Brigada na leto - zahranicie
-
makaveli
King
- Kontaktovať používateľa:
ale v mt alebo ziline, ak tam byvas, mozes byvat doma a mas stravu (ak byvas s rodicmi, co predpokladam, ked zhanas letnu brigadu), takze nemas naklady.. a pojdes do ceska, sice mozno zarobis viac ale co prejes a prespis, to tiez neni mala ciastkaHossa1881 napísal:sak hej ale ked martine alebo ziline si rad ked zarobis 70-80 na hodinu tam das aj 100
toto leto som bol mesiac prave v Ostrave cez jednu miestnu firmicku.. bohuzial som nemohol robit spolu s kamosom, s ktorym som tam siel, boli sme ale kusok od seba.. mal som strasne na kkt robotu no on ju mal 100x lepsiu parchant
okrem toho som mal za kolegu neskutocneho alkoholika... no co, ten mesiac som to s nim nejako vydrzal
ubytovna bola free a kedze som blizko ceskych hranic tak som miestami prisiel na nejake dva dni domov, tu doplnil zasoby (pasteky, cestoviny a podobne prkotinky), takze na tomto som ja celkom usetril
dalsi mesiac bola praha, kde som bol uz druhe leto, ubytovna tiez free ale na tom zradle a tak sa minie fakt dost, ani sa to nezda.. ale usetrit sa da tiez
teraz koncim skolu tak by som na rok najradsej skusil nejake anglicko/irsko, uz sa pomaly aj nieco rysuje ale iste to nie je ani zdaleka.. a po roku podla mojho planu nejaka vyska, ak bude este chut ako je teraz
uvidime, snad sa zadari
ubytovna bola free a kedze som blizko ceskych hranic tak som miestami prisiel na nejake dva dni domov, tu doplnil zasoby (pasteky, cestoviny a podobne prkotinky), takze na tomto som ja celkom usetril
dalsi mesiac bola praha, kde som bol uz druhe leto, ubytovna tiez free ale na tom zradle a tak sa minie fakt dost, ani sa to nezda.. ale usetrit sa da tiez
teraz koncim skolu tak by som na rok najradsej skusil nejake anglicko/irsko, uz sa pomaly aj nieco rysuje ale iste to nie je ani zdaleka.. a po roku podla mojho planu nejaka vyska, ak bude este chut ako je teraz
je tam zavod MOSTY, v jednej casti - zamocnickej - sa robia kovove blbosti, zabradlia a tak (ja som brusil zvary na zabradliach, hnusna robota
) a v druhej casti sa vyrabaju betonove dielce na mosty (tu inac uplny veget robota, kamos bol tu, zacal tak o 7.00 a o cca 11.00 sa uz nudil..)
je to inac kusocek od toho Kauflandu co je pri Allianz budove takej hnedej velkej
ulicu nvm teraz presne, ale dostanes sa tam ak pojdes po Cihelni stale rovno na juh, pri tom kauflande prejdes cez cestu, okolo zeleznicnej stanice, preskocis kolaje, zabocis doprava a pojdes po vyslapanej ceste kusok.. potom ta vyvedie na normal cestu a tam uz uvidis vratnicu a tak
je to inac kusocek od toho Kauflandu co je pri Allianz budove takej hnedej velkej
robota v londyne
caute. 2.7 odlietam do londyna, ubytovanie mam zabezpecene v jednej stvrti v londyne a tak sa vas chcem spytat ci myslite ze ci bude problem si tam najst niejaku schopnu brigadku? idem tam na 2 mesiace...dik
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Re: robota v londyne
Ak vies dobre anglicky a nevyzeras ako keby si vysiel z koncentraku.. mozno, ak nevies anglicky tak jedine ist za mensie prachy ako poliaci.Cavour napísal:caute. 2.7 odlietam do londyna, ubytovanie mam zabezpecene v jednej stvrti v londyne a tak sa vas chcem spytat ci myslite ze ci bude problem si tam najst niejaku schopnu brigadku? idem tam na 2 mesiace...dik
A ktore mesto? Dame hojko meeting?bolek napísal:Ja už mám tiež istú brigádu- aupair v Írsku. Odlietam 23.júna do 2.sept, tak sa už teším.Jediným výdavkom bola letenka - spiatočná ma vyšla necelých 80 euro. Predpokladám, že s tým budú spojené ešte nejaké náklady, ale snáď už žiadne extra vysoké...
//skoda
-
Vesper
Professional
Ja už to mám tiež isté. 25.6. odlietam do New Yorku na dva mesiace. Síce tam bolo dosť poplatkov do začiatku (víza, letenka, poistenie), ale črtá sa celkom príjemná práca, navyše u známeho takže žiadny strach o podvody. Ale celkovo hladký priebeh vybavovania. Víza bez problémov, konzuly to už brali len ako formalitu, letenku sme kúpili s kamošom za skvelú cenu, známy vybaví nejaké low-cost ubytovanie. Ešte cez táždeň zmaturovať a môžem sa plnohodnotne tešiť na leto 
kamos tam siel, do TESCO skladu, neviem ale cez aku firmu.. vsetci sme sa mu cudovali naco tam ide, za 70kc/hod a mal robit len 8hodin 5dni v tyzdni --> ziadny zarobok.. nakoniec sa prihlasil, siel tam sam, ale ked prisiel tak jaksi zistil ze uz je plno
tak tam tyzden ostal na nejakej stavbe s fotrikom a potom sa vratil domov.. ma stastie ze to bolo v cesku, keby siel napr. do irska a stalo by sa mu cosi podobne, to by uz bola vacsia sranda..
takze tak, netvrdim ze vy by ste dopadli rovnako
takze tak, netvrdim ze vy by ste dopadli rovnako
Keďže zatvorili tému ktorú som ja spravil,tak sa presuniem tuto a bol by som rád,keby niekto pomohol.Pre istotu prekopírujem tu čo som napísal tam.
"Už som tu dlhšiu dobu nebol,tak neviem že či je tu nejaká takáto téma a narýchlo som nič ani nenašiel,takže ju zakladám.Ale k téme...
Toto leto mám záujem o brigádu v zahraničí a chcel by som sa spýtať,že či má stým niekto nejaké skúsenosti.Ako ste sa dostali do zahraničia,či cez nejakú agentúru,alebo len tak sám od sebe,alebo cez nejakého známeho.
Keby niekto vedel nejak poradiť o nejakej agentúre,ktorej sa dá veriť a poprípade s ňou už aj bol vonku.A taktiež aj o takých agentúrach,ktoré o****ávajú,aby som sa nestal ďalšou obeťou.
Za odpovede vopred dík."
Friseur: presné predstavy nemám a keďže z jazykom nie som na profesionálnej úrovni,tak som myslel na nejakú prácu v sklade,alebo niečo také kde jazyk nie je najdôležitejším činiteľom.Tak v hodinách do 12 hodín denne..ale iste nie menej ako 8.
Zaxman: môžem vedieť že prečo nie???
"Už som tu dlhšiu dobu nebol,tak neviem že či je tu nejaká takáto téma a narýchlo som nič ani nenašiel,takže ju zakladám.Ale k téme...
Toto leto mám záujem o brigádu v zahraničí a chcel by som sa spýtať,že či má stým niekto nejaké skúsenosti.Ako ste sa dostali do zahraničia,či cez nejakú agentúru,alebo len tak sám od sebe,alebo cez nejakého známeho.
Keby niekto vedel nejak poradiť o nejakej agentúre,ktorej sa dá veriť a poprípade s ňou už aj bol vonku.A taktiež aj o takých agentúrach,ktoré o****ávajú,aby som sa nestal ďalšou obeťou.
Za odpovede vopred dík."
Friseur: presné predstavy nemám a keďže z jazykom nie som na profesionálnej úrovni,tak som myslel na nejakú prácu v sklade,alebo niečo také kde jazyk nie je najdôležitejším činiteľom.Tak v hodinách do 12 hodín denne..ale iste nie menej ako 8.
Zaxman: môžem vedieť že prečo nie???
-
wolodo
Professional
tak to asi bude najlepsie ked sa budes chodit pytat po nejakych obchodoch(hypermarketoch), alebo firmach co maju nejake sklady... jedina rada... mozno keby dakto vedel jedine o dacom z akeho mesta si? by mozno pomohlo. Alebo sa uz teraz opytaj dakoho znameho ci na stavbu, za chvilu sa budu zacinat cinit ak by si tam chcel robit