Batéria v notebooku
-
vajda65
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Batéria v notebooku
ahojte takže zo dňa na deň mi batéria v notebooku prestala fungovať. Pár dni dozadu ešte vydržala cca 5 hodín a teraz sa ani nezapne notebook.
Windows mi ju ani nezaregistruje
Je to sony vaio Sz4x.
Dá sa to nejako naformátovať, softvérovo, alebo čo s tým?
V biose nie je žiadna funkcia kalibrovania, ani ničoho iného.
Je to sony vaio Sz4x.
Re: Batéria v notebooku
podla mna clanky v baterke su dobre ale elektronika asi posla do dochodku a baterka sa uz podla mna ani nezapaja do obvodu, sklamem ta ale asi len vymena pomoze
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ako reaguje notebook ked ju vytiahnes a vlozis?? Zacne idnikovat nabijanie??vajda65 napísal:jedna rada lepšia ako druhá
reklamovať - nebola kupovaná na SVK
dobiť - to je čo za blbosť???
kupiť novú - to ma nenapadlo, dakujem tiono batéria nestojí 20 sk, originál cca 4K. Mám ešte jednu z tej teraz aj píšem ale zaujíma ma názor niekoho kto o tom niečo aj vie, nie je zháňa príspevky.
Ak ano strel ju na pol dna do mrazaku a po vytiahnuti ju nechaj zase zohriat na teplotu blizku izbovej ...
To jej da urcitu facku ... samozrejme ak nieje Elektronika v haji ... vdaka ktorej by mohla ozit ...
Na mojom starom Sonycku sa mi takto podarilo ozivit Baterku ktora bola nejakym zazrakom vybita az pod Prah Detekcie
Re: Batéria v notebooku
No bateriu asi cez BIOS nebudes vediet kalibrovat-ja som zatial o nicom takom nepocul.A je dost pravdepodobne,ze problem bude niekde inde ako v tom,ze je potrebne bateriu kalibrovat..Ono,ak by bolo potrebne kalibrovat,prejavovalo by sa to inac-a nie tak,ze z fleku baterka odide.vajda65 napísal:ahojte takže zo dňa na deň mi batéria v notebooku prestala fungovať. Pár dni dozadu ešte vydržala cca 5 hodín a teraz sa ani nezapne notebook.
Je to sony vaio Sz4x.
udes vediet kalibrovat
Problem bude podla mna niekde v elektronike..A moze to byt ako bateriou,tak aj notebookom(napr.nabijacka).Takze najprv by som skusil tu bateriu v inom booku,alebo inu bateriu skusit v tvojom booku..
No mozno by ju vedeli opravit za lacny peniaz v nejakom obchode zaoberajucom sa repasovanim...
Ak si rozhodnuty pre pokus-skus ju napojit tak cca.12V na dobu dajme tomu 1min.Samozrejme jednosmernym napatim,PLUS na PLUS,MINUS na MINUS.Bateria by sa mala zohriat..Potom odmeraj napatie..Ak neprekrocuje napatie napajania booku,tak ju tam supni a uvidis..Pokial to je tym co pisal Shark NX,tak by mala fungovat..Osobne si vsak myslim,ze to nepomoze a tipujem to na chybu riadiacej elektroniky..A hlavne davaj pozor-taka bateria moze celkom slusne vybuchnut
.
Ak si rozhodnuty pre pokus-skus ju napojit tak cca.12V na dobu dajme tomu 1min.Samozrejme jednosmernym napatim,PLUS na PLUS,MINUS na MINUS.Bateria by sa mala zohriat..Potom odmeraj napatie..Ak neprekrocuje napatie napajania booku,tak ju tam supni a uvidis..Pokial to je tym co pisal Shark NX,tak by mala fungovat..Osobne si vsak myslim,ze to nepomoze a tipujem to na chybu riadiacej elektroniky..A hlavne davaj pozor-taka bateria moze celkom slusne vybuchnut