FOTKY NA DISKOTEKE

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
qwerty-xyz

FOTKY NA DISKOTEKE

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

rad by so mvedel ako je to s fotenim na diskoteke pretoze sa velmi nerad fotim a este nahnevanejsi som ked ma niekto foti bez toho aby som o tom vedel a dorazia ma tym ze to daju na net. Preotze kazdy serioznejsi fotograf ktory beha po diskotekach foti ludi ktori chu byt sfoteni a vopred sa ich to bud spyta alebo za nim pridu sami. Vidim to tuna v ziline. Ale na blbom vychode to vyzera tak ze len dostane niekto fotak do ruky a robi zabery len aby boli. A tak sa stane ze sa zo mna rehocu ludia ako tancujem kade tade pricom to boli momentky a este to dali aj na net. Keby to dali na net kamarati s tym ze o tom viem tak pohoda Ale ked si to da DJ ako prezentaciu diskoteky moje tanecne kreatury tak to ma dost zaraza,pretoze mi to pripada skor ako vysmech mna sameho a bez mojho vedomia pretoze som s tym ani nebol oboznameny ani nic. A este ked som sa to dozvedel od kamaratky ze sa na tom smeje a s nou asi polka mesta tak vazne rozmylsam ci DJ-ovi neprerazim s partiou kamaratov ksicht aby si nabuduce rozmyslel co bude robit. :evil:
Pretoze toto je svinstvo, ked sa chcem dat sfotit tak sa dam ale nie aby som o tom nemal saj a aby sa zo mna smiali niekde na nete na oficialnych strankach.
Ako reakciu som napisal mail DJ ovi ze by som rad vedel kedy sa ma pytali na to ci ma fotit mozu. Jednoducho som na to alergicky dost,ludia ktori maju podobnu vlastnost to iste chapu,siel som totiz na diskoteku sa zabavit,keby som sa siel fotit idem do fotoatelieru.

Co si o tom myslite? :evil:
--o Dj-a sa nebojte robit mu nebudem nic ale nastvalo ma to poriadne--
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

Hm, na nejaký "fotoreport" by asi malo byť vopred upozornené a ak si tým chcú robiť, tak by sa mali pýtať...
Ale napr. ak fotia teba s dovolením, tak sa stále v zábere môžu mihnúť ľudia, kt. sa to nepáči, takisto ak ty niekoho fotíš, môže sa stať, že záber nebude "čistý" + bulvár /nik sa nepýta.../...
Ako som napísal -> na "promo" je asi slušnosťou sa opýtať, lenže podobné veci mu nik nezakázal a ak by aj vedel, že tebe (komukoľvek) to je proti vôli, tak stále je malá šanca to "ustriehnuť"...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

takychto ludi ako si ty poznam z prostredia elektriciek, totiz nie kazdy vodic si to vyklada tak ze fotim nie jeho ale elektricku, no inak sa to neda a elektricku som odfotil spolu s nim, par krat som musel utekat :D

no ale k tvojmu problemu: konkretne mne nevadi ak ma dakto odfoti, konkretne som raz bol vonku jedna caja ma tam odfotila no fotka ako inak bola neostra presvetlena a vobec sa mi nepacila, navyse ju neslusne upravil jej kamos no a som sa videl na azete v dvoch albumoch :D , aj ked mas pravdu tie fotky robia kdejaki blbeckovia ktori to potom upnu na pokec a aspon tyzden to ostane vyvesene na indexe, konkretne mna to asi nepostihne pretoze na diskoteky nechodim

ale tiez nechapem co je natom tolko fotit, plno diskotek, za vecer spravi aj cez 100 obrazkov, ako co je natom zajimave fotit neznamych ludi ako tam tancuju na to neustale DUC-DUC-DUC...
k6
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa k6 »

Navstiv s par kamaratmi DJa :D Inak suhlas, mna by to tiez vytocilo.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Sheep napísal:ale tiez nechapem co je natom tolko fotit, plno diskotek, za vecer spravi aj cez 100 obrazkov, ako co je natom zajimave fotit neznamych ludi ako tam tancuju na to neustale DUC-DUC-DUC...
Ono je to na to, ze normalne sa ta fotograf opyta a mozes si k sebe prizvat partiu a mate spolocnu fotku.
U nas v dedine je nastastie v pohode fotograf a ked foti niekoho, koho sa nepytal, tak je to relativne z dialky a mam pocit, ze ked je nejaka smiesna fotka, tak ju na net ani neda. Lebo vsetky smiesne co som videl boli take, ze sa akteri chceli fotit. Neviem ako to bolo u teba, mozno si mal iba smolu(ukaz fotku, posudime :) )
Inak DJ ti este neodpisal?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Co som fotil akcie tak mam vzdy pri sebe asi 200Vizitiek ... Kazdy kto sa chcel odfotit dostal vizitku z menom a strankou.
Fotiek "na objednavku" bola vacsina ... Momentky su vacsinou len 1% zo vsetkych fotiek aj to nejaka dama pri tyci alebo zaber na Laser
Fotky co rboim ludom su vzdy take ze bud ma zastavia zo slovami spravte nam fotku a vzdy sa ukazuje finalny "produkt" Ci su spokojni alebo ho odfotis sam ale po odfoteni mu fotku ukazujes :)
Ziaden normalny fotograf nefoti len tak pre prdel a bez suhlasu to hadze na web ...
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Ja si bezne fotim svoje akcie, a fotky su na nete...este nikdo stym nemal problem....
k6
VIP
VIP

midnight_man napísal:Ja si bezne fotim svoje akcie, a fotky su na nete...este nikdo stym nemal problem....
Sak pockaj ked Ta najdu :)
midnight_man
Guru
Guru

k6 napísal:Sak pockaj ked Ta najdu :)
nechapem preco by mali...nedava mi to zmysel ...sak ked ma niekdo problem nech napise nie? ...este sa mi to nestalo a ani som nepocul a niecom takom
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Pokiaľ niekoho fotíš musíš mať jeho súhlas s uverejnením na nete - je to totiž právne napadnuteľné. Keď som fotil postup bol - prišiel som: "Ahoj, môžem si Ťa odfotiť na takú a takú stránku?" Áno/Nie *CVAK* ukázal som foto ak sa páčila šla na web ak nie tak znova *CVAK*, ak už áno dal som kartičku a fotka bola druhý deň na webe. Inak mimo ľudí sa často fotil DJ, lasrová show, bar, barmani, etc - proste aby mal aj podnik propagandu z tých fotiek. Inak s týmto som svojho času problém nemal, ľudia väčšinou chodili zamnou, či ich môžem vyfotiť...
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

jin napísal:Pokiaľ niekoho fotíš musíš mať jeho súhlas s uverejnením na nete - je to totiž právne napadnuteľné...
... podľa mojich informácií je to trochu inak. Diskotéka je predsa verejný priestor, kopa ľudí ťa tam vidí, nie je to nič tajné. Takže aj fotograf má právo ťa odfotiť (mimochodom autorské práva na fotografiu má v takom prípade len on) prípadne aj fotku zverejniť. Ty to môžeš napadnúť v prípade nejakej preukázateľnej nemajetkovej alebo majetkovej ujmy, tj. napríklad keby ťa odfotil úplne ožratého s fľašou v ruke, môžeš povedať že ťa kvôli tomu vyhodili z práce (keď fotku zbadal šéf), rozpadla sa ti rodina atď. Skrátka malo by to byť nejako dokázateľné, nie len že "ti to vadí".

Druhá vec je, že byť tebou, napíšem DJovi v úplne slušnej forme mail aby tvoje fotky z netu stiahol lebo ti to nie je príjemné. Nemyslím že by niekto podobnej žiadosti nevyhovel. Avšak ak si sa mu už začal nejako hlúpo vyhrážať či nadávať mu za to, neviem ako to bude s jeho ochotou.
k6
VIP
VIP

Nemyslim si, ze diskoteka je verejny priestor a uz vobec nie, ak sa tam plati vstupne.
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

Rozhodne to však nie je priestor ako napr. u teba doma, kde by ťa nejaký papparazzi fotil z rebríka cez záclonu.. :wink: Nemyslela som predsa "verejné priestranstvo".
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pokial niekto niekde uverejni tvoju fotku bez tvojho suhlasu/vedomia, jednoducho mu napis nech ju stiahne inak viz paragrafy ktore poslal hojko.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

dalsia vec: ked taky fotograf odfoti na dikoteke parket aby ukazal ze ako sa tam ludia bavia a kolko ich tam chodi a je tam 30 ludi tak sa asi tazko bude v tom okamihu bezat vsetkych spytat ci ich moze odfotit :? ale pokial by sa ti dana jedna fotka nepacila tak ak je chalan seriozny tak myslim ze slusny mail by to poriesil
midnight_man
Guru
Guru

fotografujem v sukromnych priestoroch, pokial mam povolenie od organizatora a majitela myslim ze by som nemal mat problem a ked sa niekdo ozve ze si nasiel svoju fotku na nete a nechce ju tam....poriesime....vezmite si pokec live? sak su tam desiatky akcii a kopa fotiek, dnb.sk taktiez kopa fotiek z akcii....
Napísať odpoveď