Cryonic Suspension - Zmrazenie sa po smrti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Tempus7
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

A čo ak sa tá firma najskôr slušne nabalí a potom ohlási bankrot? Tých ľudi potom niekde predajú do psieho žrádla? :wink:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Som si istý, že to majú zmluvne ošetrené tak, že nakoniec nikoho oživovať nebudu. Chcel by osm vidieť, ako tá suma pokryje 200 rokov v hlbokom zmrazeni + naklady na regeneraciu poskodenych tkaniv + technologiu na to pouzitu + ostatne vydavky majitela firmy a dalsich 2 generacii, co tie mraznicky budu prevadzkovat.
VonBurzum
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa VonBurzum »

erytrocyt napísal:Lenže počas života mi nezomrú všetci naraz. A časom spoznávam nových ľudí, žijem vo svete, kde ľudia prichádzajú a odchádzajú. A tí čo sú ma privedú k novým ľuďom. No vo svete ktorý som opísal nebudem mať nikoho, kto by ma zaradil do spoločnosti. Nebudem mať nikoho koho som mal rád, nebudem mať domov, nič. Chápeš? Proste budem akoby zrazu vypľutý na inej planéte a rob si čo chceš.
Ale bola by tu kopa ľudí ktorá by sa ti po čase priblížila. Napríklad keď imigrant odíde sám niekde do Argentíny nikoho tam nepozná a stratí kontakt z rodinou nemôže ísť speť tak stratí preňho život zmysel ? Po čase spozná tucty ďalších ľudí domov si môžeš postaviť tak isto ako rodinu.
Tempus7 napísal:A čo ak sa tá firma najskôr slušne nabalí a potom ohlási bankrot? Tých ľudi potom niekde predajú do psieho žrádla? :wink:
http://www.cryocare.org/index.cgi
Im sa to stalo.
Frikso napísal:Som si istý, že to majú zmluvne ošetrené tak, že nakoniec nikoho oživovať nebudu. Chcel by osm vidieť, ako tá suma pokryje 200 rokov v hlbokom zmrazeni + naklady na regeneraciu poskodenych tkaniv + technologiu na to pouzitu + ostatne vydavky majitela firmy a dalsich 2 generacii, co tie mraznicky budu prevadzkovat.
Tu zmluvu som si nečítal tak neviem povedať, ale stým oživovaním by to mohol byť dosť veľký problém. Ale tie firmy sú ako non-profit.
RoC.k
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoC.k »

erytrocyt , presne moja rec , lepsie by osm to nepovedal , je to totlana blbost sa nechat zmrazit na par rokov , a len koli tomu aby som zil dlhsie , ved aj tak raz zomriem :roll:
Kaonashi
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Kaonashi »

Zaujímavejšia sa mi zdá možnosť nahrať svoje Ja, svoje vedomie do počítača...ale to ešte nikto samozrejme ani len neskúšal...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

erytrocyt napísal:Boh mi dal život. Dal mi ale iba jeden život. Nie tri. Keď mi ho dával, myslel na veľa vecí. Dal ho aj ľuďom, ktorých mám rád, rodičom, priateľke, bratovi, starým rodičom, kamarátom/tkám...

Ja túto Jeho voľbu poruším. Zomriem, nechám sa zmraziť. Vedci vymyslia postup, ako takéto telo rozmraziť a priviesť k životu. Píše sa rok 2157. Príde ten deň, rozmrazia ma. Otvorím oči, obzriem sa okolo seba. Kopa ľudí v bielych plášťoch. Vyjdem von. A kam mám ísť? Keď nemám domov, pretože ho časom zbúrali. Za kým mám ísť? Keď všetci ktorých som v živote poznal a miloval, zomreli? Už jedine na cintorín, kde možno šťastím nájdem pár časom ošúchaných a schátralých hrobov? Budem len cudzinec vo svete, ktorý nepoznám. Nebudem sa vedieť zariadiť, štiknúť si ani len lístok v pre mňa ultra modernom autobuse, pre dobových ľudí už zastaralom. Nič nebudem poznať, všetko bude iné. Miesta, ktoré som mal rád už existovať nebudú. No budú, no už to nebude moje mesto, moje sídlisko, moja obec s mojim domom, a dvorom na ktorom som vyrastal. A všetci budú preč. Chcem takýto život? Nie.
Suhlasim ale zase nemusi byt uplne vsetko stratene, aj ked ist offline na 150 rokov je riadna palka ale tak mozno by ti dali kontakt napr. na vnukov tvojich deti, alebo nejaka generacia tvojej rodiny by este existovat mohla a oni by ta priviedli do novej reality

ale aj tak je tento napad nerealny pretoze ked neratame smrt zavinenu, nehodou, zranenim atd...nie prirodzenu smrt tak aj tak si neviem predstavit, ked clovek zomiera na starobu, tak co potom? zmrznu ho na 100 rokov a potom co? rozmrznu ho znova a pokial to cele prezije tak ajtak nebude uz dlho zit, pretoze jeho biorytmus bude pokracovat dalej...
VonBurzum
Amateur
Amateur

Kaonashi napísal:Zaujímavejšia sa mi zdá možnosť nahrať svoje Ja, svoje vedomie do počítača...ale to ešte nikto samozrejme ani len neskúšal...
Ja som si raz o tom čítal myslím že v Hospodárskych novinách to bolo, jeden Britský futurista myslím písal že by to malo byť možné do roku 2050. Ale to je podľa mňa až moc optimistické, otázne by bolo či sa to prenesie alebo iba skopíruje do toho počítača.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Erytocyt, krajsie to uz nai neslo napisat :wink:
len este doplnim, ze na svete je vela ludi, ktori si tazko zvykaju na zmeny svojho prostredia, preto si myslim, ze ak by bol clovek o x rokov rozmrazeny mal by velke psychicke problemi, kym, alebo ak by sa s tym vyrovnal.
Dalsia vec, ktora mi neide do hlavy, je aky ma zmysel dlhodobo mrazit mrtve telo. Nepoviem nechat sa zamrazit v 30tke, ale po smrti? A rovnako nechapem, ako chcu "restartovat" mrtve srdce, s nim krvy obeh, ale hlavne mozog, do ktoreho nebude niekolko rokov prudit kyslik, to znamena ze nebude "pouzitelny", kedze, ak dobre viem, staci 6 minut bez prisunu vzduchu aby clovek zacal mat problemy, z toho mi vychadza ze po niekolkovela rokoch to budu naozaj velke problemy...
VonBurzum
Amateur
Amateur

jackb napísal:ErytocytDalsia vec, ktora mi neide do hlavy, je aky ma zmysel dlhodobo mrazit mrtve telo. Nepoviem nechat sa zamrazit v 30tke, ale po smrti? A rovnako nechapem, ako chcu "restartovat" mrtve srdce, s nim krvy obeh, ale hlavne mozog, do ktoreho nebude niekolko rokov prudit kyslik, to znamena ze nebude "pouzitelny", kedze, ak dobre viem, staci 6 minut bez prisunu vzduchu aby clovek zacal mat problemy, z toho mi vychadza ze po niekolkovela rokoch to budu naozaj velke problemy...
Ja sa do toho moc nevyznám ale podla mňa by sa po "vypnutí" (fyzickej smrti) mozgu nemalo poškodiť to čo je v ňom uložené, podobne ako pri hard disku. Otázne je ako by sa s neho tie informácie po rozmrazení dostali, a tu moja predstavlivosť končí (asi nano technológie alebo niečo iné). Všetko je to tak či tak iba teoretizovanie ale povedať že je to nemožné je dosť slepé.
Experiments have proven that simple worms preserve their memory after being frozen for a certain time.
The experiments concerned a simple worm with a neural network consisting of only a hundred neurons (the nematode). These worms demonstrate to develop a preference for the temperature of the environment in which they grow up. Worms that grow in a cold environment appear, when fully grown, to move to locations with a corresponding temperature. This preference that has been learned must in some way be stored in its neural network. During an experiment a hundred worms were grown in a cold environment and another hundred worms in a warm environment. After being frozen at a temperature of frozen nitrogen it appeared that all surviving worms (90%) preserved their preference. This is a prove that neural structures that store experience are preserved during freezing. The human neurons only differ slightly from other organisms like these worms.
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

omg to ze ako tu pisete ze by ste to nechceli a bolo by to na kkt to je sčasti pravda ale ze to nebude mozne ? keby sa svet odvijal od ludi ktori tu prispiveju tak este furt jazdime na konoch keby si prišiel do roku 1842 a povedal ze ludia teraz mozu uskotocnit transplantaciu takmer vetkych organov a ze mame vzorky z viacerych planet a jazdime na autach atd. asi by na teba cudne pozerali a povedali by ze je to nemozne
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

erytrocyt napísal:Boh mi dal život. Dal mi ale iba jeden život. Nie tri. Keď mi ho dával, myslel na veľa vecí. Dal ho aj ľuďom, ktorých mám rád, rodičom, priateľke, bratovi, starým rodičom, kamarátom/tkám...

Ja túto Jeho voľbu poruším. Zomriem, nechám sa zmraziť. Vedci vymyslia postup, ako takéto telo rozmraziť a priviesť k životu. Píše sa rok 2157. Príde ten deň, rozmrazia ma. Otvorím oči, obzriem sa okolo seba. Kopa ľudí v bielych plášťoch. Vyjdem von. A kam mám ísť? Keď nemám domov, pretože ho časom zbúrali. Za kým mám ísť? Keď všetci ktorých som v živote poznal a miloval, zomreli? Už jedine na cintorín, kde možno šťastím nájdem pár časom ošúchaných a schátralých hrobov? Budem len cudzinec vo svete, ktorý nepoznám. Nebudem sa vedieť zariadiť, štiknúť si ani len lístok v pre mňa ultra modernom autobuse, pre dobových ľudí už zastaralom. Nič nebudem poznať, všetko bude iné. Miesta, ktoré som mal rád už existovať nebudú. No budú, no už to nebude moje mesto, moje sídlisko, moja obec s mojim domom, a dvorom na ktorom som vyrastal. A všetci budú preč. Chcem takýto život? Nie.
nahodou, ak by to bolo ako vo futurame...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

JV napísal:omg to ze ako tu pisete ze by ste to nechceli a bolo by to na kkt to je sčasti pravda ale ze to nebude mozne ? keby sa svet odvijal od ludi ktori tu prispiveju tak este furt jazdime na konoch keby si prišiel do roku 1842 a povedal ze ludia teraz mozu uskotocnit transplantaciu takmer vetkych organov a ze mame vzorky z viacerych planet a jazdime na autach atd. asi by na teba cudne pozerali a povedali by ze je to nemozne
Ja si myslím, že v tejto téme prispievali v celku moderní a v pohode ľudia.
Pozri sa, ja osobne netvrdím, že to možné nebude. Ale druhý život, ktorý dostaneš, aký bude? Zamyslel si sa nad tým?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja si vôbec neviem predstaviť ten pocit po rozmrazení a zpojazdnení. Moja pamäť sa mi zachová, budem si pamätať kam som chodil do školy, ako sa volam..
No budem to naozaj ja? Nebude to len moje telo, ktoré sice má pamäť, reaguje na podnety, no nebudem to ja?
Asi by sme sa zhodli, že človek má nejakú dušu. Či už je poňaté z náboženského hľadiska alebo čisto vedecky dušu ako stav mysle, vedomia a emocii. Myslím, že práve toto sa zamraziť nebude dať.
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

2erytrocyt :jj tak to bude asi na pcu :lol:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Na druhej strane zacnes od nuly.. novy zivot, priatelia a rodina (a stary sposob rozmonozovania) ti urcite budu chybat ale co uz - taky je zivot (citite tu ironiu v tej casti ked pisem zivot??)
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

ak môžem povedať svoj skromný názor tak je to zase daľší spôsob ako zarobiť (ked sa už obchoduje s panenskými blanami ) tak je možné už všetko, ale podla mna je to taká blbosť až to pekné nie je a ako tu už niekto písal, pochybujem že budeš schopný o tých cca 100 rokov zaradiť sa do spoločnosti (ak by sa dnes niekto zobudil čo žil pred 100 rokmi tak sa radšej sám zabije!) a čo budeš chodiť so svojou prapra vnučkou?
podľa mna je to blbosť a za tie prachy si radšej užijem tento život a nebudem niekomu plniť vrecká :D
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Najlepšie je, že za takýto nezmysel zaplatíš plno peňazí, firma sa nabalí, ohlási bankrot a teba proste vyhodí do koša.
VonBurzum
Amateur
Amateur

erytrocyt napísal:Najlepšie je, že za takýto nezmysel zaplatíš plno peňazí, firma sa nabalí, ohlási bankrot a teba proste vyhodí do koša.
Tak to by si mohol povedať na všetko, tie firmy sú non-profit už som tu postol príklad jednej ktorá skrachovala. Samozrejme že sa to môže stať a možno sa to aj stane ale také pesimistické uvažovanie ta nikam nedostane.
mito85 napísal:ak môžem povedať svoj skromný názor tak je to zase daľší spôsob ako zarobiť (ked sa už obchoduje s panenskými blanami ) tak je možné už všetko, ale podla mna je to taká blbosť až to pekné nie je a ako tu už niekto písal, pochybujem že budeš schopný o tých cca 100 rokov zaradiť sa do spoločnosti (ak by sa dnes niekto zobudil čo žil pred 100 rokmi tak sa radšej sám zabije!) a čo budeš chodiť so svojou prapra vnučkou?
podľa mna je to blbosť a za tie prachy si radšej užijem tento život a nebudem niekomu plniť vrecká :D
Mňa skôr udivujú takéto reakcie. Nerozumiem ako presne ľudia uvažujú o smrti, ale ak raz zomrieš tak sa navždy zo sveta stratíš, nebudeš už nikdy v čase existovať. Argument tipu zobudím sa o 100 rokov a nebudem sa môcť zaradiť do spoločnosti je smiešny. Zobudíš sa o sto rokov, tak je samozrejme jasné že všetko bude iné a že ti bude trvať roky kým si zvykneš ale to neznamená že si nezvykneš. Otázne je či chceš alebo nechceš zomrieť, ale ak nemáš nič proti večnému "nebytiu" (alebo očakávaš že budeš žiť na veky vekov na obláčiku v nebíčku z ježiškom ) tak chápem. Zo smrťou sa vyrovnať dá, ale prečo by som to mal spraviť keď mám aspoň niaku šancu, aj keď minimálnu. Nikto netvrdí že sa raz zobudíš, nikto netvrdí že ak sa zobudíš tak to bude ľahké alebo dokonca že to bude tvoja osobnosť v pôvodnej podobe. Ale ide o to že existuje iba jedna alternatíva a to je smrť.
Kaonashi
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Kaonashi »

Frikso napísal:Ja si vôbec neviem predstaviť ten pocit po rozmrazení a zpojazdnení. Moja pamäť sa mi zachová, budem si pamätať kam som chodil do školy, ako sa volam..
No budem to naozaj ja? Nebude to len moje telo, ktoré sice má pamäť, reaguje na podnety, no nebudem to ja?
Asi by sme sa zhodli, že človek má nejakú dušu. Či už je poňaté z náboženského hľadiska alebo čisto vedecky dušu ako stav mysle, vedomia a emocii. Myslím, že práve toto sa zamraziť nebude dať.
Mozog = osobnosť, Ja etc., ak sa zachová, nemal by byť problém...ale mozog aj tak poškodia pri zmrazení...
Napísať odpoveď