Redukcia na monitor
Redukcia na monitor
Chcem sa spytat ze ked sme kupili PC asi pred 9-10 mesiacmi tak som dostal LCD monitor atd....
a LCD monitor som zapojil do klasickeho konektora (modrej farby), lebo tam bol aj DVI (biela farba)..
A na monitore je tiez ten konektor (modra farba)...
A minule som si prezeral navody zapojenia atd....
A vtedy ked som zapajal pc som si vsimol ze mam redukciu z DVI na ten modry konektor (neviem presne ako sa tomu vravi) ale som si povedal ze naco budem zapajat redukciu ked na Grafike mam aj vystup na tento modry konektor.....
Je zbytocne davat tuto redukciu DVI (biely) ked mam aj tento (modry)
na grafickej karte vsak?
dik
a LCD monitor som zapojil do klasickeho konektora (modrej farby), lebo tam bol aj DVI (biela farba)..
A na monitore je tiez ten konektor (modra farba)...
A minule som si prezeral navody zapojenia atd....
A vtedy ked som zapajal pc som si vsimol ze mam redukciu z DVI na ten modry konektor (neviem presne ako sa tomu vravi) ale som si povedal ze naco budem zapajat redukciu ked na Grafike mam aj vystup na tento modry konektor.....
Je zbytocne davat tuto redukciu DVI (biely) ked mam aj tento (modry)
na grafickej karte vsak?
dik
Re: Redukcia na monitor
nemusis to mat zapnute cez redukciu, tie redukcie sa dodavaju len koli tomu ak chces do DVI portu pripojit monitor ktory v sebe DVI port nema
takze to je jedno ci REDUKCIA alebo nie vsak?
lebo ked tam mamGRAFIKE: VGA (modry) DVI (biely) a mam redukciu z DVI na VGA ..
takze to je asi jedno ci to zapojim cez redukciu alebo nie vsaK?
aha jasne...ale ked mam aj VGA aj DVI port tak naco tam budem davat reduckiu nie?Sheep napísal:nemusis to mat zapnute cez redukciu, tie redukcie sa dodavaju len koli tomu ak chces do DVI portu pripojit monitor ktory v sebe DVI port nema
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
DVI zabranuje degradacii obrazu, je tam rychla synchornizacia, pri rychlych scenach bude zredukovane trhanie obrazu, ale farebne alebo bodove rozlisenie ostava stale rovnake...
DVI nie je nato, aby bol lepsi obraz, LCD vyuziva suradnicovy system zobrazovnia a je jedno ci informacia pride priamo alebo si ju premeni na digital a tak spracuje...ale je zauzivane, ze obraz bude lepsi
DVI nie je nato, aby bol lepsi obraz, LCD vyuziva suradnicovy system zobrazovnia a je jedno ci informacia pride priamo alebo si ju premeni na digital a tak spracuje...ale je zauzivane, ze obraz bude lepsi
takze ked dam tuto redukciu z DVI portu do VGA portu obraz bude lepsi?Kibo napísal:DVI zabranuje degradacii obrazu, je tam rychla synchornizacia, pri rychlych scenach bude zredukovane trhanie obrazu, ale farebne alebo bodove rozlisenie ostava stale rovnake...
ale ked is zobres ono to spravi z DIGITALU zas ANALOG...takze rozdiel by tam nemal byt ziadny ked to mam zapnute rovno z VGA nie? (bez redukcie)
ano je jedno ci to zapojis cez redukciu alebo bez nej v podstate v DVI porte mas este aj analogovy, mas dva porty v jednomFero270 napísal:takze to je jedno ci REDUKCIA alebo nie vsak?
Kibo myslel to ze ked je v monitore DVI port a pripojis ho na DVI na grafickej karte tak vtedy monitor bude dostavat iba digitalny signal
Redukciou lepší signál nezískaš, pretože v tej redukcii sa to aj tak všetko premení na pôvodný analógový signál.. akurát tam máš o jeden článok naviac a môže byť nejaké (avšak zanedbateľné) rušenie. Predsa je lepšie zapojiť PC do elektriny priamo ako cez 20 predlžovačiek.. 
//oki, dal som blbý príklad.. tak potom skús televízor zapojiť do klasickej antény napriamo resp. cez 20 káblov.. tam sa to viac prejaví..
Ak máš na oboch zariadeniach DVI, použi toto cez DVI kábel.
Ak Ti na jednom zariadení chýba DVI, použi staré analógové VGA.
Redukciu sa oplatí použiť iba ak jedno zariadenie máš iba na VGA a druhé iba na DVI..
//oki, dal som blbý príklad.. tak potom skús televízor zapojiť do klasickej antény napriamo resp. cez 20 káblov.. tam sa to viac prejaví..
Ak máš na oboch zariadeniach DVI, použi toto cez DVI kábel.
Ak Ti na jednom zariadení chýba DVI, použi staré analógové VGA.
Redukciu sa oplatí použiť iba ak jedno zariadenie máš iba na VGA a druhé iba na DVI..
to ci ho pripojis cez 20 predlzovaciek je jedno pretoze vdialenost medzi pocitacom a elektrarnou je obrovskabrm napísal:Redukciou lepší signál nezískaš, pretože v tej redukcii sa to aj tak všetko premení na pôvodný analógový signál.. akurát tam máš o jeden článok naviac a môže byť nejaké (avšak zanedbateľné) rušenie. Predsa je lepšie zapojiť PC do elektriny priamo ako cez 20 predlžovačiek..