Rodina alebo Kariera???

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
nosooo
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa nosooo »

ja uprednostnujem karieru.radjse si vybudujem najprv nejaky dobry job,aby som mal stali plat a nezil na minimalnej mzde.ked uz toto bude az potom by som si zalozil rodinu bo nechcem aby rodina trpela tym ze nebudu mat co do ust al co na seba.radsej najprv trochu zarobit a potom si zalozit rosinu
tot moj nazor :)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

fizz napísal: ale robit to kvoli detom? Naco...
som zvedavy ked ti budu tikat hodiny a budes tuzit po vlastnom dietati.. ani moja svagrina nechcela dost dlho a zrazu sa prehupla cez 30 a baaaac... ja chcem dieta... a to ani niesu tak zavratne uzasne na tom s bratom.. maju vsetko co potrebuju, ale luxus urcite nie... a dost toho pre to dieta obetovali, aby sa mala mala dobre.. a nelutuju
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

fizz napísal:Ked dosiahnem to, co chcem a budem chciet decko co mi uz biologicky nepojde, tak si nejake adoptujem. Budem predsa chciet dieta, niekoho koho budem mat rada, on mna, budem sa moct o neho starat...nebudem predsa chciet porodne bolesti, stres ci je zdrave alebo nie, nebudem predsa chciet zanechat po sebe moj geneticky kod, ale vysledky, ktore sa daju dosiahnut jedine pracou.
Ale na druhej strane musis brat do uvahy, ze 99% ludi nema srdce vytiahnute z mrazaka a pri pomysleni na vlastne dieta nemyslia na vlastne bolesti. 99% ludi si nevytiahne po "zlej sprave pana gynekologa" cigaretu a nepovie, to je v poho idem na oddelenie adopcie.
Fizz mam pocit ze ti raz zivot da par faciek a potom uvididis naco ti bolo to hranie ladovej salamistky. Potom zistis ake blbe boli tvoje nazory.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

urcite by som raz prijal rodinu, asi ako kazdy, je to pud, ale nechcem zit "americky sen" a splacat hypoteku cely zivot a modlit sa aby sa mi nic nestalo :roll:
samozrejme by som si rad vybudoval dake renome, vybudoval dake zazmenie pred zalozenim rodiny, takze v prvom rade asi naozaj kariera a az potom rodina. ale samozrejme ak by bola uz rodina, tak by som sa to snazil neprehanat ako teraz :wink:
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

Ideal podla mna(dufam ze suhlasite): ja a partner/ka mame stabilne pracovne pozicie, vek od 26-32, zarabame aspon piermernu mesacnu mzdu na Slovensku, mame spolocne byvanie (byva casty problem), a hlavne lubime sa, takze 2 deti su tak akurat :wink:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

fizz napísal:Mozno...
ak bude treba budem sa za to modlit kazdy vecer.. ludia ako ty potrebuju usmernit
//ach zahadny neznamy rybaci darca karmy... ranil si ma :cry:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

ci radsej zalozit rodinu alebo byt single a dosiahnut zavratnu karieru.
ty kraaavo :lol: :lol:
dik si mi kus dvihol naladu

podla mna je toto jedna z najblbsich tem za poslene tyzdne..
si nabuduce pomocou hojka naplanuj cinnosti ako "ist srat rano alebo vecer" alebo "stat po stojacky alebo posediacky?vaze nazory pls"
//maki: mna to proste pobavilo.tvoj nazor beriem ok,ale myslim ze v takych veciach by sa clovek uz mal rozhodovat sam a nie pytat si rady od ujov z hojka
btw je aj vyslovene chore ak sa niekto rozhoduje medzi cisto rodina a cisto kariera a s takym postojom v zivote teda stastny nebude (a mozu si "singlovia" hovorit co chcu..)
jajeniektoiny - naco mi davas karmu ked sa za nu potom ospravedlnujes ...
a kludne mi napis SSkou to co ma ma velmi urazit. :roll:
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

pina neviem co sa ti na tejto teme nepaci akoze... chcel vediet nazory ludi na to ci rodina alebo kariera a teda ich hodnoty... myslim,ze to je normalne... nikoho netrapi ci seres postojacky
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Na margo tých vlastných vs. adoptovaných detí. Kedysi som si vravievala, že si deti len adoptujem, potom som dospela k názoru, že chcem mať svoje a prípadne nejaké si adoptujem. Mám pocit, že žena, ktorá môže mať svoje deti a nemá ich na úkor kariére sa ako keby vysmievala ženám, ktoré deti vlastné nemôžu mať. Ak aj niekto povie, že nechce mať vlastné deti v tomto veku, určite sa to časom zmení...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Pre mna je zatial hlavne financne zabezpecit domacnost ... ak sa dostanem na miesto kde zarobok plne pokryje vydavky + Este zostane to nieco na vedlajsie ucely vtedy zacnem uvazovat.
Ked uz nahodou budem mat potomka tak chcem aby zil na urovni
Sice take veci ako Turbo Mobil, Vsetko od ECKO Unlimited alebo TH, to zas netreba prehanat ... nemam moc v laske prepych.
Hlavne neznasam "financnu rozmaznanost" ... Zaraba 40000Sk ale ma Mercedes na Leasing, rolexky, zlate retiazky, Oblecenie od armaniho atd...
Pritom poznam cloveka ktory ma 300000Sk mesacne zije v dome za BA, vozi sa na Oktavke, Ma hodinky Casio, kupuje si oblecenie normalnych znaciek a vobec nedava na javo ze ma na konte okolo 6000000Sk ...
Tak by som ho chcel vychovat ... Mas?? Tak zi jak keby sa nic nedialo ... a nerob zo seba pupok sveta.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

neviem uz dost davno som naladeny tak, ze kariera a uzivanie zivota je prednejsie ako potomkovia ... nechcel by som byt miliardar a bat sa o svoje cashe a svoj krk ... chcel by som robit to co ma bavi, dostat za to zaplatene aby som mal kde byvat, aby som uzivil seba, svoju partnerku, svoje auto a aby som mohol cestovat :-) ... to uplne staci ... nemyslim ze by moje deticky potesilo, keby sa tatinko jedenho pekneho dna zobral a isiel by len tak z prdele na mesiac do Australie :-) ...

... ale ako sa vravi nikdy nehovor nikdy, mozno raz pride taka pri ktorej si poviem, aha ! .. tak toto je osoba pre ktoru chcem zit cely svoj zivot a nechem ist od nej ani na krok, chcem aby porodila mojhe deti a chcem aby ma mala rada ... nepotrebujem cestovat a poznavat ine kultury .. atď .. teraz si to neveim predstavit a zda sa mi to nerealne ... ale NIKDY NEVIEŠ :-) ...

... inak to s tymi deckami .. neveim mat v tejto dobe decko .. vplyv okolia je dnes silnejsi ako kedykolvek predtym a bude sa to iba stupnovat ..a ten vplyv nieje vzdy dobry ... viem o pripadoch kedy sa rodicia snazili ako chceli, ale okolie mimo rodinny kruh bolo silnejsie a nedalo sa proste ...

P.S.: ... tak ako vravel Shark ... tiez nenavidim tychto "bohorovnych na úver" ... tiez poznam pana, velky pohodak, perfektny clovek, ktory zaraba nehorazne peniaze ... tu vlozi do firmy 14mega, hentam tolkoto ... vozi sa na X-trailiku a Wrangleri, nema hodinky za 1 000 000, nehra sa na velkeho macha, kamaratsky sa povyprava o beznych veciach, pomoze, poradi, uzna ze mas pravdu ... proste do poho :-) ...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Shark NX : co je 40 000 na mesiac? to nie je vela, ked si vezmes ze napr 2i byt v BA ta vyjde pri 20 rocnej hypoteke na 20 000 mesacne. to mas hned polku vyplaty v ....
auto na leasing? pokial nechces jazdene tak jedina moznost
pri tomto vsak vychadza jedine, ze bud clovek musi zarabat vela a vsetko to platit sam, alebo ma druzku/priatelku/neskor manzelku s ktorou to financuju spolocne, a vtedy sa nemusi tolko nahanat za pracou, aby zarobil mega vela a ma vlastne vsetko a nic mu nechyba
je uz len na osobnych prioritach comu da prednost
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Sundevil vsak o tom hovorim ... 40000Sk pre Single je dost malo ... pre mlade manzelstvo to nieje problem lebo ona tiez nieco zarobi ... ale poznam presne takych ... Playboy a pritom doma zebraci ale hlavne ze vonku rozprava jak bol na dovolenke na bahamach.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

mam fp**i celu karieru aj cely system hlavne ze mam zenu s ktorou som stastny.. a je mi jedno ci budem mat auto abo bicigeľ
k tym platom zijeme na vychode foter 15 cisteho mama 17.. sme 4ia ja nesom este zarobkovo cinny segra tiez ee.. trojizbovy byt garaz zahrada a nemozem povedal zeby sme zebracili zijem si v pohode celkom.. auto mame takisto sice len taku dzadku ze r thalia ale staci..do ust mame co dat, aj na pivo mi mama da, na handry tiez, internet zaplati, nevidim problem..
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nehovorim ze zebracite ... ale z tejto pohody sa budes musiet dostat ... myslis ze ta budu rodicia zivit do 60tky??
Ten "sen" sa raz skonci a budes si musiet najst robotu a zarobit si na seba ...
Ako sa hovori ziaden vtak nesedi v hniezde vecne ... a musi byt pripraveny na to z neho vyletiet a uz sa do neho nevratit ... inac par metrov po starte padne tvrdo na zem ...
Brigadami, pracami na polovicny uvazok pocas studia ziskavas skusenosti, konexie a hlavne sa pripravujes na trvalu robotu atd ...
Ked si student, mas dobru skolu kde si ulozis predmety na Po,Ut,St tak Št,Pi,So,Ne mozes kludne robit ... pritom si mozes zarobit tak 10-15hrubeho co tebe a tvojej rodine pomoze.
To ze milujes priatelku je pekne ale z lasky nevyzijes ... Sice ked ti vyhovuje zivot niekde v Garazi tak aj hej ...
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

ale hovorim o tom ze su ludia ktori maju 50 cisty prijem a skucia ze nemaju penez.. jasne ze nechcem byvat v garazi ale zase netusim byt ani dajaky nefimco workoholicky sef dajakej hlupej firmy :D
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

brainwirm napísal:ale hovorim o tom ze su ludia ktori maju 50 cisty prijem a skucia ze nemaju penez.. jasne ze nechcem byvat v garazi ale zase netusim byt ani dajaky nefimco workoholicky sef dajakej hlupej firmy :D
vies, niekto je na seba narocny a neni mu jedno ci bude chodit hnojit zahrady alebo bude mat vlastnu kancelariu kde si bude sediet pri notebooku a objednavat si pizzu a pod sebou bude mat plno ludi ...

ja davam prednost kariere, chcem nieco dosiahnut, nechcem sa trapit s nejakou smiesnou robotou za smiesne peniaze.. :wink:
a potom mozem mysliet na rodinu...

nebudem predsa zivit rodinu ked neviem uzivit poriadne seba :)

ale v mojom pripade je to este daleko :smt069
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

Neviem, či je to dobre položená otázka a či ide zrovna o alternatívu, ale...
Určite chcem založiť rodinu, taktiež chcem vychovať dieťa a poskytnúť mu niečo z kladov/záporov mojich skúsenosti, života... (nech je to akokoľvek patetické...)
Čo sa týka "kariéry", tak pochopiteľne mám nejaké ciele/záujmy, ale s "rodinným životom" to v rozpore nie je...
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

najprv sa chcem dokazat postarat o seba, a ked mi zostane nieco navyse tak aj rodina...rodinu urcite chcem ale chcem hlavne aby sa aj dalo zit na urovni aspon tak ako som teraz zvyknuty...posledne co by som chcel mat rodinu a nebyt dostatocne financne zabezpeceny, zit z vyplaty do vyplaty, rozmyslat kam dam kazdu korunu aby som mal z coho zvysok mesiaca zit...takze radsej chvilu pockam a budem sa snazit na sebe makat a budem spokojny, nez sa hrnut do rodiny a potom lutovat...bodaj by mi to aj vyslo tak ako chcem
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Ešte donedávna keď som sa nad touto otázkou letmo zamyslel tak si si odpovedal, že by to bolo treba ideálne skombinovať, avšak keď sa na to pozriem realisticky tak mám priveľké plány na to , aby som sa popri nich dokázal starať o rodinu. Lebo ja veľmi neuznávam také, že otec na polovičný úväzok. Už som dokonca začal mimovoľne strategicky uvažovať aj o partnerke a o tom, že si ešte teraz nechcem žiadnu nájsť, lebo zatiaľ mi príde najvýhodnejšie ostať ešte nejakú dobu single. Na druhej strane sa bojím, aby som to neprešvihol a neskončil nakoniec sám. Čas ukáže...
Napísať odpoveď