Nože a iné chladné zbrane

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nože a iné chladné zbrane

Príspevok od používateľa Stoporko »

Zbierate niekto nože, kukri, mačety, meče...? Ja sa tomuto venujem už pár rokov a zatiaľ mám v zbierke od krásnej fínky Martiini cez mačetu od tramontini po teraz očakávaný kukri...
fotky budú neskôr, musím nafotiť :D

používate svojich miláčikov i na prácu alebo ich máte skôr do vitrínky? U mňa sú všetky v aktívnej službe podľa druhu práce. Ak idem na krátky výlet, tak stačí uton, prípadne glock, ak na dlhšie, tak pribalím niečo väčšie, napríklad tú mačetu alebo jedného "macka" s čepeľou tak 26cm...
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

koncom leta som si kupil vyklapacku Smith & Wesson SWAT

http://www.smith-wesson.com/webapp/wcs/ ... &training= - tu je... nieje tam rozlisena verzia... je 5000 - najvacsi
4000 - stredny - ten mam ja
3000 - maly ...

mam ho doma, obcas ked idem niekam tak na jedlo a vzdy so sebou do mesta v piatok... nikdy nevies na akeho debila narazis... ale zatial som nemusel pouzit
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

ja mám Walther P99 Tactical knife 2. stal ma 990,- kupovany pred rokom. nosim ho so sebou vsade, nakolko je skutocne maly a lahky - pripnem si ho do vrecka a ani o nom neviem. vyuzitie u mna absolutne na vsetko.

zatial mi sluzi vyborne (klop-klop) :) jedina vyhrada - ocel je ako pri jeho vacsom braskovi dost krehka - lahko sa vystrbi, cize treba vediet co si s nim clovek moze dovolit :)

povodne som si chcel kupit S&W SWAT - podla mna najkvalitnejsi vreckovi nozik za rozumnu cenu. no trocu mi vadi, ze je dost velky.. preto som si vybral toto :)
Prílohy
walther-tactical-knife-2.jpg
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a nevadia ti na ňom tie zúbky? Prei rezaní, vyrezávaní... ono to ževraj bolo vymyslené pri bojových nožoch kvôli váčšiemu ranivému účinku a pri pracovných lebo sa s tým lepšie režú laná a podobne... ja som tým úspešne rezal zlatý dážď :D inak rúčka mi silne pripomína jeden zatvárak od acronu...
Maki
Darca
Darca

tie zubky su presne nato... aby sa pri tahani spat po bodnuti zahryzli a vytrhli so sebou co najviac masa a koze... ale na rezanie normalnych veci sa to prave nehodi... preto som si kupil hladku cepel.... uvazoval som,ze si zoberiem mierne zubkovanu, ale nakoniec ee...

// pridam zive foto :D
Prílohy
DSC00321.JPG
DSC00320.JPG
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

heh no takto. tie zubky su tam pre vacsiu ranivost. ale to uz bolo spomenute :) kedze u mna sluzi viac pod privlastkom Kitchen knife/technical tool, tak by som privital klasicku cepel, no taky sa nevyraba.

a ci mi nezavadzia? clovek si na to zvykne, ze musi rezat prednou castou... ked si krajam jabko, pomaranc, klobásu :D tak v pohodicke... taktiez ked ho pouzivam pri "technickych" ukonoch, tak "pilka" absolutne nevadi...

jedine kde to vadi je pri krajani chleba :) totizto vdaka tej pilke sa tak nestastne mrvi :)
no zasa, ked ho budem nuteny pouzit na nejakeho pocernejsieho spoluobcana moze prist vhod :twisted:
samozrejme dufam ze sa to nikdy nestane

cize zaver? s pilkou sa da zit, no kebyze je pri tomto modely na vyber, tak si ho vezmem bez nej :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

osobne keď som so zubatým ostrím krájal koláč, tak to nebol ozrovna ono, tam by som uprednostnil niečo takéto http://www.dmazay.ru/products_pictures/121010.jpg túto krásavicu vlastním a naprostá spokojnosť. Doviezol som si ju ako suvenír z Helsiniek pred piatimi rokmi za vtedajších 30euro
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

ja pouzivam tento Je to opinel, francuzska vyroba, ostry, jednoduchy... chodim si nim hlavne do lesa atd. Ale v buducnosti si chcem kupit daku dyku do hory s finskou ocelou

Opinel Môj
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

noze sa mi pacia, zatial nemam nic cim by som sa tu nejako velmi mohol chvalit. Jeden kamos je tu dost fanatik co sa tohoto tyka ... ma zopar pekych kuskov. Minule ked mal narodky tak sme mu kupili 2 vrhacie noze. Som skor toho nazoru, ze ked si kupim nejaky noz tak by mal byt aj pouzitelny na bezne veci. Z toho dovodu mam radsej noze s peknou hladkou cepelou.
Kedze nazov temy je noze a ine chladne zbrane, tak by sem napisem, ze by som si nieedy chcel kupit atanu a nejaky pekny mec, samozrejme nie koli praktickemu vyuzitiu :-)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Strýko mi raz z dovolenky doniesol vyklápací nôž vyrobený z švajčiarskej ocele, a bol ukrutne drahý. Nepamätám si na značku, bol krásny a ja debil som ho v lese na hubách stratil :? Nič čo som stratil ma nemrzelo viac ako toto.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ja nie som daky extra nozovy, ale mam zopar kuskov, nestoja vsak za rec, mam aj so zubkami, ale niekde zapatroseny, lebo som ho rozobral a chcel vycistit. raz mi zachranil kozu, ked po mne vybehli traja nafetenci, vytasil som ho a rychlo si to rozmysleli, comu som rad, nechcel by som vysvetlovat, preco som niekoho dorezal :roll:
sem tam sa najde pohodeny svajciar a plus mam takuto chutovku, maly custom, ale ostry ako britva. uz ho mam asi dva a pol roka a este sa neotupil a to uz som s nim rezal hocico vratane plechoviek
Prílohy
PHTO0008.JPG
Frankie
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frankie »

mne stacia cencúľe
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

ja nesom nejaky maniak ale verim znacke Victorinox a ich sikovnym nozikom...teraz mam takyto ako je na obrazku ale nie presne tento je trosku odlisny...na take vselijake chatove cinnosti je idealny len ma trapi ze jeden otcov znamy ho hodil do zeme a trosku sa ohol hrot :evil:
Prílohy
0_8473_3.jpg
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Ja mam dva .... rybicku (pamata si to vobec niekto? :D) a svicara - Victorinox.

Foto below. :)
Prílohy
climber-penknife-victorinox.jpg
ryba_v.jpg
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

den333 napísal:ja nesom nejaky maniak ale verim znacke Victorinox a ich sikovnym nozikom...teraz mam takyto ako je na obrazku ale nie presne tento je trosku odlisny...na take vselijake chatove cinnosti je idealny len ma trapi ze jeden otcov znamy ho hodil do zeme a trosku sa ohol hrot :evil:
a to je problem ten hrot vyrovnať naspäť? Najlepšie vo zveráku alebo v núdzi kladivkom... :)
inak, pozerám, táto téma sa nám pekne rozbieha... :P

//Obrazky do prilohy!

čo vravíte na toto bolo, kukri a im podobné mačeto-nože. Dá sa s tým sekať, dá sa s tým rezať... netrpezlivo očakávam kedy mi doručia kukri... :oops: ako vidíte ich využiteľnosť v praxi, napríklad pre tábornícke potreby: nasekať drevo, narezať klobásu, chlieb, zatĺcť kolíky pre stan, vysekať priechod v zarastenom lese...?

Vlastní niekto katanu? Odkiaľ ste ju zohnali? Mal som na výber buď európsky jedenapolručák od kováča alebo nekvalitnú repliku katanu zo španielska s ktorou sa ani sekať nedá...volil som európana :D ale katana ma stále láka...
Maki
Darca
Darca

looool, rybicku uz doma bohuzial nenajdem, asi si ju urvala sestra, ale mali sme :D

inak ma tak napadlo ze ten S&W nieje jediny noz tak prikladam foto mojich setkych... ten mikov vyskakovaci som nasiel, ale bohuzial uz nefunguje a tie dve dyky som dostal po otcovi a bratovi...
Prílohy
DSC00322.JPG
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

k teme vystavovanie nozov..ja hlasim svatu pravdu noz ma predovsetkym splnat funkcnost...ciz nevidim dovod preco by som si mal vystavovat noze.. to by potom chudak stratil zmysel...

add kukri.. no neviem ci kukri niekde vyuzijes to je robene ako bojovy noz prevazne.. ale fajn vecicka...

add katana...noo ono je to dost drahe. co som bol na jednej prednaske v bb o mecoch tak tam typek rozpraval co kuje katany ze taka obycajna katana ktora sa davala tym najobycajnejsim...uplne obycajna stoji okolo 60 000.- samozrejme hovorim o plne funkncnej katane kovanej rucne a vsetko okolo toho...
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

ja mam takyto. a dobre splna ucel :)
Prílohy
knife.jpg
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tu je moja zbierka, chýbajú v nej nafotené dva nože: od shwarzwolfa som tu už postol a od Mikovu taký "švajčiarák," čo som zdedil po starom otcovi. Nože a podbné predmety sú môj koníček a ak mi chcete urobiť fakt veľkú radosť, zväčšite moju zbierku :P
Prílohy
z ľava: bowie-riadne veľký, na hrubú prácu; uton žiaľ nie originál - nechal som sa pri kúpe napáliť; glock-skvelý nôž do lesa, len pozor na uhlíkovú oceľ; mikov na vrhanie; originál uton pre civilný trh; fínska kráska Ilves(rys) od firmy martiini; v spodn
z ľava: bowie-riadne veľký, na hrubú prácu; uton žiaľ nie originál - nechal som sa pri kúpe napáliť; glock-skvelý nôž do lesa, len pozor na uhlíkovú oceľ; mikov na vrhanie; originál uton pre civilný trh; fínska kráska Ilves(rys) od firmy martiini; v spodn
európsky jeden-a-pol-ručný meč, vykovaný pre historický šerm
európsky jeden-a-pol-ručný meč, vykovaný pre historický šerm
mačeta Tramontina, skvelý pomocník na chalupe
mačeta Tramontina, skvelý pomocník na chalupe
časkoslovenská mačeta, nájdená na našej záhrade v dezolátnom stave
časkoslovenská mačeta, nájdená na našej záhrade v dezolátnom stave
imitácia čínskej dýky, štýl fantasy
imitácia čínskej dýky, štýl fantasy
Napísať odpoveď