SAMSUNG 226BW VYpaleny Pixel

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
->slavo<-
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

SAMSUNG 226BW VYpaleny Pixel

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

Dnes rano zapnem pc a co nevidim cierna obrazovka a svieti mi tam taka fialova bodka myslel som ze zle vidim tak som pocitac zasa zapol a vypol nech hodi na par sekund ciernu obrazovku. a vazne sa mi vypalil pixel . :!:
Mam jedine stastie ze mozem monitor do 3 dni vratit koli vadnym pixelom (a v shope mi ho vymenia za druhy). chcel som sa opitat ci je to bezna problematika tychto monitorov. lebo som zanhho vysolil skoro 10tisic korun. a budem dost nastvany ked si dojdem pre novy a spravi to iste po priklad 5 dnoch, kde uz nebudem mat zaruku na vadne pixely .

Este sa chem spitat ci sa to mohlo stat koli tomu , ze som nemal hned nainstalovane drivery na magictune. dakujem .

Alebo ci je to len smola ,nahoda tento vypaleny pixel.

Nafore som cital ,ze monitor ma aj hojko , a holubar . tak ma zaujima aj ich nazor a vlastne skusenosti z tymto LCD od samsungu.
a co mam spravit ako prve ked ho zapojim . diki moccc.
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

ja mam tento - (ale nechapem ako to maju urobene ked mam L1752S a ma iny kontrast 2000:1, tamten L1752S ma len 1400:1...) a som uz rok spokojny... ked sa budem chystat kupit novy, ostanem verny LG a zobrerem 19" tiez FLATRON (mozno wide)

asi to bude vazne o stasti... skus nejake rady co odkazal brm, a ked nepomoze tak vymen za iny, mozno aj iny typ (nie len model)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pokiaľ Ti ten pixel svieti, hoci inou farbou, než by mal, tak ešte stále je šanca.. horšie by bolo, keby ten pixel bol čierny, tj. vypálený.

Sú rôzne metódy opravy, či už mechanické alebo softwarové, nie vždy však môžu pomôcť. Viac sa dozvieš tu:
http://www.hojko.com/lcd-a-vypalene-pixely-t52646.html
http://www.hojko.com/vypalene-pixely-na ... 92445.html

btw.. chybné a vypálené pixely nijak neovplyvníš, žiadny ovládač, žiadny software, žiadnymi špeciálnymi krokmi, postupmi, je to o všetko o šťastí. Jediný spôsob ako môžeš zabrániť vzniku chybného pixela je mať stále vypnuté LCD.. ale to je už lepšie ho vôbec nekupovať.

Na uľahčenie zistenia chybných pixelov môžeš použiť program LCD TESTER (freeware).. viď príloha. Pred jeho použitím doporučujem si riadne vyčistiť obrazovku, predídete zbytočným stresom..
;)
Prílohy
LCD Tester.rar
(126.79 KiB) 133 stiahnutí
->slavo<-
Addict
Addict

kokos tak toto som skoro spadol z kresla :(
Mne sa tak pacil ten monitor aj co sa tyka dizajnu, aj vykonu . uvidime .
No ten program urcite skusim
monitor som uz vratil naspat do predajne
vymenia mi to kus za kus heh . sakra preco nespravia technologiu cene dostupnu aj vykonovo dobru . vsak dnes si uz ani clvoek nemoze kupit kvalitny monitor ked zanho neda 20litrov. alebo sa mylim?
a to som si myslel ze mam jednu z najlepsi 22 LCDciek . a po 2 dnoch pixel v P. hlavna vec ze made in slovakia vzadu nalepene.
a kdo vlastne vyraba samsungy vsak mi nedava zmysel ze by to robily slovaci .

JA chem 22 LCD s ktorym nebudu problemy mozem natom drtit hry filmy surfovat nanete. myslel som si ze to bude 226BW . no dufam ze moj nazor sa nezmeni uvidim ked si pojdem pre novy 226BW budem ho testovat 3 dni vkuse dam mu take kapky ze dovidenia .
a ked sa vypali pixel . pojdem im to vratit a budem chcet vraitt peniaze . a mozem sa zasa rozhodovat 2tyzdne nad novou 22jkou , ale urcite nie od samsungu. Dost ma laka LG .

Aka je vlastne zivotnost takeho LCD, vsak mam doma 17tku CRT od PANASONIC uz 6rokov , a vzivote mi neblbol a dovolim si napisat ze monitor ma rovnake kvality ako ked sme ho kupili pred 6rokmi !!!!
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

->slavo<- napísal:kokos tak toto som skoro spadol z kresla :(
vymenia mi to kus za kus heh . sakra preco nespravia technologiu cene dostupnu aj vykonovo dobru . vsak dnes si uz ani clvoek nemoze kupit kvalitny monitor ked zanho neda 20litrov. alebo sa mylim?
a to som si myslel ze mam jednu z najlepsi 22 LCDciek . a po 2 dnoch pixel v P. hlavna vec ze made in slovakia vzadu nalepene.

JA chem 22 LCD s ktorym nebudu problemy mozem natom drtit hry filmy surfovat nanete. myslel som si ze to bude 226BW . no dufam ze moj nazor sa nezmeni uvidim ked si pojdem pre novy 226BW budem ho testovat 3 dni vkuse dam mu take kapky ze dovidenia .
a ked sa vypali pixel . pojdem im to vratit a budem chcet vraitt peniaze . a mozem sa zasa rozhodovat 2tyzdne nad novou 22jkou , ale urcite nie od samsungu. Dost ma laka LG .

Aka je vlastne zivotnost takeho LCD, vsak mam doma 17tku CRT od PANASONIC uz 6rokov , a vzivote mi neblbol a dovolim si napisat ze monitor ma rovnake kvality ako ked sme ho kupili pred 6rokmi !!!!
jezis maria tu robis z toho inu kovbojku aj ja mam samsung 20" a nemenil by som a nemam ani jeden pixel vadny a to ho uz mam hodne a bezi od 09:00 rana do 01:00 v noci a co???
to cakas ze niekto napr LG nikdy nebude mat vypaleny/poskodeny pixel? pre boha sak si spocitaj kolko tam tych pixelov je :roll:
je to iba otazka stastia/smoly a necakaj ze pri inych znackach sa ti toto nestane :roll:
//edit: este ma tak napadlo ze ty mas vlastne stastie ze si bral samsung lebo ostatne LCD nemusia mat taku zaruku ze ti kvoli 1 vadnemu pixelu vymenia cely monitor ostatny sa mozu na teba s prepacenim vysrat aj ked tych pixelov bude viac
->slavo<-
Addict
Addict

vendo lenze ja ked som ho kupoval tak mi predajca povedal ze ho mozem do 3 dni vratit na vadne pixely proste mam zaruku na vymenu tovaru ked sa mi do 3 dni vypali pixel. takze tak.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Mam 226BW, po asi tyzdni pouzivania sa mi jeden pixel vypalil (cierny, zhruba v polovici spodnej casi... asi 1cm od spodneho okraja). Nic vazne, nijak rusive.
Inac niektore modely Philips LCD monitorov maju 6 mesacnu zaruku na panel a vadne (sub)pixely... ak sa ti nejaky vypali, do 6 mesiacov vymenia kus za kus
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

OT: musim zaklepat. Uz to bude stvrty mesiac co mam doma Samsung 223BW. Monitor bezi takmer nonstop a zatial ziadny vadny pixel
->slavo<-
Addict
Addict

:D :smt033
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Slavo ty si daj konecne facku a preber sa do realneho zivota, alebo vysad drogy, lebo to co tu predvadzas posledny mesiac to je na zaplakanie. Ano je to vcelku bezna zalezitost, ze na monitore za 10 tisic budes mat vypaleny pixel. A nemusi byt jeden. Auta za dva miliony sa tiez kazia, tak neviem co tu fnukas.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

ale ved ho nechaj sak ma predsa odpaleny pixel :D to ti musi byt strasna tragedia mat taky dosrany monitor to by som vazne nechcel a neboj slavo som si isty ze ten co dostanes novy bude bez jedinej chyby osobne ti na to dozru technici a kazdy z tych 1782000 bodov ti rucne skontroluju pred tym nez ti ho vymenia aby nebol vadny :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ja mam svoj uz tristvrte roka a ziadny problem. Ak sa ti nepaci, tak si si mal zaplatit za taky monitor pri ktorom je garancia 0 vypalenych pixelov.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

->slavo<- napísal:kokos tak toto som skoro spadol z kresla :(

chlape, by som chcel vidiet to tvoje CRTcko aky mal obraz ked bol novy a aky ma teraz, taktiez nechapem co sa divis odpalenemu pixelu, sak to je bezna vec, ja sice na svojich dvoch LCDckach vypaleny pixel nemam ale aj tak, bud rad ze ti ho boli ochotni vymenit, neviem jaky reklamacny poriadok ma samsung ale ked ti ho boli ochotni vymenit po jednom vadnom pixeli tak bud rad a toto je nie chybou ale vlastnostou technologie, neda sa tomu zabranit ani sa doteraz neprislo nato preco sa ten TFT tranzistor pokazi, proste moze sa to stat kedykolvek za akychkolvek pricin aj ked ten monitor bude stat 5 alebo 20 tacov, skratka ak sa ti LCD nepaci tak sa vrat k svojmu CRTcku kde sa ti ziadny pixel neodpali :roll: .

//btw by som chcel vidiet ako by si reagoval na ten pixel pocas hrania, ani by si nevidel ze tam nejaky je
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

To Sheep: To nebol zo strany predavajuceho ziaden dobry skutok, v tom zmysle, ze to bere na svoje triko. Samsungy maju momentalne akciu, ze do 3 dni od kupy, ti ho v pripade vypaleneho pixelu musia vymenit za novy v predajni, kde bol kupeny. Rozposielali to velkosklady do emailov predajcov.
->slavo<-
Addict
Addict

J.a som rad ,ze mi ho vymenia viete totoje moje prve LCD tak dufam ze toto druhe bude fasa 8)
Akoze CRt je best kvalita ale v porovnani z tou 22jkou je too 1 a 100 .
8)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

->slavo<- napísal:J.a som rad ,ze mi ho vymenia viete totoje moje prve LCD tak dufam ze toto druhe bude fasa 8)
Akoze CRt je best kvalita ale v porovnani z tou 22jkou je too 1 a 100 .
8)
ano to sa tak casto nevidi zeby si 2 monitory vymenil za 3 dni :lol:
->slavo<-
Addict
Addict

tak a uz je doma :)
Prosim poradte mi ktoru verziu mam stiahnut
http://www.samsung.com/Products/Monitor ... ne_05s.htm

mam Xpcko a Athlon X2 procesor .
dakujem za radu :)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

A myslis, ze mas na vyber? Predsa je tam len jedna, co ti bude pasovat.
MagicTune Premium International Download (version 1.0.56)
MagicTune Preminum is a update version of MagicTune 3.6 and 4.0.
Please uninstall previous version before installing MagicTune Premium.
MagicTune Premium is for 2000, 2003, and XP.
Nic ine tam pre 32bit XP a tvoj monitor nie je predsa.
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

ja mam Acer skoro druhy rok a od zaciatku mam vypaleny jeden pixel vlavo dolu... uplne som si zvykol uz ho ani nevnimam.... a dolezite! nepridal sa ani jeden pixel navyse
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

slavo inaac si to aj celkom vaz ze ti to kolega vymenil uplne hladko, toto co ti povedal nie je uplne bezna zalezitost, sam som sa mu divil ;) Dufam ze vymeneny uz bezi ako hodinky :)

samsung toto ma, ale v CR, u nas to nie je zdaleka samozrejmost. S dodavatelom sme to ale vybavili takze no problem :) Aj ked poviem pravdu - dlllho som sa s vadnym pixelom nestretol veru ;)
Napísať odpoveď