Nejde zapnut PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Nejde zapnut PC

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravim. Dnes som vypol PC beznym sposobom a ked som ho chcel opat zapnut tak sa Win zacal bootovat ale ked to nacitavanie prebehlo 15x tak sa PC restartoval potom vyskocilo okno ze pusit PC v Safe Mode v poslednej funkcnej konfigurania alebo normal. skusal som vsetko moznosti ale efekt rovnaky 15load potom restart.
Pls neviete ako to opat nakopnut? teraz bezim na LIVE WINDOWS ale neviem ako tu zalohovat data alebo nieco podobne..aspon ich presunut na druhu particiu a formatovat disk...lebo aj na Ccku mam strasne vela dolezitych udajov tak prosim pomozte mi :cry:
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

hah,sak chod do BIOSU,si pozri,daj si BOOT SETTINGS,tam budes mat boot device,pozri sa ci tam nemas nahodou "zaskrtnuty" alebo nahodeny tvoja HDD,ked tam mas hodeny tvoj hdd logicke,ze ti pri zapinani pc bude nacitavat z hdd. skus si to pozriet. :wink:
usiRev
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa usiRev »

SSemteXX napísal:hah,sak chod do BIOSU,si pozri,daj si BOOT SETTINGS,tam budes mat boot device,pozri sa ci tam nemas nahodou "zaskrtnuty" alebo nahodeny tvoja HDD,ked tam mas hodeny tvoj hdd logicke,ze ti pri zapinani pc bude nacitavat z hdd. skus si to pozriet. :wink:
tak z tvojho prispevku som nevysiel ani ja ...

hmm... a k problemu, neviem velmo pomoct .. jedine, ale to je asi posledne riesenie, daj HDD do ineho pc ako dalsi disk, a cez druhy OS si prekopiruj veci a reinstall, alebo skus nejaku live ediciu linuxu, alebo Slax, ci ako sa to vola, ten by mal vediet kopirovat subory z disu na disk
jurdzi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurdzi »

ja som SsemtexX-ovmu prispevku normalne pochopil neviem co tu riesis :wink: ...jednoducho chod do biosu a skontroluj ci nahodou nemas nastaveny boot device na tvoj harddisk, ak jo tak to prehod na cd-rom :)
Blindman
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Blindman »

pri štarte stroja stlač F8 aby si mohol vybrať z menu kde je aj safe mode tak tam pohľadaj možnosť kde je Disable restart pri chybe (niečo na ten spôsob)
pravdepodobne ti to pekne zastane na BSOD a nereštartne hneď stroj. Podľa chyby potom môžeš pokračovať
mmv38
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mmv38 »

skus zohnat hirensboot, napalit si ho pre taketo pripady, z neho nabootovat nejaky OS, alebo VC, moznosti je tam vela, zalohuj si udaje, sprav si novy WIN, nahraj si vsetky dolezite programy, a sprav si nejaku zalohu, napr. ghosta alebo nieco ine
Napísať odpoveď