Je legalne vlastnit warez forum?
Je legalne vlastnit warez forum?
Chcem sa spýtať či je legálne mať warez forum myslím si že nei ale je ich stovky a v každej krajine a nič sa nedeje tak dá sa to niako obísť zákony?
A je legalny web s online hrami?Ked si stiahnem od niekal online hru a dam na web a ludia hrajú je to legalne ????
// Nabuduce si vymysli nazov v sulade s predmetom tvojho postu (v opacnom pripade moze byt tvoja tema bez upozornenia zmazana). Upravil Tomasito
A je legalny web s online hrami?Ked si stiahnem od niekal online hru a dam na web a ludia hrajú je to legalne ????
// Nabuduce si vymysli nazov v sulade s predmetom tvojho postu (v opacnom pripade moze byt tvoja tema bez upozornenia zmazana). Upravil Tomasito
-
Jeremy
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
warez vyuzivaju medzeru v zakone konkretne ze v pravdilach maju napisane ze admini zakazuju stahovat nelegalny sofver atd... dal ze neexistuju zive linky cize ziadny uzivatel sa nemoze takpovediac prekliknut k nelegalnemu obsahu,
dalej s tym ze ziadny nelegalny obsah nieje priamo na serveri...
aspon myslim ze to takto funguje
//nabuduce prosim vol iny nazov temy toto mi dere oci...skus nieco co ma vasciu vypovednu hodnotu a nepouzivaj milion otaznikov dik
dalej s tym ze ziadny nelegalny obsah nieje priamo na serveri...
aspon myslim ze to takto funguje
//nabuduce prosim vol iny nazov temy toto mi dere oci...skus nieco co ma vasciu vypovednu hodnotu a nepouzivaj milion otaznikov dik
suhlas, na slovensku je ich dost a zahranicnych je na marnost..zelovoc napísal:warez for je plna rit, naco robit dalsie? jedine co sa zmeni je to ze budes zbytocne platit za server. kasli na to.
a aj teraz neviem kto by chodil na zacinajuce forum.. ked moze pisat na zname s velkou navstevnostou
Martin502: radsej sa priziv na tych ktorym sa to chcelo uploadovat
Chalani to tu uz zhrnuli velmi trefne, cize ano je to legalne.
Jedna vec je to ze ziadny zo suborov sa nenachadza na ich serveri (to je ta hlavna) a druha je ze linky niesu zive, cize je to cisty text a ze si ho uz uzivatel skopci do adresoveho riadku a stlaci enter je len jeho vec.
Dalej zelovoc velmi dobre poznamenal ze warez for je nechutne vela, pricom tych co aj za nieco stoja je len par. Ostatne su trapne vyplody tuzby adolescentov si nieco dokazovat a niecim sa chvalit (viz. tento davny pripad, jede zu mnohych). Vytvarat nove warez fora je UPLNE zbytocne a utopicke, pretoze nemaju ziadnu realnu sancu sa uchytit.
Jedna vec je to ze ziadny zo suborov sa nenachadza na ich serveri (to je ta hlavna) a druha je ze linky niesu zive, cize je to cisty text a ze si ho uz uzivatel skopci do adresoveho riadku a stlaci enter je len jeho vec.
Dalej zelovoc velmi dobre poznamenal ze warez for je nechutne vela, pricom tych co aj za nieco stoja je len par. Ostatne su trapne vyplody tuzby adolescentov si nieco dokazovat a niecim sa chvalit (viz. tento davny pripad, jede zu mnohych). Vytvarat nove warez fora je UPLNE zbytocne a utopicke, pretoze nemaju ziadnu realnu sancu sa uchytit.
Tak ale piratebay je ina kava.hojko napísal:Gangy: Ani ThePirateBay a ine trackre nemaju warez u seba, su to len obycajne indexovacie a vyhladavacie sluzby pre torrenty a pozri sa kolko zalob a stranok kvoli tomu padlo.
Tam davaju trestne oznamenia preto lebo je to obrovska stranka..
Mislis ze obycanje firmy sa budu zaoberat tym ze ma niekto niake warez forum ? ne pojdu rovno po velkych rybach ( thepiratebay)
Ok už tomu chápem.Ja warez nechcem ja stoho nemal by som dobrý pocit aj ked sa dá obísť zákon.No alebo potom dá sa vytvoriť stránka aby som neporušoval zákon,autorské práva?Lebo napr urobim stranku o kvaristike,o receptoch na jedenie no ale tie recepty a veci o akvaristike kopirujem z kníh to je tiež porušenie zákonu?
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
ano, je to porusenie autorskych prav. ak by si to skopcil od slova do slova. skus nieco zmenit a bude to ok. ale toto by ma fakt nestresovalo.Martin502 napísal:Ok už tomu chápem.Ja warez nechcem ja stoho nemal by som dobrý pocit aj ked sa dá obísť zákon.No alebo potom dá sa vytvoriť stránka aby som neporušoval zákon,autorské práva?Lebo napr urobim stranku o kvaristike,o receptoch na jedenie no ale tie recepty a veci o akvaristike kopirujem z kníh to je tiež porušenie zákonu?
-
Tomasko
Guru wannabe
Myslim, ze ked uvedies odkial to je tak by to nemalo byt nezakonne, iba citacia ...Martin502 napísal:Ok už tomu chápem.Ja warez nechcem ja stoho nemal by som dobrý pocit aj ked sa dá obísť zákon.No alebo potom dá sa vytvoriť stránka aby som neporušoval zákon,autorské práva?Lebo napr urobim stranku o kvaristike,o receptoch na jedenie no ale tie recepty a veci o akvaristike kopirujem z kníh to je tiež porušenie zákonu?
Ale podla mna warez fora zakon porusuju, pretoze sice nemaju subory na vlastnych serveroch, ale tieto subory uverejnuju...
Oni subory neuverujnuju.Kedze je dany link na subor uvedeny ako kod je to iba splet znakov.To ze tie znaky davaju dokopy url adresu je jedno.Je to proste splet pismenokTomasko napísal:Myslim, ze ked uvedies odkial to je tak by to nemalo byt nezakonne, iba citacia ...
Ale podla mna warez fora zakon porusuju, pretoze sice nemaju subory na vlastnych serveroch, ale tieto subory uverejnuju...
Dokym proti tomu nezacnu bojovat softwarove spolocnosti nic sa nestane, co ani nezacnu, tak isto je tazko odhadnut zameranie fora z toho pohladu ci to legalne je alebo nie, jiz na kazdom fore je v pravidlach uvedene ze tuto stranku uzivatel nenavstevuje z dovodu sledovania a zistivania a vsetko robi pre vlastnu potrebu a na vlastnu zodpovednost a svojou registraciou potvrdzuje suhlas s pravidlami. Pokial ich porusi dostane BAN a moze si piskat a opat nie je priamy dokaz ze na fore bol warez. Dalsou vecou je taka ze sme v dost slobodnom state aby niekto mohol napisat "toto som stiahol" a hodi linky a az to nebude proti pravidlam fora tak je to ok, taktiez tam nemoze len tak niekto nabehnut a zrusit forum, kedze moze byt zamerane aj na nieco ine. A ano su ovela menej popularne kedze tahat z nich je trochu pracnejsie ako z torrentov alebo P2P sieti cize The Pirate Bay ma vacsiu sancu byt stihatelne ako nejake forum. Teda aspon ja som este nepocul zeby bola podana zaloba na nejake ceskoslovenske forum alebo tracker...Tomasko napísal:Myslim, ze ked uvedies odkial to je tak by to nemalo byt nezakonne, iba citacia ...
ale az aby malo k tomu dojst zeby sa predsalen podala zaloba na warez forum, velmi rychlo by sa to mohlo obratit na servery freehostingov pretoze warez fora im umoznuju zarabat, tym ze uzivatelia si kupuju plateny pristup aby mohli tahat bez obmedzeni...takze co sa dopusta trestneho cinu? forum alebo server? jiz forum na tom wareze nezaraba...
tak to som si vsimol aj ja.. vcera som si cital pravidla na jednom nemenovam warez fore a natrafil som tam na pravidlo cislo 16 ktore znie..Tomasko napísal:niekto to uz zacal riesit, vid firma eset, respekt u vsetkych lepsich for na slovensku
Touché. Ale trackery su zatial ina kava a idu po nich kvoli tomu ze vdaka nim si pozadovany subor stiahne viac ludi pretoze cely mechanizmus (kliknes na download a klient ti uz stahuje) je oproti warez foram jednoduchsi. Myslim ze je este cas, nez zacnu ist po forach.hojko napísal:Gangy: Ani ThePirateBay a ine trackre nemaju warez u seba, su to len obycajne indexovacie a vyhladavacie sluzby pre torrenty a pozri sa kolko zalob a stranok kvoli tomu padlo.
A eset je banda debilov ktori sa fora nestazia znicit zakonnou cestou, preto to pravidlo.