Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

Maki
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Maki »

Mischo891: ok, tak potom to chod vsetkym vysvetlit co su uz tu a podla nasich zakonov napr neziju, ked sa musime my prisposobovat im, chod povedat juznemu slovensku ze madari palte dpc, lebo mate ine zvyky a pi*ujete do nasich zakonov... chcem ta vidiet ako to spravis...lebo oni ich dodrziavat nebudu..

proti kulturizacii treba bojovat... kulturna spolupraca je fajn, ukazovanie si zvykov tiez... ale vmiesavanie sa a ovplyvnovanie nie
Misho891
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Misho891 »

Aryan Angel napísal:Ukazkovy politicko korektny NEZMYSEL.

Ked je vyvoj zly, v kazdom smere skodlivy, musime sa postavit proti nemu a snazit sa o jeho zvratenie!

:!:
A ako si to predstavuješ. Pripadáš mi ako nový typ nacionalisticky zmýšľajúcich ľudí, ktorí v súčasnosti vedia iba kritizovať a nedávajú žiadne konkrétne riešenia. Odsudzuješ súčasný systém, preto, že je slobodný a otvorený pre každého???? Tak prečo sa potom čudujeme, že nám Aeričania nechcú zrušiť víza??? Ved o to ide nie??? Obmedziť prílev nežiadúcich.
Misho891
Light Expert
Light Expert

Maki napísal:Mischo891: ok, tak potom to chod vsetkym vysvetlit co su uz tu a podla nasich zakonov napr neziju, ked sa musime my prisposobovat im, chod povedat juznemu slovensku ze madari palte dpc, lebo mate ine zvyky a pi*ujete do nasich zakonov... chcem ta vidiet ako to spravis...lebo oni ich dodrziavat nebudu..
Daj mi jeden konkrétny príklad prečo sú podľa teba maďari neprisbôsobiví a v čom porušujú zákon. Znova tu niekto generalizuje. Ked nejaký komáňanský podnikateľ vyhlási petíciu o autonómii južného Slovenska??? Prepáč mi, ale toto protizákonné nie je. Každý rozumný človek vie, že žiadna autonómia a veci s nou suvisiace nám momentálne nehrozia. Je to iba bublina, ktorú umelo udržiava Slota, aby si udržal svojich "vlastenecky" zmíšľajúcich voličov. alebo, že protestujú proti školskému zákonu. Ale o to v demokracii ide, že každí si može otvoriť hubu vždy ked s niečim nesúhlasí.
Maki
Darca
Darca

volaj ma ako chces a sorry ze mi je slovensko najprednejsie... ty vravis o tom,ze maju respektovat zakony, ja ti vravim ze to sa nikdy plne nestane tak tu nemoralizuj teraz... a aj tak nikdy nezastavis prilev... preto som ti napisal ze idealizujes ked vravis ze by mali dodrziavat zakony alebo zostat tam skade prisli
Bugy89
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bugy89 »

Pekná téma, bola by škoda nevyjadriť sa. Takže som za multikulturálnu spoločnosť, mám rád vplyv iných kultúr, nemám nič proti imigrantom. Má to však svoje podstatné ALE. Pokiaľ rešpektujú všetky zákony, pokiaľ nie sú na obtiaž ekonomike, pokiaľ sa im nemusí prispôsobovať majoritné obyvateľstvo. Samozrejme každá menšina má svoje práva, ale nesmie ich zneužívať. A ak ich začne zneužívať, spoločnosť by sa proti tomu mala postaviť, pretože v demokracii sa menšina má prispôsobiť väčšine.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Misho891 napísal:Svet je v súčasnosti otvorený pre každého a s tým sa musíš zmieriť.
Dalsia loz.

'Newspeak' ti ide vyborne. To co si nazval "svetom otvorenym pre kazdeho" su krajiny v ramci europskej civilizacie, krajiny zalozene alebo vybudovane europanmi nakazene morom liberalneho multikulturalizmu.

A co tak imigracna politika Izraela? Alebo takeho Japonska? ...
Misho891 napísal:A ako si to predstavuješ. Pripadáš mi ako nový typ nacionalisticky zmýšľajúcich ľudí, ktorí v súčasnosti vedia iba kritizovať a nedávajú žiadne konkrétne riešenia. Odsudzuješ súčasný systém, preto, že je slobodný a otvorený pre každého???? Tak prečo sa potom čudujeme, že nám Aeričania nechcú zrušiť víza??? Ved o to ide nie??? Obmedziť prílev nežiadúcich.
Riesenie je zmenit imigracnu politiku. Dnesnemu politickemu systemu sa hovori myslim demokracia. Aky si myslis ze je pohlad obycajnych ludi na imigraciu? Preco sa politici neriadia volou ludi ktorych maju zastupovat, ked uz nie zdravym rozumom? Ziadne konkretne riesenie? :roll: Zmena imigracnej politiky smerom k zastaveniu imigracie je myslim pre zaciatok dostatocne konkretne riesenie.

Viza? Keby chcela americka vlada skutocne "obmedzit prilev neziaducich" tak postavi na hranice s Mexikom Narodnu Gardu, zamedzi milionom ilegalnych pristahovalcov prichod a zabrani ich zneuzivaniu americkeho socialneho systemu. :roll:
Misho891
Light Expert
Light Expert

Maki ak si mylsíš, že raz bude existovať "čisté" Slovensko s iba jedným národom tak sa asi sklameš. Menšiny musíš brať ako fakt. Majú rovnaké práva a povinnosti ako väčšina. Musia ich dodržiavať ináč budú rovnako potrestaní ako ostatní. Neviem prečo sa až tak vehementne snažíš vystupovať proti menšinám, ale vravím ti tadiaľto cesta nevedie.
Maki
Darca
Darca

Misho891: necakam ze sa nieco take stane... vravim ti len ze oni sa neprisposobia a teda to tvoje ze musia dodrziavat zakony je vies co platne
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

Misho891: tá veta "Moslimovia chcú aby sme ich rešpektovali, no oni nerešpektujú nás" si myslím že hovorí za všetko :x
Misho891
Light Expert
Light Expert

Aryan Angel napísal:Riesenie je zmenit imigracnu politiku. Dnesnemu politickemu systemu sa hovori myslim demokracia. Aky si myslis ze je pohlad obycajnych ludi na imigraciu? Preco sa politici neriadia volou ludi ktorych maju zastupovat, ked uz nie zdravym rozumom? Ziadne konkretne riesenie? :roll: Zmena imigracnej politiky smerom k zastaveniu imigracie je myslim pre zaciatok dostatocne konkretne riesenie.

Viza? Keby chcela americka vlada skutocne "obmedzit prilev neziaducich" tak postavi na hranice s Mexikom Narodnu Gardu, zamedzi milionom ilegalnych pristahovalcov prichod a zabrani ich zneuzivaniu americkeho socialneho systemu. :roll:
Tým Svetom otvoreným pre každého som predovšetkým myslel EÚ a ich súčasnú imigračnú politiku. A k možnosti zprísnenia imigračného zákona. Nie som si istý či som dosť dobre pochopil, či ti ide o uplné zastavenie migrácie alebo o sprísnenie podmienok. To prvé nezrealizovateľné. Je to proti medzinárodným dohovorom a nemozné predovšetkým z diplomatického hľadiska. To druhé. Tiež by sme stratili na medzinárodnom poli a súčasné podmienky sú uz podla mna dostatočne prísne.
Maki napísal:Misho891: necakam ze sa nieco take stane... vravim ti len ze oni sa neprisposobia a teda to tvoje ze musia dodrziavat zakony je vies co platne
Lenže ked nedodržiavajú zákony vieš čo nastane. Pred zákonom sme si všetci rovní. Ak neveríš tomuto, nedôveruješ prostriedkom, ktoré to majú obmedziť, ale to je uz asi na inú diskusiu
tomo.za
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomo.za »

Misho891 napísal:Určite vieš aký systém platí pre imigrantov v štátoch Európskej únie a ja si myslím, že tento systém je dostatočne prísny a do veľkej miery chráni spoločnosť.
chrani spolocnost? ehm? mal si pocit ze nejaky "system" chranil spolocnost ked imigranti vo Francuzsku palili auta, rabovali a rozbijali co im prislo pod ruky? jedine co vtedy chranilo spolocnost boli obusky policajtov... a to je casto jediny argument ktory su schopni takito ludia pocuvnut... tolerancia ma vyznam len ked je obojstranna a pokial sa niekto nemieni prisposobit nasmu stylu zivota a nemieni respektovat nase hodnoty tak nech sa pekne pakuje spet odkial prisiel...
Misho891 napísal:Ale o to v demokracii ide, že každí si može otvoriť hubu vždy ked s niečim nesúhlasí.
hmmm a ty ze neidealizujes... ano hubu si samozrejme otvorit mozes koniec koncov to si mohol vzdy aj za komunizmu aj za fasizmu... hubu si otvorit mozes to hej ale podstatne je co povies... dnes mame sice vyspelu "demokraciu" ale rovnako ako v komunizme a fasizme ta nespravny nazor moze stat postavenie, moze ta dostat do vezenia a takisto ta moze stat zivot... takze sa v tvojom vlastnom zaujem zobud z toho krasneho sna v ktorom si doteraz zil, nez ta z neho vytrhne niekto iny :wink:
Misho891
Light Expert
Light Expert

tomo.za napísal:hmmm a ty ze neidealizujes... ano hubu si samozrejme otvorit mozes koniec koncov to si mohol vzdy aj za komunizmu aj za fasizmu... hubu si otvorit mozes to hej ale podstatne je co povies... dnes mame sice vyspelu "demokraciu" ale rovnako ako v komunizme a fasizme ta nespravny nazor moze stat postavenie, moze ta dostat do vezenia a takisto ta moze stat zivot... takze sa v tvojom vlastnom zaujem zobud z toho krasneho sna v ktorom si doteraz zil, nez ta z neho vytrhne niekto iny :wink:
Tak týmto si ma pobavil. Chceš porovnávať úroveň slobody názorov a slova za komunizmu a nacizmu z dnešným systémom. Ja netvrdím, že máme úžasný systém, ktorí každému vyhovuje a je pre každého prospešní. Avšak súčasný systém demokracie je zatiaľ(mozno bohužiaľ) to najlepšie čo človek vymyslel.
Add k Francúzsku. Tento problém bol spôsobený veľkými sociálnymi nerovnosťami medzi obyvateľstvom. Za tieto problémi si mohli prisťahovalci sami a za nepokoje, ktoré spôsobili boli aj adekvátne potrestaní.
ja netvrdím, že migrácia je pre nás výhra, ale v súčasnosti je to fakt, s ktorým sa musíme zmieriť.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Misho891 napísal:Tiež by sme stratili na medzinárodnom poli a súčasné podmienky sú uz podla mna dostatočne prísne.
Co je to takzvane "medzinarodne pole"? Nejaky klub zradcov europskej buducnosti? Inak ja hovorim z perspektivy celeho europskeho sveta, nie len nejakeho maleho Slovenska. Nemusis mi hovorit preco to a to nejde uskutocnit. Ja viem aka je realita. Sam hovoris "netvrdím, že migrácia je pre nás výhra", cielom je oboznamenie co najvacsieho poctu ludi s tymto problemom, ziskat co najvacsi vplyv a nasledne sa politicky pokusit o zmenu.
Misho891 napísal:Za tieto problémi si mohli prisťahovalci sami a za nepokoje, ktoré spôsobili boli aj adekvátne potrestaní.
Pokial neboli okamzite vyhosteny bez moznosti navratu, tak neboli adekvatne potrestani.
Misho891
Light Expert
Light Expert

Aryan nepoznám ťa, ale podľa toho čo tu prezentuješ(a aj podľa tvojho nicku :P ) usudzujem, že patríš ku krajnej pravici. Váš problém je v tom, že nie ste schopný kompromisu. Existujú konkrétne problémy, ktoré vieme pomenovať, ale oveľa dôležitejšie je nájsť na ne správne riešenia a tvoje radikálne názory nimi byť nemôžu.
A čo je to medzinárodné pole???- Každá krajina je závislá na spolupráci z iními krajinami, ale to ty istotne vieš. Keby sme začali raziť tvrdú imigračnú politiku proti jej občanom myslíš si ako by to dopadlo???
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

nezda sa mi, ze by bolo neumoznenie imigrantom vstup do krajiny nejake radikalne riesenie...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

V niecom mozu byt nazory lavicove v niecom pravicove, tieto veci neriesim a ani sa nikam osobne nezaradujem.

Imigracnu politiku treba razit v prvom rade proti vsetkym ne-europskym krajinam a to spolocne, celoeuropsky. To co by na to tieto krajiny 'tretieho sveta' povedali ma nezaujima a dopadlo by to pre ne zrejme tak, ze by museli ostat v svojich domovskych krajinach.

V pripade ak si si nevsimol, ide mi o zachovanie homogenity povodneho europskeho obyvatelstva, nie o uplne zamedzenie migracie v ramci tohto priestoru.
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

Lenže za to že musíme prijímať prisťahovalcov si môže Europa vlastne sama-lebo sa nedokáže reprodukovať(veľmi nízka pôrodnosť), aby bola europska ekonomika schopná konkurencie(voči svetu) potrebuje pracovnú silu, a kedže ju tu nenachádza, potrebuje vlastne prisťahovalcov. Riešením teda nieje úplne zastaviť prílev prisťahovalcov(hoci je určite potrebné ho obmedziť) ale naštartovať pôrodnosť pôvodných obyvateľov Europy. Ak sa to najbližšie roky nestane, tak o niakych 300 rokov budú ukazovať bielych v múzeách....A bude tam napísané: Status: EXTINCT :? . A v tom úplne najlepšom prípade budeme žiť v cirkuse alebo v rezerváciach.
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Povedal by som ze je aj praca ktoru ziadny Slovan/Slovak robit nechce pokym nemusi a na taku tu mame ciganov a inych :P
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

radsej dat pracu chudobnym bielym ako imigrantom. je vela nezamestnanyych slovakov, ktori by prijali akukolvek pracu. predstav si, ze si nezamestnany a v blizkosti tvojh odomu by bola dajme tomu tovaren na vyrobu oblecenia alebo nieco take. a nejaky mily imigrant by sa tam zamestnal (ako lacna pracovna sila) namiesto teba. pochybujem, ze by to niekoho potesilo
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Tempus7 napísal:ale naštartovať pôrodnosť pôvodných obyvateľov Europy.
Presne tak,
dobrou socialnou politikou, urcite uskutocnitelny ciel.

Na tuto temu, v Japonsku by situaciu asi radsej ako imigraciou riesili robotmy. : )
What ails this prosperous nation could be treated with babies and immigrants. Yet many young women here do not want children, and the Japanese will not tolerate a lot of immigrants. So government and industry are marching into the depopulated future with the help of robots -- some with wheels, some with legs, some that you can wear like an overcoat with muscles.

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/co ... 02023.html
Napísať odpoveď