Prehlasenia auta z okresu do okresu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Matej18
Light Professional
Light Professional

Prehlasenia auta z okresu do okresu

Príspevok od používateľa Matej18 »

hm tak chcem kupit auto z ineho okresu tak čo potrebujem ja a čo on a taktiež kde to zoženiem a ako to vlastne všetko je

hm keby som išiel v nestrankový deň asi si to auto nemožem vziať alebo ako to je prípadne aj cena

dakujem za pomoc
Juicy
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Juicy »

Cenu si riesis s predavajucim mimo Policie, je to vec dohody ako to poriesite vy...On musi auto vo svojom okrese odhlasit a ty vo svojom prihlasit-myslim ze je na to tlacivo na preregistraciu auta. Skoc na dopravny inspektoriat v strankove dni a cas, oni ti urcite vsetko vysvetlia, pripadne niekde na informaciach alebo nastenkach mas vsetko popisane presne. Ak je STK+Ek vporiadku tak este predavajuci musi zrusit svoju zakonnu poistku a ty ju predtym nez pojdes auto prihalsit musis niekde uzavriet. Ja som to robil tak ze rano som si spravil poistku a naobed som bol prihlasit auto...Potom si zisti aj cas obliadok vozidiel aby si nestal na Policii ako puk cely den a zistis ze obliadky su skoro rano, je to individualne vsade...A este jedna rada-neplat zakonnu poistku na cely rok lebo teraz je hluche obdobie, najlepsie ceny su koncom a zaciatkom roka kedy sa poistovne o zakaznikov biju=lepsie ceny ;)
Matej18
Light Professional
Light Professional

a ked on zruší tu jeho poistku tak ja možem ísť z jedneho okresu do druheho ? alebo ako to je ja vybavujem len v mojom okrese alebo aj v jeho ? a auto si asi nemožem vziať zo sebou ked on odhlasuje veci ??
Juicy
King
King

Ked budete robit poistku auto nemusi byt fyzicky na mieste takze ho uz mozes mat v tvojom okrese pri dopravnom inspektorate...Ja by som to urobil nasledovne. TY-zaplatis za auto a vezmes si ho, chlapik pojde zrusit poistku a ty ju niekde uzavries-kedze auto moze byt poistene na kohokolvek nemusi to byt majitel auta ani rodinny prislusnik.(pobocky poistovni su v kazdom meste tak sa nemusis bat). Zavolate si a stretnete sa na dopravnom inspektorate on auto odhlasi(neplati nic) a ty ho zaroven prihlasis.
Je na to tlacivo na preregistraciu auta medzi 2 okresmi. On vyplni prvu cast tlaciva ty druhu, pockate na obhliadku potom podla poradia vojdete dnu, chlapik odovzda apapiere od auta a moze ist...Potom uz len riesia teba a vystaviat inove doklady+nove SPZ za co zapaltis. Je tam nejaky administrativny poplatok vo forme KOLKOV takze maj nejake finance so sebou priapdne poblizku nieco kde to mozes kupit.

Z okresu do okresu:
Ak sa presťahujete do iného okresu, alebo kúpite auto, ktoré je prihlásené v inom okrese, potrebné je ho najskôr odhlásiť. Okrem vyplnenej žiadosti aj s údajmi nového držiteľa musíte predložiť technický preukaz, osvedčenie o evidencii vozidla, príslušný doklad totožnosti, doklad o zaplatení povinného poistenia. V prípade, že o zmenu žiada držiteľ auta, ktorý nie je vlastníkom, potrebný je jeho overený súhlas, alebo rozhod¬nutie príslušného orgánu firmy. Pri odhlasovaní sa neplatí žiadny správny poplatok. Pri prihlasovaní auta v novom okrese je potrebné vyplniť príslušnú žiadosť. K tomu musíte okrem dokladu totožnosti priložiť technický preukaz, v ktorom musí byť vyznačené odhlásenie auta, osvedčenie o evidencii so zápisom odhlásenia, potvrdenie o predbežnom povinnom pois¬tení a kolok v hodnote 1300 Sk, ak ide aj o zmenu držiteľa. Ak ide o prihlásenie z dôvodu presťahovania, je hodnota kolku 1150 Sk.
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

Juicy napísal:Ked budete robit poistku auto nemusi byt fyzicky na mieste takze ho uz mozes mat v tvojom okrese pri dopravnom inspektorate...Ja by som to urobil nasledovne. TY-zaplatis za auto a vezmes si ho, chlapik pojde zrusit poistku a ty ju niekde uzavries-kedze auto moze byt poistene na kohokolvek nemusi to byt majitel auta ani rodinny prislusnik.(pobocky poistovni su v kazdom meste tak sa nemusis bat). Zavolate si a stretnete sa na dopravnom inspektorate on auto odhlasi(neplati nic) a ty ho zaroven prihlasis.
Je na to tlacivo na preregistraciu auta medzi 2 okresmi. On vyplni prvu cast tlaciva ty druhu, pockate na obhliadku potom podla poradia vojdete dnu, chlapik odovzda apapiere od auta a moze ist...Potom uz len riesia teba a vystaviat inove doklady+nove SPZ za co zapaltis. Je tam nejaky administrativny poplatok vo forme KOLKOV takze maj nejake finance so sebou priapdne poblizku nieco kde to mozes kupit.

Z okresu do okresu:
Ak sa presťahujete do iného okresu, alebo kúpite auto, ktoré je prihlásené v inom okrese, potrebné je ho najskôr odhlásiť. Okrem vyplnenej žiadosti aj s údajmi nového držiteľa musíte predložiť technický preukaz, osvedčenie o evidencii vozidla, príslušný doklad totožnosti, doklad o zaplatení povinného poistenia. V prípade, že o zmenu žiada držiteľ auta, ktorý nie je vlastníkom, potrebný je jeho overený súhlas, alebo rozhod¬nutie príslušného orgánu firmy. Pri odhlasovaní sa neplatí žiadny správny poplatok. Pri prihlasovaní auta v novom okrese je potrebné vyplniť príslušnú žiadosť. K tomu musíte okrem dokladu totožnosti priložiť technický preukaz, v ktorom musí byť vyznačené odhlásenie auta, osvedčenie o evidencii so zápisom odhlásenia, potvrdenie o predbežnom povinnom pois¬tení a kolok v hodnote 1300 Sk, ak ide aj o zmenu držiteľa. Ak ide o prihlásenie z dôvodu presťahovania, je hodnota kolku 1150 Sk.
hm vidno ze po novom si este neprihlasoval..1300sk je uz zmenen na 2tisic kolok/2 spz/.. + treba kontrolu originality ktora sa pohybuje od 1300 az do 3 tisic..ja som chcel skutra prihlasit ale som si to rozmyslel ze skutra prihlasovat a tolko penazi minut..
Juicy
King
King

Treba kontrolu originality ak bolo auto na Slovensku prihlasene? Nie je to nahodou iba na dovezene auta? A zabudol som na ten popaltok za SPZ, dik :oops:
DYLYNO
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DYLYNO »

Juicy napísal:Treba kontrolu originality ak bolo auto na Slovensku prihlasene? Nie je to nahodou iba na dovezene auta? A zabudol som na ten popaltok za SPZ, dik :oops:
myslim, ze teraz je to uz jedno ci mas auto zo SR alebo zo zahranicia...
Matej18
Light Professional
Light Professional

a nie je to tak že on nemusí tú poistku rušiť a iba to odhlásiť a potom sa staram ja iba ?

č tam by bol problem s tými menami?

a prečo musia byť obaja na obhliadke v mojom okrese načo by tam potom bol ten druhy ?
Juicy
King
King

Poistku zrusit alebo odhlasit nazvat to mozes ako chces, predavajuci to musi urobit, lebo auto na 2 mena prihlasene byt nemoze. Na obliadke byt nemusi ak auto odhalsil priapdne ti v tomto smere dal splnomocnenie...
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

ehm no s tym KO som nemal pravdu ak to prihlasujes z okresu do okresu tak to asi netreba...

Kontrole originality od 1.1.2008 podliehajú vozidlá:
• jednotlivo dovezené zo zahraničia schéma procesu správneho konania
• vozidlá po prestavbe
Napísať odpoveď