predaj bytu

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
noella
Novice
Novice

predaj bytu

Príspevok od používateľa noella »

Predávame byt,postup podpísanie kúpnej zmluvy,následne íst na kataster a do 2-3dninám ma poslat kupca peniažky bankovým prevodom.Ale máme obavu ked pojdeme na kataster prepísat list vlastníctva,byt už bude automaticky kupcu a my v tom čase nabudeme mat ani byt ani peniažky.Dá sa to spravit tak že od podpísania kúpnej zmluvy u notára počkáme 3dni pokial nám kupca nepreviedie peniažky na účet a potom by sme išli na kataster až nakoniec,alebo je tam určená lehota že od podpisu KZ musíme bežat na kataster.Poradte prosím,dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Urcite neprepisuj byt skor ako dostanes peniaze. U notara podpiste zmluvu v ktorej bude nejak dane, ze po uhradeni penazi prepises byt na noveho majitela. Myslim, ze notar bude mat urcite rozne vzory kupno-predajnej zmluvy pripravene a je vyhodnejsie ti dat nejaku tisicku za takuto vec + kolky a potvrdenie notara ako sa nechat obabrat o byt.
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Frikso »

Kataster ťa na počkanie neprepíše. Im to tam trvá, majú na to určitú lehotu a svedomito ju vypĺňajú. My keď sme predávali byt, nechali sme si zostaviť zmlúvu u svojho právnika. Dobrá zmlúva je základ úspešného obchodu. Keď budeš mať zle zostavenú zmlúvu, môžu sa privodiť komplikácie a s našími súdmi sa dá hrajkať aj 10-15 rokov.
noella
Novice
Novice

Príspevok od používateľa noella »

Celé mi to pripadá na dlhé lakte.Podpísali sme predkúpnu zmluvu,na ktorej je suma za byt 1,1mil ale zaviazali sme sa tam že na kúpnu zmluvu uvedie kupca sumu 800tis(to je suma za ktorú sme byt kúpili)aby sme neplatili dan,pretože tu bývame menej ako dva roky.Ako zálohu pri podpise kúpnej zmluvy dostaneme 100tis.,potom ideme na kataster,pretože banka (ten milion má platit cez úver bankovým prevodom)pustí peniaze až na základe zapísania nového majitela(kupcu) do listu vlastníctva.Ale ak sa banka drží kúpnej zmluvy,čo sa aj drží,tam je ta suma 800ti a akú mám vobec šancu že dostanem ešte tých 200tis ako sme boli dohodnutý čo je aj uvedené v predkúpnej zmluve?je tu niekto právnik?poradte mi prosím vás.
Napísať odpoveď