Takze rad by som vedel comu by ste dali v buducnosti prednost ........ ci radsej zalozit rodinu alebo byt single a dosiahnut zavratnu karieru. Som zvedavy na vase nazory.
Ja davam skor prednost rodine, aj ked jedno je podmienene druhym, pretoze v dnesnej dobe nie je lahke rodinu uzivit. Najradsej by som to sklbil, nechcem sa dostat do stavu rodina na ukor kariery. To urcite nie.
P.S : Ak je tu takato tema vopred sa ospravedlnujem, som tu novy
samozrejme, ze rodinu.. ved bez toho je zivot onicom.. hadam musim pre niekoho zit.. inak to nema zmysel.. ale je sice pravda, ze ak chces mat stastnu rodinu tak musis mat aj dobru karieru.. takze kombinacia toho je asi najlepsia..
rodina z lasky nevyzije....takze najprv troska kariery, nadobudnut nejake hmotne statky(byt,auto) a samozrejme nejake financie a potom sa da rozmyslat o rodine... priatelka alebo manzelka byt moze aj predtym, ale pokial ide o potomstvo jednoznacne az ked bude mat par nejaku financnu istotu aby sa nemuseli potacat prilisnymi problemami... urcite to ocenia aj deti v neskorosom veku ze vyrastali v pohodli a klude, bola im zabezpecena dobra zdravotna starostlivost, nemuseli hladovat lebo nieje co jest(vid nasi romski spoluobcania) a tak... to je dnesny trend... najprv kariera, potom rodina... samozrejme ani jeden extrem nieje dobry... nesmu sa navzajom vylucovat...lenze v mnohych pripadoch sa vylucuju a preto je dnes v mode mat deti az neskoro alebo vobec, preto sa populacia rozsiruje pomalsie a tak... neviem co viac napisat... imho skola, robota a okolo 30 hadam dieta... tak nejak to mam v plane... samozrejme ak sa najde vhodna adeptka a bude dobra robota
fizz napísal:Radsej budem lezat v super luxusnom dome dochodcov s nobelovou cenou v ruke a premyslat ktorej z organizacii venujem svoje peniaze ako keby som mala ubehana, znicena behat medzi 5 detmi a delit im jeden jogurt.
Btw. rodina sa rata len ja, partner a deti alebo aj ja a partner?
Zaujimavy nazor ........ partner a deti ...... inak je to skor spoluzitie dvoch ludi opacneho pohlavia
Teraz je taká doba, práca je vraj dôležitejšia ako rodina, treba vraj uživiť rodinu, no podľa mňa to bude skôr ambíciami ľudí a ich celkovou pohodlnosťou-deti sú na príťaž nie? Deti budú neskôr, až po stabilnej kariére. Lenže potom ženská, 40. pred ňou a šanca počať dieťa je tu oveľa nižšia ako keby mala 25. A to ešte nehovorím o celkovom zvyšovaní neplodnosti u mužov.....
Ono je pekné hovoriť o tom, že rodina je základ a najdôležitejšia, keď ju nemáte ako uživiť, prípadne keď obraciate každú korunu a ledva vyžijete z mesiaca na mesiac. Iné je, žiť len s partnerom, lenže pokiaľ sa jedná o deti, tie potrebujú väčšie nároky a znova sú tu väčšie výdavky. Čiže ja by som dala zo začiatku najprv prednosť kariére, prípadne spolunažívaniu len s priateľom a časom nejaké tie deti. Veď to je aj logické, že ľudia nemajú deti hneď v 20, ale počkajú, veď predsa len, keď človek počká do tej 30, nič sa nestane. Ale zase nejaký prehnaný karierizmus, že vidím len peniaze, to neuznávam, skôr takú zlatú strednú cestu.
Nebudem sa hrať, že v tomto nie som materialista. V prvom rade kapitál, aby som mohol rodine poskytnúť nejaký ten životný štandard a aby nikdy nenastala situácia, že nebude za čo ísť na nákup....
Pekný plán, no je to iba roviná "rádoby" nezohľadňujúca nepredvídateľné okolnosti. Akýsi ideál.
Ujo Marky napísal:Naco ste boli na svete ak po vas vobec nic neostane len prachy ktore ajtak nebudete mat komu dat?
Pardon, mozem na svet priviest dieta do nezabezpeceneho zivota, urcite by mi potom zato podakovalo.."Tati, dik, ze si ma urobil ked si nemal ani poriadnu robotu a museli sme si striedat ponozky...".
Urcite neprivediem dieta na svet, ked budem napr. este studovat, pripadne ak nebudem mat stabilne pracovne miesto a pravidelny prisun financii v takej vyske, aby som uzivil seba, zenu a teda pripadne aj to dieta. To je pre mna zabezpeceny zivot.
Osobne rodinu raz planujem ale predtym treba este daco porobit.
Bugy89 napísal:Takze rad by som vedel comu by ste dali v buducnosti prednost ........ ci radsej zalozit rodinu alebo byt single a dosiahnut zavratnu karieru. Som zvedavy na vase nazory.
Ja davam skor prednost rodine, aj ked jedno je podmienene druhym, pretoze v dnesnej dobe nie je lahke rodinu uzivit. Najradsej by som to sklbil, nechcem sa dostat do stavu rodina na ukor kariery. To urcite nie.
P.S : Ak je tu takato tema vopred sa ospravedlnujem, som tu novy
tvoja otazka mi pripada ako by si isiel do role vojaka, alebo do showbiznisu, ze spravis karieru ale na ostatne cas nebude a zapecatis sa na cely zivot len na pracu
ja si myslim ze netreba robit karieru na ukor rodiny a mat karieru aj rodinu mozne je
najelpsie je asi zacat pracovat a ked uz sa tvoja situacia stabilizuje tak si zaloz rodinu jaku len chces
Kedy si uz konecne ludia uvedomia, ze penazi na zivot na urovni nieje nikdy dost. Akurat ked vasa zena bude mat po 40 a nebude moct otehotniet. Dieta nestoji milion dolarov. Samozrejme netvrdim ze dieta po maturite alebo cez vysoku je super napad.
//o tomto hovorim
Ani nečakala na moju odpoveď, hneď pokračovala...že sama deti nemá a už nikdy mať nebude, že precestovala celý svet a dosiahla úžasnú pozíciu v práci, že má skvelý plat, krásny byt, ale nemá deti, chcela by, ale už je neskoro...že aj tak stále veľa cestuje kvôli tej práci, je úspešná a môže mať čo chce, ale dieťa už bohužiaľ mať nebude...veď, nemôžeme mať všetko...
To predsa nie je ona...tá šťastná baba, ktorá pred dvomi rokmi našla muža svojho života, muža, s ktorým túžila mať rodinu. Tá šťastná žena, ktorá mi ešte pred pár mesiacmi volala, že vymenila gynekologičku, ktorá jej tvrdila, že je vo svojich 36-tich rokoch na tehotenstvo stará. Že začali s umelým oplodnením a všetko ide ako po masle, aj keď od začiatku vedeli, že majú len jeden pokus a desať percentnú šancu na úspech.