Korčuľovanie a ako na to?..

O športe...
Začiatok Konca
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Korčuľovanie a ako na to?..

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Ahoijte...potreboval by som nejaké korčulky na viac menej rýchlostné korčuľovanie. Pretože ma to v poslednej dobe veľmi chytilo..a na mojich bladoch toho veľa nenajazdím.. :P
Ak má niekto s týmto skúsenosti, tak by ste mi mohli napísať aj napr. spôsob brzdenia z prudkého kopca, alebo všelijaké grify :) ..lebo na bladeoch som brzdil do T-čka,alebo všelijak inak..a na týchto si to neviem predstaviť..
(inak,ak by mal niekto záujem o tie blade-y čo som spomínal,tak nech mi napíše cez SS. prihodím aj fotky.. :) značka-Salomon :wink: )

//edit:555 príspevok.. :)

//edit: kur*a ľudia, to sa nikto nezmôžete na odpoveď?.. :(
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Takže s tými korčuľami ti poradím toľko, že skoč do nejakého športového obchodu, tam sa popýtaj a určite tam niečo nájdeš...a k tomu brzdeniu - ja brzdím tak, že sa snažím čo najrýchlejšie prechádzať z jednej strany na druhú, proste skoro ako pri lyžovaní, keď robíš oblúky :)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Tak to je dosť vtipné, keď ideš po ceste dolu kopcom.. :lol: takým "trochu strmším" :D a ešte máš krrúžiť nech ťa zmetie proti idúci autobus.. :D
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Neviem, ja som sa snažila naučiť ako sa to odporúča, brzdíš v miernom predklone a tú nohu, ktorou brzdíš máš mierne vpredu. Nejako mi to však nejde, pretože mám pocit, že akurát tak skončím rozmlátená na zemi. Takže tiež by ma zaujímalo, ako brzdiť bezpečne a efektívne. :)
Niečo takéto som myslelo, čo sa týka toho brzdenia...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

bolek napísal:brzdíš v miernom predklone a tú nohu, ktorou brzdíš máš mierne vpredu.
Taketo brzdenie je uplne na nic, mozno len na take korculovanie po hradzy.

Ked sme este hravali in-line hokej tak tam pri rucani sa k mantinelu v obrovskej rychlosti bolo najefektivnejsie sa snazit prudko otocit a to tak ze ked sa otacam smerom vlavo tak sa snazim brzdit pravov nohou a naopak zase lavou. Pri hokeji to celkom fungovalo neviem ci to pojde aj z kopca.
OdinHel
Expert
Expert

Príspevok od používateľa OdinHel »

...no idealne je pouzivat spominane brzdenie do T-cka - ale nohu ktorou brzdite nechajte tak pol metra od prednej - prosto ju nechajte za sebou a trochu sa naklonte na prednu...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

bolek napísal:Neviem, ja som sa snažila naučiť ako sa to odporúča, brzdíš v miernom predklone a tú nohu, ktorou brzdíš máš mierne vpredu. Nejako mi to však nejde, pretože mám pocit, že akurát tak skončím rozmlátená na zemi. Takže tiež by ma zaujímalo, ako brzdiť bezpečne a efektívne. :)
Niečo takéto som myslelo, čo sa týka toho brzdenia...
problem je tom že autor témy sa pýta na rýchlostné korčuľovanie a tam nemáš brzdu, väčšinou máš päť koliesok a ide sa technikou double push...

autor:
(skús mrknúť dáke korčuliarske fóra, ja som ta našiel dosť info...)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Jasné, díky.. :) ale vieš, keď som brzdil na blade-och, tak sa to dalo, ale nepokazili by sa tie veľké koliečka brzdením do T-čka?.. lebo predsa len sú o "trošičku" väčšie..
Inak všetky tipy brzdenia, čo ste napísali ovládam..len si to neviem predstaviť v rýchlosti.. :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

ZitePunkom napísal:Inak všetky tipy brzdenia, čo ste napísali ovládam..len si to neviem predstaviť v rýchlosti.. :D
Tak ale na kolieskových korčuliach sa nebude dať nikdy tak dobre brzdiť ako na korčuliach na ľad :) Takže sa asi budeš musieť uspokojiť s tým, čo ovládaš...
Začiatok Konca
Professional
Professional

:D keď niekedy ešte bolo mokro a ja som ich vytiahol von, tak som brzdil tak, ako na ľadových.. problém bol však v tom, že sa to nedalo tak oboma nohami, ale len jednou.. :lol: ale to je jedno.. :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Pilifo napísal:Tak ale na kolieskových korčuliach sa nebude dať nikdy tak dobre brzdiť ako na korčuliach na ľad :) Takže sa asi budeš musieť uspokojiť s tým, čo ovládaš...
moment, predpokladám že on tými blade-ami myslel Rollerblade kolieskové, lebo z ľadových prejsť hneď na speed...no neviem... :D

a tým veľkým kolieskam tým Tstop ublížiš rovnako ako malým, len to bude viac vidno, čiže sa tým netráp a normálne brzdi. Ako vraví môj inštruktor autoškoly: nie je hanba zastaviť, ale naraziť! :) Áno, na speedy sa dávajú priemery koliesok tak 100 a viac, ale ak dáš nejakú rozumnú kvalitu i tvrdosť, tak to chvíľu isto vydrží, ale veď kolieska sú spotrebný materiál, nie?
Napísať odpoveď