tv tuner na spolocnej antene

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
drdi21
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

tv tuner na spolocnej antene

Príspevok od používateľa drdi21 »

caute kupil som novy tuner.

http://erzonet.ekatalog.biz/zbozi/pinna ... ?p=z:77948

moja otazka znie: preco mi vzdy po priojeni tuneru na spolocnu antenu v bytovke zamrzne pocitac ked dam vyhladavat programy???????? :?: :?: :?:
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Skor hladaj chybu v systeme/ovladacom programe... pochybujem ze to ma nieco spolocne s tym, ze to pripajas na spolocnu antenu
drdi21
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

STomko napísal:Skor hladaj chybu v systeme/ovladacom programe... pochybujem ze to ma nieco spolocne s tym, ze to pripajas na spolocnu antenu
ň

ovládací program mam preinstalovani.v tom problem nebude podla mna.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

no pozrel som si link :) to je DVB-S ?? :)
Tak hadam to nepripajas na klasicku UHF antenu?
A pokial to pripajas na spolocnu parabolu, tak musis nastavit nejaku tu polarizaciu a horne ci dolne pasmo... podla toho co za prepinac je pouzity na parabole... teda nastavit to rovnako, ako mas nastaveny aj satelitny prijimac
drdi21
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

STomko napísal:no pozrel som si link :) to je DVB-S ?? :)
Tak hadam to nepripajas na klasicku UHF antenu?
A pokial to pripajas na spolocnu parabolu, tak musis nastavit nejaku tu polarizaciu a horne ci dolne pasmo... podla toho co za prepinac je pouzity na parabole... teda nastavit to rovnako, ako mas nastaveny aj satelitny prijimac
mno teraz som zistil ze ta antena je uhf.takze to nepojde teda???a ake programy chytim na satelit co si kupim v obchode??????

edit:// a podla coho sa prisposobuje velkost paraboly na satelit.a aky je rozdiel medzi priemermy parabol o velkostiach: 60 cm, 80 cm a 90 cm a 120 cm.???a berie sa do uvahy material paraboly v zavistlosti od kvality signalu a obrazu???
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Vacsia parabola = lepsia
Druzice, ktore maju slaby signal, alebo sa Slovensko nachadza na okraji vyzarovacieho diagramu - problemy s prijmom..

u nas napr. 60cm parabola je na astru 23,5 minimum - no pri zhorsenom pocasi nestaci... 80cm je tak minimum,
Na 19,2 napriklad staci aj 60cm
Ak chces multifeed, tam potrebujes minimalne 80cm (v zavislosti od toho, kolko druzic planujes naladit.)

Z nasich kanalov ktore vysielaju volne chytis tak TA3, potom nejake ceske hudobne napr. OckoTV, CT24 (obdoba TA3 v CR), a podobne...
Joj uz ide tusim kodovane. Na ostatok potrebujes vlastnit dekodovaciu kartu, a v tvojom pripade aj nejaku tu citacku, cardserver... nieco so sa postara o kartu :))) Vsetko zalezi od toho, ci to zvlada tvoj soft - pripojenie na newcamd server. Ak nie, je to prakticky zbytocne
drdi21
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

a ako by som mal at nastaveni pinnacle media center 4 aby som chytil nejake programy ak priemer paraboly je 60 cm????
Napísať odpoveď