ak ale niekto nabura Teba a spravi Ti skodu, ta je hradena z JEHO zakonnej poistky.
Jelko4
Light Professional
Light Professional

ved ale ja som ani nepovedal ze zakona,o tom som nic nehovoril.je mozne ze havarijna.jj auto bolo na leasing
k6
VIP
VIP

Jelko4 napísal:ved ale ja som ani nepovedal ze zakona,o tom som nic nehovoril.je mozne ze havarijna.jj auto bolo na leasing
Zahada rozlustena, bolo to hradene z povinnej havarijnej a "opisany" kamion nehral ZIADNU rolu :)

// EDIT: Kibo :smt042
Jelko4
Light Professional
Light Professional

K6 a Kibo :)mi to rozlustili,dakujem :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa: