F1 2009
krija, ked ti to vyhovuje, Lewis je "greenhorn" (novacik). Ked ti "greenhorn" nevyhovuje, Lewis je "skuseny a ostrielany pilot". Kvitujem aspon to, ze svoje povodne vyjadrenie revidujes, avsak podla mojho nazoru ucelovo, zial, kedze momentalne ti viac vyhovuje verzia o "skusenom a ostrielanom pilotovi", a to aj za cenu revidovania svojho nazoru len sprednedavna.
Co sa Madarska 07 a Monaka 07 tyka, som priam sokovany ako nazeras na tieto VC, avsak po tom, co som tu k tymto GP napisal svojho casu, nebudem viac opakovat. Snad ku kazdej VC- v nadvaznesti na to co si napisal- len po jednom...
Monako 07: Je predsa uplne irelevantne, co hovoril Lewis do vysielacky- podstatne je to, ze obaja jazdci dostali prikaz spomalit, cim sa de facto o predbehnutie Alonsa pokusit ani nemohol. Kto teda tazil z prikazu teamu na neutocenie? Alonso! Ci by sa Lewisovi do ciela podarilo Alonsa prednehnut alebo nie je opat irelevantne- mozme sa len domnievat.
Madarsko 07: Tym, ze pocas kvalifikacie ostal Alonso v boxoch bezdovodne dlhsie, pripravil Lewisa odjazdit svoje zaverecne kvalifikacne kolo. To, ze bol potrestany je uz druha vec, no opat islo o konanie, ktore bolo jednoznacne v neprospech Lewisa.
Obe tieto GP su teda v prikrom rozpore s tvojim tvrdenim, ze Lewis Alonsa neporazil na trati, ale politikou, ktoru proti Alonsovi viedol ako on sam, tak team McL. Opakujem krija, za to, ako sa Fernando citil v McL si moze vylucne a len on sam, tak ako za chrapunske spravanie pocas kvalifikacie na VC Madarska! A je mi uprimne jedno, ze neuprednostnenim Alonsa, s pocitom ktoreho Alonso do McL prichadzal, prisiel McL o titul- strategia jasne teamovej jednotky nech nadalej ostane typickou pre teamy ako Ferrari a Renault. Ja McL fandim o.i. aj preto, ze v boji o titul poskytuje obom svojim jazdcom rovnaku podporu.
Pokial ide o to, ze Lewis v Bahrajne nedokazal predbehnut ani Fisica, opat ignorujes fakt, v akom stave sa nachadzal Lewisov monopost: "MW: Pre nás na pitwalle to bola zaujímavá situácia, pretože po niečom takomto musíme reagovať, zavolať ho do boxov, opraviť auto, preveriť palivové možnosti a pomôcť mu dostať sa z toho. V tom čase sme nevedeli, čo sa to stalo. Ľudia k nám hneď po pretekoch chodili a pýtali sa, či to bol Alonsov test brzdenia, no nevedeli sme odpovedať. Bolo to neurčité, nevedeli sme čo sa stalo. Zašli sme do miestnosti inžinierov a pozreli sme sa na detaily, ktoré ukázali, že horná časť Lewisovho predného krídla sa zlomila ešte približne dve sekundy pred nárazom, takže z ničoho nič stratil prítlak. Neanalyzovali sme, prečo sa tak stalo, ale možno bola štruktúra krídla po nejakom predošlom kontakte poškodená. Aby sme boli k Lewisovi féroví - krídlo sa možno mohlo zlomiť aj samo. Ale ešte sa tak nikdy nestalo, takže kontakt s niečím bol najpravdepodobnejší. Nie je žiadny dôkaz týkajúci sa toho, že Fernando spravil niečo zle. Náraz zničil aj iné súčiastky Lewisovho auta, nielen predné krídlo. Musel bojovať najlepšie, ako sa dalo." Pokojne sa vysmievaj z toho, ze nedokazal predbehnut ani Fisica dalej. Fakt je ten, ze po neplanovanej zastavke pred sebou logicky dlho nikoho nemal, pricom som rad, ze ked sa k niekomu dostal na dostrel, napriek poskodenemu monopostu bojoval a podarilo sa mu predbehnut aspon niektorych jazdcov (ak si dobre spominam, islo o Sata, Nakajimu,... ak sa mylim, oprav ma, prip. dopln).
Prekvapuje ma, ako ucelovo prisposobujes svoje nazory (v tomto pripade o 180°), aby si mohol kritizovat Lewisa. V skutocnosti je zazracnym dietatom tvoj milacik, ktory k tomu nepotrebuje ani media- Weber: Neexistuje nič, čo by Michael nedokázal (ndpc, druhy Chuck Norris). Zacinam mat dojem, ze na Lewisovi si chces kompenzovat obdobie, ktore si tu znasal ako Schumifan.
Co sa Madarska 07 a Monaka 07 tyka, som priam sokovany ako nazeras na tieto VC, avsak po tom, co som tu k tymto GP napisal svojho casu, nebudem viac opakovat. Snad ku kazdej VC- v nadvaznesti na to co si napisal- len po jednom...
Monako 07: Je predsa uplne irelevantne, co hovoril Lewis do vysielacky- podstatne je to, ze obaja jazdci dostali prikaz spomalit, cim sa de facto o predbehnutie Alonsa pokusit ani nemohol. Kto teda tazil z prikazu teamu na neutocenie? Alonso! Ci by sa Lewisovi do ciela podarilo Alonsa prednehnut alebo nie je opat irelevantne- mozme sa len domnievat.
Madarsko 07: Tym, ze pocas kvalifikacie ostal Alonso v boxoch bezdovodne dlhsie, pripravil Lewisa odjazdit svoje zaverecne kvalifikacne kolo. To, ze bol potrestany je uz druha vec, no opat islo o konanie, ktore bolo jednoznacne v neprospech Lewisa.
Obe tieto GP su teda v prikrom rozpore s tvojim tvrdenim, ze Lewis Alonsa neporazil na trati, ale politikou, ktoru proti Alonsovi viedol ako on sam, tak team McL. Opakujem krija, za to, ako sa Fernando citil v McL si moze vylucne a len on sam, tak ako za chrapunske spravanie pocas kvalifikacie na VC Madarska! A je mi uprimne jedno, ze neuprednostnenim Alonsa, s pocitom ktoreho Alonso do McL prichadzal, prisiel McL o titul- strategia jasne teamovej jednotky nech nadalej ostane typickou pre teamy ako Ferrari a Renault. Ja McL fandim o.i. aj preto, ze v boji o titul poskytuje obom svojim jazdcom rovnaku podporu.
Pokial ide o to, ze Lewis v Bahrajne nedokazal predbehnut ani Fisica, opat ignorujes fakt, v akom stave sa nachadzal Lewisov monopost: "MW: Pre nás na pitwalle to bola zaujímavá situácia, pretože po niečom takomto musíme reagovať, zavolať ho do boxov, opraviť auto, preveriť palivové možnosti a pomôcť mu dostať sa z toho. V tom čase sme nevedeli, čo sa to stalo. Ľudia k nám hneď po pretekoch chodili a pýtali sa, či to bol Alonsov test brzdenia, no nevedeli sme odpovedať. Bolo to neurčité, nevedeli sme čo sa stalo. Zašli sme do miestnosti inžinierov a pozreli sme sa na detaily, ktoré ukázali, že horná časť Lewisovho predného krídla sa zlomila ešte približne dve sekundy pred nárazom, takže z ničoho nič stratil prítlak. Neanalyzovali sme, prečo sa tak stalo, ale možno bola štruktúra krídla po nejakom predošlom kontakte poškodená. Aby sme boli k Lewisovi féroví - krídlo sa možno mohlo zlomiť aj samo. Ale ešte sa tak nikdy nestalo, takže kontakt s niečím bol najpravdepodobnejší. Nie je žiadny dôkaz týkajúci sa toho, že Fernando spravil niečo zle. Náraz zničil aj iné súčiastky Lewisovho auta, nielen predné krídlo. Musel bojovať najlepšie, ako sa dalo." Pokojne sa vysmievaj z toho, ze nedokazal predbehnut ani Fisica dalej. Fakt je ten, ze po neplanovanej zastavke pred sebou logicky dlho nikoho nemal, pricom som rad, ze ked sa k niekomu dostal na dostrel, napriek poskodenemu monopostu bojoval a podarilo sa mu predbehnut aspon niektorych jazdcov (ak si dobre spominam, islo o Sata, Nakajimu,... ak sa mylim, oprav ma, prip. dopln).
Prekvapuje ma, ako ucelovo prisposobujes svoje nazory (v tomto pripade o 180°), aby si mohol kritizovat Lewisa. V skutocnosti je zazracnym dietatom tvoj milacik, ktory k tomu nepotrebuje ani media- Weber: Neexistuje nič, čo by Michael nedokázal (ndpc, druhy Chuck Norris). Zacinam mat dojem, ze na Lewisovi si chces kompenzovat obdobie, ktore si tu znasal ako Schumifan.
-
Mateq
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Myslím, že v kvalifikácii na Maďarsko sa nemstil Alonso, ktorý zostal stáť v boxoch, ale Alonsov inžinier, ktorý mu cez vysielačku kázal čakať. Následne si to s ním Ron utekal vydiskutovať.Tomasito napísal:Madarsko 07: Tym, ze pocas kvalifikacie ostal Alonso v boxoch bezdovodne dlhsie, pripravil Lewisa odjazdit svoje zaverecne kvalifikacne kolo. To, ze bol potrestany je uz druha vec, no opat islo o konanie, ktore bolo jednoznacne v neprospech Lewisa.
http://www.automenu.sk/?go=clanok&id=213Alonso: "Ja riadim auto a nerozhodujem o ničom. Postupoval som podľa pokynov vedenia nášho tímu. To vždy rozhoduje o tom, kedy mám čo urobiť. Úvahy o tom, že som ho naschvál nechal čakať sú výmyslom."
-
krija
VIP
Tomasito aj Old Shatherhand bol greenhorn
dobre vies, ze v monacu to je s predbiehanim na draka, ale nie si to ochotny pripustit. dalej, alonso patri k najlepsim obranarom vo formule 1. ale necham to tak.
madarsko 07. na pravidle suda, licha, alonso, hamilton...sa dohodli aj s bielym tatkom lewisa. tu nie je o com!!! lewis chcel dva krat po sebe vyhodu posledneho kvalda kola!!! tebe nemusim vysvetlovat co to znamena. ty dobre vies kto tazil z toho, ze alonso, iba alonso dostal trest (15 bodov mcl je irelevantnych). tak isto dobre vies kto z toho najviac vytazil! kto najviac stratil? vies aj to!
k alonsovi. viem co som napisal. a stojim si za tym co som tu k jeho posobeniu v mcl napisal. (pol sekundy na kolo, nastavenia na kazdu VC, bol zapleteny do spionaznej afery, pritiahol silnych sponzorov). co dostal? okrem platu nic! ziadny respekt! ziadna vdacnost! v rozhovore pre RTL klub to vystihol JV:
a teraz ten schumak. o5 sa ta pytam, co tym sledujes? ja uz nemam potrebu schumaka obhajovat. moje nazory su tu takmer kazdemu jasne. svoj postoj som vyjadril tak k roku 1994 ako aj k monacu 2006. za vsetko ostane hovori jeho ostatna kariera a statistiky
.
ale ak mas dovod, aby diskusia klesla na takuto uroven tak sem s nim. lebo s rovnakymi kartami viem hrat aj ja
.
-saso (nie ty!), v 21 rokoch napisal autobiografiu.
-saso chodil na karate
-saso hraval futbal (jeho kamarat hra dokonca 1. anglicku ligu, a on bol tak isto dobry)
-saso nema problem olizovat sa na verejnosti so zenou, ktora by mu mohla byt matkou
-ta zena nie je ziadna ina ako starsia sestra eddieho irvina (42 rokov), sonia
-vraj to bola iba kamaratska pusa (nazor si urobte sami, vid priloha). uff, je to akoby ja a zdenka studenkova
.
-raz darmo irvinovci to maju asi v krvi. polovat na mladych zajacikov a zajacice.
-a potom, ze sa vasmu milacikovi, bomba skusenemu zaciatocnikovi (ktory vie dokonca skusenost natrenovat) start do sezony nevydaril.
chuck norris 0
a k tomu fishichovi:
dobre vies, ze v monacu to je s predbiehanim na draka, ale nie si to ochotny pripustit. dalej, alonso patri k najlepsim obranarom vo formule 1. ale necham to tak.
madarsko 07. na pravidle suda, licha, alonso, hamilton...sa dohodli aj s bielym tatkom lewisa. tu nie je o com!!! lewis chcel dva krat po sebe vyhodu posledneho kvalda kola!!! tebe nemusim vysvetlovat co to znamena. ty dobre vies kto tazil z toho, ze alonso, iba alonso dostal trest (15 bodov mcl je irelevantnych). tak isto dobre vies kto z toho najviac vytazil! kto najviac stratil? vies aj to!
k alonsovi. viem co som napisal. a stojim si za tym co som tu k jeho posobeniu v mcl napisal. (pol sekundy na kolo, nastavenia na kazdu VC, bol zapleteny do spionaznej afery, pritiahol silnych sponzorov). co dostal? okrem platu nic! ziadny respekt! ziadna vdacnost! v rozhovore pre RTL klub to vystihol JV:
opakujem, lewis pripravil alonsa o titul. v mcl vsadili na lewisa, a to bez ohladu na to co povedal ali pred poslednou VC. lebo od (po)monaca(u) po chinu to bolo o niecom inom! ako hovori zaverecna klasifikacia minulej sezony, lewis to nezvladol. dovolim si tvrdit, ze toto by sa alimu nestalo.mam rad fernanda, ale spravali sa k nemu v mcl ako k novacikovi. po dvoch tituloch je ucta samozrejmostou, ktoru ale nedostal...
a teraz ten schumak. o5 sa ta pytam, co tym sledujes? ja uz nemam potrebu schumaka obhajovat. moje nazory su tu takmer kazdemu jasne. svoj postoj som vyjadril tak k roku 1994 ako aj k monacu 2006. za vsetko ostane hovori jeho ostatna kariera a statistiky
ale ak mas dovod, aby diskusia klesla na takuto uroven tak sem s nim. lebo s rovnakymi kartami viem hrat aj ja
-saso chodil na karate
-saso hraval futbal (jeho kamarat hra dokonca 1. anglicku ligu, a on bol tak isto dobry)
-saso nema problem olizovat sa na verejnosti so zenou, ktora by mu mohla byt matkou
-vraj to bola iba kamaratska pusa (nazor si urobte sami, vid priloha). uff, je to akoby ja a zdenka studenkova
-raz darmo irvinovci to maju asi v krvi. polovat na mladych zajacikov a zajacice.
-a potom, ze sa vasmu milacikovi, bomba skusenemu zaciatocnikovi (ktory vie dokonca skusenost natrenovat) start do sezony nevydaril.
chuck norris 0
a k tomu fishichovi:
vsimni si podciarknute pasaze. to co bolo v zatvorke som myslel ironicky. jaj, sorry. zabudol som, ze ty nie si jasnovidec. tak zatimkrija napísal:(dokonca nezvladol ani fisicha. pardon tam uz setril monopost. ale ved on ho podla jeho najrychlejsieho kola setril asi cely cas. ale preco ho potom nechal team jazdit zbytocne dlhy 2. stint???. aj to si odporuje. lava ruka nevie co robi prava).
dost bolo srandy.
Mateq, to je verzia Alonsa (pokial by to bola vina jeho inziniera, t.j. teamu, nebol by potrestany on, t.j. jazdec). Pozrime si vsak na zaznam- www.youtube.com/watch?v=IOotq0Vs59c& a na problematicku cast tejto kvali blizsie...
PS: V pripade tohto prikladu ide teda o okolnosti, ktore su v prikrom rozpore tvrdenim kriju, ze Lewis neporazil Alonsa na trati, ale politikou, ktoru proti Alonsovi viedol ako on sam, tak team McL (v tomto pripade stal team do poslednych chvil za Alonsom).
Je teda jasne, ze pokial by Alonso cakal iba tych oznamenych 20 sekund a nezdrzoval dalsich 10, Lewis by svoje rychle kolo stihol. Trest pre Alonsa bol teda opravneny. Uz menej rozumiem trestu pre team. Bud bol McL potrestany: A) za to, ze taktizoval a kalkuloval (co by bolo absolutne neprijatelne); B) za to, ze sa snazil obhajovat neobhajitelne (pocinanie Alonsa).Kompletné rozhodnutie stewartov pre preteky:
"Počas posledných minút kvalifikácie zaujalo auto riadené Fernandom Alonsom pozíciu v rámci pitstopu v boxoch McLarenu Mercedes. Lewis Hamilton zatiaľ stál za ním a čakal na vlastný pitstop. Oddialenie pitstopu mu však zabránilo v odjazdení posledného rýchleho kvalifikačného kola.
Šéf tímu spoločne s manažérom tímu a obomi pilotmi boli pozvaní stewartmi a požiadaní o vysvetlenie tohto konania. Okrem toho si stewarti prezreli video i audio nahrávky. Fakty a vysvetlenie sú nasledovné:
"V tretej časti kvalifikácie sa tím Vodafone McLaren Mercedes rozhodol, že pošle Fernanda Alonsa z boxov pred Lewisom Hamiltonom v snahe spaľovať palivo. Počas kvalifikácie ale potom opustil Hamilton boxy pred Alonsom a tím požiadal Hamiltona cez vysielačku o to, aby pustil Alonsa pred seba a dodržal vopred stanovené poradie. Vzhľadom na umiestnenie Kimiho Räikkonena z Ferrari to však Hamilton nedodržal.
Na základe komunikácie cez vysielačku je jasné, že tím povedal Hamiltonovi o 14:56:44, aby v tomto kole zašiel do boxov a pripravil sa na rýchle kolo. O 32 sekúnd neskôr ho ale požiadal o spomalenie a upozornil ho na to, že stratí pár sekúnd, keďže bude Fernando v boxoch pred ním.
O 14:57:34, čiže o 18 sekúnd neskôr obdržal Alonso informáciu o tom, že bude počas pitstopu zdržaný 20 sekúnd.
O 14:57:46 sa dostavilo auto Alonsa do boxov, kde mu vymenili pneumatiky a zdvihák bol odstránený o 6 sekúnd neskôr. Auto zotrvalo na svojej pozícii od 14:57:52 do 14:58:12.
V tom čase prišiel Hamilton do boxov a stál bezprostredne za Alonsom. Ten ale ostal na svojej pozícii ďalších desať sekúnd. Keď opustil pitlane, tak sa dostal cez kontrolnú čiaru pred záverom kvalifikácie a dosiahol najlepší čas, ktorý mu vyniesol pole position.
Kvôli tomuto oddialeniu už ale svoje rýchle kolo nestihol absolvovať Hamilton.
Tím bol požiadaný o vysvetlenie celej udalosti a o zdôvodnenie toho, prečo nebol Hamilton vypustený na trať. Musel vysvetliť, prečo stiahol Hamiltona do boxov, pričom ho tam potom zdržal 20 sekúnd.
Tím tvrdil, že svojich pilotov informoval o tomto postupe ešte pred ich pitstopom a spomínaných dvadsať sekúnd odpočítaval z hľadiska snahy o získanie výhody na trati v pomere s inými autami.
Alonso bol požiadaný o vysvetlenie toho, prečo stál v boxoch 10 sekúnd, aj keď mal auto pripravené na odjazd. Tvrdil, že čakal na ubezpečenie toho, či má na aute nasadenú správnu sadu pneumatík. Na základe odposluchu konverzácie cez vysielačku je jasné, že komunikácia počas predošlých dvadsiatich sekúnd možná nebola, keďže v jeho prípade prebiehalo odpočítavanie zo strany tímu.
V čase, kedy bol Alonso oboznámený o dvadsaťsekundovom čakaní boli na trati štyri autá. Jeho vlastné, Fisichellu, Hamiltona a Räikkonena. Všetci s výnimkou Räikkonena zašli do boxov a tak nebol dôvod na to, aby čakal Alonso v boxoch tak dlho a čakal na voľnejšiu trať.
Vysvetlenie Alonsa o tom, prečo trval pitstop tak dlho nebolo akceptované. Stewarti považujú zdržanie Hamiltona za zbytočné a Alonso stratí na štarte päť štartovacích pozícií.
Vysvetlenie tímu o tom, prečo zdržal Alonsa 20 sekúnd po výmene jeho pneumatík a neumožnil tak rýchle kolo Hamiltonovi nebolo akceptované. Toto konanie v záverečných minútach kvalifikácie nie je v súlade so súťažou a celkovými záujmami motošportu. V prípade zisku bodov tímu v Grand Prix Maďarska tak budú tieto body tímu dodatočne odobrané.
Tím bol oboznámený so svojimi právami.
Dolu podpísaní Tony Scott-Andrews, Derek Ledger a Lajos Herczeg.
Zdroj: f1.sk
PS: V pripade tohto prikladu ide teda o okolnosti, ktore su v prikrom rozpore tvrdenim kriju, ze Lewis neporazil Alonsa na trati, ale politikou, ktoru proti Alonsovi viedol ako on sam, tak team McL (v tomto pripade stal team do poslednych chvil za Alonsom).
Old Shatherhandkrija napísal:Tomasito aj Old Shatherhand bol greenhorn![]()
![]()
Monako 07: To, ze sa v Monaku tazko predbieha a ze Alonso podla teba patri k najlepsim "obranarom" v F1 predsa v nicom nevyvracia to, o com som v suvislosti s Monakom 07 a tvojimi predchadzajucimi slovami pisal vyssie. Spominane rozhodnutie teamu o spomaleni oboch politov, t.j. o neutoceni, bolo jednoznacne v prospech jazdca vpredu, t.j. Alonsa.
Madarsko 07: Ano, minuly rok sme poznali vyhodu posledneho kola, a to kvoli absolutne nepraktickemu kvalifikacnemu formatu, ktory sa nastastie preukazal ako omyl. O5 si vsak vyberas vylucne to, co ti vyhovuje, vysvetlujes si to po svojhom, pricom podstatne fakty ignorujes (vid vyssie). To, ze tu pises o treste a o tom, kto z toho napokon najviac vytazil je irelevantne- po vojne (vyssie citovanom rozhodnuti stewardtov) si zrazu general. Ale aby si sa na situaciu pozrel z pohladu chvil opisovanych v rozhodnuti vyssie, to u teba zjavne nehrozi. Naopriek tomu, ze Alonso aj po dvihnuti lizatka stal v boxoch, napriek tomu, ze jeho kolega kvoli tomu nestihol vcas prezut a absolvovat svoje rychgle kolo, napriek tomu, ze Dennis bol na to poriadne nahnevany a aj Lewis po vystupeni z auta poriadne penil, team pri presetrovani incidentu do poslednych chvil stal za Alonsom a obhajoval jeho neobhajitele pocinanie, co napokon team stalo 15 b. v PK (pre teba samozrejme okolnosti o5 nepodstatne).
Neviem sice kto to povedal, no na margo tohto vtipu snad len jedno...mam rad fernanda, ale spravali sa k nemu v mcl ako k novacikovi. po dvoch tituloch je ucta samozrejmostou, ktoru ale nedostal...
... kratke, vystizne.Lauda napísal:Namiesto bedákania a žiadania pozície tímovej jednotky by mal poriadne šliapnuť na plyn.
A? Zavidis mu? Toto ma dokazovat, ze Lewis je "zazracne dieta"? Toto chces porovnavat s kontrou v podobe teorie Schumiho menezera, ze "Neexistuje nič, čo by Michael nedokázal"? Presne toto tym sledujem... Malichernou kritikou Lewisa za uplne somariny si akurat preukazal vyssie spominane- na Lewisovi si zjavne kompenzujes obdobie, ktore si tu znasal ako Schumifan.krija napísal:a teraz ten schumak. o5 sa ta pytam, co tym sledujes? ja uz nemam potrebu schumaka obhajovat. moje nazory su tu takmer kazdemu jasne. svoj postoj som vyjadril tak k roku 1994 ako aj k monacu 2006. za vsetko ostane hovori jeho ostatna kariera a statistiky Idea .
ale ak mas dovod, aby diskusia klesla na takuto uroven tak sem s nim. lebo s rovnakymi kartami viem hrat aj ja Wink .
-saso chodil na karate
-vraj to bola iba kamaratska pusa (nazor si urobte sami, vid priloha). uff, je to akoby ja a zdenka studenkova Crying or Very sad .
chuck norris 0
PS: Cicusky z Auparku by si tym plytkym bulvarom mozno ohuril (zjavne si tych kamaratskych pus v zivote vela nerozdal) ; ))
-
krija
VIP
toto je vsetko? nic z toho nevylucuje teamovu reziu, dohodu medzi alonsom, lewisom a ronom!!! a ta nema nic spolocne s rozhodnutim stewartov!!!(ale rozhodnutie lewisa malo nasledky, ktore sa ale jeho osoby vonkoncom nedotkli!!!
Prečítaj si toto, a možno konečne pochopíš!
hned po kvalifikacii:
takze snad naposledy: lewis neporazil alonsa na trati!!!
k tej malichernosti. tvrdil som nieco podobne o michaelovi ja?
povedal to jacques villeneuve
ad ps. aspon v niecom mas pravdu
. nemam potrebu rozdavat kamaratske pusy takmer 50 rocnym raketam! ty ano?
k-
Prečítaj si toto, a možno konečne pochopíš!
hned po kvalifikacii:
cize aj tvoja namietka, ze to bol alonsov nazor, je mylna a aj tych 10 sec. ti je na dve veci! povedal to aj ron, sef stajne!ron dennis napísal:They were out of sequence because Lewis should have slowed and let Fernando past. And he didn’t. He charged off. That’s how we got out of sequence.
[Alonso] was being counted down by his engineer. He’s under the control of his engineer (nie je to ten panak s lizatkom,, to len tak pre istotu). He determined when he goes. That’s the sequence. And if you think that was a deliberate thing, then you can think what you want. I have given you exactly what happened.
takze snad naposledy: lewis neporazil alonsa na trati!!!
k tej malichernosti. tvrdil som nieco podobne o michaelovi ja?
povedal to jacques villeneuve
ad ps. aspon v niecom mas pravdu
k-
spravim ti radost. nezabudnem. ty vies o tomto sporte velky kulovy, a dokonca aj svoj nazor vies prezentovat iba zakulisne. ale asi to bude takto lepsie. kto by tu cital tie tvoje kok****!?obligatne za tie tvoje kok**** .... nezabudni plakat v prispevku ako p4ra
krija, ci to je vsetko? A co viac by si este chcel? Pokial sa vecne nedokazeme dohodnut ani po faktoch, ktore boli presetrovane stewartmi, kedze ich opakovane ignorujes na ukor absolutne nepodstatnych(!) vyhovoriek na inziniera (ktory bol tiez predmetom vysetrovania) a Ronovej snahy obhajit neobhajitelne Alonsovo pocinanie (co je samo o sebe v prikrom rozpore o tom, ako team Alonsa poskodzoval- vid vyssie), potom sa uz jednoducho nedohodneme.
A tym odkazom na spekulativny clankok, ktory autor pisal este pred oznamenim vysvedkov vysetrovania, t.j. pred oznamenim citovanych relevantnych skutocnosti, chces povedat co? Dnes uz nemusis spekulovat, dnes mozes hodnotit preukazane fakty.
Vysvetli mi vsak aspon jedno krija: Za co bol Alonso potrestany v suvislosti s kvalifikaciou na VC Madarska 07? Naposledy...
Ad Sonia: Priznam sa, ze moja najstarsia kamoska ma 38, no podstatne v suvislosti s tvojou senzaciou rozpisanou na tretinu prispevku je, ze tamto pokojne mohla byt kamaratska pusa (bez ohladu na to, ci ma Lewisova kamaratka 18 alebo 42 rokov). Pokial na tom typicky bulvarnom zabere vidis nieco viac, jednoducho to tam chces vidiet- to vsak este neznamena, ze je to pravda. Keby to aspon vtipne bolo... v skutocnosti je to uplna kravina krija, tak ako vacsina predmetov tvojej kritiky Lewisa.
A tym odkazom na spekulativny clankok, ktory autor pisal este pred oznamenim vysvedkov vysetrovania, t.j. pred oznamenim citovanych relevantnych skutocnosti, chces povedat co? Dnes uz nemusis spekulovat, dnes mozes hodnotit preukazane fakty.
Vysvetli mi vsak aspon jedno krija: Za co bol Alonso potrestany v suvislosti s kvalifikaciou na VC Madarska 07? Naposledy...
Dokedy mienis ignorovat uvedene fakty?"V tretej časti kvalifikácie sa tím Vodafone McLaren Mercedes rozhodol, že pošle Fernanda Alonsa z boxov pred Lewisom Hamiltonom v snahe spaľovať palivo. Počas kvalifikácie ale potom opustil Hamilton boxy pred Alonsom a tím požiadal Hamiltona cez vysielačku o to, aby pustil Alonsa pred seba a dodržal vopred stanovené poradie. Vzhľadom na umiestnenie Kimiho Räikkonena z Ferrari to však Hamilton nedodržal.
Na základe komunikácie cez vysielačku je jasné, že tím povedal Hamiltonovi o 14:56:44, aby v tomto kole zašiel do boxov a pripravil sa na rýchle kolo. O 32 sekúnd neskôr ho ale požiadal o spomalenie a upozornil ho na to, že stratí pár sekúnd, keďže bude Fernando v boxoch pred ním.
O 14:57:34, čiže o 18 sekúnd neskôr obdržal Alonso informáciu o tom, že bude počas pitstopu zdržaný 20 sekúnd.
O 14:57:46 sa dostavilo auto Alonsa do boxov, kde mu vymenili pneumatiky a zdvihák bol odstránený o 6 sekúnd neskôr. Auto zotrvalo na svojej pozícii od 14:57:52 do 14:58:12.
V tom čase prišiel Hamilton do boxov a stál bezprostredne za Alonsom. Ten ale ostal na svojej pozícii ďalších desať sekúnd. Keď opustil pitlane, tak sa dostal cez kontrolnú čiaru pred záverom kvalifikácie a dosiahol najlepší čas, ktorý mu vyniesol pole position.
Kvôli tomuto oddialeniu už ale svoje rýchle kolo nestihol absolvovať Hamilton.
Tím bol požiadaný o vysvetlenie celej udalosti a o zdôvodnenie toho, prečo nebol Hamilton vypustený na trať. Musel vysvetliť, prečo stiahol Hamiltona do boxov, pričom ho tam potom zdržal 20 sekúnd.
Tím tvrdil, že svojich pilotov informoval o tomto postupe ešte pred ich pitstopom a spomínaných dvadsať sekúnd odpočítaval z hľadiska snahy o získanie výhody na trati v pomere s inými autami.
Alonso bol požiadaný o vysvetlenie toho, prečo stál v boxoch 10 sekúnd, aj keď mal auto pripravené na odjazd. Tvrdil, že čakal na ubezpečenie toho, či má na aute nasadenú správnu sadu pneumatík. Na základe odposluchu konverzácie cez vysielačku je jasné, že komunikácia počas predošlých dvadsiatich sekúnd možná nebola, keďže v jeho prípade prebiehalo odpočítavanie zo strany tímu.
V čase, kedy bol Alonso oboznámený o dvadsaťsekundovom čakaní boli na trati štyri autá. Jeho vlastné, Fisichellu, Hamiltona a Räikkonena. Všetci s výnimkou Räikkonena zašli do boxov a tak nebol dôvod na to, aby čakal Alonso v boxoch tak dlho a čakal na voľnejšiu trať.
Vysvetlenie Alonsa o tom, prečo trval pitstop tak dlho nebolo akceptované. Stewarti považujú zdržanie Hamiltona za zbytočné a Alonso stratí na štarte päť štartovacích pozícií.
Ad Sonia: Priznam sa, ze moja najstarsia kamoska ma 38, no podstatne v suvislosti s tvojou senzaciou rozpisanou na tretinu prispevku je, ze tamto pokojne mohla byt kamaratska pusa (bez ohladu na to, ci ma Lewisova kamaratka 18 alebo 42 rokov). Pokial na tom typicky bulvarnom zabere vidis nieco viac, jednoducho to tam chces vidiet- to vsak este neznamena, ze je to pravda. Keby to aspon vtipne bolo... v skutocnosti je to uplna kravina krija, tak ako vacsina predmetov tvojej kritiky Lewisa.
-
krija
VIP
-ten spekulativny clanok je pisany 4.2.2008!!! davno po vyneseni rozsudku.
-preco mcl do dnesneho dna odmieta zverejnit plne znenie radiovej komunikacie, na ktorej zaklade stewarti rozhodli?
-zaujima ta za co bol alonso potrestany? bolo to za to, ze chcel s5 to co mu podla gentlemanskej dohody medzi troma muzmi patri. za pravo posledneho kvalda kola vo VC hungary 07!!! toto lewis nerespektoval, to on porusil dohodu a bodka.
-ta sprostost s tym schumim zabrala v tvojom predmetnom poste kolko miesta??? ak by si sa venoval teme, tak moja reakcia v tomto style by ani neprisla.
bohuzial, ja neviem presne urcit kedy sa ron rozhodol vyhradne podporovat lewisa (mnohy sa domnievaju, ze to bolo uz po VC kanady). podstatny je ale fakt, ze to tak bolo.
-preco mcl do dnesneho dna odmieta zverejnit plne znenie radiovej komunikacie, na ktorej zaklade stewarti rozhodli?
-zaujima ta za co bol alonso potrestany? bolo to za to, ze chcel s5 to co mu podla gentlemanskej dohody medzi troma muzmi patri. za pravo posledneho kvalda kola vo VC hungary 07!!! toto lewis nerespektoval, to on porusil dohodu a bodka.
-ta sprostost s tym schumim zabrala v tvojom predmetnom poste kolko miesta??? ak by si sa venoval teme, tak moja reakcia v tomto style by ani neprisla.
bohuzial, ja neviem presne urcit kedy sa ron rozhodol vyhradne podporovat lewisa (mnohy sa domnievaju, ze to bolo uz po VC kanady). podstatny je ale fakt, ze to tak bolo.
ron dennis po VC chiny napísal:But we weren’t at all fazed about Kimi. We weren’t racing Kimi, we were basically racing Fernando.
este stale ti zalezi na tom, kto co povedal naposledy?Before the final race he seemed to clear up the matter, saying:
I was surprised, but I think it is difficult to see what is true, what is just normal words that you say after the race and if you take in a different way you can make some problems. I don’t see anything strange, I was surprised but not really worried.
But after the championship had been decided he took a different slant:
What my team boss stated in China, saying that they weren’t racing against Raikkonen but against me, was a declaration of intent.
Chyba se vloudila, ospravedlnujem sa (prilis som sa ponahlal). Charakter clanku je tak ci tak spekulativny, pocinajuc nazvom.krija napísal:-ten spekulativny clanok je pisany 4.2.2008!!! davno po vyneseni rozsudku.
Skus sa ma opytat este raz, mozno ti odpoviem (odkial to mam vediet?). Vysledky vysetrovania, a to aj na zaklade predmetnej radiokomunikacie som ti tu v celom ich zneni odcitoval. Ty si ich vsak o5 do bodky odignoroval.krija napísal:preco mcl do dnesneho dna odmieta zverejnit plne znenie radiovej komunikacie, na ktorej zaklade stewarti rozhodli?
Uprimne krija... ty si to rozhodnutie stewartov ani necital, vsak?krija napísal:zaujima ta za co bol alonso potrestany? bolo to za to, ze chcel s5 to co mu podla gentlemanskej dohody medzi troma muzmi patri. za pravo posledneho kvalda kola vo VC hungary 07!!! toto lewis nerespektoval, to on porusil dohodu a bodka.
- "V tretej časti kvalifikácie sa tím Vodafone McLaren Mercedes rozhodol, že pošle Fernanda Alonsa z boxov pred Lewisom Hamiltonom v snahe spaľovať palivo. "Počas kvalifikácie ale potom opustil Hamilton boxy pred Alonsom a tím požiadal Hamiltona cez vysielačku o to, aby pustil Alonsa pred seba a dodržal vopred stanovené poradie. Vzhľadom na umiestnenie Kimiho Räikkonena z Ferrari to však Hamilton nedodržal."
3 riadky z cca 40.krija napísal:-ta sprostost s tym schumim zabrala v tvojom predmetnom poste kolko miesta???
Prd orechovy "bolo". Tie citaty sa tu uz v minulosti riesili krija (dokonca v slovencine). Vtedy som reagoval Alonsovymi slovami, ktore hovorili o presnom opaku. Jasne sa po Cine vyjadril, ze i ked je v teame atmosfera aka je, team poskytuje obom svojim jazdcom rovnake sance (mam to tu citovat 3.x?). To, ze sa on vdaka ocakavaniam postu teamovej jednotky- ktora neprisla- citil frustrovany a dal to teamu pocitit pri kazdej prilezitosti je vylucne jeho problem. Filozofia treamu McL je dlhodobo znama.krija napísal:bohuzial, ja neviem presne urcit kedy sa ron rozhodol vyhradne podporovat lewisa (mnohy sa domnievaju, ze to bolo uz po VC kanady). podstatny je ale fakt, ze to tak bolo.
A to co povedal Ron bola reakcia prave na spravanie Alonsa, kedy team stracal energiu jeho jesitnymi naladami miesto toho, aby sa vsetky sily sustredili na boj o titul MS. Nepochopil si to snad len ty a nebe podobni. Alonso sa o titul pripravil sam.
PS: Prestan si uz konecne ako hrozienka z kolaca vyberat len co ti vyhovuje a zacni vnimat okolnosti v celom ich kontexte!
-
krija
VIP
Tomasito,ale cital.a nic neignorujem.dokonca som neignoroval ani tvoje spekulativne prispevky v teme politika. Duo hakkinen coulthard plne potvrdzuje tvoje slova o rovnosti pilotov. Skutocnost:presny opak. Ali pozadoval to co je samozrejme,aj napriek tomu,ze pre verejnost je tiez prezentovany tiez pravy opak. A dalej,co sa nato pozriet takto?:ta cast zo spekulativneho clanku,kde je uverejneny rozhovor medzi ronom a lewisom. Co mu nemal ron uz nikdy spravit? A o co pokvalifikacne interview? Nic! Ron v konecnom dosledku neobhajoval alonsa,ale vlastnu teamovu strategiu.
Pokial mas vyhrady k niektoremu z mojich prispevkov v rubrike Politika, kedykolvek ich mozes pomenovat- v rubrike Politika!krija napísal:Tomasito,ale cital.a nic neignorujem.dokonca som neignoroval ani tvoje spekulativne prispevky v teme politika. Duo hakkinen coulthard plne potvrdzuje tvoje slova o rovnosti pilotov. Skutocnost:presny opak. Ali pozadoval to co je samozrejme,aj napriek tomu,ze pre verejnost je tiez prezentovany tiez pravy opak. A dalej,co sa nato pozriet takto?:ta cast zo spekulativneho clanku,kde je uverejneny rozhovor medzi ronom a lewisom. Co mu nemal ron uz nikdy spravit? A o co pokvalifikacne interview? Nic! Ron v konecnom dosledku neobhajoval alonsa,ale vlastnu teamovu strategiu.
Co sa diskutovanej problematiky tyka, opat sa mylis... pokial by si neignoroval fakty, na ktorych stoja vysledky predmetneho vysetrovania, nikdy by si nemohol napisal, ze "Ron neobhajoval Alonsa, ale vlastnu teamovu strategiu". Sucastou teamovej strategie nebolo problematickych 10 s., o ktore ostal Alonso v boxoch dlhsie, t.j. ktore boli nad ramec teamom vykalkulovanych a obom jazdcom oznamenych 20 s. Tychto 10 s., ktore si v niektorom z predoslych postov oznacil za nepodstatne, boli v skutocnosti to najpodstatnejsie (!), kedze tychto 10 s. bolo aj predmetom citovaneho vysetrovania: "Alonso bol poziadany o vysvetlenie toho, preco stal v boxoch o 10 sekund dlhsie, aj ked mal auto pripravene na odjazd. Vysvetlenie Alonsa o tom, preco trval pitstop tak dlho nebolo akceptovane." A potom, ze nic neignorujes... obavam sa, za tychto okolnosti nema vyznam pokracovat.
Pokial vsak ide este o predmetnu radiokomunikaciu, team v inkrimonovanom case nemal moznost jazdcom vysvetlovat detaily- podstatne bolo co najrychlejsie prosposobit taktiku aktualnym podmienkam a oznamit im ju (to, ze tato radiokomunikacia bola sucastou vysetrovania si sa mohol docital v cit. rozhodnuti o vysledkoch vysetrovania). Jazdci preto mohli byt prekvapeni, no ako som uz napisal v predchadzajucom poste... Alonso v ziadnom pripade nemal pravo brat zakon do vlastnych ruk, cim poskodil cely team a v konecnom dosledku aj seba. Taktiez Lewis si bezprostredne po pretekoch mohol odpustit unahlene bliakanie na Rona. Nech je medzi jazdcami akakolvek rivalita (co kvitujem), tato nesmie byt na ukor teamu a v konecnom dosledku na ukor ich vlastnych zaujmov (vid trest pre Alonsa za jeho hlupu jesitnost, ktory ho pravdpodobne stal aj titul MS).
-
krija
VIP
Tomasito, preco neuvedies na koho bol nahnevany ron a na koho lewis (aj ked lewis tvrdil o5 pravy opak) ? ani jeden z menovanych nekritizoval fernanda. nikto z teamu mcl neobvinoval fernanda. nikto, ani jeden!!! to znamena, ze islo jednoznacne o rozhodnutie teamu!!! a nic z toho by sa nestalo, ak by lewis dodrzal to na com sa dohodli. tento fakt je uvedeny aj v uvode tebou uverejneneho rozhodnutia.
malokto vie, ze uz niekolko VC pred inkriminovanou VC hungary sa piloti mcl pri kvalifikaciach (do posledneho kola) pohynali z boxov na stopky, ktore ale nedrzi v ruke pilot
. bol to prave ten panak so stopkami, na ktoreho vybehol ron dennis. nasledne sa potom oprel do lewisa. ani jednym slovom nespomenul fernanda. opakujem, ani jednym, nikto z teamu!!!
dokonca lewis neuposluchol teamove nariadenia hned dva krat. prve, ked isiel do Q3 ako prvy a potom druhy krat, ked mu team prikazal spomalit- nestacilo mu- nespomalil!!!
preto je jednoznacnym vinnikom celej afery lewis!!! toto si potvrdil aj ty svojim uvedenim informacie o tom, ze vyhodu posledneho kola v turecku mal fernando. preco by mu ju davali ak by boli presvedceny o tom, ze svojim spravanim niekoho poskodil?
staci sa vratit jednu VC pred madarsko. VC europy. hamilton sa nehodou v kvali pripravil o vyhodu posledneho kvalda kola. mylne sa domnieval, ze ma pravo na posledne kvalda kolo vo VC hungary. kto teda zobral "spravodlivost" do vlastnych ruk? kto znicil a polozil celu taktiku teamu mcl? je to jednoznacne! kto nakoniec doplatil najviac na jesitnost toho mladeho zasrana je tiez jednoznacne!!!
no a aby som nezabudol, k tomu prdu orechovemu
. skus si to precitat este raz. ako sa vyjadril po VC ciny, je podla tvojej teorie (kto co povedal naposledy) asi irelevantne. lebo toto povedal po tom, ako emocie opadli, ked uz bolo o vsetkom rozhodnute, po VC brazilie. a v tej chvili dost pochybujem o alonsovej frustracii. podla mna bol very happy, ze titul neziskal lewis.
malokto vie, ze uz niekolko VC pred inkriminovanou VC hungary sa piloti mcl pri kvalifikaciach (do posledneho kola) pohynali z boxov na stopky, ktore ale nedrzi v ruke pilot
dokonca lewis neuposluchol teamove nariadenia hned dva krat. prve, ked isiel do Q3 ako prvy a potom druhy krat, ked mu team prikazal spomalit- nestacilo mu- nespomalil!!!
preto je jednoznacnym vinnikom celej afery lewis!!! toto si potvrdil aj ty svojim uvedenim informacie o tom, ze vyhodu posledneho kola v turecku mal fernando. preco by mu ju davali ak by boli presvedceny o tom, ze svojim spravanim niekoho poskodil?
staci sa vratit jednu VC pred madarsko. VC europy. hamilton sa nehodou v kvali pripravil o vyhodu posledneho kvalda kola. mylne sa domnieval, ze ma pravo na posledne kvalda kolo vo VC hungary. kto teda zobral "spravodlivost" do vlastnych ruk? kto znicil a polozil celu taktiku teamu mcl? je to jednoznacne! kto nakoniec doplatil najviac na jesitnost toho mladeho zasrana je tiez jednoznacne!!!
no a aby som nezabudol, k tomu prdu orechovemu
But after the championship had been decided he took a different slant:
What my team boss stated in China, saying that they weren’t racing against Raikkonen but against me, was a declaration of intent.