Dve particie a funkcnost aplikacie
-
AXO
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Dve particie a funkcnost aplikacie
hmm nevedel som ako co najstrucnejsie napisat moj,.... no nenazval by som to problemom
Aka je sanca ze HDD rozdeleny na tri particie (XP, VISTA, a co ja viem DATA). Mam nacitany os VISTU. Ak nainstalujem napr. crysis cez tu vistu na ten HDD "DATA" tak po prihlaseni na XP bodem moct spustit crysis z toho disku "DATA" ?
Alebo opacne, nacitany je XP a nainstalujem napr. Bioshock na tom DATA. Budem schopny spustit ho cez vistu ? Je to vlastne jeden disk rozdeleny na 3 particie...
hadam som to napisal celkom zrozumitelne, keby nieco, opytajte sa
Aka je sanca ze HDD rozdeleny na tri particie (XP, VISTA, a co ja viem DATA). Mam nacitany os VISTU. Ak nainstalujem napr. crysis cez tu vistu na ten HDD "DATA" tak po prihlaseni na XP bodem moct spustit crysis z toho disku "DATA" ?
Alebo opacne, nacitany je XP a nainstalujem napr. Bioshock na tom DATA. Budem schopny spustit ho cez vistu ? Je to vlastne jeden disk rozdeleny na 3 particie...
hadam som to napisal celkom zrozumitelne, keby nieco, opytajte sa
-
AXO
Professional
hmm tak potom mam dve moznosti: rozdelit HDD na 2 particie, na jednu XP na druhu VISTU a nechat si bordel na oboch, alebo na 4 particie a dat si XP, VISTA, data+hry XP, data+hry VISTA.....Gangy napísal:Urcite nie.
Drviva vacsina hier potrebuje pre spustenie udaje ulozene napriklad v registroch a tie systemy nezdielaju. Aj ked niektore hry ti tak mozu ist, napriklad Warcraft 3.
ktoru vidis ako rozumnejsiu...popripade ake riesenie by si navrhol ty ?
-
Šu-Do
Redeemer
to co napisal gangy..
odporucam ti nerobit si dve particie.. v zmysle jedna XP druha Vista.. a na kazdej si robit bordel... pretoze ak sa ti dosere windows musis tym padom aj sformatovat tu particiu.. spolu s datami.. cize lepsie je si urobit 4 particie... dve Op. Systemy a dve data pre kazdy op. system...
inak ak by to bolo XP a XP napriklad ze ti padne XP a reinstalnes ho a mas na DATA hry.. tak jo.. mnoho hier ide spustit.. napriklad niektore nejdu pretoze je treba zapis v registroch alebo pridat jeden chybajuci subor do zlozky tej hry..
odporucam ti nerobit si dve particie.. v zmysle jedna XP druha Vista.. a na kazdej si robit bordel... pretoze ak sa ti dosere windows musis tym padom aj sformatovat tu particiu.. spolu s datami.. cize lepsie je si urobit 4 particie... dve Op. Systemy a dve data pre kazdy op. system...
inak ak by to bolo XP a XP napriklad ze ti padne XP a reinstalnes ho a mas na DATA hry.. tak jo.. mnoho hier ide spustit.. napriklad niektore nejdu pretoze je treba zapis v registroch alebo pridat jeden chybajuci subor do zlozky tej hry..
-
AXO
Professional
nj ale vela hier ma davy na disku s OS napr v dokumentoch natlacene, alebo aj data aplikaci... takze by som si mal zalohovat savy po kazdom vypnuti hry...Šu-Do napísal:to co napisal gangy..
mozte lock, teda ak by niekto este nieco nechcel
este by som vas chcel poprosit ci by ste neodpisali tu
Mna napadla teraz taka myslienka. Nainstaluj hru pod napr. XP na particiu DATA. Potom si spusti Vistu a nainstaluj tu hru na to iste umiestnenie. Pravdepodobne sa ta opyta na prepisanie dat v tej zlozke. Potvrdis a sa ti nainstaluje hra pod Vistou. Obidva systemy budu mat vsetko potrebne zapisane v registroch a ty usetris niekolko GB na hru. Snad ma rozumies. A dokonca to pri niektorych hrach riesi aj problem so save, pokial si ich ukladaju v zlozke s hrou. Tie, co si ukladaju savy v Dokumentoch, tak tam budes musiet kopirovat, bo Visty maju uz inu strukturu. Za pokus to urcite stoji a podlla mna by to malo skvelo fungovat.
BTW: NHL si instalujem len po vydani novej verzie, inak ho iba kopirujem. Vsetko, co potrebuje, sa nachadza v zlozke s hrou.
BTW: NHL si instalujem len po vydani novej verzie, inak ho iba kopirujem. Vsetko, co potrebuje, sa nachadza v zlozke s hrou.
-
AXO
Professional
Nj Gangy, alebo asi tak ako si napisal, to vyzera asi aj prijatelnejsie, lebo budem mat zbytocne vela ikoniek v Tento PC. A este k velkostiam particii, myslite ze rozdelenie 12GB pre XP, 12GB pre VISTU a 720GB pre zbytok bude stacit obom OS ??Gangy napísal:Ale naco, stacia ti tri particie ako ich mas a na tej "DATA" si vytvor dva priecinky napriklad s menami "Hry - XP" a "Hry - Vista" a instaluj do nich podla toho v akom budes systeme.
TO pato83: hmm vyskusat mozem, ale s niecim mensim, ale co podporuje aj DX9 aj DX10 verziu... hmm asi ten Bioshock... ten napad nevyzera zle, len ze ci dovoli prepisovat savy obom OS. A k tomu usetreniu miesta, no neviem, ved ak by som instaloval podla Gangyho tak instalujem kazdu hru iba raz... a podla Šu-Da taktiez...
Urcite nie, ja by som dal pre kazdy system minimalne 30GB, musis mysliet na dalsie aplikacie, dokumenty, page file, subory nastaveni a roznych thumbnailov a tak dalej. Ak chces tie systemy pouzivat dlhsiu dobu tak daj na mna a na kazdy si vyhrad 30 GB.
To by som nerobil, nikdy nevies ci si hra po instalacii neuklada k sebe do priecinka nastavenia ktore su priamo zviazane s tym aky mas system (povedal by som ze to robi dost vela hier) takze by to s takymto pristupom mohlo mat konflikty.pato83 napísal:Mna napadla teraz taka myslienka. Nainstaluj hru pod napr. XP na particiu DATA. Potom si spusti Vistu a nainstaluj tu hru na to iste umiestnenie. Pravdepodobne sa ta opyta na prepisanie dat v tej zlozke. Potvrdis a sa ti nainstaluje hra pod Vistou. Obidva systemy budu mat vsetko potrebne zapisane v registroch a ty usetris niekolko GB na hru. Snad ma rozumies. A dokonca to pri niektorych hrach riesi aj problem so save, pokial si ich ukladaju v zlozke s hrou. Tie, co si ukladaju savy v Dokumentoch, tak tam budes musiet kopirovat, bo Visty maju uz inu strukturu. Za pokus to urcite stoji a podlla mna by to malo skvelo fungovat.
Hovoris, ako keby islo o jadrovu elektraren.... Ved nech skusi, ktore hry mu pojdu a ktore nie, ci tebe je jedno hore dole 5, 6 , 7 GB na jednu hru? Nech sa paci potom......Gangy napísal:......To by som nerobil, nikdy nevies ci si hra po instalacii neuklada k sebe do priecinka nastavenia ktore su priamo zviazane s tym aky mas system (povedal by som ze to robi dost vela hier) takze by to s takymto pristupom mohlo mat konflikty.
Axo: Ja mam nainstalovanu Tocu3 a ide mi to pod XP aj pod linuxom a so savami nie je problem ziadny. Sotva to ma nieco spolocne s OS.
Kto ma strach, nech nechodi do lesaAXO napísal:Takze nic osobne proti tebe pato83, ale asi dam na Gangyho, nechcem mat zbytocne tazkosti zase a ked si to tak vezmem, OS u mna sa kazia niekedy aj same od seba zo dna na den. Tak cim menej bitiek medzi sucastami na HDD tym lepsie...
-
AXO
Professional
Takze nic osobne proti tebe pato83, ale asi dam na Gangyho, nechcem mat zbytocne tazkosti zase a ked si to tak vezmem, OS u mna sa kazia niekedy aj same od seba zo dna na den. Tak cim menej bitiek medzi sucastami na HDD tym lepsie...
To Gangy:Tak dam na tvoju radu a 30GB pre oba systemy, ostane mi cca 680-690GB, hadam by t mohlo stacit na DVD filmy, HRY, atd...
ale preco tie GB na jednu hru ? ved sa nainstalujem napr assassins creed cez vistu na DATA a bude tam, nebudem ho instalovat cez XP znovu. (s tym ze budem prepinat OS behom dna som sa zmieril) ale to s tym zdielanim zlozky vyskusam, lebo planujem format aj tak, takze par desiatok minut mozem obetovat
To Gangy:Tak dam na tvoju radu a 30GB pre oba systemy, ostane mi cca 680-690GB, hadam by t mohlo stacit na DVD filmy, HRY, atd...
pato83 napísal:Hovoris, ako keby islo o jadrovu elektraren.... Ved nech skusi, ktore hry mu pojdu a ktore nie, ci tebe je jedno hore dole 5, 6 , 7 GB na jednu hru? Nech sa paci potom......
To je skvele, takych hier je viac a aj ja ich zopar poznam, ale jedna lastovicka leto nerobi. A 750GB disk bude stacit bohate.pato83 napísal:Hovoris, ako keby islo o jadrovu elektraren.... Ved nech skusi, ktore hry mu pojdu a ktore nie, ci tebe je jedno hore dole 5, 6 , 7 GB na jednu hru? Nech sa paci potom......
Axo: Ja mam nainstalovanu Tocu3 a ide mi to pod XP aj pod linuxom a so savami nie je problem ziadny. Sotva to ma nieco spolocne s OS.
Asi mi nieco uniklo....Pokial viem, si sa vyjadril, ze chces hrat hry aj pod XP aj pod Vistou. Ako inak, ked nie instalaciou pod jednotlivymi OS to chces riesit. Predsa to je navrh Gangy-ho a ty si s nim suhlasil. Ked si nainstalujes hru pod XP a tu istu hru pod Vistou, nie je zbytocne stratenych tych niekolko GB zodpovedajucich velkosti zlozky s hrou?AXO napísal:.....ale preco tie GB na jednu hru ? ved sa nainstalujem napr assassins creed cez vistu na DATA a bude tam, nebudem ho instalovat cez XP znovu. a takto kazdu hru...ale to s tym zdielanim zlozky vyskusam, lebo planujem format aj tak, takze par desiatok minut mozem obetovat
Tak co ti brani ich sem napisat, AXO-vi by to mohlo byt len do plusu a dalsim tiez. A ten disk bude stacit dokedy? Ja tu mam 650 GiB miesta uz do polovice zaplnene, do pol roka mozem kupovat dalsi a to niesom ziadny extremny stahovac.Gangy napísal:To je skvele, takych hier je viac a aj ja ich zopar poznam, ale jedna lastovicka leto nerobi. A 750GB disk bude stacit bohate.
-
AXO
Professional
sry moje nepochopenie, som si este raz precital tie prispevky, a uz viem ako to bolo myslene...bola by to strata miesta, vlastne kazda hra by zaberala 2x viac.... ale po vyskusani tvojho navrhu to uz asi necham tak, ze nieco bude pod XP a nieco pod VISTOUpato83 napísal:Asi mi nieco uniklo....Pokial viem, si sa vyjadril, ze chces hrat hry aj pod XP aj pod Vistou. Ako inak, ked nie instalaciou pod jednotlivymi OS to chces riesit. Predsa to je navrh Gangy-ho a ty si s nim suhlasil. Ked si nainstalujes hru pod XP a tu istu hru pod Vistou, nie je zbytocne stratenych tych niekolko GB zodpovedajucich velkosti zlozky s hrou?
kazdopadne obom
-
Šu-Do
Redeemer
inak patov napad je celkom zaujimavy.. konkretne to ze si nainstalujes hru pod XP.. potom pojdes do Visty.. zmazes zlozku tej hry.. a nainstalujes ju pod Vistou.. subory rovnake akurat obe budes mat zapisane v registroch kazdeho op systemu... dobra rada...
a co sa tyka GB pre op. systemy..
pre XP ti staci aj 10gb.. ja mam 10 a este stale mam volnych 3 a pol gb.. nemam ale zapnute page file (1.5gb)
inak vsetko normalne mam zapnute.. myslim tym obnovovanie systemu..
pre vistu minimalne 25gb.. i ked po nainstalovani ultimate ti to zozere 12-15gb...
a ano.. som napisal kktinu.. staci ti jedna particia pre oba systemy.. ta data particia
a co sa tyka GB pre op. systemy..
pre XP ti staci aj 10gb.. ja mam 10 a este stale mam volnych 3 a pol gb.. nemam ale zapnute page file (1.5gb)
inak vsetko normalne mam zapnute.. myslim tym obnovovanie systemu..
pre vistu minimalne 25gb.. i ked po nainstalovani ultimate ti to zozere 12-15gb...
a ano.. som napisal kktinu.. staci ti jedna particia pre oba systemy.. ta data particia
pato83 si dneska neranajkoval alebo dlho nemasturboval? Neviem sa zdat pocitu ze tvoje reakcie su coraz podrazdenejsie a kvoli tomu ze s tebou nesuhlasim odo mna chces aby som tu zacal davat dokopy zoznam hier ktore nepotrebuju k uspesnemu rozbehnutiu nastavenia priamo zavisle od OS? Chod sa nadychat cerstveho vzduchu...