Mesto tieňov

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

mi-chau napísal:Spoiler na margo prveho dielu: nemal nahodou Szabo aliby od zakaznikov v pozicovni? ako mohol byt na mieste cinu teda?
SPOILER
Kedze bol zamestnanec, tak ten zoznam mohol sfalsovat a pokial si pamatam, tak to uz policajti potom nekontrolovali.
Len pre zaujimavost odporucam toto http://mestotienov.markiza.sk/clanok-45 ... ste-tienov
Nech Boze da, nech si serial udrzi kvalitu :) Ale myslim, ze prva seria bude v tomto duchu, pokazit to budu moct az pri toceni druhej.(ak bude)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ach tie vase spoilery, samy tuner to tu je :D

no tak pozrel som si prvu cast a asi ako vacsina som bol milo prekvapkany :shock:
na kazdom rohu to zavana CSI, NCIS ci podobnymi serialmi, ale nie je to zas uplne vykradnute, len do pozeratelnej miery :)
latka je nasadena vysoko, snad do dalsich dielov nebudu kvalitu znizovat. je dost oslovujuce, ze kazdy diel sa zaklada na skutocnosti a clovek si to pozrie aj kvoli tomu...
jedine co mi tak uberalo na autentickosti bola krv, prilis svetla sami zdala v niektoych momentoch :?
Neviem ci ste si vsimli, na konci pred titulkami bolo aj napisane nieco v style, ze serial bol inspirovany pracou vysetrovatelov, postupy boli nakrutene podla zapisnic a ze serial neodraza stav techniky, vybavenia a dokazovacich metod PZSR, cize v podstate naznacili, ze sa nechali inspirovat :)
uvodna sceny vo zvucke sa mi pacia, zaber na novy most vnoci, tak isto aj zabery mimo deja v prestrihoch, vychod slnka, sidliska, hmla nadmestom... moze byt :licklips:
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

som dost prekvapeny, ze sa im podarilo spravit dobre "intro" aj serial celkovo..ale stale mam taky pocit, ze je to okopirovane csi.. ak porovnam s nasimi serialmi, tak zatial je toto najlepsie !
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Kibo napísal:uvodna sceny vo zvucke sa mi pacia, zaber na novy most vnoci, tak isto aj zabery mimo deja v prestrihoch, vychod slnka, sidliska, hmla nadmestom... moze byt :licklips:
Presne to zaujalo aj mna, velmi originalna myslienka a dobre spracovana, na tom som mohol oci nechat a srdce plesalo blahom, ze nieco take vzniklo prave u nas, este keby sa to odohravalo v Kosiciach tak by som bol totalne stastny, ale clovek nemoze mat vsetko ze :)
btw hlavny tuner si tu podla mna ty, ked chodis narazniky zhanat az do Prahy :D
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Celkom v pohode "serial" bol som tam obsadeny do role a asi v 8 dieli som obsadeny najprv ako Mechanik v Kia. Olej monterky a sajrajt jak sa patri :D a potom Jazda v jednom aute ale neviem ci ma bude vidno lebo som bol nasadeny len ako pasazier.
Najviac som lutoval kolegu ktory hral mrtvolu v kaluzi "krvi" asi 4hodiny lezal v cervenom lepkavom sajrajte :D
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Kibo napísal:jedine co mi tak uberalo na autentickosti bola krv, prilis svetla sami zdala v niektoych momentoch :? :
Ja teda neviem co presne pouzili za krv, ale v dnesnej dobe je zohnat 100% napodobeninu krvi totalne minimum. Fakt to uz nieje len Heinz alebo Gurman Kecup, je to podla istej normy vyrobena na presny odtien farebna tekutiny takisto presnej konzistencie.

Skor bude problem v bodoch osvetlenia by som povedal, ako v samotnej krvi. No a ked som pri tom, nechcem ta urazit, mozno sa mylim, ale kolkokrat si v zivote videl velku kaluz krvi? Pripadne este aj zaschnutej, alebo neviem ako starej atd ... Proste sa mi nechce verit, ze by na takejto drobnosti setrili.
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Mňa 1. časť oslovila a určite si pozriem aj ďalšie. Dúfam, že budú rovnako dobré. Po Susedoch je ďalši slovenský seriál, ktorý ma baví a nie je to nejaká trápna komédia ako Normálna rodinka.
frenkie
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa frenkie »

Mne sa ta prva cast dost pacila aj ked som nepozeral celu iba od reklamy ale bolo to dost dobre na slovakov..... Jedidne co ma nebralo bola kamera nejako sa mi nepozdavala neviem preco ... Dneska si pozrem druhy diel :smt065 a potom poviem co sa mi nepozdavalo... ale aj tak ... SLOVACI :happyrespect:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Indigo napísal:No a ked som pri tom, nechcem ta urazit, mozno sa mylim, ale kolkokrat si v zivote videl velku kaluz krvi? Pripadne este aj zaschnutej, alebo neviem ako starej atd ... Proste sa mi nechce verit, ze by na takejto drobnosti setrili.
no mozno mi neuveris, ale v jednej dost velkej som lezal vcelku dost dlho na to, aby som k nej prischol a umela nebola, bola totiz moja vlastna :wink: :samovrazda:
GothaR napísal:btw hlavny tuner si tu podla mna ty, ked chodis narazniky zhanat az do Prahy :D
:smt047
MaSterS
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MaSterS »

dnes to ide takze urcite kuknem a zhodnotim, som dost zvedavy kedze je to prvy slovensky serial tipu C.S.I...
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

hmm celkom fajn seriál..nato že to robia slováci je to viac než dobre. Jediná vec čo je sa mi tam nepáči je ten mladý herec v tej mikine, ktorý chodí s tých starým detektívom (ten čo sa priviazal putami).. Tomu sa tá úloha podľa mňa vôbec nehodí :)
frenkie
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa frenkie »

uz viem co sa mi nepozdavalo na tej kamere .. ten beh sa mi nepacil.. ostatna kamera bola vyborna.. a sú dost dobre zaciatocne titulky.. aj dobre obsadenie hercov... Fakt sa tam hodia... :happyrespect: len ten v mikine ako napisal Soviet tam nejde
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Myslim, ze Tomas (ten priputal) tam je len preto lebo vyzera ako Semir z Cobry 11 :D
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:Myslim, ze Tomas (ten priputal) tam je len preto lebo vyzera ako Semir z Cobry 11 :D
jj aj mne ho kus pripomínal,ale on by sa možno viac hodil do dákej komédie..fakt nesedí ako detektív..áále tak musíme si zvyknúť asi
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

najlepsi si Sergej a Oliver :lol:
kriminalisti ako vysiti
curious
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa curious »

celkom dobree je to spracované, páči sa mi to. Uvidíme ako to pôjde ďalej, a ako mnohí napísali,ten v mikine mi tam nejak nesedel,akoby to hral nasilu :roll: ostatní herci->klobúk dole
mr.frump
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr.frump »

Musím bohužiaľ vziať späť svoje slová o skvelej kamere. Po minulom dieli súhlasím s ostatnými, že má svoje chyby. Ale stále je to lepšie ako hocičo iné na Slovensku.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pár pohľadov alebo lepšie povedané niektorý štýl kamery je taký istý ako v 112-ke čo vysiela Markíza :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Fúha....dnes ma skoro švihlo pod stoličku. Kukám v archíve 2. diel a ku koncu nechááááápem... Staršieho syna tej právničky (vraha) hral spolužiak :new18:
Som mu práve písal, že odteraz sa ho budem báť, keď pri mne bude blbnúť so sáčkom od desiatej :lol:

Ku seriálu:
:plus: kamera, atmosféra, slovenský štýl spracovania (nehráme sa na CSI až tak, ako by sa na prvý pohľad zdalo), dobre vybraní a hlavne neokukaní herci
:minus: pre mňa dialógy, občas by som pozmenil nejakú odpoveď, alebo v prvej časti ma iritovalo, že tykali podozrivým. Že v druhej tykali tomu big bossovi, už bolo ok....
Tak zatím toľko odomňa :) 7/10
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

dnes som dopozeral 1. a 2. diel. samozrejme pozera sa na to inak ako na c.s.i. alebo cobru lebo je to nase.aj oko je viac prizmurene no ak by som to mal objektivne zhodnotit tak by som dal 8/10. za prvy diel 7 a za druhy diel 9.ta dvojka, to bolo fakt kvalitne si myslim.dufam ze serial si udrzi uroven nech aspon na daco v telke sa da kukat
inak, vsimli ste si, ze tam kazda postava jazdi na kia ceed? :lol: (okrem sergeja a olivera)
Napísať odpoveď