Chcem sa spytat. Co som tak cital tak mi vychadza ze pri rozbalovni by mi malo celkom dost zatazit CPU.
Je to pravda? Lebo ja ked som rozbaloval tak mi isel CPU na max. 25%.
Mam Intel E6750 2,66Ghz.
mas celkom dost vykonny CPU...
dokonca ani moj jednojadrovy AMD 2500+ nie je (ako kedy) pri rozbalovani na 100% vyuzity.. asi tak 60%
takze tvoj ze je tak vytazeny je normal
Jak píše k6.. ešte vplýva aj napr. voľné miesto, defragmentácia.. predsa len disk zapisuje rýchlejšie, keď to zapisuje na jedno miesto akoby mal stále vyhľadávať na zfragmentovanom disku voľné miesto.. taktiež aj archív by mal čítať z jedného miesta a nie žeby hlavička disku pobehovala po celej platni..
Šu-Do napísal:kup si lepsi disk.. nejaky serverovy 15000rpm.. alebo raptor 10000rpm
S tymi 15000 rpm diskami by som sa rad aj ja pohral, len skoda, ze na to treba radic, ci uz SAS, SCSI a to su riadne palky. OT:Uz to vidim na novu temu v poradni
15000 otáčkový disk kúpiš aj SATA navyše aj tak bude pri čítaní pomalší ako SSD (solid-state drive) (a teda keď už hračku, tak nech to je aspoň ten SSD).
jixo: To máš tak pomalý disk, alebo máš tak málo pamäte (keď ti to rozbaľovanie zaťažuje procesor len tak málo)? Alebo si to napísal iba preto, aby si mal ďalší príspevok?
Mam 2Gb pamäte. A co je teraz pomaly HDD? Mam asi WD 320Gb so 7200rpm.
Ako ja s tym nemam az taky problem. To si radsej kupim novu GPU ako vyhadzovat tolke love za 10krpm disk.
15000 rpm sa domov fakt neoplati kupovat, to uz ako niekdo pisal pockat kym klesnu ceny SSD. Ale raptory vyzeraju naozaj dobre, aj ja som si jeden 150GB objednaval na system a hry ale este som zial nemal prilezitost ho vyskusat (este mi pc neprisiel).
Gangy: Ono je to asi tak, aj o Ferrari kazdy rozprava a len malokdo ho ma Preto som to napisal ako zelanie.
Inak, akokolvek hladam, tak 15000 rpm disku nachadzam len SAS alebo SCSI, ziaden vsak SATA ???
Šu-Do napísal:aj tak si neviem predstavit mat doma 15Krpm HDD... vsak len raptor ako uz huci a trase bednou.. i ked su vselijake silencery..
Nemyslim si ze je to s nim take zle aj ked som o tom nieco cital (zobral som si jeden silencer do 5,25 pozicie). Dnes mi ho poslali takze ked vyskusam dam vediet ci je to fakt take hlucne.