Otazky ohladom reklamacie
-
NuSuey
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Otazky ohladom reklamacie
Kolko krat musi clovek dat produkt reklamovat pokial moze dostat naspat peniaze?
3 krat?
Pokial sa na produkte objavuje ta ista chyba aj po reklamacii a dodani noveho kusu - taktiez plati, ze musi dat produkt reklamovat 3 krat?
Ake je to s notebookmi? MA clovek pravo, alebo je to len na zvazeni a kvalite daneho obchodu/predajcu aby mu na cas reklamacie zapozicali notebook?
3 krat?
Pokial sa na produkte objavuje ta ista chyba aj po reklamacii a dodani noveho kusu - taktiez plati, ze musi dat produkt reklamovat 3 krat?
Ake je to s notebookmi? MA clovek pravo, alebo je to len na zvazeni a kvalite daneho obchodu/predajcu aby mu na cas reklamacie zapozicali notebook?
-
makaveli
King
doporucujem ti precitat:§ 623 OZ napísal:Pri výskyte neodstrániteľnej vady, ktorá bráni riadnemu užívaniu veci na daný účel, má spotrebiteľ právo buď na výmenu veci alebo na odstúpenie od zmluvy (vrátenie peňazí). Záleží len na kupujúcom, či si uplatní právo na výmenu alebo vrátenie peňazí. Ak si však zvolí jedno z týchto práv, nemôže už túto voľbu sám jednostranne meniť.
V prípade, že má vec súčasne najmenej tri rôzne odstrániteľné vady, pričom každá z nich bráni v riadnom užívaní, má spotrebiteľ právo rozhodnúť sa, či uplatní právo na výmenu tovaru alebo na vrátenie peňazí.
To isté právo má aj vtedy, ak sa rovnaká vada, aká bola najmenej dvakrát opravovaná, vyskytne tretíkrát v záručnej dobe.
Vady, ktoré sa síce odstrániť nedajú, ale nebránia riadnemu užívaniu veci (napr. funkčná, ale poškriabaná chladnička) - v takýchto prípadoch má spotrebiteľ právo na primeranú zľavu z ceny. Výška zľavy je vecou dohody medzi kupujúcim a predávajúcim.
Kód: Vybrať všetko
http://www.soi.sk/_old/rspotreb/zoznam/reklamac_01.04.04.htm
http://www.euroinfo.gov.sk/index/go.php?id=1193-
NuSuey
Professional
clovece ale ja mam na mysli to ze .. ako som uz povedal, book dam reklamovat s tym ze ide o rovnaku chybu, teda je neopravitelna - cize bud novy kus alebo vratenie penazi..
a ja zrejme zoberiem peniaze a kupim si lepsi..
mne ide o dobu, do ktorej maju povinnost vybavit tuto zalezitost
kedze uz to davam s tym ze iba mi potvrdia ze to je fakt ta chyba a neopravitelna, a poslu mi prachy na ucet..
a ja zrejme zoberiem peniaze a kupim si lepsi..
mne ide o dobu, do ktorej maju povinnost vybavit tuto zalezitost
-
makaveli
King
hmm, podla mna, nie.. imho, 30 dni je na vybavenie reklamacie a tym vybavenim by sa malo rozumiet vratenie vyreklamovaneho kusu, vratenie nevyreklamovaneho kusu ak nebola reklamacia uznana, alebo v tvojom pripade podla tvojej volby novy kus alebo odstupenie od zmluvy a vratenie penazi --> do 30 dni by mala byt reklamacia komplet vybavenaNuSuey napísal:cize cakat 30 dni kym mi to neposudia ako neopravitelne, a potom cakat este dalsie dni kym sa rozhodnu poslat aj nejake tie peniazky?
je to tak, ze ak do 30 dni nedostanes opraveny/novy kus, mas narok na vratenie penazi.
Napriklad ja som mal v oprave mp3 player. Kupil som ho davnejsie za velke peniaze, a pokazil sa tesne pred uplynutim 2r. Za tie peniaze som mohol minimalne raz taky dobry kupit.
A den pred ukoncenim 30 dni mi predajca zavolal, ze ma pre mna super spravu, ze ma novy kus... lenze ten co mi ponukal nemal FM radio, ten som odmietol. Na druhy den mi zaobstaral iny, no ten som odmietol tiez (z dovodu toho ze mal nepekny dizajn a vstavanu li-ion baterku). Ono je to prakticky jedno, ak do 30 dni nemas opraveny/ten isty kus, na 31. den ti moze nukat aj modre z neba. Samozrejme sa mu nepacilo ze som chcel peniaze, ale bola to povinnost.
PS: V orange napr. je to inak. Ak ti do 30 dni neopravia mobil, alebo sa zavada prejavi 3x, musis podat specialnu reklamaciu, kde uz nereklamujes telefon, ale postup (neopraveny do 30 dni, alebo ze chces vratit peniaze), a oni maju 30 dni na rozhodnutie.
Napriklad ja som mal v oprave mp3 player. Kupil som ho davnejsie za velke peniaze, a pokazil sa tesne pred uplynutim 2r. Za tie peniaze som mohol minimalne raz taky dobry kupit.
A den pred ukoncenim 30 dni mi predajca zavolal, ze ma pre mna super spravu, ze ma novy kus... lenze ten co mi ponukal nemal FM radio, ten som odmietol. Na druhy den mi zaobstaral iny, no ten som odmietol tiez (z dovodu toho ze mal nepekny dizajn a vstavanu li-ion baterku). Ono je to prakticky jedno, ak do 30 dni nemas opraveny/ten isty kus, na 31. den ti moze nukat aj modre z neba. Samozrejme sa mu nepacilo ze som chcel peniaze, ale bola to povinnost.
PS: V orange napr. je to inak. Ak ti do 30 dni neopravia mobil, alebo sa zavada prejavi 3x, musis podat specialnu reklamaciu, kde uz nereklamujes telefon, ale postup (neopraveny do 30 dni, alebo ze chces vratit peniaze), a oni maju 30 dni na rozhodnutie.
STomko s takym cosi som sa v orange nestretol...2. krat som dal reklamovat telefon s INOU zavadou (pokazeny fotak) a za necely mesiac mi volali ze ho nemaju ako opravit pretoze uz sa nejaky cas nevyraba a nemaju ani druhy...nakoniec to na ICH navrh skoncilo tak ze zrusili zmluvu a ja som sa zaviazal na dalsie 2 roky s tym ze som zobral novy telefon z ponuky 
hoci taketo jednanie mohlo byt sposobene mojou VIPnostou u orangutana...ale kto vie no...mozno som mal iba stastie
hoci taketo jednanie mohlo byt sposobene mojou VIPnostou u orangutana...ale kto vie no...mozno som mal iba stastie