Nároky na študentov v Británii (a na Malte)

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Nároky na študentov v Británii (a na Malte)

Príspevok od používateľa forgottten »

Chcel by som sa opýtať, nakoľko je možné, žeby som šiel nabudúci rok študovať do británie a na maltu, aké sú asi nároky na študentov oproti Slovensku???

Počul som totiž, že napríklad v takej amerike sa na druhom ročníku na stredných školách učia rovnice ako x+25=27 x=? A u nás na gympľoch nám hustia v tomto ročníku goniometrie a najstupídnejšie zložité postupy na riešenie tých najšialenejších vecí... Dokonca kamoš, čo išiel na tento rok študovať do ameriky, mal na našej škole jednostaj samé štvorky a nič nevedel a keď prišiel do ameriky tak BIM hneď áčko z biológie, že tam bola maximálne stupídna písomka. Obrázky priradiť ku názvom zvierat.. omg...

Teda sa pýtam, či je školský systém v Británií a na malte DRSNEJŠÍ ako u nás, alebo kladú menšie nároky, či je to tak narovnako. Diky
chrobakos
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chrobakos »

ja som tiez rozmyslal ze by som isiel na maltu ale len na letny jazykovy kurz :)

no v USA je skolsky system mizerny, sesterka tam studovala rok a zlepsila sa len v angline :) ..vlastne aj odtoho tam isla ale skratka beru tam lahunke veci...ale europa je europa..myslim ze tam to bude normalnejsie.
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

Napis nejake podrobnosti aspon o aku skolu ide ?
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

spoluziak bol rok v amerike a podla toho co vravel, tak to bolo dobre akurat tak na ten jazyk. isiel tam, ked bol tretiak a na matike mali veci ako pytagorovu vetu apod. mne osobne sa napriklad nepaci, ze si predmety vyberali sami. to by mi ani tak nevadilo, ako to, ake mali moznosti: varenie, sitie, autoskola (!) atd
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

pre zmenu spoluziak co bol rok v amerike ako tretiak tak sa vratil s tym,ze ho z matiky napr ucili vsetko inak... dost veci napr kvadraticke rovnice jednoduchsie ako u nas, kopu veci ho tam naucili co sa u nas ani neuci a tak... mozno vynimka no...

co sa britanie tyka a malty ti bohuzial povedat neviem, len som chcel reagovat na tu ameriku
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

pokial je v UK rovnaka uroven ako v IRL tak by som sa nebal toho, ze do teba budu futrovat informacie, ktore po skole nevyuzijes.
napr.: Geografia: len navyznamejsie staty sveta, ktore maju do cinenia s UK. Predpokladm, ze na vychod od Nemecka mozno par slov o Rusku
Historia: iba britska plus taka, ktora ma primo suvis s udalostami v UK
Literatura: ziadne svetove literatury, jedine britska
a kedze Malta je clen Comonwelthu malo by to byt velmi podobne :wink:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ja studujem na UK univerzite a rozdiel oproti nasim je radikalny. Studujes to, co mas studovat - teda pri studiu dejepisu sa neucis biologiu deti a mladeze, filozofiu, psychologiu, dalsie hovadiny.
Na strednych skolach pokial nie si dementny, tak nemas ziaden problem. Ked to dokazu spravit tito debili (rozumej:Anglicania), tak to dokaze fakt kazdy. Horsie to je s tym, ze nevim ako by si sa sem chcel dostat - ci na vlastnu past, alebo cez nejaky vymenny program. (predpokladam,ze ide o strednu skolu v tvojom pripade) Pretoze neviem, ako ta prijmu, kedze nemas GCSE (skuska z predmetov pri ukonceni elementary school), resp. jeho ekvivalent, na nas slovensky system tu zvysoka kaslu. Dalej je to financne narocne - internat stoji okolo 300 libier mesacne, nehovoriac o doprave, jedle, skolskych poplatkoch, ktore dokazu spravit celkom slusny prievan na ucte (napriklad ja platim rocne 2000 len tuition fees), plus ine zalezitosti. Vyhoda je ta, ze ked sa ti podari sem dostat a tu to aj ukoncis, tak budes mat A-levely, ktore su uznavane vsade. Plus mozes ist tuna na Uni, a budes mat titul, ktory ti taktiez uznaju po celom svete (na rozdiel od nasho)...takze strucne to vyzeera asi tak.

// takze zhruba vydavky:
3600 rocne za ubytovanie (v tom lepsom pripade)
2000 rocne za skolu (zavisi od toho, aku si vyberies, toto je viacmenej minimum, ku grantu sa nedostanes, pokial nemas 21)
600 rocne zhruba doprava
1200 rocne zhruba na stravu
500 za knihy a studijne materialy
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa neo250 »

Ludia tomu sa hovorí výmenné pobyty že :?: :?: :?: ak áno tak aké nároky musím mať aby som dostal na takýto výmenný pobyt?musím byť zo sociálnej slabej rodiny alebo musím mať dobrý prospech v škole??? :oops:
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

Aj aj. Musis mat priemer znamok do 2,0. A uprednostnovany su ziaci zo socialne slabsej rodiny. A este musis ovladat jazyk,ktory je v krajine,kam sa hlasis, na urovni B.
8)
KaktusBR
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa KaktusBR »

chcem sa opytat tich co v anglicku uz studuju. mam len priemyslovku a pracujem tu uz skoro 2 roky. niesom priamo v anglicku ale na Isle of Man, tu je na vzdelanie jedina moznost ist na college alebo potom na mainland. sa uz dlho odhodlavam ist tam alebo aspon na nejaky IT kurz. By som povedal ze je to tu dost na tom zalozene, hlavne na kurzoch.

oplati sa mi ist na college alebo radsej na IT kurz? Na univerzitu by som asi nemal, zatial - jazykovo.

Ako je to vlastne s urovnou absolventa strednej skoly? tu napr. ak skoncia skolu cca v 16(?) tak mozu zacat robit alebo ist na college a potom dalsi stupen univerzita. u nas je teoreticky stredna skola nepovinna takze teoreticky by mala mat vyznam ako ich college?

na pohovoroch ked sa ma pytali na uroven akej som tak bolo treba zdoraznit ze stredna skola neni to uplne minimum a hned bola rec o inom...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

KaktusBR napísal:chcem sa opytat tich co v anglicku uz studuju. mam len priemyslovku a pracujem tu uz skoro 2 roky. niesom priamo v anglicku ale na Isle of Man, tu je na vzdelanie jedina moznost ist na college alebo potom na mainland. sa uz dlho odhodlavam ist tam alebo aspon na nejaky IT kurz. By som povedal ze je to tu dost na tom zalozene, hlavne na kurzoch.

oplati sa mi ist na college alebo radsej na IT kurz? Na univerzitu by som asi nemal, zatial - jazykovo.

Ako je to vlastne s urovnou absolventa strednej skoly? tu napr. ak skoncia skolu cca v 16(?) tak mozu zacat robit alebo ist na college a potom dalsi stupen univerzita. u nas je teoreticky stredna skola nepovinna takze teoreticky by mala mat vyznam ako ich college?

na pohovoroch ked sa ma pytali na uroven akej som tak bolo treba zdoraznit ze stredna skola neni to uplne minimum a hned bola rec o inom...
Ak si neveris svojimi jazykovymi schopnostami na Uni, tak kurz neodporucam taktiez. Hlavne nie IT. Na College v UK dostanes A-Levely, to jest nieco ako nasa maturita. Neviem, ako sa dostat na college, neviem ake maju poziadavky, nepoznam nikoho, kto by sa o to pokusal a bohvie, ci sa to vobec da, kedze nemas GCSE...Ak mas slovensku strednu skolu, musis zlepsit jazyk a mozes zacat Uni part time, po roku, ked sa osvedcis a cez vsetko prejdes, mozes prestupit na denne...
KaktusBR
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa KaktusBR »

hmm tak diky, nemam dobre vyhliadky... kurz som myslel taky ktory vlastne ovladam. napr. da sa tu spravit "Certified Internet Webmaster" podla popisov k tomu by som to vedel spravit aj hned. ono ma to az tak netrapilo ale ma tu dojal jeden "IT technik" ktori chodi ku nam do frimy, len machruje a stale nieco po :smt022 - v podpise za menom si dava MCSE. MCSA. co su len kurzy od microsoftu. tak ma napadlo ze si spravim nieco aj ja. :?

na full time studium uz som stary, resp. uz by sa nedalo nepracovat.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

KaktusBR napísal:hmm tak diky, nemam dobre vyhliadky... kurz som myslel taky ktory vlastne ovladam. napr. da sa tu spravit "Certified Internet Webmaster" podla popisov k tomu by som to vedel spravit aj hned. ono ma to az tak netrapilo ale ma tu dojal jeden "IT technik" ktori chodi ku nam do frimy, len machruje a stale nieco po :smt022 - v podpise za menom si dava MCSE. MCSA. co su len kurzy od microsoftu. tak ma napadlo ze si spravim nieco aj ja. :?

na full time studium uz som stary, resp. uz by sa nedalo nepracovat.
Prave na taketo kurzy narazam...ja som robil cisco CCNA (hoci vdaka nedostatku casu a privelkym narokom som sa na to vykaslal), ale chodieval tam jeden poliak a mal obrovske problemy rozumiet...Ide o to, ze tie kurzy su predsa len stavane pre anglicanov a nie pre zahranicnych studentov...takze uroven anglictiny bola normalne ako na univerzite, ja som tam ziaden rozdiel nepocitil...
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa forgottten »

No dobre, tak dík.. Ja verím teda, že tam enbudem mať problém... Skôr čakám, že problém bude, keď sa vrátim ku nám na Slovensko... Tu ma asi zabije štvrtý ročník... Mal by som to zvládnuť, ale mám pos*aný vek 18-19 tým pádom... :(

Ale čo! Treba sa tešiť, keď to vyjde, tak ne každy može isť na rok do zahraničia...
Napísať odpoveď