Fibernet ?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
SpermoS
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa SpermoS »

digo napísal:jaaaaj tak ja som to mal trochu pomylene :D
takze kbit = kb ----- kilobit a kB je kilobajt??? v kilobajte ma byt velke B??? :oops:
kilobit -> kb
kilobajt -> kB
:arrow: kilo,mega,tetra atd. to su len predpony... bit je b a bajt je B asi tak..
jurino88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurino88 »

no jo ludia tiez rozmyslam ze beriem fibernet lebo mi bude koncit pomaly net od t-comu ..rozmyslam na fibernetom ale neviem kde ziszim pokrytie lebovobec netusim ci to mame v meste ??a inak dufam ze netreba brat tu telku a linku ?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

jurino88 napísal:no jo ludia tiez rozmyslam ze beriem fibernet lebo mi bude koncit pomaly net od t-comu ..rozmyslam na fibernetom ale neviem kde ziszim pokrytie lebovobec netusim ci to mame v meste ??a inak dufam ze netreba brat tu telku a linku ?
v cadci na 100% nie je:)
jurino88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurino88 »

no jo diki ale dufam ze to tu natiahnu :D:
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

U nas v TN to uz natahli, tak cakam kedy mi skonci zmluva s T-COM a idem na ten Fibernet.Aj ked ten ich D-LINK router urcite nebudem pouzivat, bo aj ked D-LINKY robia celkom OK stroje, ale zrovna tento nieje z tych vydarenych.
vvladd
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vvladd »

ja som zo žiliny. optiku máme natiahnutú už vyše troch mesiacov v penaláku vo vchodoch, vyše dvoch mesiacov mám spísanú predbežnú zmlúvu o pripojení. a hádajte čo. ešte stále nám byty ale nezapojili. panelák za nami už je, ale pri nás ževraj stále testujú sieť. tri mesiace testujú sieť. to si hovoria veľká spoločnosť. :x
ground-tm
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ground-tm »

vzdy lepsie v ziline cakat na fibernet 3 mesiace ako v martine 8 mesiacou na wifi :lol:
RepTaiL
Novice
Novice

Príspevok od používateľa RepTaiL »

Don_Pipino napísal:U nas v TN to uz natahli, tak cakam kedy mi skonci zmluva s T-COM a idem na ten Fibernet.Aj ked ten ich D-LINK router urcite nebudem pouzivat, bo aj ked D-LINKY robia celkom OK stroje, ale zrovna tento nieje z tych vydarenych.
don pepino ja ten fibernet mam. mal som od T comu ADSL router vigor 2700vgst ten ti je na ten ich net naprd lebo nepodobruje dynamicky mod. ano ten D link stoji za milu prdel tiez ho chcem vymenit ale skusal som uz asi 2 linksysi a jeden Asus nastaveny tak ako mal a nefacha mi to pravdepodobne ty hajzli maju ochranu cez MAC adressy. a co sa tyka rychlosti mam 30/4 a ide mi to 70 :D ale zhanam kde sa da info o vymene routeru na fibernete bo tie DLINKY stoja rad za rado za prdel
culi7
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa culi7 »

vazne uvazujem nad fibernetom. len sa chcem spytat na tu digit. TV. ake mate s tym skusenosti. A bude ten obraz kvalitny aj na uhlopriecke 106? to ma zaujima asi najviac..

Kujem
Adozv
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Adozv »

Neviete náhodou kedy bude Fibernet aj vo Zvolene? Aspon orientačne. Však Zvolen nie je zase také malé mesto :? :(
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

culi7 napísal:vazne uvazujem nad fibernetom. len sa chcem spytat na tu digit. TV. ake mate s tym skusenosti. A bude ten obraz kvalitny aj na uhlopriecke 106? to ma zaujima asi najviac..

Kujem
ide o to ake rozlisenie podporuje tvoja TV a ake je vysielane rozlisenie
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

No necakaj niaky zazrak od tej telky, ale vraj podporuje HD vysielanie. Sice ziaden program HD nevysiela ...

Asi najviac mi vadilo pomale prepinanie.
NaP0LeOn
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

re

Príspevok od používateľa NaP0LeOn »

ZDRAVIM. rozmyslam nada FIBERNETOM . ak som cital historiu , tak som sa nic nedozvedel. tak ak ma niekot normalny skusenosti moze napisat. Ako je to s WiFi a rychlost , pingy , Ip atd. DAKUJEM
Frankk
Medium Star
Medium Star

Re: re

Príspevok od používateľa Frankk »

NaP0LeOn napísal:ZDRAVIM. rozmyslam nada FIBERNETOM . ak som cital historiu , tak som sa nic nedozvedel. tak ak ma niekot normalny skusenosti moze napisat. Ako je to s WiFi a rychlost , pingy , Ip atd. DAKUJEM
tak ja mam optiku doma uz zo 2 tizne. a dojmy.. su dobre..rychlosty. oboch smeroch su OK.. mam napojene dva pocitace je to bezproblemove..
ale dilema je .ze HDD obmedzuje tu rychlost. mat raptor tak tu rychlost bi si mal stale maximalnu. .ja som spokojny.. co sa nedalo povedat u UPCcka.. jedina volba je .dat si fibernet. :wink:
NaP0LeOn
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NaP0LeOn »

no raptor je dost drahy 150gb stoji okolo 4000 sk ..
A ako to mas s IP ? A optika je WiFi ?? a co si k tomu potreboval ked si si ho kupil ? potrebujes aj FIBERTV alebo Pevnu linku z orange ???
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mno konecne som mal moznost vyskusat ten FIBERNET nazivo. Nedavno so bol u sesterky, ktora si dala fibernet.Chvilu som sa s tym hral.Nastavoval som jej utrenta a DC na stahovanie atd.Konfiguracia routra OK.Intuitivne prostredie, takze ziadny porblem.Dokonca pri Port forwarding, su uz niektore porty nastavene (napr. POP,SMTP,VPN) staci ich len povolit.Obsahuje uz vsetky nastavenia routra strednej triedy aj co sa tyka wifiny.Tu som bohuzial nemal moznost odskusat.Nad samotnym fibernetom som stravil tak cca 3 hod.Rychlost super (700 MB film stiahnuty cez utorent ani nie za hod.).Co sa tyka stability som nezaznamenal nic podozrive,aj ked je fakt, ze som ho nezatazil, tak ako by sa patrilo :).Mala ho uz ale 3 tyzdne a nehovorila nic, ze by jej to zamrzalo a podobne.Takze zatial jej to bezi OK aj na D-LINKu.
Frankk
Medium Star
Medium Star

mne sa bezne podary stiahnut 700MB aj do 5 minut 8)

EDIT:mat poriadny HDD .. napr Raptor.. tak si to neviem predstavit tie rychlosty :shock:
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

neviem co rozmyslate... ak mate moznost brat fibernet, berte... pouzivam ho od novembra 2007... a som max. spokojny... v priemere DVD mi trva stiahnut 20min... upload je slusnych 2mb komu by bolo malo moze si zaplatit 4 :)
TV signal je cistucky a krasny tak ze aj na starej crt 100hz je zazitok si pozriet nejaky filmik...
skusal som aj video on demand... funguje nadherne a jednoduchucko... a ako bonus mam k tomu ja telefonu linku...
a to cele za nejakych 1200sk predtym len net som mal za 1700 od chella... stabilita a rychlost odozvy je neuveritelna...
fibernet je u mna VELKE ANO! :)
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ludia co mate fibernet.........mate tam zapojeny ich D-LINK (router) alebo nejaky vlastny. Pravdepodobne aj tu niekdo na fore hovoril, ze to ani na inych routroch nejde.Co je na tom pravdy??
Frankk
Medium Star
Medium Star

Don_Pipino napísal:Ludia co mate fibernet.........mate tam zapojeny ich D-LINK (router) alebo nejaky vlastny. Pravdepodobne aj tu niekdo na fore hovoril, ze to ani na inych routroch nejde.Co je na tom pravdy??
servisny technici vsetko donesu ked to budu zapajat.. vratane routra a modemu :wink:
Napísať odpoveď