"Vydieranie" cez internet
"Vydieranie" cez internet
Som spoluvlastnikom jedneho Counter strike portalu a stala sa nam jedna vec. Zacal nam tam chodit jeden cheater s dynamickou IP. Proste dame mu BAN a o 10 SEKUND je naspat. Dnes napisal na nase forum,ze chce vyjednavat. Chce 5$ kazdy mesiac na ucet PayPalu a ak to spravime, prestane. Jeho druha moznost bola klikat na nejake jeho reklamy a tym mu to bude pridavat nejake body ci co. Da sa s tymto nieco robit ? Je to protizakonne mas vydierat o peniaze ? On pise, ze nas nevydiera, iba nam dal ponuku ...
Je tu este jeden problem .. Nas portal ma iba Non steam servery (tusim nelegalna cracknuta verzia Steamu) a zrejme ty porusujeme autorske prava .. Totiz so steamom by sme tento problem lahko vyriesili
-
AXO
Professional
- Kontaktovať používateľa:
asi by sa nejako nedal zaheslovat server, a hesla by ste davali len niekomu.. alebo nejaky podobny sposob sa neda ?tomikaco napísal:No to pochybujem. ON je u nas uz dobrych 5 mesiacov .. V databazi uz ma vyse 200 banov. Na fore pribudaju stale staznosti, stale mensia a mensia navstevovanost. Pisal aj, ze pokial tie podmienky nesplnime, zacne na servery vytrubovat odkial sa stahuju cheaty ..
Tak aj podľa mňa nemáte inú možnosť ako mu zaplatiť alebo klikať na tie reklamy, pokiaľ chcete udržať svoje fórum na istej úrovni...no ale zase ďalšia vec je, že možno po istom čase môže začať pýtať stále viac a viac...takže v konečnom dôsledku by som asi odporučoval klikanie na reklamy 
//Tiež zaujímavé riešenie radí AXO
//Tiež zaujímavé riešenie radí AXO
Server heslovat nechceme, tak ci tak by sa nejak dostal k heslu. Ano, mohli by sme ju zablokovat, ale tym by trpel cely T-com. To my nechceme ..
Ja by som chcel vediet, aku ujmu by mohli spravit tomu cheaterovi a aku ujmu by spravili nam ? A naozaj je to proti zakonne ? Ked tam pise, ze nech to neberieme ako vydieranie, ale ako dohodu ..
Ja by som chcel vediet, aku ujmu by mohli spravit tomu cheaterovi a aku ujmu by spravili nam ? A naozaj je to proti zakonne ? Ked tam pise, ze nech to neberieme ako vydieranie, ale ako dohodu ..
no, mna napadlo keby si o nom zistil viac informacii a risiel to trochu osobnejsie
skus vyhladat jeho nick v googli, priapdne nejake nicky ktore pouziva, neviem ci je to mozne ale vypytaj si paypal ze chces platit a zistit si nejake info o tom ucte ? keby si vedel meno, mozno by si sa dostal ak telefonnemu cislu a cez telefon mozno by sa zlakol. Pripadne taketo sracky maju samozrejme nick na pokeci kde si vytvaraju 20 strnove profily....
Jednoducho zistit informacie a riesit osobnejsie ako len cez nejake icq, mail alebo ako komunikujete...
skus vyhladat jeho nick v googli, priapdne nejake nicky ktore pouziva, neviem ci je to mozne ale vypytaj si paypal ze chces platit a zistit si nejake info o tom ucte ? keby si vedel meno, mozno by si sa dostal ak telefonnemu cislu a cez telefon mozno by sa zlakol. Pripadne taketo sracky maju samozrejme nick na pokeci kde si vytvaraju 20 strnove profily....
Jednoducho zistit informacie a riesit osobnejsie ako len cez nejake icq, mail alebo ako komunikujete...
-
erik_tt
Medium Professional
Re: "Vydieranie" cez internet
co tak si nainstalovat na tvojom serveri fakeoff?posere mu to cele CS a mas vybavane ked sa na aky kolvek server napoji okamzite ho to zabije uzitocna vecicka:)a k tomu ze mate NS ze je nelegalne je hlupost je to plne legalne a neporusujete ziadne autorske prava..tomikaco napísal:Som spoluvlastnikom jedneho Counter strike portalu a stala sa nam jedna vec. Zacal nam tam chodit jeden cheater s dynamickou IP. Proste dame mu BAN a o 10 SEKUND je naspat. Dnes napisal na nase forum,ze chce vyjednavat. Chce 5$ kazdy mesiac na ucet PayPalu a ak to spravime, prestane. Jeho druha moznost bola klikat na nejake jeho reklamy a tym mu to bude pridavat nejake body ci co. Da sa s tymto nieco robit ? Je to protizakonne mas vydierat o peniaze ? On pise, ze nas nevydiera, iba nam dal ponuku ...Je tu este jeden problem .. Nas portal ma iba Non steam servery (tusim nelegalna cracknuta verzia Steamu) a zrejme ty porusujeme autorske prava .. Totiz so steamom by sme tento problem lahko vyriesili
Tento chlapik nema staly nick. Vzdy tam pride pod nickmi typu "dsnao" "daso" "xczxnl" "ekqwp" "165469" ... Podla mna je dost opatrny. Na forum dokonca pisal s Hide IP, ale je to jedno, lebo mame kopu jeho pravych IP v databazi. Nedalo by sa to riesit cez T-com ? Napisat im, co sa deje a dat im zoznam jeho IP. No zevraj bez sudneho prikazu ziadne informacie o nom vydat nemozu, ale mozu sa s nim skontaktovat a nieco mu povedat .. Takze ja mu teda napisem, nech mi da jeho PayPal ucet a skusim zistit informacie o tom ucte.
digo : Na steam prejst nechceme. Nove steam servery bez slusnej reklamy (ktoru si nemozeme dovolit) sa uz tak rychlo nezaplnia.
erik tt: No ja som pocul nieco ine .. A ak mas teda pravdu, mame moznost ho nejak "udat" ? Na fuckoff ma uz vymysleny vlastny config ..
digo : Na steam prejst nechceme. Nove steam servery bez slusnej reklamy (ktoru si nemozeme dovolit) sa uz tak rychlo nezaplnia.
erik tt: No ja som pocul nieco ine .. A ak mas teda pravdu, mame moznost ho nejak "udat" ? Na fuckoff ma uz vymysleny vlastny config ..
-
AXO
Professional
niesom ziadny odbornik na internet a siete, ale nadala by sa zablokovat jeho MAC adresa ku vam na server, ved ta je len jedna nie ?
// kamarat robi v t-come, na hotline, mozno by som mohol zistit nieco o nom, ale zas treba napisat nieco co ma len on ako poznavacie znamenie, lebo na danu IP sa moze pripajat X ludi denne
ale nic neslubujem, bo ho mozu vyhodit, ale myslim ze by sa to na 75% dalo vybavit
// kamarat robi v t-come, na hotline, mozno by som mohol zistit nieco o nom, ale zas treba napisat nieco co ma len on ako poznavacie znamenie, lebo na danu IP sa moze pripajat X ludi denne
ale nic neslubujem, bo ho mozu vyhodit, ale myslim ze by sa to na 75% dalo vybavit
Anticheaty tam ziadne nechceme, okrem toho su aj cheaty na sXe injected. K jeho MAC adrese sa nijak nedostaneme
Ja len chcem odpoved na tuto otazku : Je mozne ho nejakym sposobom udat a narobit mu problemy pravnou cestou ?
Odpoved z Tcomu
Dobry den,
bohuzial z pravneho hladiska nie je cheatovanie v hre protizakonne, takze my s
tym nevieme nic spravit. Asi najjednoduchsie by bolo vo Vasom pripade
zablokovat MAC adresu daneho vytrznika, tym padom mu restart zariadenia
nepomoze.
MAC adresu nezozeniem a k tomu s tym vydieranim sa vobec nevyjadrili ..
Ja len chcem odpoved na tuto otazku : Je mozne ho nejakym sposobom udat a narobit mu problemy pravnou cestou ?
Odpoved z Tcomu
Dobry den,
bohuzial z pravneho hladiska nie je cheatovanie v hre protizakonne, takze my s
tym nevieme nic spravit. Asi najjednoduchsie by bolo vo Vasom pripade
zablokovat MAC adresu daneho vytrznika, tym padom mu restart zariadenia
nepomoze.
MAC adresu nezozeniem a k tomu s tym vydieranim sa vobec nevyjadrili ..
-
mspeedo
Light Professional
Mozete si tu vymyslat o protizakonnosti a udani na policiu, ale realita je taka a myslim aj kazdemu jasna, ze si nemopozes. Teda nie touto cestou (pravnou). A ako na nonsteame zablokovat dynamicku IP.. hm nemyslim ze sa to da. Zivot je svina co.
//alfonz vam odpovedal...
btw...
//alfonz vam odpovedal...
btw...
kolko mas rokov?bloodko napísal:Tamto co on robi je vydieranie! a vydieranie je protizakonne.
EDIT: ak aj pouziva nadavky na vasu osobu (uraza vas) to by som tam tiez pridal aspon sa spamata.