F1 2009
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
To by najprv museli vymysliet nejaky titul pre Raikonnena - napr. ubermajster alebo tak. Snad si nemyslis, ze Massa moze byt majster ako timova dvojka? By si musel Kimi zlamat nohy ako Schumak (a to mu to neprajem), alebo nieco podobne...MaSterS napísal:môj favorit v F1 je Massa, dúfam že tento rok sa mu podarí byť majstrom...
-
Mateq
Medium Professional
Maximálne tak jedno z nich, obe naraz proti sebe určite nie. Je to jeden koncern, a tak nemá význam aby bojovali proti sebe v F1. Naviac finančne by to bolo neúnosné. Okrem toho sa už koncern angažuje v DTM pod značkou Audi, čo im hltá určite dostatočné peniaze z rozpočtu. Naviac je to nemecký šampionát, na prevažne nemeckých tratiach a tak je po marketingovej stránke zrejme aj výnosnejší ako by bola F1. Taktiež by pár rokov trvalo, kým by sa dostali na konkurencieschopnú úroveň (viď Toyota) a kým by sa tak stalo, tak by im McLaren MERCEDES (najväčší konkurent na trhu) nakopával zadky, čo určite nepotrebujú. Šanca na vstup do F1 - 0%Fero270 napísal:ti by bolo huste porche a VW ako F1...
K doteraz uvadzanym faktom ohladom nedavno diskutovanej kvali na VC Madarska, dnesny den ponukol dalsi argument...
PS: To, ze sa Todt zastal Mosleyho ma samozrejme neprekvapuje- prekvapuje len to, ze kamosovi podal "barlicku" az teraz.
BTW. Todt sa zastal MosleyhoFernando Alonso mal v minulom roku v McLarene problémy s kolegom Lewisom Hamiltonom. Bolo toho viac a o to prekvapujúcejšie sa teraz čítajú niektoré Španielove vyjadrenia.
"Veľa sa hovorí napríklad o zastávke v boxoch v Maďarsku, čo však nebola jeho chyba," povedal Alonso na margo Hamiltona.
http://www.f1.sk/clanok26121.htm
- "Max je pravý prezident," chváli Francúz. "Svoju prácu berie ako poslanie a je to veľmi poctivý, spoľahlivý a inteligentný muž s výnimočnou eleganciou."
PS: To, ze sa Todt zastal Mosleyho ma samozrejme neprekvapuje- prekvapuje len to, ze kamosovi podal "barlicku" az teraz.
-
krija
VIP
tomasito, kolko takych "argumentov" chces?
"Hamiltonovi cez vysielačku povedali, čo má robiť, ale on nepočúval,"
"To bol jediný problém, ktorý mal náš tím."
"Ron bol nahnevaný preto, lebo Hamilton nepočúval jeho príkazy, ktoré mu tím počas kola mnohokrát zopakoval."
ale respektujem to tvoje: kto co povedal naposledy!"Tím spravil všetko čo mal a pokúšal sa dať mi ešte jedno kolo k dobru. Ale z týchto dôvodov to nebolo možné. Mohol som odjazdiť ešte jedno kolo, čo sa však nestalo..."
krija, clovek sa moze len domievat, kto je autorom ktoreho citatu, nehovoriac o ich kontexte (nabuduce skus uviest aj zdroj).
Poprosil by som (btw. nejde o respektovanie ziadneho "mojho", ale o respektovanie elementarnej kauzality). Doteraz si totiz pri svojej teorii o Lewisovi (ako jedinom vinnikovi za situaciu v Madarsku 07) vychadzal vylucne z Alonsovej verzie, ktory sa vsak naposledy jasne vyjadril, ze to nebola Lewisova chyba. Vsetky ostatne argumenty, ktore tuto skutocnost potvrdzovali, si zial doteraz usilovne ignoroval, a to vratane posudenia radiokomunikacie, ktorej znenie sme na rozdiel od stewartov nepoculi.krija napísal:ale respektujem to tvoje: kto co povedal naposledy!
-
krija
VIP
Povedal to alonso bezprostredne po vc hungary. Kauzalita? Ja nemozem za to, ze po takmer roku si takto serie do vlastnej huby. Zdroj: ten isty ako tvoj. Kontext: ani latsi z f1.sk si moc starosti nerobil. A k tomu o koho vyjadrenia sa opiera moj nazor: alonso (tie prve),ron dennis,norbert haug,a dokonca aj lewis hamilton. Dost, nie!? na kazdeho by to stacilo, ale na teba to je malo. Vyjadrenia vsetkych uvedenych najdes v archive f1.sk
Obvinil som ta snad, ze za tento obrat v nazore Alonsa mozes ty? Ja som tu vsak doteraz svoju teoriu o jeho verziu neopieral. Jeho posledne vyjadrenie- ktorym poprel svoju doterajsiu verziu- by teda pre teba malo byt rovnako relevantne. Alebo?krija napísal:Povedal to alonso bezprostredne po vc hungary. Kauzalita? Ja nemozem za to, ze po takmer roku si takto serie do vlastnej huby.
BTW. presne tak- kauzalita, t.j. suvislost podla zakona priciny a naslednosti. Alonso sa najnovsie jasne vyjadril, ze to nebola Lewisova chyba. Tymto samotny Alonso vyvratil tvoju teoriu o tom, ze "jednoznacnym vinnikom celej afery je Lewis!!!". V kontexte ostatnych argumentov, prostrednictvom ktorych som sa ti cely cas snazil vysvetlit to iste, by toho malo byt dost, nie?
Preco zbytocne konstrukcie? Uplne by postacil odkaz na zdroj, nech si moze citatel inkriminovane citaty precitat v ich kontexte (zadanim tychto citatov do google som predmetne clanky nenasiel). Ja ked som tu v tejto suvislosti ako argumenty uvadzal citaty ci uz samotneho rozhodnutia o treste, predstavitelov teamu alebo samotneho Lewisa, ktore jasne dokazovali, ze za vinnika situacie v Madarsku 07 v ziadnom pripade nemozno povazovat Lewisa, vzdy som korektne uviedol aj odkaz na zdroj.krija napísal:Zdroj: ten isty ako tvoj. Kontext: ani latsi z f1.sk si moc starosti nerobil. A k tomu o koho vyjadrenia sa opiera moj nazor: alonso (tie prve),ron dennis,norbert haug,a dokonca aj lewis hamilton. Dost, nie!? na kazdeho by to stacilo, ale na teba to je malo. Vyjadrenia vsetkych uvedenych najdes v archive f1.sk
PS: Nechapem, preco mas zrazu problem s vyjadreniami toho isteho Alonsa, ktory bol pre teba doteraz ten najdoveryhodnejsi.
-
krija
VIP
Dennis obhajuje Alonsa
Alonso: Hamilton si za to môže sám(citacie som uviedol vyssie)
Hamilton: Nie som nahnevaný
Haug: Bola to koordinačná chyba
do pozornosti lewisove vyjadrenie (uvedene aj v zdroji, vyssie):
(toto myslim viac menej ironicky) ale urcite si precitaj(te) prvy link.
ale v konecnom dosledku rozhodnutie stewartov poskodilo prave alonsa, a ako ukazal ostatny priebeh sezony iba alonsa, lebo McL by o svoje body prisiel tak ci tak. toto rozhodnutie malo vplyv na konecne poradie v minulom rocniku. ale ako fanusika kimiho ma to v konecnom dosledku tesi (prosim ta, nevytahuj tu flintu do zita).
nedavno si napisal, ze nechapes preco dostal trest team. za to, ze nezvladol vlastnu taktiku
. v kontexte tohto som uz davnejsie napisal, ze McL nezvladol hlavne lewisa. bolo to pri VC chiny, ked povedal, ze chce vyhrat. team ho nechal zodrat gumy, iba preto aby mu vyhovel. v hungary to bolo podobne. hulakas na niekoho do radia a on aj tak nie je schopny urobit to, co po nom ziadaju. pritom vsetkom, je to prave ron dennis, kto je najuspesnejsi manager v historii tohto sportu (v pocte majstrovskych titulov). mal v stajni ine esa (dokazal prehovorit nikiho laudu k navratu na okruhy, senna, prost, hakkinen, kimi...), ale nezvladol lewisa, vlastneho odchovanca
.
PS: opera mini to s tymi zdrojmi moc neumi (alebo ja s operou), ale pokusim sa vyhoviet.
Alonso: Hamilton si za to môže sám(citacie som uviedol vyssie)
Hamilton: Nie som nahnevaný
Haug: Bola to koordinačná chyba
do pozornosti lewisove vyjadrenie (uvedene aj v zdroji, vyssie):
uz som upozornil na fakt, ze mlady si vie protirecit v priebehu par sekund, ale po jeho nedavnom vyjadreni, ze v prvom rade berie zodpovednost na seba, tak to dava zmysel"Z nejakého dôvodu som bol v boxoch zdržaný," reagoval sklamaný Hamilton. "Vôbec neviem, prečo sa tak stalo. Podľa mňa by ste sa mali spýtať tímu - ja tak na pokvalifikačnej porade určite spravím."
"Nie som nahnevaný. Som zvedavý, čo sa to vlastne stalo, je to zaujímavé a humorné. Dobré na tom je aspoň to, že máme rýchlosť a odviedli sme skvelú prácu. Chyba určite nebola na strane tímu, ten totiž pracuje bezchybne."
ale v konecnom dosledku rozhodnutie stewartov poskodilo prave alonsa, a ako ukazal ostatny priebeh sezony iba alonsa, lebo McL by o svoje body prisiel tak ci tak. toto rozhodnutie malo vplyv na konecne poradie v minulom rocniku. ale ako fanusika kimiho ma to v konecnom dosledku tesi (prosim ta, nevytahuj tu flintu do zita).
nedavno si napisal, ze nechapes preco dostal trest team. za to, ze nezvladol vlastnu taktiku
PS: opera mini to s tymi zdrojmi moc neumi (alebo ja s operou), ale pokusim sa vyhoviet.
Odhliadnuc od dnes neaktualneho vyjadrenia Alonsa, obsah tychto clankov je presne o tom, o com som po cely cas pisal krija. Chyby sa v ziadnom pripade nedopustil Lewis. Zodpovednost je jednoznacne na Alonsovi, ktory nerespektoval strategiu teamu. Pri vysetrovani stal team napriek tomu pri Alonsovi a obhajoval neobhajitelne. Tym, ze trestom napokon stratil len Alonso, lebo McL na konci sezony prisiel o vsetky body si chcel pobvedat co?! V tom case nikto nemohol vediet, ze McL na konci sezony pride o vsetky body. A Alonso si trest zasluzil! Taktiez nepis, ze som sa tu pytal za co dostal trest team! Napisal som, ze "Uz menej rozumiem trestu pre team", no hned na to som ponukol dve subjektivne alternativy: "Bud bol McL potrestany: A) za to, ze taktizoval a kalkuloval (co by bolo absolutne neprijatelne); B) za to, ze sa snazil obhajovat neobhajitelne (pocinanie Alonsa)", nehovoriac o citate samotneho rozhodnutia stewartov, kde popri verdikte pre Alonsa, verdikt pre McL znel jasne: "Vysvetlenie tímu, prečo zdržal Alonsa 20 sekúnd po výmene jeho pneumatík a neumožnil tak rýchle kolo Hamiltonovi nebolo akceptované.".
Pokial sa jedna o zvysok prispevku, povazujem to za chabe odputavanie pozornosti od predmetu nasej doterajsej diskusie (Madarsko 07). Od zaciatku sa tu snazis navodit dojem, ze "jednoznacnym vinnikom celej afery je Lewis!!!". Je na case zmierit sa s tym, ze popri vsetkych argumentoch, ktore som tu doteraz uviedol, Lewisovu chybu napokon jednoznacne(!) vyvratil aj sam Alonso: "Veľa sa hovorí napríklad o zastávke v boxoch v Maďarsku, čo však nebola jeho chyba," (pre teba donedavna najdoveryhodnejsi zdroj, zrazu si slepy). Co viac tu chces este riesit? Kolkokrat sa este mienis rozbehnut hlavou proti muru?
-
krija
VIP
Tomasito, zoberiem to pekne poporiadku, ale v kazdom pripade sa jedna o moj posledny post na tuto temu. jednoznacne sa nezhodneme. ty za celu aferu obvinujes ferda a ja lewisa. nabadal si ma tu ku kauzalite, ale z akeho dovodu ignorujes tu naozaj elementarnu, zakladnu kauzalitu je mi naozaj zahadou. tvoje tvrdenia sa opieraju o rozhodnutie stewartov a posledne vyjadrenie alonsa (tu som sa vyjadril, ze to respektujem,,takze slepy asi nie som). ale co ak je tvoj nazor postaveny na mylnej domnienke, ze autor prekladu rozhodnutia stewartov vie po anglicky? (ale asi iba tolko, ako ja po japonsky (basnicka otazka)).
f1.sk
The stewards’ full verdict on McLaren & Alonso
kde sa pise:
pointa toho vsetkeho bola v tom, ze som chcel poukazat na kvality, schopnosti a vedomosti vedenia vasho teamu (aj ked to po taktickej stranke uz viac krat nezvladli) v porovnani s lewisom, ktory sa vdaka svojmu subjektivnemu dojmu rozhodol, ze nie je vhodne pustit ferda pred seba, lebo tam zavadzia kimi. mlady ale zabudol, ze poloha vsetkych monopostov na trati je monitorovana. team videl poziciu kimiho ako aj lewisovu, proste kazdeho pilota na trati- na farebnom monitore v slusnej grafike. team niekolko krat pozadoval vymenu pozicii medzi oboma pilotmi a o pozicii kimiho urcite vedel. vzhladom na lewisove schopnosti by sa dalo povedat, ze takuto ulohu zvladne lavou zadnou. lenze asi vyhodnotil situaciu tak, ze on je skusenejsi ako jeho sef, alebo inzinieri...skusenejsi od niekoho kto je vo svete F1 styri dekady. a koniec koncov, na to vsetko jeho zamestnavatelom!
f1.sk
f1fanaticVzhľadom na umiestnenie Kimiho Räikkonena z Ferrari to však Hamilton nedodržal.
The stewards’ full verdict on McLaren & Alonso
kde sa pise:
pre istotu prikladam aj cesky preklad zo stranky formule.cz: Plné znění rozhodnutí komisařů FIA kde to je uz presnejsie, a konkretne sa pise:Because of the proximity of the Ferran driven by Kimi Raikkonen, however, Hamilton declined to allow Alonso to pass despite repeated requests from the team to do so.
to, co si mi v poslednom tvojom poste oznacil za "chabe odputavanie..." bolo v tomto pripade snookerovskou terminologiou povedane- "nahravka na dalsiu gulu"Ovšem vzhledem ke vzdálenosti mezi Hamiltonem a Ferrari Kimiho Räikkönena tak Hamilton odmítl učinit navzdory opakovaným žádostem týmu.
pointa toho vsetkeho bola v tom, ze som chcel poukazat na kvality, schopnosti a vedomosti vedenia vasho teamu (aj ked to po taktickej stranke uz viac krat nezvladli) v porovnani s lewisom, ktory sa vdaka svojmu subjektivnemu dojmu rozhodol, ze nie je vhodne pustit ferda pred seba, lebo tam zavadzia kimi. mlady ale zabudol, ze poloha vsetkych monopostov na trati je monitorovana. team videl poziciu kimiho ako aj lewisovu, proste kazdeho pilota na trati- na farebnom monitore v slusnej grafike. team niekolko krat pozadoval vymenu pozicii medzi oboma pilotmi a o pozicii kimiho urcite vedel. vzhladom na lewisove schopnosti by sa dalo povedat, ze takuto ulohu zvladne lavou zadnou. lenze asi vyhodnotil situaciu tak, ze on je skusenejsi ako jeho sef, alebo inzinieri...skusenejsi od niekoho kto je vo svete F1 styri dekady. a koniec koncov, na to vsetko jeho zamestnavatelom!
-
PACO8
Light Professional
Vyzera to tak ze Renault sa o nieco polepsil pocas trojtyzdnovej prestavky. Pole position Raikkonena je samozrejmostou
Massa a Kubica maju v pohode umiestnenia. McLaren sa moc nepochlapil, cakal som od nich viac. Mensie sklamanie je pre mna Heidfeld.
Vyzera to tak ze zajtrajsie preteky budu velmi napinave.
Vyzera to tak ze zajtrajsie preteky budu velmi napinave.