VirtualDub

Informácie o software, ankety...
mito85
Star
Star

VirtualDub

Príspevok od používateľa mito85 »

zdravím
viem ako ripovať DVD (cez DVD decrypter, DVD shrink) a potom cez VirtualDub ale mám jeden problém! v tom návode sa píše že v nastaveniach vo DVDdecryptery musím nastaviť že nedeliť súbor, ale ja som nato zabudol a ono mi celé dvd rozdelilo na niekoľko častí a ja už nemám možnosť dostať sa k tomu dvd-čku tak sa chcem spýtať či sa to nejako dá spraviť cez VirtualDub že by mi spravilo dvd rip aj z tých rozdelených častí alebo nejak dať dokopy tie časti a potom normálne postupovať podľa toho návodu?
diki
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

prebehni to dvd este raz cez dvd shrink. das vytvorit nove dvd. potom klikni na upravy, v roletovom menu vyber moznosti, klikni na zalozku vystupne subory a zrus fajku v policku rozdelit subory.
Prílohy
Clipboard01.png
mito85
Star
Star

zdravím no prebehol som to cez ten DVD shrink a vytvorilo mi celý ten film v jednom súbore viď foto ale ked som dal vo VirtualDube že open video file tak sa mi ten súbor nezobrazil vid foto2 lebo chcelo len nejaké avičko a ked som dal dole v možnostiach otvorenia všetky typy súborov a potom open tak mi vypísalo túto chybu vid foto3 ja neviem ako to mám otvoriť alebo čo robím zle tak mi please poradte diki
Prílohy
Bez názvu3.JPG
Bez názvu2.JPG
Bez názvu.JPG
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Klasicky VirtualDub ti neotvori VOB, pretoze nevie pracovat s MPEG-2 streamom. Pouzi tzv. VirtualDubMod: http://www.videohelp.com/tools/VirtualdubMOD
mito85
Star
Star

no a mám další problém: ked postupujem podla toho návodu, tak v časti video compresion, ked si vyberiem kodek a dám configure a potom calc. tak ked kliknem na to calc , tak volačo vypíše čo nestihnem ani prečítať a vypne mi celý virtualdubmod :evil:
a další problém ked dám potom stream list-full procesing mode a potom compresion, vyberiem Lame mp3 dám ok a potom ked to chcem save waw tak mi vypíše toto vid foto2
Prílohy
video2.JPG
video.JPG
k6
VIP
VIP

Aha to je ten novy MOD... ja pouzivam inu verziu, s tamtou som mal tiez problemy. Mne slape ta, co prikladam do prilohy.
Prílohy
VirtualDub-MPEG2.rar
(970.87 KiB) 92 stiahnutí
mito85
Star
Star

no tak ten problém že sa mi ked som klikol na to tlačitko calc vypol celý program, tak to sa vyriešilo ale napr. v tejto tvojej verzí nie je tlačitko stream ale to nevadí, obišiel som to že v audio som dal full procesing mode a potom v compresion som dal všetko ako malo byť ale ked dám save wav tak mi znova vyhodí túto hlášku :evil: mám naištalované najnovšie kodeky (K-lite pack, acemegakodecpack a ešte allinone), tak ja neviem
dôležitá otázka: kedže v tom návode bolo nezatvárať program potom ako vám spracuje to dvd po tých 2 a pol hod.lenže to bolo pred niekoľkými dňami tak ked ten program spustím znova a dám open video, tak mám otvoriť to pôvodné dvd alebo to výsledné video a s tým pracovať? lebo skúšal som aj to aj to a stále mi vypisuje túto blbosť!
alebo nepoznáte nejaký podobný program, kt mi zripuje dvd, nemusí mať nejaké špeciálne funkcie, ja len potrebujem zripovať jedno dvd a nehrať sa s tým :?: len nech urobí čo má e nerobí mi takéto hlášky
fú ale som sa rozpísal, ale aspoň viete o čo ide :D
Prílohy
dub.JPG
k6
VIP
VIP

preco vobec davas "save wav" ?

Skus pozriet sem: http://jech.webz.cz/navody.php
mito85
Star
Star

no ja som postupoval podla tohto návodu konkrétne bod č. 32
http://www.hojko.com/navod-ako-ripovat- ... a%9D%20dvd

ale skúsim tú stránku, tam je v podstate rovnaký návod len s malou obmenou ohľadom toho zvuku, tak to vyskúšam a potom ti napíšem
k6
VIP
VIP

Save to wav je uplne zbytocne. Prvy prechod spravis bez zvuku (no audio vo VD) a v druhom zapnes zvuk a ten sa ulozi v avi pekne spolu s videom. Tamten navod je cely nejaky pochybny.
mito85
Star
Star

a ešte jedna otázočka: ked už som zripoval to video aj druhý krát (už som si pozrel to výstupné video kt. má asi 700MB a má obraz aj zvuk), tam musím ešte skomprimovať ten zvuk do formátu mp3? lebo ja som dal direct stream copy a on v tom návode od teba píše že môže byť problém s kompatibilitou s stolnými prehrávačmi ,takže ten zvuk v tom videu je v pôvodnom formáte alebo mp3 (asi ešte pôvodný čo) tak mám to ešte upraviť?
k6
VIP
VIP

Byt Tebou, spravim to nanovo s tym, ze zvuk bude MP3. Mozes sice zvuk vymenit aj teraz, ale nic tym neziskas. Tym ze je tam povodny zvuk z DVD (neprekodovany) tak zabera v tom 700MB prilis vela miesta prave zvuk na ukor videa. Takze sprav to nanovo a daj tam zvuk napr CBR 160kbps Lame MP3 - zvuk bude zaberat menej miesta a na video Ti ostane viac (mozes pouzit vyssi bitrate XviDu - vyssia kvalita). ABR nedoporucujem pouzivat, mne ten zvuk potom nikdy poriadne nesedel s obrazom.
peterha
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterha »

mam taky problem, ked chcem nieco spravit s video suborom (.avi), dam ho otvorit, ale ono mi vypise chybu: "xvidcore.dll not found!" a neda sa s nim vobec pracovat.
pise mi to len pri urcitom subore, ale pri inom mi to nenapise..
tak isto to je aj v inom programe pre editaciu videa
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

peterha: Evidentne nemas nainstalovany XViD. Doporucujem odinstalovat vsetky kodeky, ktore msa v PC a pouzit jeden balicek, ktory bude vsetko obsahovat, napriklad K-Lite Mega Pack.
peterha
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterha »

no ten prave mam, ale skusim ho reinstalovat..
mozno som nejaky kodek odinstaloval s nejakym programom (je to mozne?)..
ale to video mi pozerat normalne ide..
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

tak si skopiruj tento subor do C:\WINDOWS\system32
samozrejme najprv to rozbal
Prílohy
xvidcore.rar
(218.51 KiB) 94 stiahnutí