Verite v posmrtny zivot?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

?

ano
124
55%
nie
55
24%
neviem
47
21%

Celkom hlasov: 226

vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

je mi velmi blizka myslienka reinkarnacie, takze jednoznacne ano. Okrem toho velmi vela fyzikalnych zakonov dokazalo, ze nic nemôze len tak zmiznut- energia, hmota atd. Preco by sme mali jedneho dna zmiznut my? Da sa vôbec prestat existovat? ja myslim ze nie, ale tot len môj nazor
axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Vsak ked zomries fyzicky neprestanes existovat.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

nebol by som proti tomu, ale neverim... to s tym,ze energia a hmota musi byt zachovana... ved predsa v hrobe sa tvoja hmota za pomoci parazitov a bakterii premeni na ich potravu a je to...
vojtk
Medium Star
Medium Star

axXis napísal:Vsak ked zomries fyzicky neprestanes existovat.
Samozrejme, ved presne o tom hovorim. Cize som jednoznacne za myslienku posmrtneho zivota, ale v akej forme, to sa uz uvidi :)
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

A to si kde zobral? :lol:
vojtk
Medium Star
Medium Star

Maki napísal:to s tym,ze energia a hmota musi byt zachovana... ved predsa v hrobe sa tvoja hmota za pomoci parazitov a bakterii premeni na ich potravu a je to...
To je sice pravda, ale nezanikne, tie molekuly vzdy budu existovat, aj ked v inej forme, rovnako je to aj z energiou
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ujo Marky napísal:A to si kde zobral? :lol:
Stavim sa, ze Ty sa po smrti jednoducho odparis.
Jeden den budes lezat na pohovke a na druhy den bác ujo skvarky nikde... lepsi ako Jezis :roll:
urcite budes prvy pripad dokonaleho znicenia hmoty, kde sa uvolni cela jej energia (mc^2).....to bude skvele, lebo vedci sa o to pokusaju uz dlho tak po Tvojej unikatnej fyzicku schranku tela niciacej smrti konecne prideme na to ako sa to robi a budeme mat nekonecne zasoby energie..
myslim, ze pre taky uslachtily ciel by si sa mohol zabit uz dnes :wink:
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

axXis napísal:Stavim sa, ze Ty sa po smrti jednoducho odparis.
Jeden den budes lezat na pohovke a na druhy den bác ujo skvarky nikde... lepsi ako Jezis :roll:
Sak sa kludni :D Ja som sa len opytal kde si vzal tu istotu ze ked zomres nekoncis navzdy? :P Ja som veriaci takze verim v posmrtny zivot ale len verim, Ty si to napisal ako keby to bola samozrajmost :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ujo Marky napísal:Sak sa kludni :D Ja som sa len opytal kde si vzal tu istotu ze ked zomres nekoncis navzdy? :P Ja som veriaci takze verim v posmrtny zivot ale len verim, Ty si to napisal ako keby to bola samozrajmost :)
Co? Nejako mi unika o com hovoris. O com som pisal, ze je absolutne istota? Ake nekoncenie navzdy? Vidis nieco co ja nie?
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Tvrdis ze:
Ja sa len pytam ze kde beres tu istotu :) Nemusis sa hned nastvat a pindat na Uja Skvarkyho 8)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ujo Marky napísal:Tvrdis ze:
Ja sa len pytam ze kde beres tu istotu :) Nemusis sa hned nastvat a pindat na Uja Skvarkyho 8)
Ja niesom nastvany len proste nechapem Tvoje posty.
vojtk napísal:je mi velmi blizka myslienka reinkarnacie, takze jednoznacne ano. Okrem toho velmi vela fyzikalnych zakonov dokazalo, ze nic nemôze len tak zmiznut- energia, hmota atd. Preco by sme mali jedneho dna zmiznut my? Da sa vôbec prestat existovat? ja myslim ze nie, ale tot len môj nazor
Reagoval som na toto, ze po smrti predsa ziadna hmota nezmizne. Mozno bude nepatrne lahsi co jeho telo vychladne ale fyzicky to telo bude stale existovat. A Ty sa ma pytas kde beriem istotu? No vies co chod na nejaky pohreb a pozri sa ci v rakve lezi nejaky mrtvy clovek a ak ano tak mam pravdu, ze fyzicke schranky po smrti nezanikaju.
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Tak fyzicka stranka nie :lol: Sice aj ta zmizne po case a pri urcitych podmienkach. Ale neviem, aka energia je este v nas okrem energie z jedla v ATP a inych chemicko-fyzickych energiach? Uz ziadna ina nieje dokazana...
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jackoff8 »

vobec neverím v posmrtný život , viem že toto je drsný názor , ale všetko živé raz pominie , sme len živočíchy ako všeliaké obyčajné zviera , cyklus prírody - starý organizmus zomre a nový sa narodí
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Ujo Marky napísal:Tak fyzicka stranka nie :lol: Sice aj ta zmizne po case a pri urcitych podmienkach. Ale neviem, aka energia je este v nas okrem energie z jedla v ATP a inych chemicko-fyzickych energiach? Uz ziadna ina nieje dokazana...
CO? fyzika ti nic nehovori co ? Energii je tolko ze by si sa z toho .... Polohova energia, pohybova, elektricka, tepelna a dalo by sa este veeelmi dlho pokracovat. Vo fyzike dalej plati zakon zachovania energie, ktory hovori ze energia nevznika a nezanika, ale meni svoju formu, cize aj ked clovek zomrie tak po nom ostane energia. A ATP nieje energia ale zdroj energie. Je to latka, pri ktorej spotrebovavani sa eergia uvolnuje.
Vidim ze mas dost medzery z veci, ktore patria do stredoskolskeho vzdelania, taketo odhady a tipovacky tu nikoho nezaujimaju ;) Ak nemas co mudreho povedat, tak bud ticho ;).

K teme uz som tu niekde pisal ze verim v posmrtny zivot aj ked nemam nejaku presnu predstavu v akej forme to bude. No jedno je iste aspon v tej co som vyssie spominal a to zachovanie energie. :P
Grosay
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grosay »

jamess napísal:...osobne si myslim ze posmrtny zivot je len vyplodom ledskej fantazie tych ktorych toho moc nestihli za zivot spravit, alebo takych ktori proste chcu zit viac ako je 'nromalne'
Nad tym vyplodom ludskej fantazie som rozmyslal aj ja. Ale u ludi, ktori prezili klinicku smrt a mali chvilkovu "skusenost s druhou stranou". Co ak to "videnie" bola len aktivita ludskeho mozgu, ktory nam mozno pri odchode sprijemni tu chvilu. No na druhej strane mal som moznost od kamaratky pocut, ako sa pri operacii videla zhora. Videla vsetko, co jej robili. Dalej sme mali takuto debatu s Kinjerilom a spominal jedneho pana, ktory prezil klinicku smrt u zubara a potom videl, ako ho zubar ozivoval.

Nechodim do kostola, ani nie som veriaci. No na posmrtny zivot verim. No nemyslim tym "nebo a peklo". Aj ked verim, ze to bude priamo umerne tomu, ako sa zil tento zivot.
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

miki690 napísal:...
Prosimta, precitaj si aspon prispevok na ktory reagujes aspon 3 krat nez zacnes pindat. Ak si ho precitas zistiz ze som napisal ze energia je v ATP... nie ze energia je ATP... (ano makroergicke vazby...)
Dalej zistis ze som nechcel ako sprosty vypisovat vsedky fyzikalno chemicke energie ktore clovek pozna, zato Ty si sa toho chopil :P preto som aj napisal:
Ale neviem, aka energia je este v nas okrem energie z jedla v ATP a inych chemicko-fyzickych energiach?
Skor by si si mal precvicit citanie, to je 1. rocnik zakladnej skoly ;)

Ak nevies citat, tak neodpisuj lebo take typovacky pismenok tu nikoho nezaujimaju :cokolvek:
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

Zaruch napísal:Je dolezite verit v Boha, Boh znamena laska. Teraz je vek kedy ludia ziju ako psi, bez ziadnych moralnych zasad. Kazdy sa cely den zenie za robotou aby zarobil co najviac prachov a vecer si sadne k telke, pozera Mojsejovcov a ozerie sa na mol. Co to je aky zivot????
To je obraz tvojej domacnosti? Toto moze povedat len absolutny diletant. Keby si vsetkych a vsetko takto neskatulkoval, mal by si krajsi zivot. Peace.
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

neviem co sa stane po smrti, ale nech pojdem kde pojdem, hlavne nech tam je aspon internet :lol: :lol:
tanka
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tanka »

Stanulik, Ty jeden zavislak :D Ja si myslim, ze existuje posmrtny zivot. Smrtou sa zivot isto nekonci, ako krestanka by som mala povedat, ze sa este len zacina. Musi predsa existovat nieco lepsie. Z toho, co teraz napisem, sa mi mozno niektori vysmejete, ale v pisme svatom som citala, ze Ani oko nevidelo, ani ucho nepoculo, ani do ludskeho srdca nevstupilo, co Boh pripravil svojim vernym. Tusim je to od svateho Pavla, apostola. Je to na uvazenie, ci je to pravda. To necham na Vas.
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

Tanka, to nie je zavislost, len chcem mat cerstve informacie vsade :lol:
Napísať odpoveď