autorske prava
autorske prava
kde si mozem dat autorske prava na stranku a kolko to stoji?
ahaaa vdaka,krasko napísal:toto je az moc vseobecna otazka...
ak je to nieco, co si vytvoril sam, tak ta to nestoji nic, mas na to plne autorske prava
ak je to nieco, co vytvoril dakto iny, musis sa dohodnut s nim, ci to mozes pouzit a kolko za to bude chciet
takze ked som si vytvoril stranku tak mam na nu plne autorske prava a kto mi ju bude kopirovat mozem ho udat?
-
LLucia
Star
- Kontaktovať používateľa:
No ono čokoľvek čo vytvoríš, tak hneď máš na to autorské práva (automaticky) a teoreticky tam myslím to c-čko byť nemusí, ale jasné že je dobre ak tam je. Súčasťou autorských práv je totiž právo byť pod dielom uvedený ako autor - a väčšina ľudí to aj využije... Ak to tam má napísané, uľahčilo by to napríklad rozhodovanie o tom, či je (niekto) skutočným autorom diela....
dakujem za info k+LLucia napísal:No ono čokoľvek čo vytvoríš, tak hneď máš na to autorské práva (automaticky) a teoreticky tam myslím to c-čko byť nemusí, ale jasné že je dobre ak tam je. Súčasťou autorských práv je totiž právo byť pod dielom uvedený ako autor - a väčšina ľudí to aj využije... Ak to tam má napísané, uľahčilo by to napríklad rozhodovanie o tom, či je (niekto) skutočným autorom diela....
viac menej, to co napisala LLucia by sedeloGothaR napísal:A nemalo by byt este niekde na stranke uvedene to C v kruzku? Teda aby bol navstevnik informovany o tom, ze stranka je chranena autorskym pravom.
ja len uprestnimLLucia napísal:No ono čokoľvek čo vytvoríš, tak hneď máš na to autorské práva (automaticky) a teoreticky tam myslím to c-čko byť nemusí, ale jasné že je dobre ak tam je. Súčasťou autorských práv je totiž právo byť pod dielom uvedený ako autor - a väčšina ľudí to aj využije... Ak to tam má napísané, uľahčilo by to napríklad rozhodovanie o tom, či je (niekto) skutočným autorom diela....
Autorsky zakon hovori,
Ak nie je uvedene vyslovene inak (teda, ze toto a toto mozes volne pouzivat) tak na vsetko mas automaticky plne autorske prava nezaleziac na tom, ci tam (c) mas alebo nie.