Najvystiznejsie'KRONEN ZEITUNG': "Hamilton zdrhol už počas hymny Ferrari. Pokazil štart, potom mal nehodu s Alonsom, pri každom pokuse o predbiehanie hrozil päsťou. Trináste miesto je najhorším výsledkom jeho formulovej kariéry. Útok BMW na vrchol pokračuje. Bielomodrá raketa z Mníchova je už na čele konštruktérskeho poradia."
F1 2009
-
PACO8
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Tak to by sme mali uz dvoch tragedov-Massa a Hamilton. Len aby z toho nakoniec nevytazilo BMW

Cervenym "perfekcionalistom": Tam si spomente na cervene kiksy v Melbourne (ako sa vyjadril sam Montezemolo, ako Kimi, tak Massa pokazili vsetko co sa dalo). Ani jeden pritom po GP nepreukazal ani zdaleka taku sebareflexiu, ako Lewis po Bahrajne...
BTW. ten "greenhorn" vo svojej debutovej sezone, na rovnakej technike porazil dvojnas. MS + titul MS mu unikol len o bod ; )
Je pre teba naozaj tak velky problem vnimat Lewisovo citovane vyjadrenie ako celok?krija napísal:jazdecku chybu skryvat za sutazny incident je ten problem. lebo sutazny incident je napr. coulthard vs button, ale nie backside sex, co nam predviedol ten greenhorn
BTW. ten "greenhorn" vo svojej debutovej sezone, na rovnakej technike porazil dvojnas. MS + titul MS mu unikol len o bod ; )
Nj, chyby Massu su ospravedlnitelne, pretoze "chcel vyhrat". Takmer som zabudol : )) BTW. keby len chybu auta- obrubnik ; ))t0m4s3 napísal:Jazdecku chybu skryvat za chybu auta je potom co? Jaj zabudol som - "chcel vyhrat"!
-
PACO8
Light Professional
Tomasito s tym obrubnikom v Malajzii sme si to snad vyjasnili este minule ze to bola jasna jazdecka chyba a velke faux pass, stale neviem o com tocis.
Neviem ci si medzi tych "perfekcionalistov" ratal aj mna, ale ja som uz napisal ze Hamilton si chybu priznal a nevyhovara sa na blbosti ako Massa.
krija tu sa nikdy nedohodneme, raz mame pravdu my, raz oni, ale nikdy nie oba celky naraz
ale teraz ma pravdu Tomasito
A este, ten greenhorn mal sancu ziskat titul, ale ked bol pod tlakom pokazil cely koniec sezony-tu je vidiet este jeho neskusenost. Tak isto ako teraz v Bahraine (co som aspon cital) ked si myslel ze jazdci o 2 triedy horsi ako on mu uhnu len preto ze sa vola Hamilton a to na nich este maval
. To ze porazil Alonsa sa ani necudujem ked ten stale fnukal ze nemaju rovnake podmienky. 
Neviem ci si medzi tych "perfekcionalistov" ratal aj mna, ale ja som uz napisal ze Hamilton si chybu priznal a nevyhovara sa na blbosti ako Massa.
krija tu sa nikdy nedohodneme, raz mame pravdu my, raz oni, ale nikdy nie oba celky naraz
A este, ten greenhorn mal sancu ziskat titul, ale ked bol pod tlakom pokazil cely koniec sezony-tu je vidiet este jeho neskusenost. Tak isto ako teraz v Bahraine (co som aspon cital) ked si myslel ze jazdci o 2 triedy horsi ako on mu uhnu len preto ze sa vola Hamilton a to na nich este maval
Facsinuje ma, ako dokazes interpretovat Lewisove myslienkove pochody. BTW. Alonso vyplakaval nad vztahmi, no nedavno som tu citoval jeho vyroky pred minulorocnou VC Brazilie, kde jasne povedal, ze team obom poskytuje rovnake podmienky. Taktiez sam Lewis rovnako ako v pripade Koviho, aj v pripade Alonsa nastojil na rovnakych podmienkach, kedze razi rovnaku filozofiu ako samotny McL: "mali by sme si byť rovní." Alonso zial do McL prichadzal s vidinou, ze Lewis mu bude automaticky robit dvojku, podobne ako mu dovtedy robil v Renaulte dvojku Giancarlo. Hold, v tomto smere si vybral spatny team, kedze teamova filozofia McL je dlhodobo znama a Lewis velmi rychlo preukazal svoj talent. Preto ma Alonsova minulorocna frustracia neprekvapuje, resp. preto som dnes rad, ze uz nie je sucastou McL (Briatore je pre tento druh "charakteru" idealny pasak).PACO8 napísal:A este, ten greenhorn mal sancu ziskat titul, ale ked bol pod tlakom pokazil cely koniec sezony-tu je vidiet este jeho neskusenost. Tak isto ako teraz v Bahraine (co som aspon cital) ked si myslel ze jazdci o 2 triedy horsi ako on mu uhnu len preto ze sa vola Hamilton a to na nich este maval. To ze porazil Alonsa sa ani necudujem ked ten stale fnukal ze nemaju rovnake podmienky.
-
PACO8
Light Professional
Este fascinujucejsie je ako dokazes vsetko prekrutit.
To v co Alonso dufal som vedel a koniec koncov vsade to bolo prezentovane. Tiez viem ze pred VC Brazilie mali v McL "hosta", ktory daval pozor na to aby sa tim spraval k obom jazdcom rovnako co nakoniec aj tak bolo, ale to Alonsovi stale nestacilo. Alonso vyplakaval nad tym ze tim sa sprava k nemu aj Hamiltonovi rovnako, co Fernando necakal a myslel ze on bude v McL panom. Neboj viem aka bola situacia v McLarene, ale to nic nemeni na tom ze Hamilton este stale nie je dostatocne skuseny jazdec a pod vacsim tlakom, ako bol koniec minulej sezony alebo terajsia VC v Bahraine, robi privelke chyby co sa da povedat taktiez o Massovi, aj ked ten takemu tlaku este vystaveny nebol
To v co Alonso dufal som vedel a koniec koncov vsade to bolo prezentovane. Tiez viem ze pred VC Brazilie mali v McL "hosta", ktory daval pozor na to aby sa tim spraval k obom jazdcom rovnako co nakoniec aj tak bolo, ale to Alonsovi stale nestacilo. Alonso vyplakaval nad tym ze tim sa sprava k nemu aj Hamiltonovi rovnako, co Fernando necakal a myslel ze on bude v McL panom. Neboj viem aka bola situacia v McLarene, ale to nic nemeni na tom ze Hamilton este stale nie je dostatocne skuseny jazdec a pod vacsim tlakom, ako bol koniec minulej sezony alebo terajsia VC v Bahraine, robi privelke chyby co sa da povedat taktiez o Massovi, aj ked ten takemu tlaku este vystaveny nebol
Prispevok predtym si pisal, ze Alonso s Lewisom nemali rovnake podmienky a preto sa necudujes, ze Lewis porazil AlonsaPACO8 napísal:Este fascinujucejsie je ako dokazes vsetko prekrutit.
Kto tu tvrdi, ze Lewis bude vo svojej druhej sezone "dostatocne skuseny"??? Pritom Massa, s ktorym ho tu ides porovnavat je v F1 od roku 2002! BTW. pozri sa na chyby, ktore robili, resp. robia majstri sveta. Pilot F1 sa ma co ucit celu svoju karieru.
Zaujimave informacie ohladom problemov Lewisa na VC Bahrajnu...
Prinášame vám rozhovor s výkonným riaditeľom McLarenu-Mercedes Martinom Whitmarshom, ktorý analyzuje Veľkú cenu Bahrajnu...
Otázka: Lewis má zvyčajne excelentné štarty, ale v Bahrajne tomu tak nebolo. Čo sa stalo?
Martin Whitmarsh: Bola to procedurálna chyba - jeho motor bol v nesprávnom nastavení, čo viedlo k spusteniu "anti-stall" módu. Keď sa skúšal pohnúť, tak ho ostatní popredbiehali.
O: Sám pripustil, že zabudol stlačiť správne tlačidlo...
MW: Áno, ale my ako tím Vodafone McLaren Mercedes svojich pilotov zvyčajne verejne neobviňujeme. Je tento postup jasný? Je to dostatočne zrejmé? Musíme sa pozrieť na všetky detaily.
O: Ľudia sú zvyknutí na oslavovanie Lewisových úspechov, ale počas tohto víkendu tomu tak nebolo. Jeho prístup však ostal aj počas tohto víkendu rovnaký...
MW: Myslím si, že je sklamaný, ale má veľmi silného ducha. Absolvoval dobrú kvalifikáciu, ale v piatok mal nehodu a nevyšla mu ani nedeľa - to neboli jeho najlepšie dni. Sebadôveru nestratil. Verí vo svoje schopnosti a vie, že to zvládne. Dostane sa z toho a v Španielsku bude ešte silnejší.
O: Stanovili ste už príčinu Lewisovej nehody s Alonsom?
MW: Pre nás na pitwalle to bola zaujímavá situácia, pretože po niečom takomto musíme reagovať, zavolať ho do boxov, opraviť auto, preveriť palivové možnosti a pomôcť mu dostať sa z toho. V tom čase sme nevedeli, čo sa to stalo. Ľudia k nám hneď po pretekoch chodili a pýtali sa, či to bol Alonsov test brzdenia, no nevedeli sme odpovedať. Bolo to neurčité, nevedeli sme čo sa stalo. Zašli sme do miestnosti inžinierov a pozreli sme sa na detaily, ktoré ukázali, že horná časť Lewisovho predného krídla sa zlomila ešte približne dve sekundy pred nárazom, takže z ničoho nič stratil prítlak. Neanalyzovali sme, prečo sa tak stalo, ale možno bola štruktúra krídla po nejakom predošlom kontakte poškodená. Aby sme boli k Lewisovi féroví - krídlo sa možno mohlo zlomiť aj samo. Ale ešte sa tak nikdy nestalo, takže kontakt s niečím bol najpravdepodobnejší. Nie je žiadny dôkaz týkajúci sa toho, že Fernando spravil niečo zle. Náraz zničil aj iné súčiastky Lewisovho auta, nielen predné krídlo. Musel bojovať najlepšie, ako sa dalo.
http://www.f1.sk/clanok25983.htm
-
PACO8
Light Professional
Prispevok predtym som pisal ze Alonso fnukal ze nemaju obaja jazdci rovnake podmienky, ale nenapisal som ze tomu tak bolo. Tak to prezentoval Alonso.
Lenze McLaren, fans, media a aj samotny Lewis sa ako skuseny pilot prezentuje. Uz nik nebere odhlad na to ze je v podstate novacik, kazdy ho vykresluje ako skuseneho a ostrielaneho pilota. Neporovnavam Massu s Hamiltonom. Naopak Lewisa chvalim za to, ze si narozdiel od Felipeho dokaze priznat chybu.
Aj tak z toho clanku a z videii ktore som videl nedokazem pochopit kam sa Lewis hrnul na Fernandov monopost, ved to bola cast trate kde sa pridaval plyn a nie islo sa na brzdy.PACO8 napísal:To ze porazil Alonsa sa ani necudujem ked ten stale fnukal ze nemaju rovnake podmienky.
Lenze McLaren, fans, media a aj samotny Lewis sa ako skuseny pilot prezentuje. Uz nik nebere odhlad na to ze je v podstate novacik, kazdy ho vykresluje ako skuseneho a ostrielaneho pilota. Neporovnavam Massu s Hamiltonom. Naopak Lewisa chvalim za to, ze si narozdiel od Felipeho dokaze priznat chybu.
A preto sa necudujes, ze Lewis porazil Alonsa???PACO8 napísal:Prispevok predtym som pisal ze Alonso fnukal ze nemaju obaja jazdci rovnake podmienky, ale nenapisal som ze tomu tak bolo. Tak to prezentoval Alonso.
Vyjadruj sa zrozumitelne- usetris cas nie len sebe.PACO8 napísal:To ze porazil Alonsa sa ani necudujem ked ten stale fnukal ze nemaju rovnake podmienky.
McL, fans a media od Lewisa prirodzene ocakavaju vela, pretoze za kratku karieru zo svojho talentu uz stihol vela ukazat...PACO8 napísal:Lenze McLaren, fans, media a aj samotny Lewis sa ako skuseny pilot prezentuje. Uz nik nebere odhlad na to ze je v podstate novacik, kazdy ho vykresluje ako skuseneho a ostrielaneho pilota.
... s uspechmi rastu ocakavania, prirodzene
PACO8 napísal:Neporovnavam Massu s Hamiltonom.
PACO8 napísal:Hamilton este stale nie je dostatocne skuseny jazdec a pod vacsim tlakom, ako bol koniec minulej sezony alebo terajsia VC v Bahraine, robi privelke chyby co sa da povedat taktiez o Massovi, aj ked ten takemu tlaku este vystaveny nebol
Alonso nemal prave najlepsi vyjazd z 2 zakruty, vysiel viac na obrubnik a to ho zrejme zbrzdilo, naopak Hamilton mal dobry vyjazd a dostal sa tesne za Alonsa a prirodzene v tejto casti trate isiel na plny plyn... nieco bude zrejme pravdy na vyjadreniach mclarenu, ze "horná časť Lewisovho predného krídla sa zlomila ešte približne dve sekundy pred nárazom, takže z ničoho nič stratil prítlak" co mohlo/nemuselo mat vplyv na incident, pokial mal hamilton v umysle ist s autom uplne na pravy okraj trate bez toho aby ubral plyn a tym mal dobru poziciu pre predbehnutie alonsa... pokial vsak mal poskodene predne kridlo este pred narazom, mohol stratit pritlak v prednej casti, co mu neumoznilo v tej rychlosti reagovat tak, ako mozno chcel... v kazdom pripade tu je video niekolkych prvych kol vratane startu kde v prvom kole pred 4 zakrutou mylsim Hamiltonovi pravdepodobne odletela vrchna cast predneho kridlaPACO8 napísal:Aj tak z toho clanku a z videii ktore som videl nedokazem pochopit kam sa Lewis hrnul na Fernandov monopost, ved to bola cast trate kde sa pridaval plyn a nie islo sa na brzdy.
-
PACO8
Light Professional
Tomasito ano preto sa necudujem ze boj v time vyhral Hamilton, kedze Alonso sa viac zameriaval na sebalutostTomasito napísal:A preto sa necudujes, ze Lewis porazil Alonsa???
Myslim ze sa vyjadrujem dost zrozumitelne na to aby si pochopil co myslim.Tomasito napísal:Vyjadruj sa zrozumitelne- usetris cas nie len sebe.
Tento clanok som zhodou okolnosti este nevidel, ale je ro prvy clanok kde vidim ze Hamilton sa uskromnil a neprezentuje sa ako sampion.Tomasito napísal:Hamilton: Nevadí, že sme mladou a neskúsenou dvojicou
McL, fans a media od Lewisa prirodzene ocakavaju vela, pretoze za kratku karieru zo svojho talentu uz stihol vela ukazat...
... s uspechmi rastu ocakavania, prirodzene
K poslednej citacii co si dolozil-To nemalo byt ani porovnavanie, ale ukazka toho ze nenadavam len na Hamiltona (zaroven aj pochvala k jeho osobe), aby si si nemyslel ze na nom sedim.
lacko preteky som nevidel, to co som napisal su moje dojmy a postrehy z videii ktore som videl na Youtube.
P.S. V tejto teme ma musi mat niekto hrozne rad, len skoda ze sa do karmy nevie aj podpisat
-
t0m4s3
Admin
A ty si cital vsetky clanky, ktore vysli, alebo co? To, ze si ty iny clanok nevidel, neznamena, ze toto je jediny.PACO8 napísal:Tento clanok som zhodou okolnosti este nevidel, ale je ro prvy clanok kde vidim ze Hamilton sa uskromnil a neprezentuje sa ako sampion
Mysliet znamena hovno vediet. V tvojom pripade to plati dvojnasobne. Tomasito nie je jediny co ma problem porozumiet tvojim zaujimavym myslienkovym pochodom.PACO8 napísal:Myslim ze sa vyjadrujem dost zrozumitelne na to aby si pochopil co myslim.
Obaja mali rovnaky pocet bodov na konci sezony, takze kto ten boj vlastne vyhral?PACO8 napísal:Tomasito ano preto sa necudujem ze boj v time vyhral Hamilton, kedze Alonso sa viac zameriaval na sebalutost
Mozes prosim ta uviest aspon jeden priklad kde ho tak vykresluju?PACO8 napísal:Lenze McLaren, fans, media a aj samotny Lewis sa ako skuseny pilot prezentuje. Uz nik nebere odhlad na to ze je v podstate novacik, kazdy ho vykresluje ako skuseneho a ostrielaneho pilota.
Fantasticke. To len dokazuje ake skvele auto ma McLaren, ktore dokazalo rychlostne zotriet Renault az tak, ze v useku kde "sa pridava plyn" nestihol Lewis ani zareagovat na to, ze ma Alonsa v sebe.PACO8 napísal:Aj tak z toho clanku a z videii ktore som videl nedokazem pochopit kam sa Lewis hrnul na Fernandov monopost, ved to bola cast trate kde sa pridaval plyn a nie islo sa na brzdy.
Pis tak aby si si kazdym druhym prispevkom neodporoval. (to len tak obecne, dufam, ze mi nenapises aby som ti ukazal konkretne prispevky kde si odporujes, lebo to bude na facku ... )
V pripade, ze jazdci v rebricku FIA dosiahnu rovnaky pocet bodov, rozhoduje vacsi pocet vitazstiev a ak maju rovnaky pocet vitazstiev (vid Lewis a Fernando), rozhoduje pocet 2. miest atd. atd. Lewis mal o jedno 2. miesto viac ako Fernando (5:4).t0m4s3 napísal:Obaja mali rovnaky pocet bodov na konci sezony, takze kto ten boj vlastne vyhral?
-
PACO8
Light Professional
Vidim ze do tejto temy sa neoplati prispievat, pretoze ktokolvek kto nesuhlasi s vami dvomi je nechceny.
Nie necital som vsetky clanky, ale videl som ich dost na to aby som si vedel spravit predstavu, ako Hamiltona vsetci vnimate.t0m4s3 napísal:A ty si cital vsetky clanky, ktore vysli, alebo co? To, ze si ty iny clanok nevidel, neznamena, ze toto je jediny.
K tomuto sa nebudem vyjadrovat.t0m4s3 napísal:Mysliet znamena hovno vediet. V tvojom pripade to plati dvojnasobne. Tomasito nie je jediny co ma problem porozumiet tvojim zaujimavym myslienkovym pochodom.
Vid ty a Tomasito + cela tato tema.t0m4s3 napísal:Mozes prosim ta uviest aspon jeden priklad kde ho tak vykresluju?
Ved McL aj ma auto o triedu lepsie ako Renault, stacilo minimalne pohnut volantom pripadne stupit na brzdu a nehode sa dalo zabranitt0m4s3 napísal:Fantasticke. To len dokazuje ake skvele auto ma McLaren, ktore dokazalo rychlostne zotriet Renault az tak, ze v useku kde "sa pridava plyn" nestihol Lewis ani zareagovat na to, ze ma Alonsa v sebe.
To sa mi prilis nezda. Nechcem od teba ziadny priklad, aj tak by som sa ho nedockal.t0m4s3 napísal:Pis tak aby si si kazdym druhym prispevkom neodporoval. (to len tak obecne, dufam, ze mi nenapises aby som ti ukazal konkretne prispevky kde si odporujes, lebo to bude na facku ... )
Tvoja viac menej recnicka otazka bola trochu blba nemyslis?t0m4s3 napísal:To bola viacmenej recnicka otazka, snad si nemyslis, ze neviem ake bolo konecne poradie. Ak vsak na zaklade tohto niekto usudzuje, ze jeden je lepsi ako druhy, tak neviem ako to nazvat - snad lutost ?
-
t0m4s3
Admin
"To sa mi prilis nezda. Nechcem od teba ziadny priklad, aj tak by som sa ho nedockal."
Len tak namatkou si precitaj posledne dva quoty v Tomasitovom prispevku. http://www.hojko.com/post850594.html#850594
"K tomuto sa nebudem vyjadrovat."
Tak preco vobec nieco pises, ked sa nebudes vyjadrovat?
"Vid ty a Tomasito + cela tato tema."
Mozes uviest konkretny priklad prispevku kde Hamiltona ja alebo Tomasito vykreslujeme ako skuseneho a ostrielaneho pilota?
"Nie necital som vsetky clanky, ale videl som ich dost na to aby som si vedel spravit predstavu, ako Hamiltona vsetci vnimate."
Predstavu si spravit mozes, ta sa vsak moze a nemusi zhodovat s realitou. Ale kludne zi dalej vo svojom matrixe.
"Tvoja viac menej recnicka otazka bola trochu blba nemyslis?"
Nie nemyslim, viem.
Len tak namatkou si precitaj posledne dva quoty v Tomasitovom prispevku. http://www.hojko.com/post850594.html#850594
"K tomuto sa nebudem vyjadrovat."
Tak preco vobec nieco pises, ked sa nebudes vyjadrovat?
"Vid ty a Tomasito + cela tato tema."
Mozes uviest konkretny priklad prispevku kde Hamiltona ja alebo Tomasito vykreslujeme ako skuseneho a ostrielaneho pilota?
"Nie necital som vsetky clanky, ale videl som ich dost na to aby som si vedel spravit predstavu, ako Hamiltona vsetci vnimate."
Predstavu si spravit mozes, ta sa vsak moze a nemusi zhodovat s realitou. Ale kludne zi dalej vo svojom matrixe.
"Tvoja viac menej recnicka otazka bola trochu blba nemyslis?"
Nie nemyslim, viem.
-
krija
VIP
paco8, neviem ako si prisiel k zaveru, ze Tomasito ma pravdu. ja tu massu neobhajujem. to, ze oni dvaja (s t0m4s3m) to tak beru je ich vec. ak nie su schopny pochopit fakty (viac paliva, rychlejsie casy...), tak za to ja naozaj nemozem. ja to beriem ako dôvodenie massovych chyb (hladanie a pokus o ich objasnenie), nie ako ich obhajovanie.
ale ani jeden z nich nevie odovodnit chyby, ktore robi samotny lewis. a robi skolacke chyby. pritom to bol prave on, koho pasovali za hlavneho kandidata na tohorocny titul, a to hlavne z dovodu absencie trakcnej kontroly. toto je aj hlavny dovod, preco sa ani jeden z pilotov zo stajne McL uz nemoze vyhovarat na nedostatok skusenosti. okrem starych matadorov ako coulthard, barrichello, trulli...nema ziadny pilot skusenosti s monopostami bez trakcnej kontroly. taky massa prisiel do kolotoca F1 v roku 2002, kedy bola zavedena TK. alebo kimi, v roku 2001: jedna sezona bez TK v slabom saubery, alonso detto v minardi.
z Tomasitovho linku: "Heikki má za sebou zatiaľ skvelú kariéru a mnoho skúseností." tak teraz maju? alebo nemaju?
zaverom, stale zabudate, alebo ignorujete fakt, ze lewis neporazil fernanda na trati. porazil ho politikou, ktoru viedol voci fernandovi on aj cely mcl. uz po niekolky krat tu davam do pozornosti hungary 07, ale ocividne to nema cenu. tu ali stratil povestne body, ktore chybali v konecnom uctovani, ale nie len na "teamoveho kolegu" ale aj na titul MS.
*aby nedoslo k prekrucaniu: greenhorn=skolacke chyby
//aby som nezabudol, je takpovediac verejnym tajomstvom, ze lewis bol nabadany vedenim samotnej stajne na kopirovanie alonsovych nastaveni monopostu a to pri mnohych velkych cenach. dnes uz nie je koho kopirovat. a to nemam namysli ferrari! zatial sa to premieta aj do celkovej klasifikacie MS.
dovodov preco ziskal rovnaky pocet bodov ako ferdo je niekolko, ale iba minimum suvisi s lewisovym talentom. 
ale ani jeden z nich nevie odovodnit chyby, ktore robi samotny lewis. a robi skolacke chyby. pritom to bol prave on, koho pasovali za hlavneho kandidata na tohorocny titul, a to hlavne z dovodu absencie trakcnej kontroly. toto je aj hlavny dovod, preco sa ani jeden z pilotov zo stajne McL uz nemoze vyhovarat na nedostatok skusenosti. okrem starych matadorov ako coulthard, barrichello, trulli...nema ziadny pilot skusenosti s monopostami bez trakcnej kontroly. taky massa prisiel do kolotoca F1 v roku 2002, kedy bola zavedena TK. alebo kimi, v roku 2001: jedna sezona bez TK v slabom saubery, alonso detto v minardi.
z Tomasitovho linku: "Heikki má za sebou zatiaľ skvelú kariéru a mnoho skúseností." tak teraz maju? alebo nemaju?
Villeneuve napísal:„Je to rychlý kluk, ale minulý rok dokázal prohrát šampionát. Teď už se nemůže omlouvat, že je nováček. Musí vyhrát. Kovalainen už je rychlejší než Hamilton. To dokazuje, že pokud nejste ve správném prostředí, talentem to neodhoníte. Letos se zdá, že mu auto sedí a že bude rychlý...“
webber napísal:"Je mladý a má tmavú farbu pokožky, čo ho v našom športe robí jedinečným - ale takto to nebude navždy. Tmavú farbu síce bude mať navždy, ale už nebude nováčikom. A možno už v tejto sezóne zažije problémy."
2007 = 22,,2008 = 14lewis napísal:"So skúsenosťami, ktoré som nazbieral v minulom roku sa cítim ešte silnejší. V mojej prvej sezóne som sa ako jazdec viditeľne zlepšil. Vďaka tomu, že sme v stajni prekonali množstvo problémov, vzrástla aj moja dôvera v mojich spolupracovníkov."
zaverom, stale zabudate, alebo ignorujete fakt, ze lewis neporazil fernanda na trati. porazil ho politikou, ktoru viedol voci fernandovi on aj cely mcl. uz po niekolky krat tu davam do pozornosti hungary 07, ale ocividne to nema cenu. tu ali stratil povestne body, ktore chybali v konecnom uctovani, ale nie len na "teamoveho kolegu" ale aj na titul MS.
*aby nedoslo k prekrucaniu: greenhorn=skolacke chyby
//aby som nezabudol, je takpovediac verejnym tajomstvom, ze lewis bol nabadany vedenim samotnej stajne na kopirovanie alonsovych nastaveni monopostu a to pri mnohych velkych cenach. dnes uz nie je koho kopirovat. a to nemam namysli ferrari! zatial sa to premieta aj do celkovej klasifikacie MS.
-
krija
VIP
sorry za double post, pre maly oddych
.
mamina maxa mosley-ho diana (v prilohe). svadbu s oswaldom mali v dome josepha goebbelsa v berline roku 1936. medzi hostami bol aj adolf hitler.
ani maxov predchodca v cele FIA nebol cisty. jean-marie balestre, v uniforme francuzskej SS.
viac na: http://www.sme.sk/c/3813972/Fasisticke- ... v-FIA.html
mamina maxa mosley-ho diana (v prilohe). svadbu s oswaldom mali v dome josepha goebbelsa v berline roku 1936. medzi hostami bol aj adolf hitler.
ani maxov predchodca v cele FIA nebol cisty. jean-marie balestre, v uniforme francuzskej SS.
viac na: http://www.sme.sk/c/3813972/Fasisticke- ... v-FIA.html
Pokus sa vnimat predmetne slova v sirsich suvislostiach. Do F1 sa nedostane neskuseny pilot- kazdy jeden pilot F1 nadobuda skusenosti s motorsportom v nizsich sutaziach (Lewis ziskal svoj prvy titul v motokarach uz vo svojich desiatich rokoch!). To vsak neznamena, ze je dostatocne skuseni pilot F1. Comprende? Pre istotu, precitajme si ten clanok este raz spolocne...krija napísal:z Tomasitovho linku: "Heikki má za sebou zatiaľ skvelú kariéru a mnoho skúseností." tak teraz maju? alebo nemaju? Rolling Eyes![]()
Ako vidis, Lewis hovori o Koviho skusenostiach v suvislosti s jeho karierou ako takou. Zeby jeho kariera zacinala a koncila v F1?Hamilton: Nevadí, že sme mladou a neskúsenou dvojicou
Lewis Hamilton je presvedčený o tom, že nedostatok skúseností jazdeckej dvojice McLarenu nebude mať negatívny dopad na boj tímu o majstrovský titul. Fernanda Alonsa v stajni nahradil Heikki Kovalainen, ktorý podobne ako Hamilton vstupuje do svojej druhej pretekárskej sezóny.
"Zatiaľ to nebol problém a ani si nemyslím, že by mal byť," povedal Lewis Hamilton. "Heikki má za sebou zatiaľ skvelú kariéru a mnoho skúseností. Obaja vstupujeme do svojho druhého roku v F1. Sme hladní po víťazstvách, takže je to pomerne dobré. Uberáme sa podobným smerom."
Hamilton dodal, že Fín priniesol McLarenu novú dimenziu. Netrvalo vraj dlho a podarilo sa mu zaplniť dieru po odišlom Alonsovi. "Necítim veľký rozdiel. Heikki je v tíme vítaný rovnako ako Alonso, ale ak ste dvojnásobným majstrom sveta, je to možno predsa o trochu iné. Je privilégiom pracovať so šampiónom, takže z tohto hľadiska je škoda, že tu nie je. Pre mňa i Heikkiho je to však nová výzva. Od nového pilota sa vždy niečomu priučíte."
Napriek mladej jazdeckej zostave si Hamilton myslí, že McLaren bude ešte v lepšej forme, ako v minulom roku. Vraj je on osobne pod menším tlakom, ako bol pred rokom. "V tomto roku sme mali lepšie prípravy a odviedli sme najlepšiu možnú prácu. Vylepšili sme všetky oblasti, ktoré sme mohli."
"Nemyslím si, že by sme boli pod väčším tlakom - je ho menej, ako v minulom roku. Predtým toho bolo na mojich pleciach veľa, pretože nikto nevedel, či sa mi bude dariť. Teraz je to iné. Viem, o čom je sezóna a som ešte hladnejší, ako predtým. Pretekanie ma očarilo a prestávka bola pridlhá. Zdá sa mi, akoby od poslednej VC prešla celá večnosť," zakončil Lewis Hamilton.
http://www.f1.sk/PILOT/lewis_hamilton.php?id=25569
BTW. nebol si to nahodou prave ty, krija, kto tu po odchode Alonsa z McL pisal o tom, ze McL budu chybat jeho skusenosti???
Na jednej strane je tu Lewis povazovany za greenhorna, resp. kritizovani za to, ze je(?) / ma byt(?) povazovany za skuseneho pilota F1 (dokonca sam seba povazuje za skuseneho pilota F1- vid. PACO); na druhej strane sa tu z rovnakeho tabora prizvukuje, ze o nedostatku skusenosti v suvislosti s F1(?) / v suvislosti s motorsportom ako takym(?) "nemoze byt ani rec!". Chlapci, uz sa konecne rozhodnite, ci ste chlapi alebo zeny a prestante fabulovat dovody, za ktore by ste mohli Lewisa kritizovat. To, co tu napisal PACO je jednoducho bullshit, ktory ma oporu vylucne vo vasich dojmoch, kedze uz len vyssie citovane slova Lewisa dokazuju, ze realita je o presnom opaku. A tebe sa cudujem, krija, ze sa tu tento bullshit snazis malicherne nafukovat do este vacsich rozmerov a pritom "v jednom a tom istom kole robis jednu jazdecku chybu za druhou" : )
Ale no tak, krija : ) Obaja dobre vieme, co v preklade znamena pojem "greenhorn" (zelenac, resp. novacik), no pravdupovediac ma neprekvapuje, ze po svojich vzajomne si odporujucich vyjadreniach, sa tymto sposobom snazis svoje slova revidovat...krija napísal:*aby nedoslo k prekrucaniu: greenhorn=skolacke chyby![]()
Toto pise niekto, kto tu zvykne bazirovat na Schumiho statistikach, a to bez ohladu na okolnosti??? Lewis na rovnakej technike skoncil druhy, Fernando treti, pricom za to, ako sa Fernando citil v McL si moze vylucne on sam- toto sa vsak preberalo X krat.krija napísal:dovodov preco ziskal rovnaky pocet bodov ako ferdo je niekolko, ale iba minimum suvisi s lewisovym talentom.
Pokial ide o zvysok tvojho postu, uz som sa tu k tymto veciam v minulosti vyjadroval viackrat, no ako ta citam, uplne zbytocne. Ad Hungary 07- trest dostal Alonso a zial aj McL, a to len preto, ze sa pokusal obhajovat neobhajitelne pocinanie Alonsa. Monako 07 by sme mohli tiez povazovat za konanie v prospech Alonsa. Team obhajoval svoje pocinanie- prikaz na spomalenie, t.j. neutocenie- strategiou, ale ty si samozrejme do svojho scenaru povyberas len ten "material", ktory ti vyhovuje. Zasnem, ako si VC, v ktorej mal jednoznacne ziskat Alonso na ukor Lewisa(!), dokazes totalne otocit v prospech svojej dojmologie.
-
krija
VIP
tomasito, takze ak dvaja ludia fandia tomu istemu teamu, tak musia mat na vec rovnaky nazor? pritom moj postoj viac-menej poznas. aj ked netvrdim, ze jazdec a stajna ide 100%-ne oddelit.
k tomu greenhornovi: niekto mi napisal, ze nastastie nie je dolezite co napisem alebo poviem... na druhej strane je pravda, ze to bol maly pokus o reviziu
.
a tie schumiho statistiky. to je z tvojej strany pre zmenu pokus o co? zo siedmych titulov mu barri pomohol vyrazne iba k jednemu. za vsetkymi ostatnymi stoji vyhradne jeho jazdecke umenie samozrejme aj technicke umenie. (dufam, ze tu ziadny chytrak nevytiahne o5 sezonu 1994)!!!
hungary 07, naco su vam potom teamove pravidla(dohody)? koho zaujima trest pre mcl (poondiatych 15 bodov)? kto vyhral kvaldu v hungary? kto nakoniec vyhral VC? alonsovi by stacilo v madarsku prist do ciela aj na 2. mieste za lewisom a bol by majster sveta!!!
monaco 07: zacnem tym, ze mas naviac! to, ze hami trepne nejaku sprostost do radia je jedna vec. aj samotny ron sa k tomu vyjadril dost jasne (ty tie jeho slova k predmetnemu poznas
). alonso viedol, a to, ze sa lewisovi zdalo, ze je rychlejsi, ze dostihne alonsa, neznamena, ze by dokazal aj predbehnut!!! v monaku??? na trati??? k tomu len mala poznamka: z troch odjazdenych VC je lewis jediny pilot, ktory z nasilnejsej patice (celkova klasifikacia) nepredbehol na trati ani jedneho pilota z prvej patky!!! (dokonca nezvladol ani fisicha. pardon tam uz setril monopost. ale ved on ho podla jeho najrychlejsieho kola setril asi cely cas. ale preco ho potom nechal team jazdit zbytocne dlhy 2. stint???. aj to si odporuje. lava ruka nevie co robi prava).
dost bolo srandy. zeby mal aj paco8 kus pravdy a dokonca to trenoval?
pisal sa rok 1996.
1. VC = 1. pole position (lewis 4.)
1. VC = 1. podium 2. miesto (lewis 3.)
1. vitazstvo = 4. VC (lewis 6.)
pocet podii = 11/16 (lewis 12/17)pomer hovori o par stotiniek pre lewisa
pocet vitazstiev = 4 (lewis 4)
pocet 2. miest = 5 (lewis 5)
poradie v celkovej klasifikacii = 2. (lewis 2.)
lenze tohto gurmana s velkou hubou takmer nikto nepovazoval za novacika. tak ako?
k tomu greenhornovi: niekto mi napisal, ze nastastie nie je dolezite co napisem alebo poviem... na druhej strane je pravda, ze to bol maly pokus o reviziu
a tie schumiho statistiky. to je z tvojej strany pre zmenu pokus o co? zo siedmych titulov mu barri pomohol vyrazne iba k jednemu. za vsetkymi ostatnymi stoji vyhradne jeho jazdecke umenie samozrejme aj technicke umenie. (dufam, ze tu ziadny chytrak nevytiahne o5 sezonu 1994)!!!
hungary 07, naco su vam potom teamove pravidla(dohody)? koho zaujima trest pre mcl (poondiatych 15 bodov)? kto vyhral kvaldu v hungary? kto nakoniec vyhral VC? alonsovi by stacilo v madarsku prist do ciela aj na 2. mieste za lewisom a bol by majster sveta!!!
monaco 07: zacnem tym, ze mas naviac! to, ze hami trepne nejaku sprostost do radia je jedna vec. aj samotny ron sa k tomu vyjadril dost jasne (ty tie jeho slova k predmetnemu poznas
dost bolo srandy. zeby mal aj paco8 kus pravdy a dokonca to trenoval?
takze ked sme pri tych skusenostiach z celej dosavadnej kariery, a takto ju chces posudzovat, tak lewis nie je az taka jasna novacikovska hviezda ako sa mnohym moze zdat.Hamilton varuje súperov
Publikované: 04.03.2008 12:59:00
Lewis Hamilton odkázal Kimimu Räikkonenovi, že o titul bude musieť v tejto sezóne poriadne zabojovať. Pilot McLarenu je po zimných testoch spokojný a vie, že má veľmi dobré auto.
"Pri kvalite nášho balíka pochybujem, že sa nám Kimi príliš vzdiali," povedal Lewis Hamilton. "Ferrari má veľmi dobré auto, ale podľa mňa je trochu divné, že na spoločných testoch príliš nevynikali. Boli veľmi rýchli v Bahrajne, ale nevieme, čo tam robili. V Barcelone to bolo veľmi vyrovnané a ak si pozriete minuloročnú Barcelonu, rozdiel bol väčší - predstavoval tri až štyri desatiny sekundy. V tomto roku je to podľa mňa vyrovnanejšie, máme veľmi podobné autá."
Hamilton v závere minulej sezóny zlyhal a z rúk pustil takmer istý titul. "Už som sa naučil nepripúšťať si tlak k telu. Viem, že musím ostať koncentrovaný a nepripúšťať si politiku a všetko okolo toho. Toto bola jedna z mojich silných stránok aj v minulom roku a musím si to udržať. Tentoraz to bude o čosi iné ako pred rokom. Viem čo môžem očakávať a viem, ako byť lepším vo všetkých tých rôznych pretekoch a kvalifikáciách. O tom bol celý tréning."
"Niekoľko posledných minuloročných pretekov bolo ťažkých. Po Japonsku som bol na vrchole a do Číny som prišiel s rovnakou sebadôverou - po takom údere by to bolo ťažké pre každého. Stráviť stratu titulu je ťažké a niekomu by to možno trvalo celý život. Podpora zo strany mojej rodiny a priateľov však bola veľmi pozitívna. Tento rok bude iný. Odvediem dobrú prácu. Znamená to, že chcem vyhrať," pokračoval Lewis Hamilton.
Hamilton svojich súperov varoval pred tým, že v druhej sezóne bude určite konkurencieschopnejší ako v prvej. "Cítim, že z vonkajšieho sveta je na mňa vyvíjaný menší tlak. Možno je v skutočnosti väčší, ale ja ho vnímam ako menší. V minulom roku som každému musel niečo dokazovať, každý čakal na môj pád. Teraz už ale každý vie, že viem jazdiť. Určite mi bude viac vytknutá každá chyba, pretože už nebudem nováčikom."
"Vstupom do prvých pretekov však nejdem do nepoznaného sveta. V minulom roku bolo na mňa hodených mnoho nových vecí. Tentoraz viem, čo je potrebné preto, aby som sa dostal dopredu," zakončil Hamilton.
pisal sa rok 1996.
1. VC = 1. pole position (lewis 4.)
1. VC = 1. podium 2. miesto (lewis 3.)
1. vitazstvo = 4. VC (lewis 6.)
pocet podii = 11/16 (lewis 12/17)pomer hovori o par stotiniek pre lewisa
pocet vitazstiev = 4 (lewis 4)
pocet 2. miest = 5 (lewis 5)
poradie v celkovej klasifikacii = 2. (lewis 2.)
lenze tohto gurmana s velkou hubou takmer nikto nepovazoval za novacika. tak ako?