Format + instal

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
pinto
Novice
Novice

Format + instal

Príspevok od používateľa pinto »

Mam na pc ako OS iba linux ubuntu 7.10 ale potrebujem sformatovat disk a nainstalvoat win xp ale po vlozeni cd od win sa mi nic nespusti len znova linux a aj ten pri nacitavani zamrzne. Poradte pls na druhom pc sa mi instalacia win normalne spustila
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

musis si v biose nastavit 1st boot device mechaniku.. ako 2nd boot device si daj HDD... potom ked uz budes mat komplet nainstalovany windows tak si to zmen na 1st boot device HDD
pinto
Novice
Novice

už som spravil 1st dom dal dvd rom a 2.nd som dal hdd ale aj tak mi zacalo zapinat linux ktory pri nacitavani zamrzne

nevie nikto co z tym? v cd rom mam instalacne cd o winu xp
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

v tom pripade ak si to nastavil a mas vlozene to CDcko tak ti ho musi nacitat.. za 5 sek. musis stlacit lubovolnu klavesu pre pokracovanie.. inak sa zacne bootovat z HDD... ten linux vyzera byt poskodeny
pinto
Novice
Novice

Máš pravdu ten linux je kompletne poškodený nejde ani načítať úvodnú stranu. Keď dam do cd rom live cd linux tak mi to normalne zapne ale ked tam dam cd win xp tak mi to zacne nacitavat poskodeny linux a neviem preco
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

skus resetnut maticnu (mne to pomohlo)
pinto
Novice
Novice

Dik už to ide teraz mi len siet blbne neche prepojit pc nezobrazi vobec pracovnu skupinu :D nemôže to byť spôsobene antivirakom aset smart secirity lebo tam ma tuším v sebe aj fireval
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak asi... vsak si ho vypni a uvidis omg
mmv38
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mmv38 »

Ja to robim budto cez disketu s dosom, kde si po nabehu ms dos spustim fdisk. exe, nasledne zrusim primar. oblast a potom ju znova vytvorim a naformatujem, alebo mam butovacie CD, stiahol som na nete "hirens boot" ,ktore ked mas v biose nastavene 1.boot z CD vytvory OS v RAMke asi 50Mb, v ponuke si najdem nieco s cim to spravim, nejaky diskovy manazer, je tam napr. aj- Partition Magic, SPecial Fdisk atd, v nom naformatuj, ten disk ktory chcem, alebo spravim co chcem, to je jedno, a dalej pokracujem s instalaciou windowsu ako s cistym pc. Je tam vela moznosti ako to spravit. Tu mas link na nejaky "hirens boot"

http://rapidshare.com/files/80711925/HBCD93.zip

rozbal ho, vypal ISO obraz na CD a ides na to.
Napísať odpoveď