Aupair (skúsenosti, rady)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
bolek
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Aupair (skúsenosti, rady)

Príspevok od používateľa bolek »

Ahojte! Chcela by som sa spýtať, či ste niekto, prípadne vaši známi, pracovali ako aupair. Aké máte skúsenosti, v ktorej krajine ste boli, ako ste sa k tomu dostali, koľko mesiacov ste tam boli, aké ste mali jazykové schopnosti a ako to hodnotíte. No proste všetko, čo s tým súvisí a čo vás napadá. :)
Žiadnu podobnú tému som nenašla...
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Teraz byvam s dvoma kockami a jedna bola v nemecku..Nerobila tam sice aupair,ale opatrovala starych ludi..Prachy mala celkom slusne-2 tyzdne tam,2 doma a na mes.mala okolo 32.000.Nemecko je blizko..Jazyk nevedela skoro vbec na zaciatku..Nakolko bola vsak sama s nejakym dedkom,tak mala kopec casu sa ucit,a bola nutena aj rozpravat pretoze tam nemala ziadneho krajana na pokec..Teraz je v UK a vravela,ze sice prachy boli dobre nemecku,ale ze opatrovat starych ludi je z dlhodobeho hladiska pre nu nemozne..Vies ako to-mlada kocka,niekde 2 tyzdne 24 hod.denne s nejakym starym dedkom,ktory prespi 18hod.denne :? .

Inac co mam kamosky co pracuju,pracovali ako aupair,tak niektore vraveli,ze poho-ine zas ze nikdy viac..
Treba mat stastie a vychytit dobru family..Niektore co vraveli,ze museli driet a spravali sa ku nim onicom..Ina kamoska bola vo francuzku a tam jej normalne poziciavali auto,chodila v pohode vsade s rodinou-bola ako clenom.. :)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Presne, kamarátka bola v USA.. a mala šťastie dostala dobú rodinu.. :) dostala sa tam cez agentúru sa mi zdá, ale cez ktorú neviem.. bola ako člen rodiny.. :) brali ju všade.. a keď odchádzala, tak ju nabalili všelijakými darčekmi a drobnosťami za Ďalšiu cestovnú tašku.. :) že to boli dobrí ľudia a dosť bohatí..bola tam asi pol roka..a tak na striedačku chodila.. :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ďakujem!
Ja plánujem ísť mimo agentúru a family si hľadám cez http://www.aupair-world.net/?ggl=en Snáď to nedopadne katastrofálne. :)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja som robila aupair v Londýne takmer 2 roky. Celé to bolo ako jedny dlhé prázdniny :)

Išla som sama mimo agentúry, ale pomohol najmä fakt, že mi tam žije rodina a tak mi doporučili slušnú rodinku s dvoma deťúrencami.
Podmienky som mala na au-pair taký vyšší štandard - žiadne upratovanie, varenie, len starosť o dve deti a psa. Deti boli z toho dva dni v škole, takže som len chodila trénovať šteniatko do parku :)

Pracovala som 20 hodín týždenne a dostávala som 80 libier. K tomu som mala nejaké peniažky zvlášť na stravu a ďalšie drobné výdavky.
Z au-pair platu sa veľmi vyžiť nedá, keďže v Londýne sa žije draho. Keďže ja som pracovala len 4 hodiny denne, našla som si ďalšie 3 rodiny, ktorým som sa starala o deti. Pri týchto extra joboch som mala 8 GBP na hodinu, čiže čo sa týka týždenného zárobku, vychádzalo to tak okolo 200 GBP.
Extra zárobkami boli babysittingy, pri ktorých sa dalo za jeden večer zarobiť aj 50-60 libier.

Okrem toho som mala stále celkom dosť voľného času. Angličtinu som študovať nepotrebovala, ale možností tam bolo habadej. Ja som skôr využívala rôzne športové aktivity, cestovanie po krajine i mimo nej, nakupovanie,....

Celkovo to bola veľmi dobrá skúsenosť do života, človek sa osamostatní, spozná cudziu krajinu, urobí si nových známych, čo-to si zarobí...

Ja som so "svojou" rodinou stále v kontakte a vždy, keď idem do Londýna sa u nich stavím a pokecáme.

Ak ideš sama, bez kamarátov, tak sa nemusíš báť, že by si tam bola stále sama. V parku, škole, na ihrisku, v detskom centre, atď budeš mať x príležitostí spoznať ďalšie au-pairky :)
Napísať odpoveď