piskanie turba

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Suffel
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

piskanie turba

Príspevok od používateľa Suffel »

ahojte vsetci
mam taky maly problem mam dodavku a ide celkom v pohode len jedna vec sa mi nepaci a to je turbo... ked zaradim rychlost a pridam to znamena ze turbo este nejde lebo motor neni v otackach (v takych pri ktorych ide turbo) tak turbo zacne trubit (piskat) taky zvlastny zvuk ale akonahle zapne turbo tak to v momente prestane trubit a ide tak ako ma.. neviete co to moze robit? Ak niekto vie tak pls pomozte bol by som vdacny..

Potreboval by som poradit:
tak dnes sa mi podarilo vymenit to turbo... bol som vyskusat auto auto idem v pohode isiel som 110 na 4 a motor si len tak vysival ziadne silenie ani nic podobne proste isiel pekne... len by som sa chcel spytat ze ci je v poriadku ked ho neni vobec pocut.. lebo motor isiel pekne ale turbo vobec nebolo pocut ale auto malo vykon a aj dobru spotrebu tak pls ak mi vie niekto povedat ci je to v poriadku ze ho neni pocut tak by som bol vdacny..
Pani mam tu dalsi problem...

Kód: Vybrať všetko

tak dneska som isiel na tom vymenenom turbe asi 60km a islo celkom pohode.. cestou domov len tak zrazu zacalo pistat proste tak pistat ako ma turbo presnejse este tak trochu viac piskalo a taky ostry zvuk... tak ked som prisiel domov poozeral som vsetky hadice ci su dobre podotahovane a ze ci su neni derave a podotahoval som ich dve boli trocha povolene tak som ich dotiachol... isiel som vyskusat auto a ako som hodil 1-tku tak na zaciatku len motor bolo pocut ale akonahle len trosku som sa dotkol plynu co motor nesiel ani do otacok tak v tom momente turbo zacne ist tak ako idem pri vysokych otackach ale ma strastne taky tupy zvuk a tak zvlastne ide a to vzdy roby ked dam napr. 3-ku a pridam viacej samozrejme ze motor neni v otackach tak turbo zase piska... uz neviem co s tym mam robit prosim poradte co tam moze byt za chybu.. dakujem za vsetky odpovede
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

no turbo pisti bezne pri zatazi, si si isty ze to je turbo? nehuci nieco ine? skus konkretizovat typ auta (to co mas v avatare?) a motorizaciu, otacky kedy zopina turbo a otacky kedy sa ti zda ze nieco nie je OK. ak je to vozitko co mas v avatare, tak sa necuduj nicomu :D
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Kolko mas najazdenych km a vek auta??
Teoreticky moze byt zanesene alebo mozes mat poskodene loziska
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:no turbo pisti bezne pri zatazi, si si isty ze to je turbo? nehuci nieco ine? skus konkretizovat typ auta (to co mas v avatare?) a motorizaciu, otacky kedy zopina turbo a otacky kedy sa ti zda ze nieco nie je OK. ak je to vozitko co mas v avatare, tak sa necuduj nicomu :D
nie nie neje to to auto co tam mam je to uplne inee..
Shark NX napísal:Kolko mas najazdenych km a vek auta??
Teoreticky moze byt zanesene alebo mozes mat poskodene loziska
no najazdenych okolo 480000km... motor bol pred dvomi tyzdnami komplet robeny.. bola davana nova kluka nove loziska, ojnica, a aj nove turbo.. tak neviem preco to roby ale zacalo to len vcera ale do vcera to islo krasnee vsetko..
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ked bolo davane nove turbo, podotykam nove a nie repasovane, taky by som isiel do servisu kde to robili, nech sa na to pozru, ci nahodou nepovolilo dake tesnenie, ci tam nie je daky bordel... radsej to skontrolovat teraz ako by ti po 5000 km malo odist turbo
tazko ti takto povieme co to moze hucat :?
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

no praveze to turbo bolo z buraneho auta kde motor bol naburany a turbo bolo dobre tak turbo nebolo repasovane a nie je ani nove..
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

a ako prisli na to, ze to turbo je OK? niekto nanho pozrel odbornym okom? :lol: tie zvuky mozu byt aj nasledkom buracky, dva tyzdne si jazdil a ak tam nieco bolo nacate tak to prave povolilo
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Asi tak ... turboduchadlo je velmi krehka zalezitost ... Na tom lozisku staci odchylka 0,5mm a uz vibruje sak 15000-20000Otacok/min nieje sranda
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

daj si to niekde skontrolovat, niekomu kto ma dobre skusenosti s TD (predpokladam, ked v dodavke) ... kludne to moze byt aj vymlatene lozisko ... je tam velka radialna zataz, staci aby bol rotor trosku nevyvazeny a behom nejakych 10tkm to vyderie drazku do loziska .. to pri malych otackach strasne huci, ale pri naslednom zvysovani sa centruje a tym padom prestava hucat lozisko ... je to vacsie riziko ako si mozes yslet, lebo takto namahane lozisko musi zakonite niekedy poddat ... no a co sa stane ked chyba pri nejach 15t ot/min naozaj potrebna vec ? ... no nic dobre :-) ...
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:daj si to niekde skontrolovat, niekomu kto ma dobre skusenosti s TD (predpokladam, ked v dodavke) ... kludne to moze byt aj vymlatene lozisko ... je tam velka radialna zataz, staci aby bol rotor trosku nevyvazeny a behom nejakych 10tkm to vyderie drazku do loziska .. to pri malych otackach strasne huci, ale pri naslednom zvysovani sa centruje a tym padom prestava hucat lozisko ... je to vacsie riziko ako si mozes yslet, lebo takto namahane lozisko musi zakonite niekedy poddat ... no a co sa stane ked chyba pri nejach 15t ot/min naozaj potrebna vec ? ... no nic dobre :-) ...
dakujem ti velmi pekne za radu asi mas pravdu bude to toto co ty hovoris..
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

Shark NX napísal:Asi tak ... turboduchadlo je velmi krehka zalezitost ... Na tom lozisku staci odchylka 0,5mm a uz vibruje sak 15000-20000Otacok/min nieje sranda
ty vole on ma dodavku, nie formulu :-D ale chapem, sekol si sa o nulu :-)

//aha :-D ale pod pojmomo otacky ma prve napadne otacky motora :-)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

nie nesekol, my sa nebavime o otackach motora, ale o rychlosti rotovania lopatiek turba, myslis ze by turbo pri 1500 otackach pistalo? :lol:
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

tak dnes sa mi podarilo vymenit to turbo... bol som vyskusat auto auto idem v pohode isiel som 110 na 4 a motor si len tak vysival ziadne silenie ani nic podobne proste isiel pekne... len by som sa chcel spytat ze ci je v poriadku ked ho neni vobec pocut.. lebo motor isiel pekne ale turbo vobec nebolo pocut ale auto malo vykon a aj dobru spotrebu tak pls ak mi vie niekto povedat ci je to v poriadku ze ho neni pocut tak by som bol vdacny..
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

hmm ked som si precital prvy prispevok myslel som si ze to bude remen..nuz tak ti mozem jedine popriat stastne kilometre..
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ak je dobre turbo, nemusi vyslovene pistat, ono moze pistat, len slabsie a motor ho prehlusi, ak ide vsetko ako ma tak nevidim problem :)
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

ale myslim ze keby sa dakto pocas nejakej 90km/hod na 3ojke vyklonil z okna tak to turbo bude pocut aspon trosku by malo, nie?.... skus dakoho previest co to trosku pozna...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ked mas fungel turbo, ktore pracuje s relativne nizkymi plniacimi tlakmi, tak nieje nutnostou ze pisti ako vo fast & furious :-) ... pokial sa cele auto sprava tak ako si bol zvyknuty na zaciatku ked bolo turbo nove, tak nevidim problem :-) ...
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

tak dneska som isiel na tom vymenenom turbe asi 60km a islo celkom pohode.. cestou domov len tak zrazu zacalo pistat proste tak pistat ako ma turbo presnejse este tak trochu viac piskalo a taky ostry zvuk... tak ked som prisiel domov poozeral som vsetky hadice ci su dobre podotahovane a ze ci su neni derave a podotahoval som ich dve boli trocha povolene tak som ich dotiachol... isiel som vyskusat auto a ako som hodil 1-tku tak na zaciatku len motor bolo pocut ale akonahle len trosku som sa dotkol plynu co motor nesiel ani do otacok tak v tom momente turbo zacne ist tak ako idem pri vysokych otackach ale ma strastne taky tupy zvuk a tak zvlastne ide a to vzdy roby ked dam napr. 3-ku a pridam viacej samozrejme ze motor neni v otackach tak turbo zase piska... uz neviem co s tym mam robit prosim poradte co tam moze byt za chybu.. dakujem za vsetky odpovede
Napísať odpoveď