Partnerova minulosť...
Partnerova minulosť...
Nahodne som nadabila na toto forum a vidim, ze sa tu rozoberaju laska a vztahy.Neviem, ci to co prezivam, mozem nazvat problemom, ale mam taky divny pocit na srdci a dost ma to tazi....Takze zacnem pekne po poriadku....Mam 23 a moj priatel 32, i napriek 9 rocnemu rozdielu nam to klape uplne v pohode, teda az doteraz...Vsetko to zacalo tym, ze Mimo sa zacal pytat na moju minulost, kolko som mala partnerov,sex,nevera a podobne veci...Vzdy som bola zastancom toho, ze minulost nepatri do vztahu a nema to toto druheho co zaujimat, kedze sa ho to vobec netykalo...Ale ved som nemala aj tak co skryvat a povedala som mu vsetko...a potom bol na rade on.Vedela som, ze cislo partnerov bude vacsie ako moje, kedze je starsi, ale dost ma prekvapila jedna vec. Mesiac pred zaciatkom nasho vztahu ukoncil 2 rocny pomer s nasou spolocnou kamaratkou, nic by na tom nebolo, keby nebola vydata a este nemala aj dieta.Jej manzel je jeho najlepsi kamos, su skoro ako bratia...Dokonca sme boli este aj na spolocnej dovolenke....Potom ako som sa to dozvedela, neviem ako sa mam k nej spravat a ako sa spravat k jej manzelovi a hlavne k Mimovi.Mam taky zvlastny pocit z toho vsetkeho a zmenila som pohlad aj na Mima,je to vsetko take divne, ja viem, ze vtedy so mnou nechodil a vlastne sa ma to ani netykalo, ale nedokazem pochopit, ako to spravil svojmu najlepsiemu kamosovi...Mozno by som mala nad tym mavnout len rukou a ist dalej, ale nejde to...Mate aj vy nejaku podobnu skusenost?A ako ste sa vyrovnali s partnerovou minulostou a ako to mam spravit ja?
-
wolodo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
myslim ze tu bude platit ze cas vsetko zahoji... (ak sa bude on spravat normalne a aj ty )
mozno by pomohlo keby si sa ho na to opytala ale asi to bude nic platne povie len ze to tak citil ze ju mal rad ale je to prec....
vlastne si doplatila na svoje pravidlo s minulostou trosku smola no....
inak nechctiac si vytvorila dve takeiste temy jednu treba zrusit...
Edit: este mensia otazka... kolko ste spolu?
mozno by pomohlo keby si sa ho na to opytala ale asi to bude nic platne povie len ze to tak citil ze ju mal rad ale je to prec....
vlastne si doplatila na svoje pravidlo s minulostou trosku smola no....
inak nechctiac si vytvorila dve takeiste temy jednu treba zrusit...
Edit: este mensia otazka... kolko ste spolu?
myslim,ze v takejto situacii vela ludi nebolo... ja by som sa porozpraval s tou babou ze ako to vnimala ona, ci o tom manzel uz vie a tak... a k priatelovi by som chvilu pristupoval opatrnejsie a v kazdom pripade sa s nim o tom porozpraval... toto nieje take ze "pred tebou som mal 4 zeny, vsetky boli super v posteli, bla bla" - ak dokazal 2 roky najlepsiemu kamosovi robit toto tak je podla mna bezcharakterna svina a pouvazoval by som na tvojom mieste ci ma vyznam pokracovat v tom vztahu
Nema cenu to riesit. Co bolo bolo. Vaz si, ze mal odvahu Ti to povedat - svedci to len o tom, ze Ti plne doveruje a ani on pred Tebou nema co skryvat. A ze to bol jeho najlepsi kamarat... To mas tazke, na jednej strane nam to pride nemoralne, na strane druhej nevies co a ako presne bolo. Tu zenu do nicoho nenutil, ona podla toho co pises podvadzala manzela. Nieje manzel viac ako kamarat? Neviem, ci by sa mal Tvoj priatel za to citit zodpovedny. A ak aj ano, tak neviem preco by Ti to nemal povedat. To ze Ta to zasiahlo je jedna vec, druha vec ale je, ze bez vetra sa ani listok na strome nepohne a nic sa nestane len tak. Byt Tebou, pokusil by som sa to prilis neriesit.
sme spolu 8 mesiacov a byvame spolu iba cez vikendy, kvôli jeho praci...najhorsie na tom je, ze by som to na neho nepovedala, ze by nieco take urobil...wolodo napísal:este mensia otazka... kolko ste spolu?
S tou babou sa nemozem porozpravat, lebo ona nevie o tom, ze to viem...Proste, ked to ukoncili, dohodli sa, ze to nikomu nepovedia, ze to bude ich celozivotne tajomstvo...On sa mi s tym priznal, lebo chcel byt predo mnou "cisty".Mas pravdu, je to svinstvo urobit toto naj kamosovi...ja neviem, biju sa vo mne dve osoby...Lubim ho ale zaroven, ked si spomeniem na to co urobil, tak u mna totalne klesol...Maki napísal:myslim,ze v takejto situacii vela ludi nebolo... ja by som sa porozpraval s tou babou ze ako to vnimala ona, ci o tom manzel uz vie a tak... a k priatelovi by som chvilu pristupoval opatrnejsie a v kazdom pripade sa s nim o tom porozpraval... toto nieje take ze "pred tebou som mal 4 zeny, vsetky boli super v posteli, bla bla" - ak dokazal 2 roky najlepsiemu kamosovi robit toto tak je podla mna bezcharakterna svina a pouvazoval by som na tvojom mieste ci ma vyznam pokracovat v tom vztahu
Hm....ale nedokazem to nechat len tak, proste ten DIVNY POCIT ma bude zozierat...Ing. FijoK napísal:praveze toto by som neriesil, to moze len vyvolat nejaku hadku, rozoberanie minulosti je vzdy citliva zalezitost....
skus to nechat plynut...
//pouzivaj tlacitko UPRAV namiesto pisania viacerych prispevkov pod seba
kobalt
-
qwerty-xyz
Re: Partnerova minulosť...
Skusenost? poviem to tak ze sa sam nachadzam v podobnej situacii ale nic tu radsej nepisem lebo akteri tejto situacie su tu registrovani a mohol by z toho byt dost problem takze sa radsej budem hrat na blbeho ...ale som v podobnej situacii.alimdul napísal:Nahodne som nadabila na toto forum a vidim, ze sa tu rozoberaju laska a vztahy.Neviem, ci to co prezivam, mozem nazvat problemom, ale mam taky divny pocit na srdci a dost ma to tazi....Takze zacnem pekne po poriadku....Mam 23 a moj priatel 32, i napriek 9 rocnemu rozdielu nam to klape uplne v pohode, teda az doteraz...Vsetko to zacalo tym, ze Mimo sa zacal pytat na moju minulost, kolko som mala partnerov,sex,nevera a podobne veci...Vzdy som bola zastancom toho, ze minulost nepatri do vztahu a nema to toto druheho co zaujimat, kedze sa ho to vobec netykalo...Ale ved som nemala aj tak co skryvat a povedala som mu vsetko...a potom bol na rade on.Vedela som, ze cislo partnerov bude vacsie ako moje, kedze je starsi, ale dost ma prekvapila jedna vec. Mesiac pred zaciatkom nasho vztahu ukoncil 2 rocny pomer s nasou spolocnou kamaratkou, nic by na tom nebolo, keby nebola vydata a este nemala aj dieta.Jej manzel je jeho najlepsi kamos, su skoro ako bratia...Dokonca sme boli este aj na spolocnej dovolenke....Potom ako som sa to dozvedela, neviem ako sa mam k nej spravat a ako sa spravat k jej manzelovi a hlavne k Mimovi.Mam taky zvlastny pocit z toho vsetkeho a zmenila som pohlad aj na Mima,je to vsetko take divne, ja viem, ze vtedy so mnou nechodil a vlastne sa ma to ani netykalo, ale nedokazem pochopit, ako to spravil svojmu najlepsiemu kamosovi...Mozno by som mala nad tym mavnout len rukou a ist dalej, ale nejde to...Mate aj vy nejaku podobnu skusenost?A ako ste sa vyrovnali s partnerovou minulostou a ako to mam spravit ja?
........ asi tak , ako nezatracoval by som vztah ani nic v jeho plus hovori to ze ti mal odvahu ti to povedat tym padom ti plne doveruje nema pred tebou co skryvat , na druhu stranu podvadzat naj kamarata z jeho zenou noo to je uz "ine kafe" .... takze no dajte tomu cas este sa skuste o tom porozpravat casom si hadam vsetko ujasnis , nezatracuj ho vsak povedal ti to (co nemusel a vsetko by bolo teraz ok ) aaa ak mu uplne veris , a vies ze tebe by cosi take nedokazal urobit a nikdy ta nepodviedol tak to casom prejde aaa toto bude len skrvna na jeho minulosti , vela stastiaMaki napísal:myslim,ze v takejto situacii vela ludi nebolo... ja by som sa porozpraval s tou babou ze ako to vnimala ona, ci o tom manzel uz vie a tak... a k priatelovi by som chvilu pristupoval opatrnejsie a v kazdom pripade sa s nim o tom porozpraval... toto nieje take ze "pred tebou som mal 4 zeny, vsetky boli super v posteli, bla bla" - ak dokazal 2 roky najlepsiemu kamosovi robit toto tak je podla mna bezcharakterna svina a pouvazoval by som na tvojom mieste ci ma vyznam pokracovat v tom vztahu
qwerty-xyz noo myslim ze uz si i tak kde co naznacil a neviem ci chvalit sa niecim takym je tvoj plus
Dakujem...ja viem, ze to muselo byt pre neho tazke sa s niecim priznat a vztah nechcem zatracovat, len ma napadaju blbosti a neviem ako sa mam chovat k tomu kamosovi a ku nej...a ci by ma nepodviedol?hm...to je dalsi problem a dalsia cast z jeho minulosti, priznal sa aj s tym, ze uz raz zamlcal neveru...proste ma udivuje jeho minulost a vobec to nesuhlasi s tym, co som si o nom myslela...slavo120 napísal:........
skoda, ze som sa nedrzala toho, ze partnerova minulost je tabu...
...nooo jasne co bolo to bolo neda sa uz zmenit , ale nevadi ze si sa nezdrzala ved si ho chcela len co najlepsie spoznat nooo a na jeho obhajobu a je to aj jeho plus hovori to ze ti to vsetko povedal .. neviem noo kto by nebol mimo a nezazival zvlastne pocity keby ze sa dozvie nieco taketo , netreba vsak zabudat ze je to jeho minulost a ak vam to klape ak to bolo pred tym nez si to vedela fajn a on sa ti so vsetkym teraz priznal tak ta asi lubi a chce byt k tebe uplne uprimny ... to jest vsak len jedna z moznosti ak dokazal dva roky podvadzat naj kamarata , zamlcat neveru tak do uvahy pripada aj horsia moznost .. neviem dievca , daj tomu cas a aj sancu ak vam to klape .......................................... ja som nieco take nikdy nezazil , hadam ani nezazijem , ale myslim ze tiez by ma to riadne vzalo a zacal by som mat asi pochybnosti ..............alimdul napísal:Dakujem...ja viem, ze to muselo byt pre neho tazke sa s niecim priznat a vztah nechcem zatracovat, len ma napadaju blbosti a neviem ako sa mam chovat k tomu kamosovi a ku nej...a ci by ma nepodviedol?hm...to je dalsi problem a dalsia cast z jeho minulosti, priznal sa aj s tym, ze uz raz zamlcal neveru...proste ma udivuje jeho minulost a vobec to nesuhlasi s tym, co som si o nom myslela...
skoda, ze som sa nedrzala toho, ze partnerova minulost je tabu...
ani to nechci zazit...doteraz nam to klapalo perfektne, vzdy sme sa bavili na tom, ze mi sa asi po prvykrat pohadame,ked budeme vyberat obklad do kupelne...slavo120 napísal:...
Poradím Ti neskôr, ale čo Ti môžem dať ako veľmi cennú radu, aspoň si zistila, že Tvoja teória o tom,že "minulosť do vzťahu vôbec nepatrí" a že partnerovi do toho nič nie je, je absolútne mylná. Nemám čo skrývať, ak by to mal byť človek, s ktorým chcem žiť prečo by som mu nemal hovoriť aj o minulosti, je to súčasť mňa, o tom aký som bol a možno aj aký som a možno aj prečo teraz som taký aký som. Môže to práveže zmeniť pohľad na veľa vecí a to sa veľa ľuďom nepáči, pretože sa im to nezdá objektívne, na jednej strane je to pravda, na druhej strane, vzťah nie je o objektivite.
Veľa ľudí to robí práve kvôli chybám z minulosti. Lebo sa hanbia? Lebo sa zmenili? Lebo chcú aby ich partner vnímal inak a neposudzoval podľa toho? Zdá sa mi to blbé, aby dvaja ľudia začali vzťah a budú sa poznať vlastne len od toho momentu a všetko to čo bolo predtým ako keby ani nebolo. Každý by mal byť zodpovedný za to čo robí, a niesť aj následky, ak spravil chybu a zmenil sa, a má čisté svedomie tak sa tomu musí postaviť.
Jednoducho vidíš, práve kvôli takým veciam, že skôr či neskôr aj tak na túto tému dôjde, pretože minimálne jednému to nedá, je lepšie keď sa takéto veci vyriešia čím skôr a nie až po dlhom čase a potom to ľuďom bude zbytočne vŕtať v hlave.
Pozri, je viacero variantov. Prvá je taká že to o ňom niečo vypovedá, že čoho je schopný atď alebo napr. že nemal problém mať takýto pomer. A druhá napr. že už je úplne iný a zmenil sa. Nečudujem sa že ti to vŕta v hlave... mne by asi tiež. Viem, že ľudia robia všelijaké veci, ale takto sa podľa mňa dospelí ľudia nechovajú, aj keď paradoxom je, že práve takto sa chovajú, čo je dosť smutné a ešte si hovoria "dospelí" a majú k tomu pekne ďaleko.
No neviem, poradil by som Ti aby si sa s ním o tom porozprávala. Predpokladám, že keď Ti to povedal, tak asi má čisté svedomie alebo predpokladá, že mu budeš veriť aj tak. Alebo Ti to mohol povedať aby si sa to nedozvedela od niekoho iného, neviem ako dlho ste spolu. Ty ho poznáš najlepšie. Ja by som mu to skôr povedal, keď si to necháš pre seba, bude Ťa to len zožierať.
Veľa ľudí to robí práve kvôli chybám z minulosti. Lebo sa hanbia? Lebo sa zmenili? Lebo chcú aby ich partner vnímal inak a neposudzoval podľa toho? Zdá sa mi to blbé, aby dvaja ľudia začali vzťah a budú sa poznať vlastne len od toho momentu a všetko to čo bolo predtým ako keby ani nebolo. Každý by mal byť zodpovedný za to čo robí, a niesť aj následky, ak spravil chybu a zmenil sa, a má čisté svedomie tak sa tomu musí postaviť.
Jednoducho vidíš, práve kvôli takým veciam, že skôr či neskôr aj tak na túto tému dôjde, pretože minimálne jednému to nedá, je lepšie keď sa takéto veci vyriešia čím skôr a nie až po dlhom čase a potom to ľuďom bude zbytočne vŕtať v hlave.
Pozri, je viacero variantov. Prvá je taká že to o ňom niečo vypovedá, že čoho je schopný atď alebo napr. že nemal problém mať takýto pomer. A druhá napr. že už je úplne iný a zmenil sa. Nečudujem sa že ti to vŕta v hlave... mne by asi tiež. Viem, že ľudia robia všelijaké veci, ale takto sa podľa mňa dospelí ľudia nechovajú, aj keď paradoxom je, že práve takto sa chovajú, čo je dosť smutné a ešte si hovoria "dospelí" a majú k tomu pekne ďaleko.
No neviem, poradil by som Ti aby si sa s ním o tom porozprávala. Predpokladám, že keď Ti to povedal, tak asi má čisté svedomie alebo predpokladá, že mu budeš veriť aj tak. Alebo Ti to mohol povedať aby si sa to nedozvedela od niekoho iného, neviem ako dlho ste spolu. Ty ho poznáš najlepšie. Ja by som mu to skôr povedal, keď si to necháš pre seba, bude Ťa to len zožierať.