Ahoj. Tak po dlhom case, sa nastala nova vec teraz an npovom PC ktory mam uz rok a nefrci chladic na chipsete mno nefim kolko to vydrzi teploty su 40C v klude ked frci som na nete pri hrach nefim a doska je Foxconn nforce 570Sli... Mam 2 moznosti kupit pasiv velky alebo dat reklamovat popripade ako to vyriesit sam, lebo je tam prach zaneseny v tom chladici a preto sa asi netoci....a keby som ho cel dat na reklamaciu foter ma hned zd**e, ze co som zase porobil...
dakujem za vsetky rady...
Chipset - nefunkcny chladic
Jedina moznost je vybrat celu dosku, potom uz budes vidiet, ako funguje ten patent. Je to dost nestastne riesenie. Ale pokial ho chces len precistit, tak ho nemusis podla mna vyberat, bud vysavac alebo cokolvek v domacnosti, mozno kompresor a tak dostat odtial prach. Samozrejme si ten vetrak prichyt, bo inak sa ti roztoci a mohol by aj odist nadobro. Mne sa to este nestalo, ale....
no nalepka tam nieje nastastie, je pod zarukou stale a otec nebude chciet experimentovat a vzdy si najde kravinu ze mam prach v izbe proste keby ste ho poznali tak omg....btw reklamacka nebude dlho trvat pozna dost ysoko postavenych ludi a spravia mu to hned PC mam z bgslevi.sk ked sme tam dosli tak som si mohol vybrat co tam cem a za 15 min poskladali
parada som bol happy vtedy 
ST1 vyber doskku daj dole chladic z chipsetu vycisti ho nejakou vlhkou handrickou odpras ho vyfukaj osad naspät aj s doskou alebo si kup velky pasivny heatsink a ten tam narvi na chipset a mas po starostich tam ti nic ine nepomoze
//edit:pocuj ST1 takto ak je prach vnutri v lozioskach chladica tak vyber chladic ak tam zozadu je nalepka tak tu daj dole mas tam taku kruzkovu poistku to daj velmi opatrne POZOR nezlom to srobovakom tenkym von..vylupni ju a potom vlastne vyber tu vrtulku vyfukni pripadne umy cele lozisko vrtulky pod vodou nastriekaj tam WD40 anahod spút a uvidis ze ti to pojde..ja som tak robil uz niekolko chladicov a v pohode:)
//edit:pocuj ST1 takto ak je prach vnutri v lozioskach chladica tak vyber chladic ak tam zozadu je nalepka tak tu daj dole mas tam taku kruzkovu poistku to daj velmi opatrne POZOR nezlom to srobovakom tenkym von..vylupni ju a potom vlastne vyber tu vrtulku vyfukni pripadne umy cele lozisko vrtulky pod vodou nastriekaj tam WD40 anahod spút a uvidis ze ti to pojde..ja som tak robil uz niekolko chladicov a v pohode:)