Vztahy USA a Ruska
Podľa mňa v Rusku vždy vládli autoritatívni politici niečo a lá Mečiar na Slovensku. Som zvedavý ako to bude z Medvedevom. Jedno je isté, a to, že Putinovi sa odchádza ťažko. Neviem či ste to zaregistrovali, ale stal sa predsedom politickej strany Jednotné Rusko a vďaka tomu sa výrazne zvýši jeho moc v štátnej dume. Proste niektorí politici odchádzajú až príliš neradi z vedúcich postavení. Kapku mi to pripomína súčasnú situáciu v našej pravici...
Hovoríš že Rusku vládne autoritativny reži ! Mohol by si mi povedať v ktorom štáte navládne? Ten kto je momentálne pri moci musí si tabezpečiť určitý koridor v ktorom sa jeho politika bude uberať, nesmieš zabudnúť že vlády a parlamenty su volené občanmi toho ktorého štátu, keď sa dostaneš k moci kupčením tak to je neaútoritatíne. Len Ríme pretoriáni vyhlasovali Cisára ktorý ím zaplatil viacej. Mohol by som ti vymenovať štáty ktorých peniaze volia prezidentov a nehovoriac o nekalých praktikách a bojoch o posty senátorov ďaľších potentátov, ale to by si asi nepochopil, keď dokážeš čosi také napísaťMisho891 napísal:Podľa mňa v Rusku vždy vládli autoritatívni politici niečo a lá Mečiar na Slovensku. Som zvedavý ako to bude z Medvedevom. Jedno je isté, a to, že Putinovi sa odchádza ťažko. Neviem či ste to zaregistrovali, ale stal sa predsedom politickej strany Jednotné Rusko a vďaka tomu sa výrazne zvýši jeho moc v štátnej dume. Proste niektorí politici odchádzajú až príliš neradi z vedúcich postavení. Kapku mi to pripomína súčasnú situáciu v našej pravici...
Nevkladaj mi do úst to čom som nepovedal!!! Povedal som o Putinovi, že je to typ "autoritatívneho" politika. To neznamená, že režim, ktorý je v Rusku je sám o sebe autoritatívny. To, že Putin sa takto prezentuje je bohužiaľ pravda. Ak si kapku všímavý musíš mi dať za pravdu. Akože je podľa teba normálne, keď niekto na kľudne protestujúci dav pošle policajtov a zatkne hlavných organizátorov??? Je v pohode, ked sa niekde potláča opozícia??? No ani nie...Ale podstatné je to, že Putin nie je schopný len tak odísť z politickej scény...stále chce riadiť....a v tom sa prejavuje jeho autoritatívnosť. Našťastie existuje ústava...Ak si si nešimol ani dedek Mečiar nás nechce opustiťnadl napísal:Hovoríš že Rusku vládne autoritativny reži ! Mohol by si mi povedať v ktorom štáte navládne? Ten kto je momentálne pri moci musí si tabezpečiť určitý koridor v ktorom sa jeho politika bude uberať, nesmieš zabudnúť že vlády a parlamenty su volené občanmi toho ktorého štátu, keď sa dostaneš k moci kupčením tak to je neaútoritatíne. Len Ríme pretoriáni vyhlasovali Cisára ktorý ím zaplatil viacej. Mohol by som ti vymenovať štáty ktorých peniaze volia prezidentov a nehovoriac o nekalých praktikách a bojoch o posty senátorov ďaľších potentátov, ale to by si asi nepochopil, keď dokážeš čosi také napísať![]()
![]()
Vieš ja ťa musím sklamať mňa bulvar nezaujíma to sú tak klepi pre ženy!jackb napísal:btw: videli ste Putinovu buducu zenu?![]()
ale k veci: vcera v dakej publicistickej relacii boli na mieste v Cechach kde ma byt Radar. Je prekvapujuce, ze napriek rozhodnodnutiu "tych, ktori maju zastupovat zaujimi volicov", su ludia z danej oblasti na 98% proti.
Podľa teba by sa Putin mal správať ako zbitý pes to by ti asi vyhovovalo ale na druhej strane navidíš čo stvára NEO HITLER Bush a jeho zaúdený nepodarok GONDOLENCIA to ti je pasé ! ! !Misho891 napísal:Nevkladaj mi do úst to čom som nepovedal!!! Povedal som o Putinovi, že je to typ "autoritatívneho" politika. To neznamená, že režim, ktorý je v Rusku je sám o sebe autoritatívny. To, že Putin sa takto prezentuje je bohužiaľ pravda. Ak si kapku všímavý musíš mi dať za pravdu. Akože je podľa teba normálne, keď niekto na kľudne protestujúci dav pošle policajtov a zatkne hlavných organizátorov??? Je v pohode, ked sa niekde potláča opozícia??? No ani nie...Ale podstatné je to, že Putin nie je schopný len tak odísť z politickej scény...stále chce riadiť....a v tom sa prejavuje jeho autoritatívnosť. Našťastie existuje ústava...Ak si si nešimol ani dedek Mečiar nás nechce opustiť
Nadl...ty aj čítaš čo píšem??? Hovorím iba fakty. To, že potláča opozíciu je fakt. Či sa ti to páči alebo nie. Netvrdím, že všetko to čo urobil bolo zlé. Jeho kroky v zahraničnej politike boli všetky samozrejmé a potrebné pre Rusko ako samostatný štát. Iba bránil záujmy svojho štátu čo je úlohou hlavy štátu. Zlepšila sa aj ekonomika Ruska. Ja som len toho názoru, že jeho čas už uplinul a mal by sa stiahnuť z politickej scény. jeho čas vypršal...
ta zena to bolo len btw a preto ta skratka bola na zaciatku tej vety
s tym stasti mas pravdu. je len nepochopitelne ze politici si urcite pamataju na okupaciu a tazke zbavovanie sa Cervenej armady, ale napriek tomu dovoluju umiestnenie vojsk a zariadeni noveho Velkeho brata. Je to smutne a az mierne zvratene.
s tym stasti mas pravdu. je len nepochopitelne ze politici si urcite pamataju na okupaciu a tazke zbavovanie sa Cervenej armady, ale napriek tomu dovoluju umiestnenie vojsk a zariadeni noveho Velkeho brata. Je to smutne a az mierne zvratene.
-
Vesper
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Rusko zďaleka nie je jediným štátom, ktorý potláča opozíciu, veď si spomeň na nedávne demonštrácie v ´európsky zmýšľajúcom´ Belgicku a takýchto vecí je viac. Pozícia Ruska je ešte ťažšia kedže je protipólom USA a musí si o to viac udržať vnútornú stabilitu.Misho891 napísal:Nadl...ty aj čítaš čo píšem??? Hovorím iba fakty. To, že potláča opozíciu je fakt. Či sa ti to páči alebo nie. Netvrdím, že všetko to čo urobil bolo zlé. Jeho kroky v zahraničnej politike boli všetky samozrejmé a potrebné pre Rusko ako samostatný štát. Iba bránil záujmy svojho štátu čo je úlohou hlavy štátu. Zlepšila sa aj ekonomika Ruska. Ja som len toho názoru, že jeho čas už uplinul a mal by sa stiahnuť z politickej scény. jeho čas vypršal...
Ináč čo sa týka toho Putina tak je to pochopiteľné, že chce ostať pri moci ako nakoniec väčšina ľudí v jeho pozícii. Veď ešte uvidíme ako veľmi sa bude budúci predseda vlády podieľať na riedení štátu.
Ved, ale ja som nepovedal, že Rusko je jediným štátom, kde je potláčaná opozícia. Ja sa Vám len snažím povedať, že Putin je autoritatívny typ politika. Môj osobný názor je, že takýto typ politikov nie je príliš prospešný pre politickú scénu, nielen v Rusku . A to, že Rusko je v súčasnosti v ťažkej medzinárodnej situácii tiež nepopieram a ani som to nikdy nepoprel.Vesper napísal:Rusko zďaleka nie je jediným štátom, ktorý potláča opozíciu, veď si spomeň na nedávne demonštrácie v ´európsky zmýšľajúcom´ Belgicku a takýchto vecí je viac. Pozícia Ruska je ešte ťažšia kedže je protipólom USA a musí si o to viac udržať vnútornú stabilitu.
Ináč čo sa týka toho Putina tak je to pochopiteľné, že chce ostať pri moci ako nakoniec väčšina ľudí v jeho pozícii. Veď ešte uvidíme ako veľmi sa bude budúci predseda vlády podieľať na riedení štátu.
Osobne sa mi javí Medvedev ako lepší diplomat ako Putin. Myslím si, že by sme konečne mohli očakávať od hlavy Ruska konštruktívne riešenia medzinárodných kríz a nie iba prázdne hrozby.
A aká bude pozícia budúceho predsedu vlády??? Tá jasne vychádza z ruskej ústavy. Putin bude mať, ale väčší vplyv v štátnej dume, keďže bol zvolený za predseduu Jedotného Ruska.
Tak by to malo vypadať tak že velmoc ako Rusko by mala odisť a povedať dakujeme a odísť tak potom ty nečítaš čo píšeš ! Podľa teba malo by Rusko sa dať rokradnuť židmi ako Slovensko a štáty RVHP, alebo tak ako urobili ruskí cári že predali za par dolárov Aliašku tomu by sa hovorila pohromaMisho891 napísal:Nadl...ty aj čítaš čo píšem??? Hovorím iba fakty. To, že potláča opozíciu je fakt. Či sa ti to páči alebo nie. Netvrdím, že všetko to čo urobil bolo zlé. Jeho kroky v zahraničnej politike boli všetky samozrejmé a potrebné pre Rusko ako samostatný štát. Iba bránil záujmy svojho štátu čo je úlohou hlavy štátu. Zlepšila sa aj ekonomika Ruska. Ja som len toho názoru, že jeho čas už uplinul a mal by sa stiahnuť z politickej scény. jeho čas vypršal...
Ja píšem o Putinovi nie o Rusku! Nechápem čo za nezmysli tu splietaš. Hovoríš o rozkrádaní Slovenska židmi??? Poprosil by som argumenty, lebo tie sú na mieste, keď len tak bez rozpakov dávaš takéto obvinenia. Predaj Aljašky bol obrovskou chybou. Vtedajších ruských vodcov ospravedlňuje iba neznalosť surovinového bohatstva v tejto zemi, ale to uz ideme od témy.nadl napísal:Tak by to malo vypadať tak že velmoc ako Rusko by mala odisť a povedať dakujeme a odísť tak potom ty nečítaš čo píšeš ! Podľa teba malo by Rusko sa dať rokradnuť židmi ako Slovensko a štáty RVHP, alebo tak ako urobili ruskí cári že predali za par dolárov Aliašku tomu by sa hovorila pohromaPovedať veľmoci ako je Rusko, odite tak to sa mi zdá
![]()
![]()
V tom s tebov suhlasím, je potrebné sa pozrieť aj do minulosti.jackb napísal:ta zena to bolo len btw a preto ta skratka bola na zaciatku tej vety![]()
Tak si polož otázku kto je Putin? Putin je predstavitel veľmoci ! Veď sa on sám nevymenoval za predstavitľa velmoci. Ja tedá nechápem aké splietanie, hovoríš že je autoritatvny podľa teba aký má byť? Vieš Rusko malo svoju politiku ja nerozumiem ruskej politike ale tej politika nerozunieš ani ty, Toť vše.Misho891 napísal:Ja píšem o Putinovi nie o Rusku! Nechápem čo za nezmysli tu splietaš. Hovoríš o rozkrádaní Slovenska židmi??? Poprosil by som argumenty, lebo tie sú na mieste, keď len tak bez rozpakov dávaš takéto obvinenia. Predaj Aljašky bol obrovskou chybou. Vtedajších ruských vodcov ospravedlňuje iba neznalosť surovinového bohatstva v tejto zemi, ale to uz ideme od témy.
Putin je veľmi schopný politik, vďaka ktorému sa Rusko začína pomaly dostávať z krízi. Dokázal toho mnoho, o tom nepochybujem. Avšak Rusko sa charakterizuje ako demokratický štát, ale praktiky, ktoré presadzoval Putin toho veľa s demokraciou spoločného nemali. A to nehovorím o jeho zahraničnej politike. Spolu zo svojim prisluhovačom Lavrovom prehlbuje krízu na západnom Balkáne, spolupracuje s Iránom a snaží sa viesť agresívnu politiku voči USA. To všetko je pochopiteľné, lenže sa zamyslime nad tým, či to Putinovi v poslednej dobe vychádza. Situácia v Kosove nedopadla podľa jeho predstáv, výstavbu radaru a raketovej základni sa mu taktiež nepodarilo odvrátiť a na záver dostal asi najsilnejšiu facku, a to v podobe pozvania Gruzínska a Ukrajiny do NATO. A aký je to autoritatívny politik??? Stačí keď si spomenieš na vládu istého pána na Slovensku v období 94-98...iste vieš o čom hovorímnadl napísal:Tak si polož otázku kto je Putin? Putin je predstavitel veľmoci ! Veď sa on sám nevymenoval za predstavitľa velmoci. Ja tedá nechápem aké splietanie, hovoríš že je autoritatvny podľa teba aký má byť?
Ako demokraticke sa charakterizuju aj mnoho inych statov ktore nejsu, vid USA, Izrael atd.Misho891 napísal:Avšak Rusko sa charakterizuje ako demokratický štát, ale praktiky, ktoré presadzoval Putin toho veľa s demokraciou spoločného nemali.
Uznavam ze Putin tiez nepatril medzi demokratickych politikov ale na druhu stranu ako si sam pisal Rusko povzdvihol na vyzsiu uroven a urobil z neho velmoc ktora sa moze rovnat USA.
Niekedy mozno prave ten autoritativny vodca alebo uz to trochu prezeniem diktator moze byt lepsie rieseni pre stat ako demokracia ktora naopak moze posobit ako brzda vo vyvyoji.
Dalo by sa to aj skratit do vety ze v demokratickom systeme kradnu vsetci kto ho reperezentuju, v diktatorskom state kradne len diktator.
Ja by som Putina nepodcenoval urobil to čo mal urobiť. kali520 horil o nástupcovi Putina tak že toho by som už vôbec nepodcenoval, hovorí sa že s krotkého mačiatka vyrastie šelma. Nebudem sa zmienovať o " slvenských politikoch " stačí sa poriadne pobzerať okolo seba a výsledom ích politiky ti je jasný. Nuž a Putin, môj názor je že bol chlap na pravom mieste, môžeš mať svoj mázor ja si ho prečítam keď sa mi chce reagovať tak toaj urobím, vieš prečo je chlap na správno mieste ? Keď bol torpédovaný Kursk tak na vlastné uši so počul v televítii volal Putin Clintonovi že či chce začat III svetovú vojnu a to bola správa v televízií v tej oblasti kde došlo k útoku na kursk nachádzali sa dve USSA ponorky. Na náhodu vybuchnutého torpéda na palube neverím ! Tej oblasti sa taktiež nachádzala Ruská namorná flotyla ktorá začala ponorky prenasledovať a to by bol HIGH techniky USSA koniec ! Z velenia admirality prišíel rozkaz prenasledovanie zastaviť. Putin následne vyhádzal pol admirality tak že leteli aj bez padákov a preto si myslim že Putin bol a je na správnom mieste. Vieš ja tvoj názor akceptujm ale mám svoj !Misho891 napísal:Putin je veľmi schopný politik, vďaka ktorému sa Rusko začína pomaly dostávať z krízi. Dokázal toho mnoho, o tom nepochybujem. Avšak Rusko sa charakterizuje ako demokratický štát, ale praktiky, ktoré presadzoval Putin toho veľa s demokraciou spoločného nemali. A to nehovorím o jeho zahraničnej politike. Spolu zo svojim prisluhovačom Lavrovom prehlbuje krízu na západnom Balkáne, spolupracuje s Iránom a snaží sa viesť agresívnu politiku voči USA. To všetko je pochopiteľné, lenže sa zamyslime nad tým, či to Putinovi v poslednej dobe vychádza. Situácia v Kosove nedopadla podľa jeho predstáv, výstavbu radaru a raketovej základni sa mu taktiež nepodarilo odvrátiť a na záver dostal asi najsilnejšiu facku, a to v podobe pozvania Gruzínska a Ukrajiny do NATO. A aký je to autoritatívny politik??? Stačí keď si spomenieš na vládu istého pána na Slovensku v období 94-98...iste vieš o čom hovorím
Suhlasím, že aj v iných krajinách nájdeme znaky, ktoré potláčajú demokraciu. O tom niet pochýb. Čo sa týka toho či je lepšia povedzme diktatúra alebo demokracia v tom mám jasno a absolútne s tebou nesúhlasím. Demokracia je to najlepšie čo zatiaľ človek vymyslel. A to nemám z vlastnej hlavy. Winston Churchill len tak pre zaujímavosť. V každej krajine, kde vládne autoritatívny politik alebo diktátor dochádza k utláčaniu časti obyvateľov. Či je to v Zimbabwe, Iráne, Bielorusku, Venezueli, Kolumbii alebo Líbii...kali520 napísal:Ako demokraticke sa charakterizuju aj mnoho inych statov ktore nejsu, vid USA, Izrael atd.
Uznavam ze Putin tiez nepatril medzi demokratickych politikov ale na druhu stranu ako si sam pisal Rusko povzdvihol na vyzsiu uroven a urobil z neho velmoc ktora sa moze rovnat USA.
Niekedy mozno prave ten autoritativny vodca alebo uz to trochu prezeniem diktator moze byt lepsie rieseni pre stat ako demokracia ktora naopak moze posobit ako brzda vo vyvyoji.
Dalo by sa to aj skratit do vety ze v demokratickom systeme kradnu vsetci kto ho reperezentuju, v diktatorskom state kradne len diktator.
nadl...nepoznám okolnosti ohľadne toho čo si napísal, takže to nebudem komentovať. Ale ako som už dnes povedal, Putin nebol dobrý diplomat a ku koncu jeho vlády sa mu to vypomstilo...
Putin pozdvihol rusko po nastupe k moci co sa zdalo snad ako mission impossible ked si zoberieme stav v akom ho jelcin zanechal
v zahranicnej politike dal vsetkym najavo ze rusko je velmoc a vzdy bola a nikomu nedovoli aby zapad okradal rusky lud...co sa dovtedy dialo...preto tie vyhlasenia o nedemokratickosti...ano je autoritativny...lebo ma moc...a neda sa len tak ovplyvnit...a to znamena v slovniku USA autoritativny...neda si skakat po halve a to je dolezite...to na nom uznavam..."demokraticky" rezim ktory v rusku vladol nepriniesol nic dobre pre vacsinu rusov takze pre nich je lepsi (autoritativny) putin ako "ikona" demokracie jelcin...jednoducho v slovniku USA demokraticke rusko= mozme si tam robit co chceme, autoritativne rusko= nenechaju si skakat po hlave tak ich musime co najviac obvinovat z utlacania ludskych prav nedemokratickosti a inych bludov...jak keby sa to v USA vobec nedialo...