Chcem sa spytat ked mate novy telefon ze ci treba baterku aspon 3x uplne nabit a uplne vybit, alebo ona je ked sa kupi napr. o2 uz poriadne nabita a uz netreba vobec vybijat a zas nabijat...
ako to vlastne je v dnesnej dobe?
dik
a dlhe nabijanie napr. 17hodin tymto baterkam (spomenute dole) prospieva alebo nie?ci to je v podstate jedno?podla mna baterka si bere svoju energiu len do vtedy pokym nieje upne NABITA..je to tak?
takze ked je baterka napr. batéria Li-Ion alebo Li-Pol tak sa to nemusi nabijat hej??
Mobilu nevadi ked je v nabijacke okolo 17hodin vsak?
niee nemalo by im to vaditt nabijackyy su riesenee tak ze urcituu dobu to nabija urcityymm konstantnymm prudom a potom ked je bateria nabitaa tak je to v podstate v takom udrziavacom rezimee ..baterkee to tym padom neublizujee ... ale zas neni to 2x rozumnee aj pre tu nabijackuu to nabijat 17 hod
metallista napísal:niee nemalo by im to vaditt nabijackyy su riesenee tak ze urcituu dobu to nabija urcityymm konstantnymm prudom a potom ked je bateria nabitaa tak je to v podstate v takom udrziavacom rezimee ..baterkee to tym padom neublizujee ... ale zas neni to 2x rozumnee aj pre tu nabijackuu to nabijat 17 hod
poznam kamosa co mal aj tyzden v nabijacke mobil..
a takze mobilu ani baterke sa nemoze nic stat vsak?
//tego2000
ved jasne, radsej to spravim ako bi baterka mala drzat 2hodky...
takze ak som ta rozumel ani MOBILU ani BATERKE ani NABIJACKE sa nic nestane vsak?
Ja som si raz, asi pred siedmimi rokmi ked som este nemal roaming nebral telefon na dovolenku a pred odchodom som ho zabudol vypojit z nabijacky... a tak som mal fon 15 dni stale nabijany a nic sa mu nestalo... to bola Nokia 6110 s Nimh bateriou
Plexxak napísal:Ja som si raz, asi pred siedmimi rokmi ked som este nemal roaming nebral telefon na dovolenku a pred odchodom som ho zabudol vypojit z nabijacky... a tak som mal fon 15 dni stale nabijany a nic sa mu nestalo... to bola Nokia 6110 s Nimh bateriou
proste nicomu sa nic nestalo??
ani Telefonu, ani baterke, ani nabijacke hej?
proste vsetko fingovalo tak ako malo?
Tie nabijacky tusim maju nejaku "poistku" ze sa vypnu po tom co sa telefon donabija, alebo ze donho nepusta taky prud ako pri nabijani... ako uz niekto vyssie spominal
no moze byt..
lebo v navode na telefon nebolo nikde pisane ze nehat nabijat max. tolko a tolko..napisane je napisane kolko asi trva nabijanie a to je dost..
Plexxak napísal:Tie nabijacky tusim maju nejaku "poistku" ze sa vypnu po tom co sa telefon donabija, alebo ze donho nepusta taky prud ako pri nabijani... ako uz niekto vyssie spominal
Neviem či sa úplne vypnú. Baterke sa rozhodne nič nestane, ale nabíjačka stále prúd odoberá. Nokia nedávno robila takú kampaň, kde vyzývala užívateľov, aby hneď po napití telefónu na full vypojili nabíjačku. Bolo to však kvôli tomu aby "šetrili prírodu a elektrickú energiu", nie kvôli možnosti zničenia baterky.
mam otazocku mam sony ericsson w580i a uz som 3-krat ho uplne vybil a 3-krat nabil prvy a druhy krat som ho nabijal 17hod..druhy 6..
a ked sa mi vybije po 4-krat mam ho uplne vybit ci uz normalne nabijat..myslim ze normalne ze zakvaka ze baterka skoro vybita..
mozem to uz vtedy dat nabijat??
diki
daj ho nabijat hocikedy .. su to gelove baterky a je im to v podstate jedno .. len to nevybijaj a znovu nenabijaj vela krat po sebe .. ja necham baterku napr do polky a dam na hodinu
Point napísal:daj ho nabijat hocikedy .. su to gelove baterky a je im to v podstate jedno .. len to nevybijaj a znovu nenabijaj vela krat po sebe .. ja necham baterku napr do polky a dam na hodinu
a co sa vlastne stane ak budem ho stale vybijat a znova nabijat?
tak aby si vedel ani baterke ani telefonu ani nabijackee sa nic nestanee ked to tam nechass ..lebo ked je telefon nabityy nabijackaa sice stale do neho pusta nejaky malicky prud ale to je uz len taky udrziavaci prud a spravne tam povedal niekto predo mnou ze ti ta nabijackaa bere stale elektrinu zo sietee a zbytocnee minas elektrinuu ..ale ako som uuz povedal baterke ani nicomuu to neublizii .aj ked je mozno pravdaa ze relativne skracujes zivotnost tej nabijackee ale fakt len relativnee ...a este by som mal jednu otazku ta nabijackaa je pulzna alebo transformatorovaa ..