Nože a iné chladné zbrane
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
jeremy, ten s drevenou ruckou napravo je finsky noz, cena okolo tisicky, od firmy martiini a tym ilves(rys). K zohnaniu v Ba napr. v lovcovi v auparku alebo v polovnickych potrebach...moj je z helsiniek, tak ma pre mna dvojnasobnu hodnotu
ten velky vlavo som kupil na trznici (i tam sa daju najst pekne kusky, len treba hladat) za asi 6stoviek. Je to typ bowie, pouzivam ho na fakt hrubu pracu, sekanie vetvi...ma rucku nasadenu na trn, ktory je na konci na zavit v matici. Je to taky pracant, trocha mi vadi jeho zle vybrusene ostrie, ale na sekanie to az tak nevadi, na rezanie to vadi dost. Uz sa tesim az mi dorucia kukri
hej, mikovy su legenda, skvely pomer cena/vykon
edit: dnes mi prisiel ten kukri, je nadherny. Ako to bude mozne tak ho vyfotim a ked ho testnem v terene, dam vediet. Zatial sa tvari ako seriozny pracovnik, pochva je drevena potiahnuta kozou, ziadna kozenka. Rucka je z rohu, cepel nadherne vytiahnuta, ostrie dokonale vybrusene. Jedina chybicka co som zatial nasiel je v rukovati kardy (ocielka na dobrusenie) - tiez je z rohu, ale asi sa jej usiel menej kvalitny kusok, nie je uplne hladka. Ale nie ze by to nejak vadilo
great knife...
ten velky vlavo som kupil na trznici (i tam sa daju najst pekne kusky, len treba hladat) za asi 6stoviek. Je to typ bowie, pouzivam ho na fakt hrubu pracu, sekanie vetvi...ma rucku nasadenu na trn, ktory je na konci na zavit v matici. Je to taky pracant, trocha mi vadi jeho zle vybrusene ostrie, ale na sekanie to az tak nevadi, na rezanie to vadi dost. Uz sa tesim az mi dorucia kukri
hej, mikovy su legenda, skvely pomer cena/vykon
edit: dnes mi prisiel ten kukri, je nadherny. Ako to bude mozne tak ho vyfotim a ked ho testnem v terene, dam vediet. Zatial sa tvari ako seriozny pracovnik, pochva je drevena potiahnuta kozou, ziadna kozenka. Rucka je z rohu, cepel nadherne vytiahnuta, ostrie dokonale vybrusene. Jedina chybicka co som zatial nasiel je v rukovati kardy (ocielka na dobrusenie) - tiez je z rohu, ale asi sa jej usiel menej kvalitny kusok, nie je uplne hladka. Ale nie ze by to nejak vadilo
great knife...
Re: Nože a iné chladné zbrane
Vyzná sa tu niekto vo vrhacích nožoch ? Chcem niečo len na začiatok, našiel som tieto dva http://www.armpek.sk/set-vrhacich-nozov-4v1-cierny http://www.armpek.sk/noze-vrhacie-3-v-1 ... rom-cierne len neviem či sa za tú cenu po pár hodoch nezlomia. Môžete poradiť aj nejaké iné
teleskop ESP - 21", Trenchknife (romantika z WWI), UTON vz.75 (osvedčený pracovný nožík), KA-BAR 3050 (ten nosím bežne pri sebe ako vreckový nožík)....
A dole - aj keď nožíky sú pekné, ale osvedčenej záložke v kalibri .38 Special sa nevyrovnajú
....
A dole - aj keď nožíky sú pekné, ale osvedčenej záložke v kalibri .38 Special sa nevyrovnajú
Ako je to vlastne s tým nosením nožov pri sebe ? Podľa dĺžky čepele ?
Kamoš bežne zo sebou nosiaci takmer 30 cm dlhý bajonet mi vravel, že to záleží od spôsobu nosenia. Také tie dlhšie nože (netuším však, aká tam je hranica) môže človek síce prenášať (napr. niekde v batožine) ale nesmie ich mať nijako poruke (za opaskom a podobne). Mimo obce sa ale asi môžu nosiť aj za opaskom. Či je to tak ale naozaj v zákone, to neviem.
Ja so sebou bežne nosím maličký dvojčepeľový skladací nožík do vrecka, do lesa si však zvyknem brávať podstatne väčší kúsok. Keď budem môcť hodím foto
Ja so sebou bežne nosím maličký dvojčepeľový skladací nožík do vrecka, do lesa si však zvyknem brávať podstatne väčší kúsok. Keď budem môcť hodím foto
To sú všetko pekné povesti o nejakej "hranici veľkosti čepele".... ale zákon znie takto (a to je smerodatné)....
Priestupky proti verejnému poriadku
§ 47
(1) Priestupku sa dopustí ten, kto
h) nosí na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane, najmä
dýky, bodáky a šable, okrem prípadov, keď sú súčasťou
rovnošaty, historického alebo národného kroja, výstroja
a výzbroje ozbrojených síl, ozbrojených zborov a ozbrojených
bezpečnostných zborov, alebo na športovú činnosť, výkon práva
poľovníctva, rybárskeho práva, povolania alebo zamestnania,
ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno
z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa
majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím,
Takže asi tak.... ľudskou rečou.... bežné nosenie by nemal byť nejaký problém, pokiaľ samozrejme človek nestojí s nožom v ruke dajme tomu o tretej ráno pred diskotékou ožratý jak zeppelin a vykrikujúci na niekoho "Zabijem Ťa, Ty k...t".....
Priestupky proti verejnému poriadku
§ 47
(1) Priestupku sa dopustí ten, kto
h) nosí na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane, najmä
dýky, bodáky a šable, okrem prípadov, keď sú súčasťou
rovnošaty, historického alebo národného kroja, výstroja
a výzbroje ozbrojených síl, ozbrojených zborov a ozbrojených
bezpečnostných zborov, alebo na športovú činnosť, výkon práva
poľovníctva, rybárskeho práva, povolania alebo zamestnania,
ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno
z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa
majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím,
Takže asi tak.... ľudskou rečou.... bežné nosenie by nemal byť nejaký problém, pokiaľ samozrejme človek nestojí s nožom v ruke dajme tomu o tretej ráno pred diskotékou ožratý jak zeppelin a vykrikujúci na niekoho "Zabijem Ťa, Ty k...t".....
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
mam poloautomaticky TOPS - cierneny, ocel neviem, tanto plain cepel ... je to dobry pomocnik, zatial ho nezastavilo nic
... uz je trosku otupeny, pretoze si musel poradit casto aj s nejakym tym kablom a podobnymi smakmi, ale chystam sa brusit 
inak ho nosim skoro stale pri sebe - clovek nikdy nevie a ked ide do tuheho - radsej mat nozik, ako nemat nozik ... teda, ked uz nieje po ruke nejaka "hromová hůl"
inak som prekvapeny - povodne som nechcel ciernenu cepel s tym, ze sa velmi rychlo osupe, ale po dvoch rokoch je osuchana iba tak nejak primerane a nicomu to nevadi
cierny ma vo vrecku vyhodu - vyzera na prvy pohlad ako "nieco", nie ako nozik 
inak ho nosim skoro stale pri sebe - clovek nikdy nevie a ked ide do tuheho - radsej mat nozik, ako nemat nozik ... teda, ked uz nieje po ruke nejaka "hromová hůl"
inak som prekvapeny - povodne som nechcel ciernenu cepel s tym, ze sa velmi rychlo osupe, ale po dvoch rokoch je osuchana iba tak nejak primerane a nicomu to nevadi
-
Bushido
Medium Professional
Nie som žiadny zberateľ, ale mám tento gerber, je to dobrý nôž, je úzky ale za to dlhý a pevný, vôbec mi nezavadzá...
Lasky L2? 
-
TommyHot
Addict
Mozte mi poradit nejaky multifunkcny victorinox/wenger (pripadne aj nieco kvalitnejsie) lebo sa v tom absolutne nevyznam. Medzi zdanlivo funkcne rovnakymi nozmi byvaju aj 30-40 eurove rozdiely. V skratke hladam nieco taketo:
- noz (ktory aj zvladne co to ukrojit, povedzme na chate ked sa kraja maso, alebo treba narezat palice na opekacku),
- otvarace (na pivo, konzervy, vino)
- pilnik na nechty (ale taky ten tupy v tvare obdlznika - myslim, ze hojko pisal, ze sa s tym dobre cistia usi
)
moze byt/nemusi:
- krizovy skrutkovac
- ina zaujimava ficura
Kedysi davno som mal svajciarsky nozik, ale padol mi do potoka (a kamos ho o par dni nasiel) a ja som s nim niekde zarezal a z cepele sa zoskriabala ta stainless steel plocha, ci co to je. Tak neviem ci to bol fake, alebo to tak funguje (tomuto by som sa chcel vyhnut). Dik
- noz (ktory aj zvladne co to ukrojit, povedzme na chate ked sa kraja maso, alebo treba narezat palice na opekacku),
- otvarace (na pivo, konzervy, vino)
- pilnik na nechty (ale taky ten tupy v tvare obdlznika - myslim, ze hojko pisal, ze sa s tym dobre cistia usi
moze byt/nemusi:
- krizovy skrutkovac
- ina zaujimava ficura
Kedysi davno som mal svajciarsky nozik, ale padol mi do potoka (a kamos ho o par dni nasiel) a ja som s nim niekde zarezal a z cepele sa zoskriabala ta stainless steel plocha, ci co to je. Tak neviem ci to bol fake, alebo to tak funguje (tomuto by som sa chcel vyhnut). Dik
Ja by som na tvojom mieste siel do nejakeho Victorinoxu zo 111mm rady, kedze chces aby to malo aj poradny noz. Je uz na tebe ktory model si vyberies (aj ked tych s pilnikom je v tejto rade trochu pomenej).
Z mojho pohladu su to pri normalnom pouzivni neznicitelne noze , ja mam svoj Victorinox uz asi 10 rokov a absolutne nic mu nie je.
http://victorinox.sk/10-111-mm
Z mojho pohladu su to pri normalnom pouzivni neznicitelne noze , ja mam svoj Victorinox uz asi 10 rokov a absolutne nic mu nie je.
http://victorinox.sk/10-111-mm
-
TommyHot
Addict
Pacia sa mi tie s okom na cepeli, ale nemam rad zubkovane cepele - zle sa s tym kraja maso. Na druhej strane tie s okom bez zubkov maju pilku a ta mi je uplne na nic, len tam zavadzia. Myslel som, ze vybrat noz bude malina
kazdopadne K+ za radu
-
Grond
Medium Professional
Zdravim ma niekto skusenosti s katanami? Rad by som si ju zaobstaral ale az tak sa v tom nevyznam. Preto sa chcem opytat od akej ceny sa da povazovat takato replika za funkcny mec, nie len za bezzubu okrasu do vitriny (viem ze tradicne rucne robene kusky sa pohybuju od 60k+) ... Zatial som uvazoval o http://www.samuraishop.sk/samuraishop/e ... eaf-katana
Troska ozivim temu, dnes som videl prvy krat tento typ noza
Viete mi odporucit stranku kde najmdem takyto druh "vyskakovacky" ?
Inak tento model stoji 1400 dolarov...
http://www.bladehq.com/item--Marfione-C ... lip--32049
Viete mi odporucit stranku kde najmdem takyto druh "vyskakovacky" ?
Inak tento model stoji 1400 dolarov...
http://www.bladehq.com/item--Marfione-C ... lip--32049