Aka je podla VAS Windows Vista...

Informácie o software, ankety...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

sundevil napísal:to je tak, ked nieco ukradnem tak ludska vlastnost vravi ze sa tym pochvalim :)
a k tej viste, alebo hociakemu legalnemu OS, ak si clovek kupuje "skladacku" tak OS je pre vacsinu ludi posledna vec, ktoru budu kupovat a kedze rozpocet bude natesno tak to dopadne ...uz vieme ako
rozdiel je skor pri NB (resp. znackovych desktopoch) kde vacsina konfiguracii je dopredu naskladana a vo velkej casti pripadov je OS uz v cene, vtedy fakt ze treba zaplatit za OS zakaznik az tak nevnima, lebo nevie aka cast celkovej ceny pojde na legalny OS
ono skor ci neskor, prejde dost vela ludi vyvojom, od warezu k legalnosti, kedze suma za OS nie je katastrofalna, a navyse uz aj taky office na home pouzitie je velmi lacny
No zas musim potvrdit, ze mas pravdu, ale napriklad ja viem, ze za MS office platit nechcem, tak pouzivam Open Office a vyhovuje mi viac.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

sundevil napísal:to je tak, ked nieco ukradnem tak ludska vlastnost vravi ze sa tym pochvalim :)
a k tej viste, alebo hociakemu legalnemu OS, ak si clovek kupuje "skladacku" tak OS je pre vacsinu ludi posledna vec, ktoru budu kupovat a kedze rozpocet bude natesno tak to dopadne ...uz vieme ako
rozdiel je skor pri NB (resp. znackovych desktopoch) kde vacsina konfiguracii je dopredu naskladana a vo velkej casti pripadov je OS uz v cene, vtedy fakt ze treba zaplatit za OS zakaznik az tak nevnima, lebo nevie aka cast celkovej ceny pojde na legalny OS
ono skor ci neskor, prejde dost vela ludi vyvojom, od warezu k legalnosti, kedze suma za OS nie je katastrofalna, a navyse uz aj taky office na home pouzitie je velmi lacny
preto sa warez tak rozsiril lebo soft bol prilis drahy, za par rokov sa to bude ale menit
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

warez sa ani nerozsiril preto, lebo bol soft drahy, ale preto lebo internet je urodna poda pre to a ludia to kolkokrat beru uz ako hobby - myslim ze aj tu sa najde vela takych co stiahne kopec SW, aj takeho co nepouziva. Asi pre ten pocit ze jej toto stoji 300 litrov v obchode a ja to mam zadarmo, ha ako som s nimi vybabral :D

Vacsina ludi co software taha teraz, tak by si ho stiahla aj keby bol za 100 korun. Ale je fakt, ze kopec ludi by si uz len kvoli dobremu pocitu, ze maju nieco legalne, soft zakupilo.

Preto sa niet comu divit, ze vyvojari software stale vymyslaju nove a nove sposoby ako bojovat proti softverovemu piratstvu, zial ako vidime, vzdy je to len velmi docasne.

//warez ani ne... ale ludia si tu cestu k nemu najdu :D
Sheep
Addict
Addict

KoCi napísal:warez sa ani nerozsiril preto, lebo bol soft drahy, ale preto lebo internet je urodna poda pre to a ludia to kolkokrat beru uz ako hobby - myslim ze aj tu sa najde vela takych co stiahne kopec SW, aj takeho co nepouziva. Asi pre ten pocit ze jej toto stoji 300 litrov v obchode a ja to mam zadarmo, ha ako som s nimi vybabral :D

Vacsina ludi co software taha teraz, tak by si ho stiahla aj keby bol za 100 korun. Ale je fakt, ze kopec ludi by si uz len kvoli dobremu pocitu, ze maju nieco legalne, soft zakupilo.

Preto sa niet comu divit, ze vyvojari software stale vymyslaju nove a nove sposoby ako bojovat proti softverovemu piratstvu, zial ako vidime, vzdy je to len velmi docasne.
warez si stale najde zlatu strednu cestu :wink:
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Hm, co som mal ten problem s torrentami na Viste, som nedaval ani ziasny patch, len som v uTorrente nastavil max pocet pripojeni na 8, vypol DHT, dnes taham dva filmy a cely cas naplno.A este aj browsovanie je uplne svizne..To je mi zahada :hmm:
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

hm, nasa fakulta sa zapojila do programu MSDN AA, takze ako studenti mame kopec dobreho softu od M$ zadara, stahujeme to z ich stranky cez net... je tam aj XP aj Hlista (vista) do verzie business... office tam sice nie je, ale je tam visio, aj vyvojarske nastroje, vselijake sql servery a pod... urcite sa to oplati. Takze ja problem s legalnostou (uz) nemam :D
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa LOLCATS »

Suhlasim z nazormi uvedenymi vyssie.
Aj ja som kedysi mal PC napratane plnymi haladami SW (PS,Office...). A stahoval som najnovsie verzie aby som bol king. No teraz mam nelegalnu le Vistu a Mcaffee. Okrem ineho chcem konecne plnohodnotne prejst na Linux lebo mi poskytuje vsetko co potrebujem a jedina hra ktoru hram ( WoW) mi tam perfektne ide.
Ale ako som povedal vyssie. Keby som mal vysolit prachy za SW tak to radsej prejdem na Mac OS X.
romerot
Star
Star

Príspevok od používateľa romerot »

Akoze neviem co tym Microsoft vyriesil. Staci si Vistu nanovo nainstalovat vypnut aktualizacie a hotovo mozete ju pouziavat kolko len chcete (samozrejme po pouzity starych aktivacnych crackov). Ale ak Vam je luto za aktualizaciami tak si kupte LEGAL :P
Vista bez aktualizacii = celkom "slusny" OS
Vista s aktualizaciami = celkom "slusny" OS
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

No super ... hlavne ze je Vista vo vyvoji a bez Aktualizacii nejde prave najlepsie
romerot
Star
Star

sundevil napísal:... kedze suma za OS nie je katastrofalna ...
sry ale musim to sem dat ... tato suma OS nie je katastrofalna? neviem ako pre Vas ale pre mna je :roll: Vista Ultimate CZ a Vista Home Basic CZ a to som zarobkovo cinny clovek. Dat 5500Sk za software? OMG to je trocha moc. Keby bola cena aspon ako pri hrach okolo 2000 - 3000 Sk tak to by bolo o inom :!:

EDIT: :smt046 :prdel: a k tomuto len tolko ze "MICROSOFT NECUDUJ SA ZE EXISTUJE WAREZ" Vista Ultimate SK
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

romerot napísal:sry ale musim to sem dat ... tato suma OS nie je katastrofalna? neviem ako pre Vas ale pre mna je :roll: Vista Ultimate CZ a Vista Home Basic CZ a to som zarobkovo cinny clovek. Dat 5500Sk za software? OMG to je trocha moc. Keby bola cena aspon ako pri hrach okolo 2000 - 3000 Sk tak to by bolo o inom :!:
co ja viem... tu mas Ultimate za 4 690.00 Home Basic za 2 390.00...
romerot
Star
Star

2Pacaveli napísal:co ja viem... tu mas Ultimate za 4 690.00 Home Basic za 2 390.00...
No ano ale je to OEM verzia :wink: nechcem kupovat NEW PC + OS ale cisto iba OS keby niekto nevedel co je OEM

OEM software se váže ke konkrétnímu počítači. To znamená, že může být prodán pouze s počítačem/hardwarem, se kterým byl původně zakoupen. Součástí prodeje musí být i veškerá dokumentace, licenční ujednání a média k softwaru. Pokud byl počítač zničen, zcizen nebo jinak znehodnocen, není možné využít daný OEM software na jiném PC, neboť licence OEM se váže pouze k počítači/hardwaru, s kterým byla prodána, a je tedy nepřenosná. Stejně toto pravidlo platí i v případě, pokud zákazník kupuje nový počítač a vlastní OEM licenci ze svého starého počítače. Tato licence nemůže být použita na jakýkoliv jiný počítač, tj. ani na nový.

Takze ak by si ten OEM pouzil nejak inak spravil by si vlastne z LEGALNEHO OS - NELEGALNY OS :oops:
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Aktualizácie M$ na Viste sú fantastické. Cez updatey sa stiahne vraj lepší driver, čím hw prestáva fungovať alebo počítač začne neustále reštartovať, že inštalujú sa updatey celé hodiny a výsledkom je nefunkčný os. Alebo po nainštalovaní updateov "loader not fond", čo sa nedá nijako obnoviť. :)

A to všetko na LEGÁLNEJ Viste. Nefunguje ale hlavne že sa zaplatilo. :) Ľutujem tých, čo si za os zaplatili, že vraj je to tak dobré ale s tým predsa majú takéto problémy.

A OEM načo? Keď si kúpim počítač s os a počítač predám, a ten druhý os nechce, tak som vyhodil peniaze cez okno a ten os by som mohol používať ďalej na svojom vlasntnom pc, veď som zaplatil ale nedá sa. A ešte tu píše niekto ako je OEM skvelá vec... :lol:

Druhá vec je, že na každý počítač treba os ale keby som si kúpil Vistu (nie OEM) a keby som predával svoj počítač tak by som tam dal Linux (original win by som si nechal na nový pc) a keď tomu, čo si to kúpi nepáči tak nech si naninštaluje iný vlastný os alebo si môže kúpiť, veď ja predávam hardware.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Cesar ... hmm sorry ze ta sklamem ale vyzera mi to skor na to ze mas nejaky Brutal PC. Mne vsetky aktualizacie co som doteraz nainstaloval bezia bez problemu ... aj aktualizacie Driverov.
Super vec stazovat sa na Vistu ked ti nejde vypisovat ze je po piiiii*ovina pritom 99% Dalsich zakaznikov je spokojnych. A aj Xp spravi niekedy na masine same BSOD a funguje jak stara derava pumpicka na klistir.

Romerot OEM je na kupu Softwareu z novym PC a ak si napises na Fakturu Svoje PC spolu z OSkom tak tiez nevidim problem. V 90% predajni ti aj tak predaju OEM bez PC ... a nestavas sa tym Nelegalny Uzivatel.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Tie veci sa nestali mne, to s neustálym reštartovaním napríkladto to bolo na úplne novom počítači.
romerot
Star
Star

Shark NX napísal:V 90% predajni ti aj tak predaju OEM bez PC ... a nestavas sa tym Nelegalny Uzivatel.
Tak to je teda dobra predajna neviem co by im nato povedal Microsoft ... OEM je bez noveho PC nepredajny ... skus to napisat podpore Microsoftu co ty nato odpisu :lol: ze ci to je legalne alebo nie.
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

napriklad aj alza predava v pohode oem verzie. A teraz ked je ta moznost dodatocnej aktivacie Winu tak to musi byt niekde predavane.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

romerot napísal:Tak to je teda dobra predajna neviem co by im nato povedal Microsoft ... OEM je bez noveho PC nepredajny ... skus to napisat podpore Microsoftu co ty nato odpisu :lol: ze ci to je legalne alebo nie.
Romerot fakt skus si zabehnut do ktorej kolvek predajne a popros napr Vista Home Premium OEM ... na 99% ti to predaju
Btw je to zakupena Licencia Windows-u a kym nevidia ucet/fakturu tak ti nic nemozu ... Oni su spokojny ze si legalny im je jedno ci OEM alebo Retail
Sheep
Addict
Addict

romerot napísal:Tak to je teda dobra predajna neviem co by im nato povedal Microsoft ... OEM je bez noveho PC nepredajny ... skus to napisat podpore Microsoftu co ty nato odpisu :lol: ze ci to je legalne alebo nie.
novy windows kupis vsade, normalne dostanes taku malu krabicu alebo sacok v ktorom je stitok, navod a instalacne CD, win sa kupuje koli technickej podpore a myslim ze dakomu v MS je uplne jedno ci ti to dali ku novemu kompu alebo rovno do ruky, podla mna ta podmienka je tam len nato aby sa zabranilo neautorizovanemu predaju winu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

romerot: Neviem ako to funguje a ako je stavana skutocne OEM licencia, ale kamarat, ktory ma obchod mi davnejsie vravel, ze je to viazane ku hardware. On to predaval aj s myskou (cena mysky nieco okolo dvoch stoviek).
Napísať odpoveď