"Vydieranie" cez internet

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Josa
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Josa »

Poznam cloveka, ktory ma web a nie jedneho cloveka dal na sud kvoli urazkam a podobnym veciam, ale vacsinou sa to skoncilo tym dohovorom a bol pokoj.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Tcomu nepis o cheatovani, to ich nezaujima. Skus im spomenut, o vyhrazani a uz vyssie spomenute vulgarne nadavky a podobne.
A zatial si myslim, ze nemas co riesit cez sudnu cestu.
LEbo nemas koho zazalovat, nemas ziaden udaj ani meno nic. Ked nieco zistis cez pypal tak vtedy mozes vyhladat pravnika (mozes skusit aj teraz) a informovat sa co by sa s ty mdalo spravit keby sa vobec dalo :wink:
Len porob nejake screeny, zo sprav/prispevkov kde sa Vam vyhraza, alebo nadava, musis mat co najviac dokazov.
tomikaco
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa tomikaco »

Tak pravnou cestou sa to teda riesit neda alebo ako ?

lubos: no meno nemam, ale mame kopec jeho IP, cez ktore by sa identifikovat uzivatel dal.
Josa
Light Professional
Light Professional

IP s casmi je viac nez postacujuci udaj. Tcom bude na poziadanie nuteny vydat informacie o nom (len policii).
Ak poznas nejakeho pravnika, alebo mas cloveka, ktory by ti nejakeho vedel odporucit siel by som za nim.
Inak sa trestne oznamenie podava priamo na policajnej stanici.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

tomikaco napísal: lubos: no meno nemam, ale mame kopec jeho IP, cez ktore by sa identifikovat uzivatel dal.
Nijak raz nezistis ziaden osobny udaj? Podla mna nieje mozne zazalovat iba IP adresu a este vravis, ze ich mate kopu, keby jednu tak mozno, ale ked pravnikovy vychrlis 20/30 IP adries tak neviem...a podla IP adresy neviez nic zistit? A este som chcel povedat, ze pravnik ti nebude vysetrovat kto to spravil, on musi mat podklady a osobne udaje. :wink:

BLOODKO//na policajnej stanici by som to v Slovensko mState nerobil, zbytocnost. Najdi si same prve pravnika, cim skor aspon sa poinformovat co s tym mozes robit.
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

tomikaco:
udanim uskodite viac sebe ako jemu, podla mna bude lepsie mu to vydieranie co najviac zneprijemnit, zhrniem to do par bodov:
- treba nahodit anticheaty
- vypiste na forum nejaku sutaz ze kto zisti co najviac informacii o nom ( uplne vsetko email, ICQ, meno, adresu, cislo, atd.)
- nejak sa dohodnite ze vzdy ked sa objavi v hre tak prestanete hrat a pustite sa vsetci donho (aj jeho vlastny tym)
- neviem ako to mate presne poriesene ale nedalo by sa na cojaviem jeden mesiac pozastavit registracie, tym padom ked mu zabanujete vsetky nicky uz sa nebude moct zaregistrovat
- napisat na support PayPalu ze ten ucet je pouzivany na vydieranie (ak sa tym budu zaoberat tak je sanca ze mu ho zablokuju aj so vsetkym co tam ma)
- ked nepomoze tak nastupuje kvalitny harassing, ale to az ako posledna volba
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

na určitu dobu by som zablokoval registracie a preco vlastne nechceš anti cheat?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

kupo napísal:tomikaco:
udanim uskodite viac sebe ako jemu, podla mna bude lepsie mu to vydieranie co najviac zneprijemnit, zhrniem to do par bodov:
- treba nahodit anticheaty
- vypiste na forum nejaku sutaz ze kto zisti co najviac informacii o nom ( uplne vsetko email, ICQ, meno, adresu, cislo, atd.)
No, a ked to zisti, alebo ked si to precita tak zacne saliet este viac....
inac preco by mali uskodit sebe?
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Lub0$ napísal:inac preco by mali uskodit sebe?
lebo sme na slovensku pozri si TOTO
2 minuty neni tak vela

a to je len maly zlomok z nasho skveleho pravneho systemu
Josa
Light Professional
Light Professional

Podla mna by to az na sud zajst nemuselo. Dat len podnet, policia sa mu ozve hento tamto, pride od neho ospravedlnenie a stiahne sa to zo sudu.
mspeedo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mspeedo »

Ako bude zniet podnet? "Vydiera nas cheatovanim na nasom cracknutom steam serveri"? No neviem, policia sa asi pojde roztrhat aby to vyriesila... :)
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

Lub0$ napísal:No, a ked to zisti, alebo ked si to precita tak zacne saliet este viac....
no a co ze zacne este viac saliet? a co urobi? bude cheatovat este viac?
Lub0$ napísal:inac preco by mali uskodit sebe?
pretoze oni porusili zakon tym ze maju nelegalny server, kdezto cheatovanie samo o sebe nieje protizakonne...
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

co sa tyka ziskania IP adresy:

Kód: Vybrať všetko

When user browse the web site, what method can be used to get the user's mac address? hope help form somebody... thanks 
//////
It's not possible. The best you can do is something the following in linux: 

ping 127.0.0.1 && arp -a

replace 127.0.0.1 with the address of the user (obviously). This only works on a LAN or if the user is connected directly to your webserver without going through any routers or NAT. If they go through a router or NAT then the mac address will be the mac address of the last router the packets came through (this could also be your own router if your server sits behind one). I would only trust this on a LAN. You will have to parse the output of the above command in order to pull the mac address out of it.
ale MAC adresa sa da tiez jednuducho zmenit...takze neviem ci to pomoze...iba keby jeho provider cekoval poskytovanie netu aj na zaklade mac adresy...co sa mi zda mozno aj blud lebo uzivatel si moze kedykovek sietovy hw kedykolvek vymenit
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jackoff8 »

máš tu dosť zaujímavych riešení , každý problém sa dá vyriešiť , ale ak fakt ti nič nevyhovuje tak skús si niečo vymyslieť , že o ňom vieš a tak(nebudem rozpisovať-jednoducho si vymysli)a skús trochu vyhrážky-ale musí to byť niečo fakt poriadne a možno sa zľakne a prestane , ale skor by som spravil to zaheslovanie serveru
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

stale nechapem, preco tam nechcete zaviest anti-cheat opatrenia, sa vam to nechce urobit, alebo ako ? ved to uz ma hadam kazdy server, ja osobne keby som videl ze server nema anticheat, tak o by som tam nevkrocil...
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

Radim vypitat si udaje na paypal ze mu chces zaplatit a ked ti ho povie tak napisat paypalu.Paypal velmi rad banuje ucty :P
inkognitto
Star
Star

Príspevok od používateľa inkognitto »

neviem ci to tu uz niekto navrhol, ale skus mu zamietnut pristuo na zaklade MAC adresy. Nemam s tym skusenosti ako sa to robi, ale viem ze sa to da, lebo moj provider ma databazu povolenych MAC adries, ktore sa mozu pripojit na net, takze nieco obdobne by sa malo dat urobit aj tu.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Keď ten soft na vašom serveri nie je legálne tak by si z toho mohol mať problém, keby sa to riešilo oficiálne.

Oficiálne by sa to dalo vyriešiť, veď ip-adresu máš, napíšeš si presný čas a poskytovateľ ho identifikuje bez problémov, ale len keď o to požiada polícia.

Neoficiálne len anticheat, pozvánky, alebo ináč obmedziť voľný prístup.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

nevies na server nahodit nejake anticheat ochrany a vzdy ked sa pripoji mu to da ban a moze sa pripajat do aleluji a dokym bude mat zapnuty cheat ho to zabanuje automaticky? alebo tak ak take nepomoze tak to ohlas do T comu
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

vyskusaj plugin client_exec.amxx ....cez ten mozes cheaterovi alebo obycajnemu hracovi napr. zmenit nastavenia klavesy,senzitivitu,dokonca aj mozes vypnut cs
Napísať odpoveď