Sushi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
zuzkazuzka
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Sushi

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

K jedným z mojich obľúbených jedál patri sushi. Mnoho ľudí si pod týmto slovom predstaví konzumáciu surových kúskov rýb. Keď však zájdete do sushi reštaurácie veľmi rýchlo zistíte, že len malá časť jedál obsahuje surové mäso.
Návšteva sushi baru je každopádne zaujímavým zážitkom. Zaujímal by ma váš názor - ochutnali ste už sushi? Ako vám chutilo? Máte obľúbený druh? Viete si sushi sami uvariť? Poznáte dobré sushi reštaurácie?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Nikdy som sushi nejedol (tým pádom neviem či mi to chutí a nemám ani oblúbené). Ľutujem že som to neskúsil keď som bol v zahraničí a mal som šancu, teraz na slovensku sa k tomu asi nedostanem. Neviem o tom že by v NR bola niekde nejaká reštika, a u nás v PD o jednom mieste viem, ale tá cena ja pre mňa dosť vysoká.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Sushi

Príspevok od používateľa cORP. »

zuzkazuzka napísal:K jedným z mojich obľúbených jedál patri sushi. Mnoho ľudí si pod týmto slovom predstaví konzumáciu surových kúskov rýb. Keď však zájdete do sushi reštaurácie veľmi rýchlo zistíte, že len malá časť jedál obsahuje surové mäso.
Návšteva sushi baru je každopádne zaujímavým zážitkom. Zaujímal by ma váš názor - ochutnali ste už sushi? Ako vám chutilo? Máte obľúbený druh? Viete si sushi sami uvariť? Poznáte dobré sushi reštaurácie?
tak ako to potom je ked je tam velmi malo suroveho mesa resp je aj sushi kde surove meso nieje ? totiz nikdy som to nejedol a absolutne nemam sajnu ako sa to robi je chuti a podobne hh :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Tiez som to este nikdy nejedol, ale keby som mal moznost tak to samozrejme skusim.
Ale skusal som uz kraby :P
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

to, ze tam je len percento surovej ryby pocujem prvy krat :shock: keby som to bol vedel skor, urcite by som nevahal a ochutnal, mal som nejednu prilezitost, nabuduce nezavaham :)
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

este som nejedol ale mozno by som ochutnal, keby som mal sancu...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Kibo napísal:to, ze tam je len percento surovej ryby pocujem prvy krat :shock: keby som to bol vedel skor, urcite by som nevahal a ochutnal, mal som nejednu prilezitost, nabuduce nezavaham :)
Myslim si, ze to zalezi aj od konkretneho druhu jedla ktore si vyberies.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Sushi som ešte nejedol, jedine nejaké omáčky (vratane wasabi) u kamaráta, ktoré mu doniesol otec z japonska.

Chcel by som ale vyskúšať ramen - je to japonska polievka, trocha pripomína wifonku, no iba vzhladom, nie cenou (150sk).
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 1C3 »

Sushi som nikdy nejedol a ani som sa stym nejak moc nezaoberal..Ale teraz skusim urcite ked bude moznost...ani som nevedel co to je vlastne.. :oops: ...Ked bude sanca urcite skusim...Lovu zdar :lol:
tatou
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa tatou »

ja som ho nikdy nejedol a strasne chcem ale tu u nas v LC nezozeniem takze tak musel by som minimalne do BA ist a to len koli jedlu nepojdem :?
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

sushi som skusil zatial len par krat (tak zo 12-15) a vzdy mi chutilo :)
mam rad aj tie jednohubky - maki (nie nas user :D) - tie v ryzove kusky plne vselicoho obalene v riasach

nejaky oblubeny druh nemam...v podstate mi chutili asi vsetky co som skusal :)...a je mi dost luto ze v mojom okoli je priam nerealne sa dostat k tejto pochutke :? ...zvyknem si kupovat ked som v BA (myslim ze v poluse je jedna azijska restika) a v Londyne som jedol tiez skvele :)...zabludil som tam aj do nejakej restiky (alebo akysi maly sushi bar) kde predomnou behali na pase misky s roznymi variaciami :)...bolo to v jednej z odbociek na Oxford st. (to je teda urcenie polohy :lol: ) - skvele to tam bolo :)

moj sen vzdy bol ze pridem do mojho oblubeneho podniku v meste a bude na listku sushi s tym ze nech je aj tak svinsky drahe ale nech je aspon take dobre ako doteraz :)...no...mat sny je pekne :)
tatou
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa tatou »

a ine tieto azijske speciality nemate radi??? ja ich zopar poznam lebo moj stryko je Vietnamec.......s tychto vietnamskych mam ja rada vola sa to NEM v Pivovom ceste obalene nejake maso ci co to je
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Nikdy som Sushi nejedla, neviem, či budem mať príležitosť a keď budem mať, neviem, či to ochutnám. :)
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

sushi jedavam obcas :) otec sa to toho nejak zapalil a tak obcas robieva :) najviac mi asi chuti neviem momentalne ako sa vola ale je to kopcek ryze na tom wasabi a na tom platok suroveho lososa :) ale v podstate mam rad vsetky druhy a to som ich uz jedol mnozstvo :)
Prílohy
Salmon_Sushi.jpg
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

nikdy som to nejedol ale chcel by som to vyskusat...ktovie ako to chuti ;)
ale ako to chlapca z oravy zozenie :lol: :D 8)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

kaviar a krabie tycinky mi chutili, takze ked sa najblizise dostanem do okolia sushi restiky urcite vyskusam
btw: kolko moze stat originalny rusky kaviar? :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Skor by sa bodla tema, ze ake najvacsie "humusy" ste jedli :wink:
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

pozrite si toto videjko: http://www.srandaweb.com/jak-se-co-dela ... 40003.html

btw: ani ja som sushi este nejedel, ale jedol som tie riasi v ktorych je zabalene a teda vobec mi nechutili...tak nvm..ci by mi to chutilo :roll:
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Sushi

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

INDIGOcorp. napísal:tak ako to potom je ked je tam velmi malo suroveho mesa resp je aj sushi kde surove meso nieje ? totiz nikdy som to nejedol a absolutne nemam sajnu ako sa to robi je chuti a podobne hh :)
Základom je sushi ryža, na ktorú sa ukladá kúsok rybieho mäsa, morských živočíchov, avokáda, uhorky, ananásu,.... Mäso je väčšinou už nejakým spôsobom upravené - buď je marinované, mierne sušené, varené,... Každopádne je veľmi mäkké a chuťovo výrazné.
Tiež sú veľmi známe maki, čo je morská riasa plnená sushi ryžou a mäsom alebo zeleninou. Všetko sú kúsky veľkosti jedného-dvoch súst, namáčajú sa do sójovej omáčky, v ktorej sa rozmieša malé množstvo wasabi (pasta z japonského chrenu). Výsledná chuť je naozaj jedinečná.
Medzi jednotlivými sústami sa dáva do úst plátok marinovaného zázvoru, aby sa zneutralizovala chuť.
Zorg
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Zorg »

zuzkazuzka - sushi som jedol skutocne velakrat, najma v Japonsku ale uz som ho asi 2 krat pripravoval aj doma. Z toho vyplyva ze mi chuti, aj ked po pravde nie vsetky druhy ktore som mal moznost ochutnat (napr. s morskym jezkom, s ikrami s lososa atd). Doma som robil klasicke sushi-rolls, ako napln som daval suroveho lososa, avokado, uhorku, tofu a ine. Mnam, mnam, to mi pripomina ze to treba zopakovat.
Na Slovensku som este v sushi restike nebol (siroko daleko sa aj tak ziadna nenachadza). V Japonsku vsak boli skvele, najma tam kde jedlo islo na pase povedla stolov, clovek zobral na co mal chut a potom mu len poratali taniere.
Najviac sa mi paci aka sa zo sushi stala moda, najma medzi "celebritami" u nas, kazdemu to jasne ze chuti, aj ked by som chcel vidiet ako by sa tvarili keby mali skusat skutocne roznorode druhy.
Napísať odpoveď