Domace kino - zapojenie zvuku
Domace kino - zapojenie zvuku
No v tomto som amater tak nechcite odo mna nejake odborne veci, ale ide o to ze mam pokazene kino, na ktorom vraj ide len zvuk t.j. ak ho zapojim na pc (ak mi zvukovka podporuje 5+1 co tiez neviem ako zistim) mal by som mat 5+1 zvuk, ide o to ze neviem ako to zapojit, vzadu mam konektory cierny cervene biele a zlty neviem ktore z toho treba na redukciu a! neviem ci to vobec pojde zredukovat len na jack. Je to orava model netusim.. nejake tipy?
Ak spravne chapem,chces pouzit to kino iba ako zosilnovac..Zaklad je aby to kino malo vstupy-IN-takze sa pozri ci sa napis IN nachadza pri nejakych konektoroch.Ak ano a zvukovka podporuje 5.1,tak potrebujes"preniest"6 signalov zo zvukovky do kina-SUBWOOFER,STREDNY REPRAK,2 PREDNE REPRAKY(front),DVA ZADNE REPRAKY(rear).Na kine by si mal mat jednotlive vstupy cinch-(zalezi od typu) a na zvukovke sa pouziju ako vystupy konektory,ktore pouzivas na napojenie microphone,headphone,line in..Zvukovu kartu by si mal vediet prepinat do modu 5.1 softom ku zvukovke.
Myslim,ze podla obrazka to je jasne..Budes potrebovat 3 rovnake kable.
Samozrejme zavisy od toho ake mas kino a aj aka je zvukovka.Niektore maju viac konektorov.Na tom obrazku to je tak ako to mam ja..Urcite budes mat ine kino,zvukovku-preto skus presnejsie opisat,popr.napis konkretne typy.
Myslim,ze podla obrazka to je jasne..Budes potrebovat 3 rovnake kable.
Samozrejme zavisy od toho ake mas kino a aj aka je zvukovka.Niektore maju viac konektorov.Na tom obrazku to je tak ako to mam ja..Urcite budes mat ine kino,zvukovku-preto skus presnejsie opisat,popr.napis konkretne typy.
No kazdopadne vdaka, a ano - chcem ho pouzit ako zosik. Bohuzial mam notebook a tym to asi so zvukoukou pada, pretoze jediny vystup zvuku mam len jack, kazdopadne som sa pokusal zapojit jeden kabel (2cinch1jack) na vstupy do kina AUX1-IN (R a L) (co je zaujimave, tak tych 6 cinchov co si pisal mam na kine pisane ako OUTPUT). Ja som vravel susedovi z to nebude take lahke... ale kazdopadne moja zvukovka asi nepodporuje 5.1 vsak? Zistil by som aj na nete, ale moj model pavilionu uz nevyrabju a nikde to nieje pisane a Sandru sa mi nechce hladat
kazdopadne vdaka za namahu k+
//vedel by mi niekto pozriet najlacnejsiu externu zvukuovku 5.1 najlepsie USB?
//ok vdaka
kazdopadne vdaka za namahu k+
//vedel by mi niekto pozriet najlacnejsiu externu zvukuovku 5.1 najlepsie USB?
//ok vdaka
Tvoja zvukovka nepodporuje 5.1..Teda silne pochybujem.Tie OUT na kine-to je v poriadku-to su uz vystupy na jednotlive reproduktory.Pokial to vsak chces pouzit ako zosik 5.1,musis mat aj vstupy na vsetky kanaly(ako to je na obrazku)-to som vsak videl na maloktorom..Vacsinou to je tak,ako pises-je tam len stereo vstup.
Takze pokial nemas 6 kanalovy vstup na tom domacom kine,tak je pre teba uplne zbytocne kupovat zvukovku 5.1.Prepoj to tak ako si pisal-stereo kablom.
Takze pokial nemas 6 kanalovy vstup na tom domacom kine,tak je pre teba uplne zbytocne kupovat zvukovku 5.1.Prepoj to tak ako si pisal-stereo kablom.
No je to tak-mas tam iba 2 stereo vstupy.Takze z tohoto 5.1 nespravis...Ci pojde na vsetkych,alebo len na dvoch-tazko povedat...Ale pravdepodobne na vsetkych.Najlepsie je to vyskusat..
Avsak ako si pisal a je aj vidiet z obrazka-mas tam opticky vstup.Ak by si mal externu zvukovku 5.1((PCMCIA,USB),ktora ma OPTICAL OUT,tak by sa to dalo prepojit kablom SPDIF.Zvuk by bol aj kvalitnejsi,ako ked prenasas signal obycajnym kablom-nakolko OPTICAL ma ovela lepsie vlastosti- odstup signal/sum.
Avsak ako si pisal a je aj vidiet z obrazka-mas tam opticky vstup.Ak by si mal externu zvukovku 5.1((PCMCIA,USB),ktora ma OPTICAL OUT,tak by sa to dalo prepojit kablom SPDIF.Zvuk by bol aj kvalitnejsi,ako ked prenasas signal obycajnym kablom-nakolko OPTICAL ma ovela lepsie vlastosti- odstup signal/sum.
taka extrerna zvukovka by nebola problem, takze cez tu optiku by to slo 5.1??dudo02 napísal:No je to tak-mas tam iba 2 stereo vstupy.Takze z tohoto 5.1 nespravis...Ci pojde na vsetkych,alebo len na dvoch-tazko povedat...Ale pravdepodobne na vsetkych.Najlepsie je to vyskusat..
Pokial vsetko funguje ako ma,tak v tom nevidim problem..Skus pozriet manual toho domaceho kina-ci je to naozaj OPTICAL IN.Ale malo by to byt IN,nakolko OUT by nemal zmysel..Ale jeden nikdy nevie..
Najlepsie by bolo vyskusat to prepojit z nejakym zariadenim,ktore ma OPTICAL OUT-napr.PLAYSTATION.Alebo ak mas moznost vyskusat priamo zvukovku.A uvidis ci to funguje..Az potom zvukovku kupovat..
Najlepsie by bolo vyskusat to prepojit z nejakym zariadenim,ktore ma OPTICAL OUT-napr.PLAYSTATION.Alebo ak mas moznost vyskusat priamo zvukovku.A uvidis ci to funguje..Az potom zvukovku kupovat..
No problem je v tom ze nemam (zatial) taku zvukovku (a ak by to neslo ani by nemalo zmysel ju kupovat) a manual od neho nemam a typ je tiez jedna zahada.. problem je v tom ze je na nom jedna zvada ktorej oprava je zalezitost par korun ale trepat sa kvoli tomu 60km sa mi nechce ak to nebude mat vyznam. A ak by ten opticky vstup bol len na stereo to by bola tiez prca 
je tam pokazena komunikacia s ovladackou a zavada je v prehravaci, cize nemozem prepnut TVcko na iny vstup..dudo02 napísal:Teraz ti to nefunguje vobec?Aku tam mas zavadu?
Tak snad min.ku PLAYSTATION 2 sa dostanes,ci nie?Len vyskusat ten vstup..Ten vstup OPTICAL podla mna bude iste 5.1.Nakolko je cely system 5.1,neverim,ze by OPTICAL fungoval len ako stereo..
dobre teda, hodim to do opravy kupim zvukovku, ale ked to nepojde 5.1 !!! najdem si ta
-
makaveli
King
- Kontaktovať používateľa:
aha.. takze toto bude dvd prehravac so vstavanym zosikom, ze..? to co som myslel ja, bol samostatny zosik ku ktoremu pripajas ostatne zariadenia.. to by vsetko vysvetlovalo, aj to preco su tam len stereo cinch vstupy, tie budu sluzit na pripojenie telky.. tak v tom pripade to moze byt a asi aj bude opticky vystup, ktory bude sluzit na to, ked to kino chces zapojit na externy zosikmi-chau napísal:je to opticky vystup na 5.1 procesor ci co... aspon tak vraveli v Orave
-
makaveli
King
- Kontaktovať používateľa:
imho ma.. podla mna to bude dvd prehravac so zosikom v jednom zariadeni, mam pravdu..? nieco na takyto sposob: http://www.hej.sk/audio-video/obchod/36 ... shc-xd550/ .. nie samostatny zosik s reprakmi, ku ktoremu pripojis cez kabel prehravac.. to by vysvetlovalo, preco to ma opticky vystup a nie vstupdudo02 napísal:Tak pockaj-ty tam nemas zabudovany zosik?Vsak si pisal,ze tam mas vsetky vystupy na repro-6ks..