Qtek 9100

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
alfonz
Light Professional
Light Professional

Qtek 9100

Príspevok od používateľa alfonz »

Napadlo ma že asi začnem šetriť na nový mobil, a keď niečo kupujem tak poriadne. Našiel som Qtek 9100 s Windows Mobile 5.
Tak sa vás pýtam: Podporuje Windows Mobile súbory .exe? Ak áno, je šanca že by som na ňom rozbehal trebárs Transport Tycoon, Doom, SimCity 2000, Civilization atp?
Ďalej som čítal že podporuje miniSD karty ale nebola uvedená maximálna veľkosť, to do toho môžem napchať 8GB kartu? :D
Díky moc za plodné odpovede.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ak uz rubes do takto vysokej cenovej skupiny, oplatilo by sa dosetrit par korun navyse a zadovazit si HTC TyTN II, da sa zohnat aj do 20
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Qtek 9100

Príspevok od používateľa STomko »

alfonz napísal:Napadlo ma že asi začnem šetriť na nový mobil, a keď niečo kupujem tak poriadne. Našiel som Qtek 9100 s Windows Mobile 5.
Neviem ci prave Qtek 9100 (HTC Wizard, MDA Vario) je prave to "poriadne", ma uz zopar rockov, CPU 200MHz tiez nie je najrychlejsie, ale v pohode zvlada funkcie, ktore by Qtek mal splnat. Kazdopadne je kopa inych. Zalezi na co natrafis. Najdes ludi co predavaju Qtek 9100 s vybavou za taku cenu, ako niekto iny predava napr. HTC Tytn (Orange SPV M3100), a ten uz ma 400MHz CPU samsung.. HTC Tytn II (HTC Kaiser) s cenou okolo 20 000 je uz niekde uplne inde....
PS: Do Qteku 9100 v pohode flashnes aj WM 6(.1)
alfonz napísal:Tak sa vás pýtam: Podporuje Windows Mobile súbory .exe? Ak áno, je šanca že by som na ňom rozbehal trebárs Transport Tycoon, Doom, SimCity 2000, Civilization atp?
Bezne .exe nespustis, tak ako na PC nespustis aplikacie pre PPC. Avsak existuju rozne aplikacie (emulatory) a porty hier (prave takychto starsich) na PPC. Cize chce to len hladat, ak nieco take existuje. Ale tusim som Transport tycoon videl, nie som si isty...
alfonz napísal:Ďalej som čítal že podporuje miniSD karty ale nebola uvedená maximálna veľkosť, to do toho môžem napchať 8GB kartu?
Urcite. Bude to predpokladam SDHC karta...no ak pouzijes nejaku ROMku (s WM6 napr.), nemal by to byt problem. Prakticky je to len vec driveru
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

Kibo napísal:ak uz rubes do takto vysokej cenovej skupiny, oplatilo by sa dosetrit par korun navyse a zadovazit si HTC TyTN II, da sa zohnat aj do 20
Hohó až taký prachatý nie som, ide o to že som našiel inzeráty kde ten mobil dávajú za 5 000 - 5 500,- takže preto.
STomko: díky moc, toto som chcel počuť. Transport Tycoon som videl aj ja, bohužiaľ pre Symbian. No aj tak som našiel na lamkách Worms World Party, Age of Empires 1 či Tony Hawk Pro Skater 2 pre PPC takže toho asi bude viac.
//edit: pre PPC som našiel Open TTD, paráda :D
//edit2: Unesie tá 9100 aj filmy bez kompresie, čiže celé 700MB releasy? Nerád by som aby sa 5 minútové videá zasekávali ako na mojej terajšej 6230i :D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

alfonz napísal:Hohó až taký prachatý nie som, ide o to že som našiel inzeráty kde ten mobil dávajú za 5 000 - 5 500,- takže preto.
pisal si ze novy, tak som myslel ze ides kupit funglovku. v tomto pripade je to samozrejme drahy spas
TyTN sa da kupit za dakych 7 a TyTN 2 aj za 12 novy :shock:

no a k tym filmom, vzhladom na frekvenciu procesora by som nepocital ze to pojde tuti fruti :? a s tou 8GB pamatovkou o tiez nevidim ruzovo, ja mam 2 gb a viac som neskusal
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

8GB pojde v pohode.
Co sa tyka filmov - odporucam core player, pokial to nebude wmv (to seka tak ci tak), avi by ti malo ist celkom fajn. Vsetko zalezi od kompresie. Samozrejme 200MHz neviem neviem, ja na tytnovi --> v pohode (obcasnym "dropped frames" sa nevyhnes), ten ma 400MHz CPU, avsak ked som mal voxa, tam to mierne sklbalo...

PS: Najnovsia verzia core playeru zvlada aj youtube videa (vyhladavanie a nasledne prehravanie, vhodne v kombinacii s wifi)

PS2: aj tych 5000 je podla mna len za Vario (qtek) vela. Poobzeraj sa po tytnovi, najdu sa ludia co ho predavaju za 8 s kartou a GPS modulom. Tak ak to skusis zjednat na rozumnu cenu napr. bez GPS... Ja som svoj (SPV M3100, ten sa mi paci ako "original" HTC TyTN) zohnal za 8500, funglovka z dovozu (Orange UK)

PS3: Hier je hromada. Ja osobne nemam rad nejake racingovky a akcne, skor nieco na styl logickych a stolnych hier. Momentalne mam Worms world party (to je bomba :) ), nejaky ten solitaire, mahjong, brainmaster a taketo veci...

PS4: Posielam ti v PM zopar linkov, snad sa bude hodit...
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

somarina, strasne slaby procak to ma...videl som na 312 na N30 ako to slo... ja by som siel do niecoho vykonnejsieho, pretoze ked budes mat rozbehnutych plno aplikacii naraz tak sa ti to bude sekat, cize dnes by som bral aspon 128MB(64 prinajhorsom) ram + 400mhz a vyssie ked chces chodit po nete atd...filmy by som tam take nedaval, podla mna je to skoda miesta, je to lepsie skonvertovat na mensie rozlisenie a da ti to cca 200MB ...
a za 5 to je vela, za 3 v pohode zozenies taketo cosi...
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

A co tak radsej HP Ipaq 614c? V BGS za 11500 + DPH. Mam ho osobne a max spokojnost. WiFi, GPS, BT...vymenil by som ho jedine za HTC Shift :)
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Problem je ze dnes este nie je akymsi standardom pre vyrobcov davat CPU lepsi ako 400MHz a RAM 128... a toboz nie za "ludovu" cenu...

A ja som zastanca prave firmy HTC :) Nielen ze dobre vyzeraju, su kvalitne spracovane... ale hlavne co sa tyka softu, myslim ROMiek, roznych uprav, tisice vlastnych ROMiek s WM6, 6.1...Staci si vybrat podla vlastneho gusta :)
pershing
Guru
Guru

nic proti ale WM 6 podla mna dost sux :D
2003 a 2005 rulez :D
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

No neviem... WM5 som mal kratko, hned nasledoval flash na WM6. 2003 a 2005 (ak to nie je myslene ako WM5) som nemal. Ale s WM6 nemam problemy... mozno zalezi aj od pristroja, a tak mozno jedine co "sux" je tvoja masina, a nie SW :)
pershing
Guru
Guru

je to vec nazoru ako pri win XP a win vista a pod :)
miro scepan
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa miro scepan »

co sa tyka mda vario filmy sa daju konvertovat nP co sa tyka procesoru uplne staci medzi 400mhz a 200mhz necitis rozdiel akurat tytn zozere baterku tak rychlo az places co sa tyka wm6 ide flasnut v pohode musis mat cid unlock co sa tyka kariet na 8gb zabudni musis mat NON SDHC karty neni to vec ROMky ale slotu pani odbornici slot je trosku iny preto ti ju nikdy nenacita ale su aj 4gb karty mini sd NONsdhc
Napísať odpoveď