Správanie sa ministrov + politika na Slovensku
brm&jackb, obcas sa tomu zvykne hovorit politicka prezieravost...
slay, ze "synku"... toto bolo dobre : DDD Teraz vazne... skus sa drzat aktualne diskutovanej temy- 90% tvojich prispevkov su notoricky zname omacky v podobe kydania na Fica, o ktorych sa uz X krat diskutovalo v teme ANTIFICO. Takze k veci...
Ja som od sameho zaciatku povazoval vydieracsku politiku Gyppa za naivnu, t.j. svoju otazku adresuj Gyppovi, ktoreho odpoved si v podstate o par prispevkov vyssie sam citoval...
BTW. taktiez by si sa mohol Gyppa opytat na to, preco sa predvcerom snazil o sepatratne rokovanie so Smerom. Ako je uvedene v citate nizsie, SMK to prekvapilo... hlavne ze Dzurinda za prelomenie jednoty opozie oznacuje SMK za zradcov...
BTW. ak dobre pocitam, schvalenie LZ chyba este v 16 krajinach EU (som zvedavy na vysledky ludoveho hlasovania v Irsku).Tomasito napísal:Pokial ide o samotnu LZ, ... nie som jej zastancom. Sme vsak prilis maly stat na to, aby sme po vstupe do EU isli proti vsetkym ostatnym statom EU. Hold, na to sa malo mysliet pred vstupom do EU, nie teraz.
slay, ze "synku"... toto bolo dobre : DDD Teraz vazne... skus sa drzat aktualne diskutovanej temy- 90% tvojich prispevkov su notoricky zname omacky v podobe kydania na Fica, o ktorych sa uz X krat diskutovalo v teme ANTIFICO. Takze k veci...
Citas sa po sebe vobec? Pokial bolo "od zaciatku vsetkym jasne", ze Lisabon skor ci neskor prejde, o co islo potom Gyppovi tym malichernym vydieranim? Ved ty si uplne mimo slayslay napísal:to ze prejde lisabon skor alebo neskor bolo vsetkym jasne, opozicia predsa nebola nikdy proti, snad mi nechces tvrdit ze ak by pokazili hlasovanie tak by to na nich vrhlo lepsie svetlo.. JA OSOBNE som KLADOL OTAZKU aka bola cena.. chapes princip ze ak sa ja pytam.. tak ja cakam odpoved? si asi prilis detinsky lebo si myslis ze vyhra je biela a prehra cierna.. jednoduchej manipulacii vsak uz nerozumies.. no vysvetli mi prosim ta v com by mal jednoduchy obcan ako ja vidiet vitaztvo koalicie a prehru opozicie? ak temou opozicie vobec nebol lisabon ale tlacovy zakon.. cize ak vies naratat do troch ty genius .. TAK MI PROSIM TA POVEDZ AKY BY BOL PRE OPOZICIU OSOH Z NEPRIJATIA LISABONU AK TLACOVY ZAKON JE UZ FUC.., je to jednoduche.. ziaden.. bolo to len medialne otvorenie temy pre zviditelnenie.. ale ty mas asi rad kacacinu
Ja som od sameho zaciatku povazoval vydieracsku politiku Gyppa za naivnu, t.j. svoju otazku adresuj Gyppovi, ktoreho odpoved si v podstate o par prispevkov vyssie sam citoval...
Takze este raz: Ako mohla mat opozicia karty v rukach a ako mohla tento zapas vyhrat, ked "bolo od zaciatku vsetkym jasne", ze Lisabonska zmluva skor ci neskor prejde? Zaujimave, ze o tom pises az teraz- ked uz je LZ odhlasovana. Pokial by si to napisal hned na zaciatku tejto smiesnej frasky, vynimocne sme sa mohli zhodnut- v tejto chvily sa akurat kapanek strapnujes.Mikuláš Dzurinda povedal, že SMK zlyhala v kľúčovom zápase tohto volebného obdobia. Porušila vážnu opozičnú dohodu a podľahla tlaku a diktátu. „SDKÚ-DS nikdy nebude so slobodou a demokraciou obchodovať,“ poznamenal. Je presvedčený, že zlyhaním SMK bude na Slovensku platiť veľmi zlý a nedemokratický tlačový zákon. „My sme mali v rukách karty... Tento zápas sme mali vyhrať,“ podotkol.
BTW. taktiez by si sa mohol Gyppa opytat na to, preco sa predvcerom snazil o sepatratne rokovanie so Smerom. Ako je uvedene v citate nizsie, SMK to prekvapilo... hlavne ze Dzurinda za prelomenie jednoty opozie oznacuje SMK za zradcov...
Zeby SMK predbehla SDKU? Kazdopadne, po tejto ziadosti Dzurindu o separatne rokovanie so Smerom, nema Dzurindovo moralizovanie a kritika SMK hodnotu pouziteho toaletneho papiera. Od "najdoveryhodnejsieho" politika to vsak neprekvapuje.SMK tvrdí, že o podpore zmluvy chcel včera priamo vyjednávať Dzurinda s Ficom. „Na rozšírenom rokovaní grémia expremiér Dzurinda požiadal o separátne rokovanie so Smerom. Neviem, čo chcel dosiahnuť?“ pýtal sa podpredseda SMK Gyula Bárdos.
Fico to odmietol. Podľa Bárdosa šéf SDKÚ Dzurinda povedal, že môžeme o zmluve hlasovať v máji, ale po dohode.
nj, z parlamentnych stran bolo formalne proti prijatiu LZ len KDH.jackb napísal:Teda, "ti, ktorych si narod vyvolil" to za nas ukazali.
Kedy sa uz konecne naucis vychadzat z toho co realne citas?slay napísal:ak si si myslel ze lisabon neprejde tak si naivka toptriedy.. povedz mi ktora politicka parlamentna strana bola proti prijatiu lisabonskej zmluvy..????? ty si mimo synu.. aneb ses vedle jak ta jedle
Keby som sa k tejto Gyppovej fraske v minulosti vyjadril len razJa som od sameho zaciatku povazoval vydieracsku politiku Gyppa za naivnu, t.j. svoju otazku adresuj Gyppovi, ktoreho odpoved si v podstate o par prispevkov vyssie sam citoval...
Ked islo opozicii o Tlacovy zakon, preco sa po jeho prijati snazil Gyppo dalej vydierat? Ja som si nic nevymyslel- islo o vydieranie par excellance, i ked naivne, co nastastie SMK vcas pochopila a na tejto fraske v rezii Dzurindu sa odmietla dalej podielat. BTW. Smer sa v opozicii s "tymi istymi" kartami dokazal na zasadnych zahranicno-politickych otazkach dohodnut- bez vydierania...slay napísal:opozicii islo o tlacovy zakon ak si si to nevsimol.. ktory este vysi na gasparkovi.. ktory ale lize ficovi zadok az ma z toho usadeniny na hlasivkach..melies tu o vydierackej politike.. to si si sam vymyslel ten pojem ci si sa ho naucil od fica..? ja vravim ok.. ale ake ine moznosti ma dnesna opozicia ak chce zabranit aby totalitna valcovacia vlada neprijala spatny tlacovy zakon.. povedz mi.. a uvedom si ze opozicia nepotrebuje ziadne karty.. jej staci kritizovat.. cize ma presne tie iste karty ako mala tvoja hranata modla.. ty sa tu hras asi stalen na to ze fico je v opozicii.. a pretlaca zakony alebo co...
Pokial ide o "plodnu" politiku opozicnych stran, myslim, ze ta dostatocne hovori sama za seba- zbytocne plytvat casom.
To pises ty?! : DDD Ako pravnik by som tu s tebou cas nestracal, no co je dolezitejsie, o5 fabulujes, resp. o5 si pozorne necital:slay napísal:// a hlavne ze nikto nevie o com malo byt separatne rokovanie.. len ty tomasito pravnik tu sudis bez dokazov.. no to ma poser..
Ani ja neviem, co chcel dosiahnut separatnym rokovanim so Smerom. Nakolko vsak islo o politicke gremium predchadzajuce hlasovaniu o LZ, o pocasi by sa asi nebavili. Akokolvek, SMK toto konanie Gyppa zjavne prekvapilo (myslim, ze uvedeny citat mozno povazovat za dostatocny dokaz), t.j. z politickeho hladiska hodnotim toto konanie Gyppa tak ako som sa uz vyjadril.SMK tvrdí, že o podpore zmluvy chcel včera priamo vyjednávať Dzurinda s Ficom. „Na rozšírenom rokovaní grémia expremiér Dzurinda požiadal o separátne rokovanie so Smerom. Neviem, čo chcel dosiahnuť?“ pýtal sa podpredseda SMK Gyula Bárdos.
Fico to odmietol. Podľa Bárdosa šéf SDKÚ Dzurinda povedal, že môžeme o zmluve hlasovať v máji, ale po dohode.
Politológ Horváth: Jediným porazeným v prípade Lisabonskej zmluvy je SDKÚ
- vnimam to presne tak isto.
PS: Odporucam precitat si cely clanok.
- vnimam to presne tak isto.
PS: Odporucam precitat si cely clanok.
Bodaj by takychto "sikovnych" strategii predviedlo uz aj tak zdecimovane SDKU co najviac : ) Napriek tomu, ze SDKU formalne vzdy bolo za LZ, do historie sa zapisala ako strana, ktora LZ nepodporila. LZ je pritom jeden z najdolezitejsich dokumentov, ake kedy NR SR pocas svojej existencie prijmala. Hold,...slay napísal:ja tu vydieracsku hru na rozdiel od teba povazujem za sikovnu.. jej cielom bolo upozornit na tlacovy zakon a to sa aj podarilo.. podpora medii je dolezita dlhodobo.. kedze si mi neprotirecil v tom ze to nebolo o lisabone.. tak to myslim mozme uzavriet.. LEBO SDKU VZDY BOLO, JE A BUDE ZA LISABONSKU ZMLUVU ten dzurindov krok je proste neznama.. a to ze tebe staci citat neakeho curaka na to aby si to jednoznacne ohodnotil je tvoja vec.. lebo to nehovori absolutne onicom.. a ty to dobre vies.. dohady v dohadoch
Pokial ide o Tlacovy zakon: Preco byvala vlada neprijala Tlacovy zakon podla svojich predstav? Navrh sa nedostal ani do vlady.
To ze sa Smer pri dolezitych zahranicnopolitickych dokumentoch zachoval nadstrannicky, a to bez akehokolvek vydierania vtedajsej vlady, to nie je vtip, to je fakt.slay napísal:a este ten vtip ako sa smer dokazal dohodnut.. tak ten sa ti podaril.. naozaj.. to len poukazuje na zadebnenost.. v prvom rade si treba uvedomit ze minula vlada bola ochotna rokovat a dohadovat sa a nevalcovala opoziciu.. nebola to totalitna vlada.. a prijimala aj pozmenovacie navrhy.. kdez to fico je valec a pocuva len sam seba.. a je proti dohode uz len zo zasady.. lebo ta naivna banda naivnych sedliakov co ho volia by asi nebrala pozitivne keby sa smer dohodol s sdku.. alebo co.. to by bol skandal.. povedz mi kolko pozmenovacich navrhov opozicie preslo do teraz..??? presne cislo neviem ani ja.. tusim ze sa ta nulova hranica uz zlomila.. ale vela to nebude.. proste na dohody treba dvoch..
Pokial ide o to, ze koalicia neschvaluje opozicne navrhy, treba porovnat, kolko navrhov podporila opozicia koalicii.
A co sa tyka toho, ako bola byvala vlada k opozicii ustretova, nesranduj slay. Ziadna vlada nerobi politiku podla predstav opozicie. Pokial tu chces v tejto suvislosti bazirovat na pozmenovacich navrhoch, nepytaj sa ma- pokus sa byt konkretny.
I ked sa nepovazujem za "smeraka", Peter Horvath je jeden z tych politologov, s ktorymi sa vo vacsine pripadov nemam problem zhodnut. Ako si si vsak mohol precitat, v tomto konkretnom pripade len potvrdil moje slova z predchadzajucich dni...slay napísal:// ako fajn ze uz su aj politologovia s ktorymi sa zhodnu aj smeraci..
PS: Zacinas mat zaujimavy prejav ; )
KDH nechce SMK za spoločným stolom
Pravica skončila
Opozičná kríza sa prehlbuje
Uz len vyhrazat sa sudmi im pomoze
Pravica skončila
Opozičná kríza sa prehlbuje
Uz len vyhrazat sa sudmi im pomoze
slay, zaujimavy paradox- este par prispevkov dozadu si nesetril smajlami a paradoxne si sa tu vytesoval z toho, ako situacia tykajuca sa prijmania Lisabonskej zmluvy, dopadla pre opoziciu vynikajuco. Zeby si sa pomaly ale isto zacal preberat do reality?
Mal by si si konecne uvedomit, ze nie Fico moze za to, v akom stave sa nachadza dnesna opozicia- ten iba prirodzene vyuziva vnutrostrannicke spory opozicnych stran ako aj spory medzi opozicnymi stranami ako takymi, a to uz od casu, ked tieto strany tvorili krehku koaliciu, ktora sa napokon aj rozpadla. Pokus sa teda aspon na chvilu zabudnut na Fica a vnimaj opozicnu realitu.
PS: Na tvoj prispevok a na niektore nepresnosti, ako napr. "NIKDY PROTI TOMU NEBOLA ZIADNA STRANA" (KDH bolo proti od sameho zaciatku), by sa dalo reagovat podrobnejsie, no nie je dostatok casu a tak som sa sustredil vylucne na podstatu.
Mal by si si konecne uvedomit, ze nie Fico moze za to, v akom stave sa nachadza dnesna opozicia- ten iba prirodzene vyuziva vnutrostrannicke spory opozicnych stran ako aj spory medzi opozicnymi stranami ako takymi, a to uz od casu, ked tieto strany tvorili krehku koaliciu, ktora sa napokon aj rozpadla. Pokus sa teda aspon na chvilu zabudnut na Fica a vnimaj opozicnu realitu.
- Kríza v opozícii má podstatne hlbšie korene. Dzurindove politické hry sú neškodné, pretože SDKÚ svojim spojencom nemá čo ponúknuť. Nemá ani silu ani rešpekt. Ani plán a perspektívu. V SMK si zradne, ale pragmaticky povedali, že nepotrebujú bezcieľne krvácať v Dzurindových vojnách. A ničiť si vzťahy s Ficom. Získať tým nemôžu nič. Ani teraz, ani po voľbách. Rozdelená a oslabená totiž nie je len SDKÚ s KDH, ale aj SMK. Csákyho pozícia vo vedení je nebezpečne krehká.
Pravica má dnes historicky najnižšiu verejnú podporu. Dzurinda, Hrušovský aj Csáky majú chabú autoritu ešte aj vo vlastných stranách. A hlavne: nikto z nich už neverí, že pravica môže Fica poraziť. A spoločne vládnuť. Každý z nich pochoval "pravicovú alianciu" a začal hru na vlastnú päsť dávno pred sporom o tlačový zákon. SMK len zavrela rakvu...
Zvonku. A posledné, čo počula, bolo čudné varovanie Hrušovského. Predseda KDH stihol zvnútra pohroziť, že Csákyho k sebe dva roky nepustia...
( uryvok z clanku Traja pacienti )
PS: Na tvoj prispevok a na niektore nepresnosti, ako napr. "NIKDY PROTI TOMU NEBOLA ZIADNA STRANA" (KDH bolo proti od sameho zaciatku), by sa dalo reagovat podrobnejsie, no nie je dostatok casu a tak som sa sustredil vylucne na podstatu.
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Slay, smk stoji uz viac ako jednu dekadu za dzurindom. Za tuto dobu nespravili ani jeden podraz na dzurindu. Zato csaky si spomenul hned na niekolko z dzurindovej strany. Aj ten stary chren hrusovsky zabudol, ze kto ho podrazil pri vatikanskej zmluve. Pritom asi ignorujes, (alebo o nom nevies) csakyho nazor, ze dzuro o tomto postupe smk vedel uz pred cca 6 tyzdnami. Aj fico sa pre media vyjadril, ze sa uz nedaju vydierat, schvalia TZ, a uvidime, ako sa opozicia zachova. Cize, logickejsi je postup smk, uz nebol dovod blokovat LZ. Je iba na ludoch, koho verzii bude verit. Pre mna je csaky doverhodnejsi. Dnes moze robit dzuro ramena, ale pri jeho postave somalca to uz dojem na nikoho neurobi. K LZ, kto chce, si info najde a nazor spravi sam. Je smutne, ze tento posledny integracny krok presiel vdaka nacionalne ladenym stranam (madarom sa az tak nedivim). Podstatne ale je to co tu napisal Tomasito. Historia si zapamata, ze dzuro pritom nebol. A preco? V 21.st v ere internetu, tv, radia...bojovat za nieco co tu uz ani nemalo byt. A nemam na mysli len vo vztahu k zivotnemu prostrediu. Aha, zabudol som. Ved my sme na chvoste krajin EU v pristupe obcanov k internetu. A bol to prave dzuro, kto svojou politikou obmedzoval ustavou dane pravo na informacie. A nejak sa musi revansovat tym co o nom pisali tak pekne, ale hlavne lzivo.
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Slay,neobhajujem smk. Proste viac verim tomu co povedal csaky, a mne to pripada logickejsie ako tie dzurove otrepane frazy. Dalej, toto nebolo iba csakyho rozhodnutie, ale velkej vacsiny smk. Dokonca sa hovorilo o vnutrostranickom tlaku na jeho osobu, vzhladom na prijatie lz. Nemam tym namysli tlak co sa tyka afery v spf. LZ je aj o tom na com maju madari evidentny zaujem, ale o tom mozme ist diskutovat do relevantnej temy. Ale mozes mi verit, madari vedia o com je lz.