UPC kablovka "zadara"
-
Deafboy
Darca
- Kontaktovať používateľa:
UPC kablovka "zadara"
Potreboval by som poradit v jednej zdanlivo nevinej situaci. platili sme za byt najom v ktorom bolo zapocitane vsetko, voda, elektrina, kablovka. Ked sa byty odpredali tak ku kazdemu chodili z UPC aby si podpisali novu zmluvu. My sme ich odbili ze nechceme, ale nikdy nam to neprisli realne odpojit... a tak si pozerame uz nieco vyse roka zadarmo telku. Pocul som ze dakomu na to prisli a teraz musi splacat. Staci odrezat kabel od dveri alebo sa mame podstivo priznat? Prip. mozu vobec nejako dojst na to ze pozerame a neplatime? A ake by za to mohli byt sankcie, kedze sme ziadnu zmluvu s nimi nepodpisali, takze sme ani ziadnu neporusili?
kablovka nacierno nie je nic vynimocne a nezvykle. tym netvrdim, ze je to spravne. ked mi zavadzali net, tak nesiel. bolo to tym, ze v tej skrini s kablami bolo asi polovica baraku napojena na par platiacich. technici na to dosli hned a vraveli, ze nic podobne v zivote nevideli (njn u nas v panelaku je poctivost na poslednom mieste). odsekli vsetko nacierno napojene kable (samozrejme, ze niekto "moj" kabel pouzil ako svoj na natiahnutie kablovky) a dalej to neriesili. akonahle to pretali, vybehli babky a zacali im pindat, ze im nefici telka
technici ich nahle schladili a babky sa zacali ohradzovat, ze ich vnukovia im to zapojili a oni im to pokazili
vraj sa to moze riesit zavolanim policie, ale doticni technici to nchali tak. a ci na to mozu prist ujovia z UPC? pokial je to analogovy signal, tak od nich na to prist ASI nemozu. ale to neznamena, ze na to nepridu nikdy. naprikald ja som mal problem s tym, ze signal bol slaby a asi dvakrat prisli technici a pozerali vsetky kable a hladali chybu. skor ci neskor sa niekto postazuje bud na net alebo kablovku a nejaky technik to moze prist kuknut.
-
Deafboy
Darca
- Kontaktovať používateľa:
trochu inac
ano je to analogovy signal ,lenze my niesme napojeny na nikoho ineho... my mame vlastnu pripojku ktora mala byt zrusena, cize sa nikto nebude stazovat ze ma slaby signal. takze si ma aspon trochu ukludnil, poobzeram sa po konkurencnych ponukach a ked bude nieco lepsie, tak UPC kabel pojde prec. aj tak jedine co pozeram su kriminalky na jojke a obcas discovery. nejaka ta digitalna tv by nebola zla, len keby sa niekto uracil natahat sem opticky drot 
Kuriozne bolo, ked si znamy potiahol kabel do domu (novostavby), kedze po uroven jeho pozemku uz bol natiahnuty. Volal im teda, nech ho pridu zapojit a oni ze "moment, moment vy ste si ten kabel natiahli na cierno, to je na pokutu".
Samozrejme, nic neodoberal, lebo nebol zapojeny v rozvodovej skrini (UPC). Tak im aj povedal, ze on si teda ten kabel presekne pred domom a nech idu do certa a oni ze nie, nie pride technik
Takze keby hrozilo nebezpecenstvo, radsej ufiknut kabel a nech ti dokazuju, ze si odoberal, ked nemas natiahnuty kabel a oni pocet pripojenych prijimacov zistit nevedia, vonkoncom si nespravia logy, ktore by sluzili ako dokazovy material.
Samozrejme, nic neodoberal, lebo nebol zapojeny v rozvodovej skrini (UPC). Tak im aj povedal, ze on si teda ten kabel presekne pred domom a nech idu do certa a oni ze nie, nie pride technik
Takze keby hrozilo nebezpecenstvo, radsej ufiknut kabel a nech ti dokazuju, ze si odoberal, ked nemas natiahnuty kabel a oni pocet pripojenych prijimacov zistit nevedia, vonkoncom si nespravia logy, ktore by sluzili ako dokazovy material.