Cryonic Suspension - Zmrazenie sa po smrti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
VonBurzum
Amateur
Amateur

Cryonic Suspension - Zmrazenie sa po smrti

Príspevok od používateľa VonBurzum »

No podľa mňa je to jediná alternatíva ktorá existuje pre ľudí čo neveria na posmrtný život (ako ja). Mňa by len zaujímalo čo si o tom myslite ? Pretože ma skorej udivuje že sa tomu nevenuje väčšia pozornosť, pretože neveriaci logicky asi usudzujú že po smrti navždy zmiznú zo sveta, a ako môže byť niekomu niečo také jedno ? (Aj keď je jasné že Cryonic Suspension má ďaleko od istoty že vás raz prebudia, ale vždy lepšie ako sa o nič nepokúsiť)

http://www.dse.nl/~hkl/e_cryo.htm

Hlavný problémom je asi cena, najviac čo som kukal to stálo okolo 180 000 $ myslím najmenej zase 28 000 $ (a to zaleží aj od toho či sa zakonzervuje telo alebo iba mozog). Second problem je to, že tie firmy sa nachádzajú iba v USA (aspoň ja som našiel iba tam). Ale napríklad Alcor má svoje pobočky aj v UK.
SSemteXX
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa SSemteXX »

hm .... Last updated 20-8-97 :roll:

no nvm,tie peniaze by som urcite neminul na zmrazenie svojho tela :wink:
VonBurzum
Amateur
Amateur

SSemteXX napísal:hm .... Last updated 20-8-97 :roll:
To máš jedno, to čo je tam napísané sa odvtedy nezmenilo. Prakticky od doby čo sa to robí ide iba o jednu nemennú vec (alebo dôvod prečo to ľudia chcú urobiť).
SSemteXX napísal:no nvm,tie peniaze by som urcite neminul na zmrazenie svojho tela :wink:
No ak veríš na posmrtný život tak nemáš dôvod prečo by si to mal spraviť.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ako ti pomoze zmrazenie po smrti? dufas ze tak niekto o 200 rokov restartuje? IMO je to konina uz len cisto z fyziologickeho hladiska...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

podla mna je to vyborna vec, nieje nic lahsie nez zarabat na hluposti druhych.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Človek nemôže mať pokoj ani po smrti. :) Ja chcem byť pekne radšej niekde zahrabaná, nech mi potkani obhrýzajú palce na nohách alebo spopolnená. Nemôžeme tu byť večne. ale pre ľudí,ktorí sú ochotní spraviť všetko, aby existovali čo najdlhšie alebo sa nevedia vyrovnať, že zomrú a všetko skončí je to určite výborná alternatíva. :wink:
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

jackb napísal:ako ti pomoze zmrazenie po smrti? dufas ze tak niekto o 200 rokov restartuje? IMO je to konina uz len cisto z fyziologickeho hladiska...
mam podobny nazor, ze po smrti je to uz zbytocnost...

inak tiez by som chcel byt teraz radsej niekde pochovany, popr. spaleny.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

imho po smrti je to riadna kravina.... predtym,ak mas nejaku neliecitelnu chorobu budiz, ale takto? ja by som do toho rozhodne nesiel
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

toto už veľmi dávno dávali na discovery :) a ako už niekto vravel, že po technickej stránke je tu veľký problém a to voda v našom tele. Pri zmrazení spôsobí prakticky potrhanie vnútorných orgánov, ciev... a celá táto kryotechnológia dúfa, že za pár rokov, keď by už mala svojich pacientov prebúdzať, bude možné tieto poničené telá opraviť, resp. im dať telo nové. Nejdem sa vyjadrovať k tomu či to možné je alebo nie.

Ak na to niekto má finančné prostriedky a nebojí sa, že za ne dostane ešte nefunkčnú technológiu, good luck :wink: chce to pevnú vieru, ja tie peiaze radšej miniem ešte kým som "online" a potom bude čo bude...
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

Hmmm, aj keby sa im podarilo nejakym zazrakom zakonzervovat mozog, alebo aj väcsiu cast tela, keby sa im dokonca podarilo ju aj uspesne rozmrazit, vy si myslite, ze potom vas "vlozia" do noveho(trebarz na zakazku vypestovaneho tela?

Mne to totiz pride ako poriadna blbost, aj ked veda dokazala uz mnoho tazko uveritelnych veci, to musim priznat.
Z druheho pohladu, clovek sa narodi s urcitym poctom mozgovych buniek, ktore sa uz dalej nemnozia(len pre info. su zablokovane priamo v procese delenia) len odumieraju. Predpoklada sa ze cloveku by vydrzali okolo 200 rokov - v idealnom pripade.Co vsak potom? Cize ak by sa cely ten proces nejako zazrakom podaril, zisklai by ste prinajlepsom nejaky ten zivot na viac. Ale na co by to bolo dobre?
Podla môjho nazoru, pre vyrovnaneho cloveka nie je smrt nicim strasnym a toto je len dalsi napad ako sa ludia snazia zutekat...
VonBurzum
Amateur
Amateur

vojtk napísal:Hmmm, aj keby sa im podarilo nejakym zazrakom zakonzervovat mozog, alebo aj väcsiu cast tela, keby sa im dokonca podarilo ju aj uspesne rozmrazit, vy si myslite, ze potom vas "vlozia" do noveho(trebarz na zakazku vypestovaneho tela?

Mne to totiz pride ako poriadna blbost, aj ked veda dokazala uz mnoho tazko uveritelnych veci, to musim priznat.
Z druheho pohladu, clovek sa narodi s urcitym poctom mozgovych buniek, ktore sa uz dalej nemnozia(len pre info. su zablokovane priamo v procese delenia) len odumieraju. Predpoklada sa ze cloveku by vydrzali okolo 200 rokov - v idealnom pripade.Co vsak potom? Cize ak by sa cely ten proces nejako zazrakom podaril, zisklai by ste prinajlepsom nejaky ten zivot na viac. Ale na co by to bolo dobre?
Podla môjho nazoru, pre vyrovnaneho cloveka nie je smrt nicim strasnym a toto je len dalsi napad ako sa ludia snazia zutekat...
Ono ide o to, že človek má dve možnosti, buď sa zmiery zo smrťou a umrie, alebo si ponechá aspoň malú nádej. Ja naozaj nemám predstavu aké technológie budú existovať povecme o 200 rokov. Keby si ľudom v roku 1700 povedal že o 200 rokov bude človek mať 250 tonovú stanicu na obežnej dráhe zeme a družicu ktorá bude mimo slnečnej sústavy tak by si pomysleli že si blázon a idiot. Možno že bude možné preniesť samotnú myseľ, možno že sa bude dať mozog poškodení zmrazením opraviť nano robotmi. Povedať že niečo nieje možné a že je to blbosť po tom všetkom čo ľudia už dokázali skorej príde ako blbosť mne.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

hmm zaujimave.. to zeby som zacal setrit.. ale ja sa racej necham nalozit do oleja to ma vynde lacnejsie :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

brainwirm napísal:hmm zaujimave.. to zeby som zacal setrit.. ale ja sa racej necham nalozit do oleja to ma vynde lacnejsie :D
to už radšej do liehu :smt039

a to že je kryoneviem čo hlúposť - už teraz sú prvé lastovičky v oblasti nanotechnológií - nanorádiá z uhlíkových trubičiek... ale plne funkčné nanoroboty čo opravia potrhané orgány v tele, no neviem. Len tak na okraj - tie orgány sa potrhajú preto, lebo ako sa telo schladzuje, voda kryštalizuje a mikrokryštáliky trhajú tkanivá.
Preto by som túto technológiu videl ako užitočnú snáď len v konervovaní mozgov, ale cena nového tela...no neviem. Nechcem brať ľuďom čo sa na studený kúpeľ tešia ich nádej, ale obdivujem ich vieru :) Skôr by som sa zamyslel nad rizikom že moje telo rozoberú na orgány a nezmrazia nič...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

bolek napísal:Človek nemôže mať pokoj ani po smrti. :) Ja chcem byť pekne radšej niekde zahrabaná, nech mi potkani obhrýzajú palce na nohách alebo spopolnená. Nemôžeme tu byť večne. ale pre ľudí,ktorí sú ochotní spraviť všetko, aby existovali čo najdlhšie alebo sa nevedia vyrovnať, že zomrú a všetko skončí je to určite výborná alternatíva. :wink:
Od studenta medeciny v Martine som cakal inu reakciu :D :D
na rovnaku skolu chodi totizto aj moj cteny brat a ten mi spominal, ze jeden vas profak sa presne o tomto vyjadroval. Vraj kazdy kto sa da zamrazit je uz vopred jasny, lebo telo ked ho vytiahnu z danej mraznicky je uplne znicene a nieje ziadna moznost ako ho obnovit.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Podľa mňa je to egoizmus a naivita. Nič viac, nič menej. Ale aspoň si niekto pekne privyrobí :)
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Za tie prachy si radšej poriadne užijem život tu na zemi 8)
SpermoS
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa SpermoS »

a aj keby ze ta zmrazia, a o niekolko mozno 100 rokov ta ozivia(aj ked neviem ako) tak co budes ? mozno len pokusny kralik... Radsej nerozmyslaj co bude po smrti ale co bude o minitu a co bude zajtra..
:arrow: A uzivaj si zivot kym ho este mas
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Boh mi dal život. Dal mi ale iba jeden život. Nie tri. Keď mi ho dával, myslel na veľa vecí. Dal ho aj ľuďom, ktorých mám rád, rodičom, priateľke, bratovi, starým rodičom, kamarátom/tkám...

Ja túto Jeho voľbu poruším. Zomriem, nechám sa zmraziť. Vedci vymyslia postup, ako takéto telo rozmraziť a priviesť k životu. Píše sa rok 2157. Príde ten deň, rozmrazia ma. Otvorím oči, obzriem sa okolo seba. Kopa ľudí v bielych plášťoch. Vyjdem von. A kam mám ísť? Keď nemám domov, pretože ho časom zbúrali. Za kým mám ísť? Keď všetci ktorých som v živote poznal a miloval, zomreli? Už jedine na cintorín, kde možno šťastím nájdem pár časom ošúchaných a schátralých hrobov? Budem len cudzinec vo svete, ktorý nepoznám. Nebudem sa vedieť zariadiť, štiknúť si ani len lístok v pre mňa ultra modernom autobuse, pre dobových ľudí už zastaralom. Nič nebudem poznať, všetko bude iné. Miesta, ktoré som mal rád už existovať nebudú. No budú, no už to nebude moje mesto, moje sídlisko, moja obec s mojim domom, a dvorom na ktorom som vyrastal. A všetci budú preč. Chcem takýto život? Nie.
VonBurzum
Amateur
Amateur

SpermoS napísal:a aj keby ze ta zmrazia, a o niekolko mozno 100 rokov ta ozivia(aj ked neviem ako) tak co budes ? mozno len pokusny kralik... Radsej nerozmyslaj co bude po smrti ale co bude o minitu a co bude zajtra..
:arrow: A uzivaj si zivot kym ho este mas
Ja trochu inak o tom uvažujem, pokiaľ viem že raz zomriem a zmiznem zo sveta a času na veky vekov tak aký ma zmysel to že som si užil život ? Na užívaní života samotnom moc nezáleží pretože ta to nikde nedostane, ale chápem ľudí ktorý tak zmýšľajú.
A naozaj nemám predstavu čo by som mal byť, ono je to aj o tom že nemáš ani predstavu či sa vôbec niekedy zobudíš.
erytrocyt napísal:Chcem takýto život? Nie.
To je dosť pesimistický pohľad na vec. Predstav si napríklad aký je veľký vesmír, koľko možností by si mal v budúcnosti. Na nové technológie by si sa adaptoval rovnako ako sa na adaptuješ po celý svoj život, a aj počas života ti umrie kopa ľudí z rodiny a nový sa narodia, to že by všetci ktorých si poznal umreli neznamená že na svete nebude ďalších 6 miliárd ľudí.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Lenže počas života mi nezomrú všetci naraz. A časom spoznávam nových ľudí, žijem vo svete, kde ľudia prichádzajú a odchádzajú. A tí čo sú ma privedú k novým ľuďom. No vo svete ktorý som opísal nebudem mať nikoho, kto by ma zaradil do spoločnosti. Nebudem mať nikoho koho som mal rád, nebudem mať domov, nič. Chápeš? Proste budem akoby zrazu vypľutý na inej planéte a rob si čo chceš.
Napísať odpoveď