AMD Athlon 64 4000+ teplota

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

AMD Athlon 64 4000+ teplota

Príspevok od používateľa Andr3w »

Caute,

pred par dnami som si poskladal PC stymto procesorom, vsetko bezi ok ale teplota procesora sa pohybuje medzi 25-30C a pri plnej zatazi pri hrani napr. hry Crysis co si myslim ze je dost narocna ide max do 40C, ukazuje mi tuto teplotu ci uz soft priamo co bol ku zakladnej doske Abit AN8-ultra ale aj rozne free programy, pouzivam CPUID Hardware monitor, nie je ta teplota na AMDcko prilis nizka? btw chladic na procesore je fakt aj na dotyk skoro studeny. dikes
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Tieto procesory, najskor mas 45W verziu, kedze si to len teraz kupoval, hreju velmi malo. A pokial je to aj na dotyk studene, tak nie je o com. Bud rad, vsetko je tak, ako ma byt. :) Mozes aj tu porovnat: http://www.hojko.com/kolko-stupnov-ma-v ... 17141.html

Edit> Moja chyba. Som si nevsimol tu dosku, vlastne cele som to len tak zbehol. CPU ma TDP 89W. kedze je to socket 939. Tak ci onak, teplota je to fajn a pokial mas aj v skrinke porobeny poriadok plus postarrane o prietok vzduchu v podobe pridavnych ventilatorov, tak su to celkom realne hodnoty.
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

aha, tak dufam ze mu tie teploty vydrzia co najdlhsie:) no poriadok tam celkom je ale z dovodu ze tam este vzdy sprtam tak mam otvoreny bocny kryt tak asi aj to ma nejaky ten vplyv na tu teplotu, i ked asi nie az tak velky, inac dik za info
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

ja mam 3800+ X2 a som spokojny max tak do 45C aj to pochybujem s boxom kebyze mam Gemini II tak ma o tych 10-15C menej ale zatial netreba....
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ja mam chladic od AMD co sa standartne ku nim dodava, i ked ten co mi prisiel s procesorom tak akoze ten to ani nebol chladic ale kus nepodareneho zeleza, dokonca co najskor vyzeralo od spodu ze je med tak to bola nakoniec len farba, aspon ze som mal ten od AMD bo by ta teplota asi bola o dost vyssia
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

tak teba trapi ako 40C ?? tak to je pecka no na amd4000 x2 s boxom je to podla mňa pekne šak ja mám 4800+ x2 a mal som box a bedna samozrejme otvorena bola a doska je asus m2n32 teda chladená pasívom no a ked som to zavrel tak to malo 63 to bolo nejak extra viacej no teraz chladím asus silent knight 2 ano ten medený no a teraz to má max 40viacej som ešte nevidel takže 40 je super ak je to box inak ta pasta čo je tam ako od výrobcu je na prd keby si videl ako som odoberal cpu tak by si sa smial a myslel by sisi že som pokazil cpu a pokazil aj paticu socketu teda 40 je super
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

na 6000+ 125W revizii mam pri plnej zatazi a to fakt ze peckovej zatazi 54-55 a to tak ze sa z obidvoch jadier pari. Normalne hry [Crysis] nedaju cely procak na viac ako 48°C. Bezna prevadzkova teplota je prve jadro 28°C druhe jadro +10°C [cize 38], pri izbovej teplote 22-23°C. Tieto procaky uz nie su to co byvali stare AMDcka [Barthon, Spitfire a im podobne]. Cize ta teplota je uplne normalna. A 4000+ ma tak nizucky takt a 45W vyzarovanie ze tam fakt nema co hriat. Chladenie mam AC64 Freezer Pro s Noctuou.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

To Matej a uplink: Lenze on ma jednojadrovy Athlon 64 bit 4000 socket 939 s jadrom San Diego / tym jadrom som si neni isty / , ale TDP teda max spotreba je na urovni 89W. Ale to prakticky nic nemeni na fakte, ze to ma ok.

BTW: Opteron dualcore 175 s TDP 110W chladeni pomocou AC freezer pro s otackami na cca 500 sa mi tu teplota pohybuje v klude okolo 35, v zatazi malinko dp 50. To len aby rec nestala :)
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

jj je to presne ten stym jadrom, v tom mas pravdu ja som bol zvyknuty na tie stare procesory este co mam asi niekde aj doma stareho Athlona XP tak ten vykuroval izbu ako dostatocne, nikdy vsak nezabudnem na kamosov pc ten ked ho uz len iba zapol a pozrel na soft pc alert od msi tak mu to ukazalo nieco cez 70C a to fakt bol ten procak len cerstvo prebudeny, myslim ze to bolo Pentium 1.8
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pajtaš »

v minulosti si myslim ze Intel (pentium)neviem (Celeron ked som mal ja 1,7ghz pri max zatazi to bolo okolo 55stupnov ak nie nahodou menej)ten celeron sa mi hrial furt pri zatazi tak na tych 73stupnov, tak som otvoril bednu vycistil od prachu (5rokov prachu je podla dost) a potom teplota max okolo 55 cize si myslim na tu dobu pohoda
Napísať odpoveď