Chcem sa spytat ci mate niekto skusenosti s pecenim pizze. Napiste sem svoje recepty,rady, skusenosti. Chcel by som vediet pripravit niejaku fajnu s tenkym cestom.
Môžeš si spraviť buď lístkové cesto alebo ako sa používa na langoše, neviem, ako sa presne volá. Alebo si môžeš kúpiť čisto len už upečený korpus a ten si obložiť. Inak ja mám najradšej tú z toho lístkového.
no mne pizzu robi vacsinou mama ale uz aj ja som sa naucil a nejak to stale zbucham ona to robi z kysniteho cesta to je myslim toto co spominala bolek na langose...ale aj tak prevlada objednavka
brm napísal:Keďže nie som nejaký veľký kuchár a som strašne lenivý, tak dávam prednosť tým kúpnym korpusom, ktoré si potom doma obložím, čo nájdem v chladničke..
No ja by som takýmto štýlom nepochodil. U nás v chladničke akurát tak horčica, keď je plodný týždeň, tak aj kyslé uhorky to by nebola chutná pizza
Jelko4 napísal:fuuuj ze cesto na langose to iste ako cesto na pizzu.Otec je talian tak viem ze to cesto je uplne ine
Tie langošové sú zásadne hranaté (podľa tvaru plechu)
a talianske cesto na pizzu nieje kysnute ako to langosove?
inak pocul som od znamej, kt. pracuje v macedonskej pizzeri ze do kvasku majitel pridava Sprite. sice som tu pizzu nejedol,ale zda sa mi to mierne divne.
Ja si kupujem korpus, o spolocnosti Radoma, usetri mi to pracu a da sa to v pohode zjest, len zo zaciatku som to mal stale suche, tak som si stale dopredu pripravil olej v ktorom som mal vytlaceny cesnak a pekne to potriem tym olejom a vsetko je perfektne upecene, nie je to suche a ma to aj jemny nadych cesnaku