Pomoc!z notebookom

Informácie o software, ankety...
Tommyno
Zablokovaný
Zablokovaný

Pomoc!z notebookom

Príspevok od používateľa Tommyno »

Tak vcera som si kupil novy notebook v nay-i značky toshiba
bol bez os ked som ho zapol hnet chcel botovat cd z windowsom dal som tam window xp ale vypisalo chybu ze je poškodeny disk tak som tam dal windows 2000 ale ten nezacalo botovat co mam postukat aby to botovalo
a v biose mam vsetko nastavene aby to botovalo iba vyhodi taku - (pomlcku) ktora blika neviem co dalej prosim poradte! :cry:
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

Stiahni si daku live distribuciu bud linuxu alebo windowsu a skus ten disk naformatovat. A az potom sa pokus tam nainstalovat winXP, mozno to pomoze. Inak, co presne ti tam vypise? Pokial viem, tak chybny hw konci modrou obrazovkou ci uz pri instalacii alebo pouzivani.
Tommyno
Zablokovaný
Zablokovaný

A ako naformatujem ten disk co dat lebo ked ho zapnem ukaze logo thosiba a do biosu sa da ist!ale potom iba tak ukaze taku na lavo hhore malu - (pomlšku a blika) co dat v biose na formatovanie?! :evil:
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Dosť pochybujem, že pre Win2000 sú ovládače pre SATA disk (predpokladám, že na tom NB je SATA disk, keďže ty si to nenapísal). Takže budeš musieť zmeniť nastavenie v BIOSe.

// chrono: V BIOSe sa ten disk neformátuje.
Tommyno
Zablokovaný
Zablokovaný

ale chapete ze ked som ho 1 krat zapol hnet botovalo a ja chcem abi to botovalo a teraz to nejde botovat iab ta pomlcka vtedi volaco vipisalo dal som disk botovalo hnet a teraz to nejak nece a ako nastavit ten bios?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Ak sa ti tam podarilo nainštalovať Win2000 tak tam máš buď ATA disk, alebo máš bios nastavený tak, aby sa SATA radič tváril ako ATA. AK to tak je, tak problém bude v niečom inom.
Skúšal si tam nainštalovať ten WinXP? Nemáš k tomu nejaké recovery CD (prípadne nie je na disku partícia, z ktorej sa dá OS obnoviť)?
Tommyno
Zablokovaný
Zablokovaný

to fakt nevem idem za jednim hekerom za 30min tak vam povie ako to dopadne dufam ze tam da ten win :cry: drzte palcee! :!: :evil: :cry:
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

Tommyno napísal:to fakt nevem idem za jednim hekerom za 30min tak vam povie ako to dopadne dufam ze tam da ten win :cry: drzte palcee! :!: :evil: :cry:
nech to hekne cele a myslim zeby to malo ist ak ma hekovaci soft kde poklika co chce kehnut tak to hekne!! hekeri vedia ako na hw ved su predsa hekeri!
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Skús tam nabootovať xp install cd keď to nepôjde tak zatiaľ si tam nainštaluj nejakú Vistu, potom si spravíš modifikovaný xp install cd kde si s nlite integruješ potrebné ovládače čo by si mal mať na cd alebo si stiahneš z netu.
Napísať odpoveď